annelere bi kac sorum var

yagmur yureklim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
82
1
1
Benim iki cocugum var allah bagislasin kizim uc yasinda cok huysuz bide oglum var bir yasinda oda yemek yemiyo tam yedirirken bir iki kasik yiyo sonra kaciyo baska seylerle ugrasmaya ve yemek yemiyo ne yapmaliyim kizim da kardesini cok kiskaniyor dovuyo ve bizede agresif davraniyor

Kızınızı yarım gün kreşe verin. Benimkiler de sizinkilerin yaşlarında. Evde psikolojileri bozuluyor hem de geriliyorlar, yaşlarından beklenmeyecek hareketler yapıyorlar.

Aynen oyle kizim cok degisti dediginiz gibi evlerde sikiliyor karistirmadik dagitmadik yer kalmiyo durmadan ustunu degistiriyo krese yasi kucuk diye vermek istemedim daha sonra okuldan sikilir diye

normal bir süreç canım üzülme benim 1 kızım 1 oğlum var.aynı şeyleri yaşıyoruz zamanla birbirlerine alışacaklar .şuan bizdede kıskançlık tavan yapmış durumda bir şekilde her ikisine aynı davranmaya çalışıyorum .yani facia çıkıyor sonunda :) yeme sorunu küçükteyse normal az yesin ama yesin benimkilerde çok az yiyorlar zorlamalarıma rağmen ama en azından azda olsa her yemekten veya her meyveden yediriyorum.

Bende de 2.5 yaşında bir afacan var. Oda durmadan üzerini değiştiriyor sürekli çorap değiştiriyor. Demekki her çocukta varmış bu garip huy. Kreşe ver bencede. Anca öyle rahat edersin. Hem enerjisini atar hem yeni şeyler öğrenir. Sende küçüğüyle ilgilenirsin

bence bu yaş için kızınız severken bile kardeşine zarar verebilir.
Kreş yaşı gelmiş, kreşi düşünün.

Mama sandalyesine alıştırın küçüğü de, o zaman en azından kaçamaz.
Sevmediği yemekleri çok zorlamayın.

bir de sanki arada oluyor öyle, bir dönem hiç bir şey yemiyor benim oğlum da, üzerine gitmezsem geçiyor, iştahı yeniden açılıyor.

Benim iki cocugum var allah bagislasin kizim uc yasinda cok huysuz bide oglum var bir yasinda oda yemek yemiyo tam yedirirken bir iki kasik yiyo sonra kaciyo baska seylerle ugrasmaya ve yemek yemiyo ne yapmaliyim kizim da kardesini cok kiskaniyor dovuyo ve bizede agresif davraniyor
Kiziniz her siddet uyguladiginda sakince bunun yanlis bir davranis oldugunu soyleyin bir daha yaparsa sizde onun bir istegini yerine getormeyeceginizi soyleyin..benim kizimda bir donem yemek yemedi hatta hiç bir şekilde gun icerisindr birsey yedirememistim sonrs arastirdim bir doktorun yazisi wardi iki defa deneyin iki seferde de kafasihi cewiriyorsa tamam sen bilirsib yemek istemiyorsan yemeyebilirsin deyip o yemegi onunden kaldirin yazıyordu ve yariim saat sonra tekrar deneyin.. ben bu sekilde kizimin yeme duzenini olusturdum.. ise yarasi bende

Bir yasinda sekiz kilo zayif geliyo bana

Hımm.
Yani zayıf mı bilemicem ama.

yeğenim zayıftı o yaşlarda , kilosunu tam hatırlayamadım şimdi. Doktoru anne sütünü azalttırmıştı mecburen. Sanırım günde 3 kez emziriyordu o yaşta. Gece emzirmesini tamamen bıraktırmıştı. Sabah uyanınca, öğlen uykusundan sonra 2-3 gibi, bir de akşam yatmadan önce.
Daha fazla emzirince çocuk yemek yemiyordu ve zayıftı.

Hoş yeğenim hiç kilolu bir bebek olmadı ama en azından şimdi öğünlerini bitiriyor.

Back
X