Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Annelere bir sorum var...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

biocin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
896
21
118
İzmir
İyi geceler arkadaşlar,
Gece gece aklıma birşey takıldı, uyuyamıyorum.. Benim 28 aylık bir oğlum var. 2 aylıkken, her bebeğe yapıldığı gibi bize de, sağlık ocağında verem aşısı yapıldı. Yalnız yara veya kabuklanma durumu olmadı. Şimdi de iğne ucu kadar minik bir iz var kolunda. Bu durumda aşı tutmamış mı oluyor? Sizin çocuklarınızda iz olmuş muydu?

Benim bebegimde 6 aylık aşı izi oldu ebemiz söylemişti zaten olması gerekiyor diye olmazsa tutmamış demektir bir daha getir demişti
Sen yinede bi sağlık ocağına git

Kabuk baglamasi ya da baglamamasi,ası izi olmasi ve ya olmamasi bebekten bebeğe farklilik gösterip ,asinin tutup tutmadigi koldaki izden anlasilmaz bu iz bazen cok minik olur bazen daha büyük yerde olur bunun icin verem savas merkezlerinde PPD testi yapiyorlar ondan anlasilir

Bugün hem çocuk doktorumuza, hem de sağlık ocağındaki ebemize sordum. Aşı yerindeki kabuklanma ve iz her bebekte olmaz ve olmaması aşının tutmadığı anlamına gelmez dediler. Söylediğiniz gibi bu durum ancak PPD testi ile açıklığa kavuşurmuş. Teşekkürler.

Tutmustur canim iz olmasada tutugunu varsayariz dedi doktorumuz

Canim benim bebeğimin kolunda da ne iz var nede kabuklanma falan oldu aklıma takıldı şimdi. Sabah kolunu inceleyim bari

Back
X