Anneler yardım.Kafam karışik.Hatta allak bullak

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kızlar direk konuya giriyorum merhaba öncelikle daha önceki konularimizda bahsetmiştim.Evimi sevmiyorum.Oturdugim cevre bana asla hitap etmiyor. Kizimi parka goturruken bile sknti yasiyorum falan diyip cok konu acmistim.
Zaten esimin tayini nedeniyle burdayiz hic bir aile ferdimizde yok.
Esim saglik personeli oldugu icin yoğun ve zamaninin cogu hastanede geciyor.
Ben hep evde ve 15 aylik bebegimin aorumluluğu altinda eziliyor yoruluyor bunaliyorum ve gergin bi anne oldugumu dsnuyorum.
Yani cocuguma verimli olamiyorum ustune birde esim ile ve ailesiyle sorun yasiyorum ve bir kreşde ise baslamayi dusunuyorum yani aslunda basldm sayilabilir ve kizim hem daha iyi vakit geciriyor ben dejarj oluyorum daha sabirli ve daha enerjik hissediyorum kndimi.
Ama bir yandan düşünuyorum.
Acaba erknmi kizimda benle gelicek beraber gdio gelicek yani.
Siz ce dogru olan ne benim beynim durdu....

Bi akrabam anasınıfı öğretmeni. Kızı iki yaşından beri onunla gidip geliyo. Bi sorun yaşamadılar. Kendinden büyüklerlede arkadaşlık ediyodu. Erken sosyalleşti. Sayıları öğrendi. İkişer beşer onar saymayı. Benimde imkanım olsa kullanırdım.

Ay gercektenmi bende yiyip bitiriyordm kndimi kizim kucuk diye.vicdan azabi cekiyordum

E ne güzel işte. Hem siz evde durmamış olursunuz hemde kızınız şimdiden arkadaşlar edinir. Bence kaçırmayın, çok güzel bi fırsat.

Rahatladim suan yorumlar heppp aaa bu kadar ufak bebegin kresde ne isi olu sacmalamayin vs diye gelecek diye dusunuyordum acayip rahatlafim suan

Bence yanlış.
Çocuk açısından değil, sizin açınızdan.
Çocuk ve ev sorumluluğundan bunalıp kreşte işe başlamayı düşünüyorsunuz, olacak iş mi?
Bunları unutayım derken çok daha fazla miniğin bir şekilde hayatına dahil olup, sorumluluğunuzu arttıracaksınız.
Çocuğunuz da daima okula gitse bile annesinin yanında olma fikrine alışacak.

Konu sahibi sorumluluktan kactigini soylememis ki. Hatta işe basladiktan sonra daha enerjik daha sabirli oldugunu soylemis. Mutlu es mutlu ailedir her zaman. Onun endisesi kizini krese vermekre erken mi davraniyorum olmus.
Konu sahibi 15 aylik bir cocuk icin erken degil. Kiziniz sonucta sizin yaninizda anladigim kadariyla. Ben oglumu iki yasina girmeden krese vermistim. Bir sorun da yasamadim.

Siz mi yanlış anladınız acaba?
Ev ve çocuk yükünden bunalıyorum, sıkılıyorum, yoruluyorum demiş.
Bunun çaresi gidip kreşte çalışmak değil.
İlk birkaç zaman evet değişik ve enerjik, fakat sürekliliğe bindiğinde hem kızının hem de iş yükü artacak.
Başka bir iş elbet olabilir ama daha fazla çocukla uğraşmak???
Mantıklı mı sizce?
Ayrıca kreş için erken olup olmadığına pedagog karar verebilir.
Benim 26 aylık oğlum için kreş hala çok erken ama aynı şekilde 15 aylık bir çocuk için olumlu bakılabilir.
Biz buradan şöyle böyle diyemeyiz, her çocuğun gelişimi ve değişime verdiği tepki farklıdır.

