Çocuk Hastalıkları anneler yardimmmm :((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

beta123

allahim bana yeter...
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
113
87
38
36
Merhaba kizlar
65 gunluk bebegim var. Dogduktan iki gun sonra kusmaya basladi. Hala kusuyo. Arada burnundan da cikiyo kusmuk.
dun cok kotu kustu burnundan falan da geldi. Bogulacak gibi cirpindi aklim cikacakti. Esimde evde yoktu cok korktum. Sonra hemen hastaneye goturduk. Kanlari temiz cikti. Bugundr idrar usg cekilecek. Yaparsa kakasini da vericez.dr 1 yasina kadar reflu olabilir normal bi durumdur dedi. Ama benim icim hic rahat degil.
bebegi kusan anneler yardim edin. Bu durum ne zaman gececek. Gececek mi kizim boyle kusmadan saglikli sihhatli
Olacak mi.
cok uzuluyorum. Allahim daha beter seylerden korusun herkesin yavrusunu benim kara kuzumu da korusun ins.
lutfen konum tasinmasin editorlerden rica ediyorum. Bdv daha cok okunuyo.
simdiden herkese tskler...
vakit buldukca yazarim kizlar..

Merhaba kizlar
65 gunluk bebegim var. Dogduktan iki gun sonra kusmaya basladi. Hala kusuyo. Arada burnundan da cikiyo kusmuk.
dun cok kotu kustu burnundan falan da geldi. Bogulacak gibi cirpindi aklim cikacakti. Esimde evde yoktu cok korktum. Sonra hemen hastaneye goturduk. Kanlari temiz cikti. Bugundr idrar usg cekilecek. Yaparsa kakasini da vericez.dr 1 yasina kadar reflu olabilir normal bi durumdur dedi. Ama benim icim hic rahat degil.
bebegi kusan anneler yardim edin. Bu durum ne zaman gececek. Gececek mi kizim boyle kusmadan saglikli sihhatli
Olacak mi.
cok uzuluyorum. Allahim daha beter seylerden korusun herkesin yavrusunu benim kara kuzumu da korusun ins.

Evet bir yakinimin bebegide senin bebegin gibiydi..surekli kusuyordu.doktor ona,biberonla beslemenin kusmayi daha artiracagini soylemis,hava yuttugu icin.emzirdikten sonra hemen yatar pozisyon almamasi,basinin biraz yukarda tutulmasi gerektigini,her beslenme sonrasi gazini almak gerektigini soylemisti.ek gidaya baslayinca bu sorun azaliyormus.dedigi gibi oldu gercekten,artik cocuk eskisi kadar kusmuyor,duzeldi diyebilirim yani..gecmis olsun skma canini.bircok bebekte goruluyor.allah baska dert vermesin

merhaba,
benim kızımda kusuyordu bebk reflüsü vardı hatta bir kere yatarken ağzından burnundan geldi annem vardı yanımda çok kötü olmuştum biz biogay ve vicol gaz şurubu klullanıyorduk ve ben çiğ sebze meyve gaz yapacak hiç bir şey baharat yemiyordu mamada veriyorduk üstüne yetmediği için sonra 4 aylık olana kadar ortalama her bezlenmeden sonra 45 dakika dik omuzumda tutup gazını çıkarıyordum ayrıca 2 saat geçmeden bir daha beslemiyordum besledikten 1,5 saat sonra karnına ufak gaz için masaj yapıp altını alıyordum her saat dönüümlü gece bir sağ b ir soluna arkadına bir şeyle destekliyor yatağının altınada inde bir yastık koyup meyip vermiştim kusmasın diye dümdüz değildi yani yatağı.

ayrıca bebği beslerkende düz yatar pozisyonda değil ortalama 45-50 derecelik açı ile beslemek gerek bazen yerken ağzına gelip kusabiliyor çok tehlikeli oluyor ben beni kızım 4 aydan sonra düelme oldu allaha şükür 6 aydan sonra geçti diyebilirim oturmaya falan başlayınca.

