- Konu Sahibi newyorktasonbahar
-
düzelir canım, vurduğu anda birkere çok sert kız, ve yüzüne bakma yani hemen yumuşama,
çok yanlış olduğunu anlasın,
birde ben evladımla ilgili yanlış herşeye müdahele ederim, kim kırılırsa kırılsın
Ay yazıklar olsun yaaa, öğrete öğrete vurmayı mı öğrettiler çocuğa. çok sinirlendim.umarım çocuğunuz vazgeçer bu huydan. çünkü sosyal ilişkileri çok zayıf olur diye tahmin ediyorum.
daha çok küçük ama..
siz güzellikle yapmamasını söylediğinizde çocuk bunu sizin kastettiğiniz anlamda anlamayabilir, kararlı ve daha sert bir üslupla uyarın, uyarırken gülümsemeyin ve uyardıktan sonra tekrarlarsa onunla bir süre konuşmayın, yani iletişim kurmayın, o yokmuş gibi davranın, bu süre çocuğun yaşına göre değişiyor sanırım..
ama bunu bir uzman anlatmıştı, çok küçük çocukları uyardığımızda onlarla iletişim kurmaya devam ettiğimiz için biz kızmış bile olsak onlar olumlu olarak algılarlarmış, ancak iletişim kurulmadığında yanlış birşey yaptıklarını anlarlarmış..
tabi siz yine de bir uzmana danışın..
canım benimde 22 aylık bi oğlum var...aynen benim oğlumda savunmayı bilmezdi... bulunduğum yer çoluk çocuktan uzak biyer ve çevremizde oyun oynamak için bi arkadaşı yok...yalnız büyüor anlayacağın..ve o yüzdendir ki paylaşmayı savunmayı kavgayı ciciyi ne bileyim bu tür terimlerden uzak... ama ne zaman bi arkadaş ortamlarımıza gitsek misafirliğe falan onların çocukarı hep döver oldu...sürekli ağlayarak biyerleri şişerek döner olduk evimize... bi çocuğa elbette vurmak kırmak öğretilmez ama azıcık bile olsa savunma mekanizmasının gelişmesi lazım ve tam bu yaşlarda kapıyorlar öğreniyorlar...kayınvaliden biraz abartmış ama belki kızacaksın bana fakat biraz hak verdim...çünkü canım sürekli vurma yapma diye kızmak savunmayı hakkını kazanmaya çalışmayı öğretmezsek bu seferde çok pısırık oluyorlar....ve ilerde içe kapanık oluyorlar...kayınvalideniz biraz abartmış evet fakat bu kadar savunma huyuna karşı çıkmayın bırak biraz savunsun kendini...ileriyi de düşünmek lazım canım....keşke kaynanan yerine sen daha hafif şekilde öğretseydin canım... zamanla öğrenir savunur kendini diye düşünüp kendi haline bırakma çocuğunu ...bu seferde pısırık olur ve her ortamda çocuklar tarafından dışlanan dayak yiyen sulugöz olup çıkar...kolay gelsin canım...bana tepkili yorumlar gelebilir ama bu şekilde çocuğa sahip olanlar anlayacaktır beni...
ben de hep öyle yaptım
vurma itme o küçük o bebek
alma isteme
büyüklerini dinle
öğretmeni dinle
paylaş sev
şimdi açtığım konuya bak
ya ona benzer dertten bendede varbenimde 18 aylik kizim var elinden kim ne alirsa hemen isiriyo eli yakalayamazsa bacaklari filan isiriyo bu bi kac aydir boyle oyuncaklarini kimseyle paylasmiyo aldigimizda hemen agliyo onceleri vuruyordu onu birakti dedigim gibi simdide isirmaya basladi sizce normalmi arkadaslar? korkuyorum anaokuluna gidicek 1 sene sonra ya oradada aynisini yaparsa ne yaparim ben (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?