Calisan anneler icin artik sıfır grubu kresler bile var. Anne calismak zorunda olup birakacak kimsesi olmayanlar icin...Iki yasindan once krese giden ilk benim cocugum degil. Simdiye kadar ben bir problem gormedim. Kizkardesim de krese calistigi icin verdi ve bir problem yasamadi. Bunu ilk yapan biz degiliz...Aksine hic krese gitmeyip anneden ayrilmayan cocuklar ilkokula basladiginda okula alismakta problem yasiyor. Kucuk yastaki cocuklar icin daha kolay. Konu sahibi kizi ile ayni ortamda zaten, ayni kresteler.
Ilk zaman enerjik gelebilir ama sonra is yuku artacaktir demissiniz. Hangi calisan annenin is yuku az ki? Calisan annelerin is yuku hep artiyor, hem ev isi hem is.. Ben her zaman kadinlarimizin hangi kosulda mutlu ise onu yapmasi gerektigini dusunuyorum. Hatta mumkunse kendi ayaklari uzerinde durmalarini, esinin eline bskmamalatini... cunku dunyanin binbir turlu hali var. Calismak konu sahibine iyi geliyorsa calismali, calismamayi tercih ediyorsa da calismamali. Cunku anne mutlu olursa cocuk da mutlu olur. Bu hep boyledir... Evde mutlu olmamis, calismaya karar vermis. Denemeden bilemez.

Yanlis anladinz bilmiyorum belkide ben yanlis ifade ettim kendimi.
Bebeğime bakmandan asla aciz değilim o benim herdeyim ama hep evdr hep evde darlaniyorum bunaliyorum.
Sinirli stresli oluyorum.
Daha oncesinde calisan dim.
Fakat bu sehire gelip ustune hemen gebe kalinca firsatim olmadi.Dolayisiyla ne cevrem var ne bi sosyalliğim.
Iste ben bundan asosyallikden darlaniyorum.
Kizima yetemedigimi dusundugum icin bunlaiyorum.
Onu zoraki asosyalliğe alistiriyorum diye darlaniyorum.
Benim tek acabam yaşımi küçuk diye .
Onun dışinda bi acabam yok.
Çünkü biliyorum ki iyi geliçek ikimizede.

Sahsen zorunluluk yoksa o yaştaki çocuğu. kreşe vermem. Sizin bahsettiğiniz durumda ama hem sizin hem çocuğunuz daha iyi olucagini düşünüyorum. Bir cok anne olumsuzlukları cocuklarindan çıkartıyorlar. Halbuki böyle önlem almak cok cok daha iyi

Teşekür ederm gzel yorumunuz için bnde iyi gelicegini dusunuyorum.

İlerleride tek başına anaokuluna ve okula gitmeye başlaması gerektiğinde artık sizin onun yanında olmayışınız çocuğunuzu olumsuz etkileyebilir ve sonrasında okula hiç gitmek istemeyebikir. Çünkü sizin her daim onun yanında olmanıza alışmış olacak.
Arkadaş ortamında tüm çocuklar yalnızken sizin onun yanında olmanız onun birey olmasını da engelleyebilir.

Oğluma yazık diye düşünmeyin bu güzel bir fırsat sizin için ama çocuğunuzun gelişimi için rüskli olabilir bence çünkü daha yeni yeni gözü açılıyor. Bir uzmana danışın derim karar vermeden önce.

Aynı sınıfta olmuyacağiz.
Yani sınıfta o da tıpkı dıger arkadaşları gibi tek olucak.
Hatta alışma evresini atlatana kadar beni okulda hiç gormiyecek.

Bebeğim 15 aylik 13 , 14 ve 7 aylik olmak uzre ondan kücuklerin de olduğu bir sıniffda olucak.
Gelisim uzmanina goturdum fiziksel gelisimi cok iyi hatta ust seviyelerde brawo filan dedi.
Ama o sevincle psikolojik olarak etkilenir mi filan diye soramadim ilk firsatta gidicem tekrar inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…