Bazı bebeklerde yenidoğan reflüsü oluyo öyle olabilir bebeğiniz tabi doktorlar daha doğru bilir. Aman dikkat edin yan yatırın bebişi. Birde emzirirken doyana kadar değilde az emzirin ama daha sık emzirin. 2 saatte bir yerine saat başı az az emzirin. Duruş önerileri falanda var sanırım bu durum için doktoronuza sorabilirsiniz internettede vardır muhakkak.
Geçmiş olsun..

merhaba,
benim kızımda kusuyordu bebk reflüsü vardı hatta bir kere yatarken ağzından burnundan geldi annem vardı yanımda çok kötü olmuştum biz biogay ve vicol gaz şurubu klullanıyorduk ve ben çiğ sebze meyve gaz yapacak hiç bir şey baharat yemiyordu mamada veriyorduk üstüne yetmediği için sonra 4 aylık olana kadar ortalama her bezlenmeden sonra 45 dakika dik omuzumda tutup gazını çıkarıyordum ayrıca 2 saat geçmeden bir daha beslemiyordum besledikten 1,5 saat sonra karnına ufak gaz için masaj yapıp altını alıyordum her saat dönüümlü gece bir sağ b ir soluna arkadına bir şeyle destekliyor yatağının altınada inde bir yastık koyup meyip vermiştim kusmasın diye dümdüz değildi yani yatağı.
Tsk ederim cvbiniz icin. Bende bi sagina bi soluna yatiriyorum.
zinco kullaniyorum. Galiba gaviscon infant toz kullanicaz birde.gazini cikariyorum.
Artik elimde bez kizimin yanindan ayrilmiyorum.
cok zor bi durum. Kizimin o halini gordukce icim gidiyo.:KK61:

Yeğenimde bebek reflüsü vardı. O dönemki çoğu fotoğrafta kuzunun ağzı, bizim üstümüz beyaz beyaz kusmuk. 5 ay civarı düzeliyor. Reflü yastığı kullanıyorsunuzdur zaten. Mamaya biraz erken geçiş yapmışlardı doktoru keçi sütünden bir reflü maması önermişti. Bşr de besledikten sonra 20 dk dik pozisyonda tutmaya, bezini karnı açken değiştirmeye, emziriyorsanız, fazla asitli şeyler, domates vs. Tüketmemeye çalışın.

Bazı bebeklerde yenidoğan reflüsü oluyo öyle olabilir bebeğiniz tabi doktorlar daha doğru bilir. Aman dikkat edin yan yatırın bebişi. Birde emzirirken doyana kadar değilde az emzirin ama daha sık emzirin. 2 saatte bir yerine saat başı az az emzirin. Duruş önerileri falanda var sanırım bu durum için doktoronuza sorabilirsiniz internettede vardır muhakkak.
Geçmiş olsun..
Tsk edrim. Doymayinca agliyo. Acikinca illa emmek istiyo. Cok emince daha cok kusuyo.
emzikte tutmuyo cogu zaman. Ins gecerde su kusma kizim da bende rahatlariz.

Tsk edrim. Doymayinca agliyo. Acikinca illa emmek istiyo. Cok emince daha cok kusuyo.
emzikte tutmuyo cogu zaman. Ins gecerde su kusma kizim da bende rahatlariz.
emzik tutmasın zaten daha çok gaza ve kustuğundada ağzında emzik olursa allah korusun yani zaten mikrop yuvası dedi doktoyumuz biz hiç vermedik emzik.ben mide ilacı kullanmadım hiç gaz ilacı ve anlattığım önlemlerle atlattık çok şükür.

Benim kizimin kronik reflusu var, sık sık az az besleyin, reflu yastigi kullanin 3 yasinda hala tamamen gecmis degil, durup duruken kusmasa da cok kolay kusuyor (bogazina kacan bir kraker parcasi, hafif bir oksuruk vs.) Ama dedigim gibi benimki yenidogan reflusu degil kronik reflu, muhtemelen kusmasina hakim olmayi ogrenene kadar devam edecek.

Cnm cok korkuyor insan biz de yasadik, onlemlerini alinca kesildi, 6 aylik olunca tamamen bitti. Cok dikkat etmen gerekiyor, ben mamayi kesmistim tamamen anne sutu verdim, zaten gunde 2 kere veriyordum, ilk gunler surekli emzirdim ama degdi.

