anneler yardım !!!

kediciklerinannesii

masumcuklar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
216
140
31
merhabalar. bebeğim 18 aylık ve geçen ay ön dişinde ufak bi çürüme farkettim, yaklaşık 1 ay oldu çürük büyüdü maalesef :KK43: fırçalayıp temizliyorum,anne sütü de alıyor ve ayrıca 1 yaşına kadar şeker v.s. yedirmedim hiç. dr götürücem ama dişçiye mi ,çocuk dr na mı götürmeliyim ?
aranızda böyle bi durum yaşayan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

merhabalar. bebeğim 18 aylık ve geçen ay ön dişinde ufak bi çürüme farkettim, yaklaşık 1 ay oldu çürük büyüdü maalesef :KK43: fırçalayıp temizliyorum,anne sütü de alıyor ve ayrıca 1 yaşına kadar şeker v.s. yedirmedim hiç. dr götürücem ama dişçiye mi ,çocuk dr na mı götürmeliyim ?

pedodontı klınıklerı var çoçuk diş hekımlığı bölumu. bence onlara götrun.bu arada hala kuçukler şeker,çıkolata vermıyorum 20 aylık

pedodontı klınıklerı var çoçuk diş hekımlığı bölumu. bence onlara götrun.bu arada hala kuçukler şeker,çıkolata vermıyorum 20 aylık

teşekkürler. bende yedirip içirdiğime çok dikkat ediyorum neden böyle oldu anlamdım. vitamin eksikliğinden falan mı diye araştırdım bi sonuç alamadım. çaresiz hissediyor insan :KK43:

Ben de vermeyecegim ama etrafimdaki insanlar dinlemiyor ki beni.
Dedesi ne isterse (cikolata seker tarzi) hemen veriyor.
Hergun alıyor dolabında stokluyor. Boylece istedigi an vermesi daha kolaylaşmış oluyor.
Dolaba koymasa en azindan marketten alana kadar zaman gecerdi... Offf!

Canım demir ilacı kullanıyormusunuz

demir için damla kullanıyorsanız o yüzden olmuş olabilir.bir de baız antibiyotikler dişte kararma yapıyor..bu ilaçları kullandıktan sonra tülbentle dişlerin temizlenmesi gerekli..
ayrıca gece beslenmesinden sonra da temizleyiniz.

hayır demir kullanmıyoruz, gece diş temizliğine özen gösteririm ama 1 yaş öncesi ağır enfeksiyom geçirdi ve iğneli şuruplu antibiyotk tedavisi uygulandı:KK51:

hayır demir kullanmıyoruz, gece diş temizliğine özen gösteririm ama 1 yaş öncesi ağır enfeksiyom geçirdi ve iğneli şuruplu antibiyotk tedavisi uygulandı:KK51:
o sebeple diş kararması olmuştur muhtemelen..diş fırçası ile tanıştırmaya başlayın bence..
oğlumda da olmuştu..bize de antibiyotiklerin kararma yapacağını kimse söylememişti..sonradan bir diş hekimi arkadaşım diyince prospektüs okudum,içinde yazıyormuş zaten:)
düzenli diş fırçalama ile epeyce geçti siyahlık..

Hergun alıyor dolabında stokluyor. Boylece istedigi an vermesi daha kolaylaşmış oluyor.

bizimde babaannemiz 1 yaş öncesi yaptığım muhallebilerde şeker koymam konusunda çok ısrar etti ama şeker kullanmadım asla yine, arada pekmez eklerdim değişiklik olsun diye o kadar, daha yeni çıkan dişleri var,ön dişlerin çürüğü dağılacak diye ödüm kopuyor

biz 5 yaşındayız bizimde toplamda 8 tane dişimiz cürümüştü ve kanal yapıldı. neden nasıl bilmiyoruz biberon cürüğü dediler ama tükürük yapımız asitli sanıyorum cocuk dogru duzgun sekerın tadını suarada dıslerını yaptırdıktan sonra aldı bız agrırı dıye hıc vermemıstık .
gecmıs olsun pedodontiye götürmeniz gerek canım

o sebeple diş kararması olmuştur muhtemelen..diş fırçası ile tanıştırmaya başlayın bence..
oğlumda da olmuştu..bize de antibiyotiklerin kararma yapacağını kimse söylememişti..sonradan bir diş hekimi arkadaşım diyince prospektüs okudum,içinde yazıyormuş zaten:)
düzenli diş fırçalama ile epeyce geçti siyahlık..

1 yaş sonrası fırçalamaya başlamıştım zaten, aslında şu antiyotiğin faydasından çok zararı var :KK43: kullansak bi türlü kullanmasak bi türlü

biz 5 yaşındayız bizimde toplamda 8 tane dişimiz cürümüştü ve kanal yapıldı. neden nasıl bilmiyoruz biberon cürüğü dediler ama tükürük yapımız asitli sanıyorum cocuk dogru duzgun sekerın tadını suarada dıslerını yaptırdıktan sonra aldı bız agrırı dıye hıc vermemıstık .
cute biberonu bıraktırabildin mi sonunda:):)

çok teşekkürler, bende dişçi mi ,çocuk dr u mu karar veremedim, en kısa zamanda pedodontiye götüriyim, biz biberon emzik faln da kullanmadık hiç , diğer arkadaşın dediği gibi antibiyotik çürüğü sanırım:KK51:

1111111111111111111111111111111111111111111

aynen oyle kendı anne babamızdan koruyamıyoruz.... arada bızımkılerde alıyo ...ben söylenıyorum bır dınlıyorlar ıkı dınlıyorlar sonra gene aynı.....sızde tepkınızı koyun ...
vermeyın dıyorum yemesın dıyorum gıdın meyve alın dımı ama

1111111111111111111111111111111111111111111

aynen oyle kendı anne babamızdan koruyamıyoruz.... arada bızımkılerde alıyo ...ben söylenıyorum bır dınlıyorlar ıkı dınlıyorlar sonra gene aynı.....sızde tepkınızı koyun ...
vermeyın dıyorum yemesın dıyorum gıdın meyve alın dımı ama
Tepki koydugumda acaip derecede yargilaniyorum bazi fertler tarafindan.
Sonra geçimsiz vs vs oluyorum

ben de yaşamıştım çocuğumda çok korktum nerdeyse tüm dişleri kahverengiydi ama şimdi yenileri çıktı büyünce hiç sorun yok merak etmeyin

benımde az dedıkodumu yapmıyolardır ama umurumda degıl ne derlerse desınler....bebegımın saglıgından onemlımı...vermıyorum arkadas vermıyorum işte
Baba ocaginda olunca daha bi caresizlesiyor insan.
Sadece yiyecek te de degil. Evladima yanlis davranışları kisiligine kalıcı olacak olumsuz sözler vs.
Of of cok zor. Rabbim yardimcimiz olsun.
Kaldigin yer ayri cehennem baba ana ocagi ayri.
•••
Bak bunu yazarken zil caldi evladim kostu kapiya
annem diyor (kapiyi acma ne actin kapiyi hirsiz gelse napacaksin) diyor o_O
İkibucuk yasinda üstelik hirsiz kavramini bilmiyor cocuk.!!