Merhaba bende bu basligi gorunce yazmak istedim benimde 2 bucuk yasinda oglum var bugun cocuk doktoruna gittik soguk alginligi icin doktor bana bu cocukta goz temasi yok dedi sasirdim acaba dogrumu diye cok uzuldum neden boyle dedi kafam cok karisti. Cocugum hakkinda biraz bilgi vereyim sizce cocugumda gelisim geriligi olabilirmi? Oglum 2 yasinda konusmaya basladi simdi herseyi kendisi anlatabiliyor oyuncaklari ile dogru bir sekilde oynuyor,disarida herhangi bir cocuk gordugunde parkta ornegin yanina gidip oynamak istiyor hatta oglum bak arkadas gidip oynasana dedigimizde yanina gidip konusmak oynamak istediginde karsi taraf tepki vermediginde benimle oynamiyor diyor,uzuntusunu dile getirebiliyor,cok inatci kendi kurallari var ona baska bisey yaptiramiyoruz disariya cikartirken cok zorlaniyoruz ustunu giydirirken cok zorlaniyoruz herseye agliyor,bugun fark ettim daha oncesinde doktordan cok korkardi birkac defa kendim icin doktora gittim yanimda oda vardi bunun etkisi varmidir bilmem ama baktim bu defa doktorun muayene etmesine pek bisey demedi ama bogazina bakmak istediginde agzina ilaci zorla verdigimiz anlardaki durumu yasadik ve doktorun yuzune tukurdu. Hayal gucu cok kuvvetli bazi nesneleri baska sekillere benzettigi ve bunu bizimle paylastigi cok oluyor,son zamanlarda hircinligi cok bunun sebebini 2 yas sendromuna bagliyorum ama tabi bugunku doktorun bu cocukta gelisim geriligi olabilir bence bir uzmana gosterin demesi benim uykumu kacirdi ve bu baslik altinda sizlerle paylasmak istedim. Bir uzmana goturecegim elbette ama sizinde yukarida saydigim belirtileride goz onunde bulundurarak acabalarima cevap vermenizi cok isterim uzunca yazdim baska bir baslik acmak istemedim.