Bir de mutlaka reflu yatagi almaniz gerekiyor. Ebebekten almistik biz cok faydasini gorduk, bizimkisi artik 1 yasinda kullanmiyor, ozelden msg at istersen adresine gonderirim. Cok uzuldum ne hissettigini cok iyi anliyorum. Internetten de arastir bebek reflusu diye. Allah yardimcin olsun.

Merhaba kizlar
Olacak mi.

Canim gecmis olsun benim kizim da cok kusan bir bebekti inan gunde dört kez kiyafet değiştirdim hergun bir makina yikadim agzindan burnundan püskürtme seklinde kustu aylarca.. ama cok şükür ek gidaya basladigimdan beri azaldi simdi sekiz aylik bitti diyebilirim.. kusarken panik olma inş düzelir kusan bebek cok yipratiyor anneyi ama Allah beterinden korusun.. cok geçmiş olsun

Kizlar hepinize cook tsk ederim. Yasayan anlar bu durumu.
yedigim ictigim herseye dikkat ediyorum.
yazicam yine ufaklik uyandi
opuyorum sizi

Arkadaslar dun sinuclari aldik.
midesine, bagirsaklarina, kanina, idrarina bakildi sukur temiz cikti. Dr 1 yasina kadar bu durum (kusma) normal karsilanir dedi.

gececegi gunu bekliyorum ins.

Benim kızımda tıpkı sizin tarif ettiğiniz şekilde püakürterek kusuyordu. Burnundan çukıp onu nefessiz bıraktığı çok olmuştur. Aklım çıkardı ben yanında yokken kusacak boğulacak diye.5 ay bu şekilde kustu. Sonra dr muz çocuk gastroentroluğına yönlendirdi. Hemen teşhis kondu. Süt alerjisi varmış meğer. Emzirdiğim için benim yediğim yoğurtlar,ğeynirler pnu rahatsız edip kusturıyormuş meğerse. İnek sütünü içmwyi bıraktım. Yavrumun kusması kesildi. Lütfen sende dene. Birkaç gün inek sütü,yoğurt,peynir yeme. Bak bakalım kusması düzeliyormu.düzeliyorsa dr a danışır önlemini alırsın. Güle güle,sevgiyle büyüt bebeğini..

Benim kızımda tıpkı sizin tarif ettiğiniz şekilde püakürterek kusuyordu. Burnundan çukıp onu nefessiz bıraktığı çok olmuştur. Aklım çıkardı ben yanında yokken kusacak boğulacak diye.5 ay bu şekilde kustu. Sonra dr muz çocuk gastroentroluğına yönlendirdi. Hemen teşhis kondu. Süt alerjisi varmış meğer. Emzirdiğim için benim yediğim yoğurtlar,ğeynirler pnu rahatsız edip kusturıyormuş meğerse. İnek sütünü içmwyi bıraktım. Yavrumun kusması kesildi. Lütfen sende dene. Birkaç gün inek sütü,yoğurt,peynir yeme. Bak bakalım kusması düzeliyormu.düzeliyorsa dr a danışır önlemini alırsın. Güle güle,sevgiyle büyüt bebeğini..
inek sutu yogurt peynir tuketmeyince gectimi kusmasi
bebegin hic sut ve sut urunleri yemeyecek mi buyudugu zaman..

Sadece birkaç ay bana diyet vermişti dr.
3 ay süt,yoğurt ve oeynir tüketmemiştim.keçi sütlü olanlarını terch etmiştim. Sonrasında bıçak gibi kesilmişti kusması. Sonra yavaş yavaş hem ben hemde kızım başladık inek sütüne. Çnce hiçbirşey yoktu.2 yaşından sonra 13 kere bronşit 7 kere zatürre oldu ateşsiz. En son 3,5 yaşındayken tekrar alerji testi yapıldı. Süt alerjisi tekrar bariz şekilde çıkmıştı:(( sonrasında 6 ay süt ve ürünleri diyeti yaptırdık. Tekrar başladık. Artık 9 ysşında. Halen sık hasta olur ama artık süt alerjisi testi negatif çıkıyor.öylede böylede büyüyorlar.çok düşünüp kendini yıpratma. Anının tadını çıkart. Sevgiler..

Back
X