Annelere her konu anlatılmamalı sanırsam?

Ugursuzbocek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
31
8
24
Merhaba bayanlar,

Ben lise 1 öğrencisiyim sizinle tam şu an yaşadığım olayı paylaşmak istedim.

Bugun matematik dersi vardı ve hoca ders işlemiyordu. Bi arkadaşımla ben üçüncü tenefüs yemek yiyelim dedik yemek yedik ve arkadaşın ablası geldi biraz konuştuk yukarı çıktık.

Kapıyı araladım biraz kimse farketmedi baktım matematikçi oturuyor.
Dedim ki yok hayatta almaz bu adam . Yani derse alsa bile yok yazar. İzin kağıdı getirseniz anlamaz.
İyi bir hocadır ama bu konuda katı. Arkadaşımın 4.kez geç kalışı benim ise 2.
Arkadaşımı bilmiyorum ama isteyerek geç kalmıyorum ben. İlk geç kalışımda da o arkadaşımlaydım. Bende adamın bizi almayacagını kızacagını hissedince arkadaşımla kantine indim.

Neyse işte ben eve geldim ve salak gibi bunu anneme anlsttım. Ben annesine yakın biriyimdir yani anlayışlı bi aileyizdir annem espriden anlamaz ama anlayışlıdır yardım eder.( çok kavga ederiz nedense(!))
Şimdi anlayışsız olacagı tuttu ve bana kızdı. İsteyerek olmadı dedim kızdı.

Sizce haklı mı? İsteyerek olmamış ve yapacak başka bişey yoktu adam kızcaktı. Annem maalesef anlamıyor tabi ona göre isyankar başına buyruk derslerini aksatan son gun çalışan bir ergenim. Empati yi öğütleyen kadın empati kurmuyor sanki kendisinin hiç hatası yokmuş gibi

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Okudugunuz için sagolun :)

yani kendince sana yanlışını fark ettirmeye çalışmış
ama annen böyle davranınca sen de bi daha anlatmazsın muhtemelen.
sakinleştiğinde konuş, bi daha geç kalmayacağını söyle.. .

Olumsuz bir tepki vermesi gerektiğini düşündüğü için öyle davranmış bence.
Daha dikkatli ol , bir daha tekrarlama diye.
Yoksa ciddi ciddi sinirlendiğini , kızdığını düşünmüyorum annenin.

Çok büyütülecek bir mesele değil bu.
Annen haklı ayrıca.
Sorumluluklarınız konusunda daha dikkatli olmalısın

annen tabikide haklı..tenefüs zamanı bellidir sen bunu kaçırmışsın ve derse bile girmemişsin..kızsa bile izin alıp dersi dinlemen gerekirdi..annene herşeyini nerde olduğunu herzaman anlat...

Merhaba bayanlar,

Bugun matematik dersi vardı ve hoca ders işlemiyordu. Bi arkadaşımla ben üçüncü tenefüs yemek yiyelim dedik yemek yedik ve arkadaşın ablası geldi biraz konuştuk yukarı çıktık.

Dedim ki yok hayatta almaz bu adam . Yani derse alsa bile yok yazar. İzin kağıdı getirseniz anlamaz.
Arkadaşımı bilmiyorum ama isteyerek geç kalmıyorum ben. İlk geç kalışımda da o arkadaşımlaydım. Bende adamın bizi almayacagını kızacagını hissedince arkadaşımla kantine indim.

Neyse işte ben eve geldim ve salak gibi bunu anneme anlsttım. Ben annesine yakın biriyimdir yani anlayışlı bi aileyizdir annem espriden anlamaz ama anlayışlıdır yardım eder.( çok kavga ederiz nedense(!))

Sizce haklı mı? İsteyerek olmamış ve yapacak başka bişey yoktu adam kızcaktı. Annem maalesef anlamıyor tabi ona göre isyankar başına buyruk derslerini aksatan son gun çalışan bir ergenim. Empati yi öğütleyen kadın empati kurmuyor sanki kendisinin hiç hatası yokmuş gibi

merak etme bi çoğumuz senin yaşındayken annelerimizle çok kavga ederdik. Keşke tekrar bi şansını deneseymişin. bi öğretmen olarak şunu diyebilirim geç kalan bi öğrenciyi bende almam derse sonuçta zil var ve sen o zil çaldığında sınıfta olman gerekiyo. ama öğrencinin derse girme çabasını görürsem düşüncemi değiştirdiğim de olur.

Haha.:KK70:
Aynende oyle.
Durust ol derler durust oluncada yersin kafaya terligi. Boyledir bunlar yapicak bisy yok.
Ama Annen hakli canim.
Dikkat et bi dahakine.
Yas kac?

Sen dürüst ol annen kizar ama sonradan öğrenip kizmasi cok daha fena..
Bi de olur boyle seyler boşver. Bi dahakine gir ama derslere ne olursa olsun. Aciklamani yap. Almazsa girmezsin.

ahhh ahhh nedir bu annelerin bu çocuklardan çektiği : )) hep haksızız hep haksız : ))

iyiliğinizi istiyoruz hep ....bizimde kendimizce doğrularımız var biz üzüldük bizim başımıza şu geldi aman onun başına gelmesin o üzülmesin kuralları olsun, sorumluluk sahibi olsun, çalışkan olsun, terbiyeli olsun hep olsun olsunlarla; hasta olmasın, kötü yola dönmesin, kötü arkadaşları olmasın olmasınlarla giderrrrr ....böyle canım annelik maalesef belki çocuklarımıza yaşayarak öğrenmeleri gerektiğini anlayarak fırsat vermeliyiz ama bazen olmuyo işte çeneye vuruyo : ))

o yüzden sende birazcık anlayışlı ol sonuçta saat belli tenefüs dakikası belli zamanında derse yetişememişsin annende söylenmiş....bu arada herzaman annenle herşeyini paylaş senin yaşlarındayken nasihatlerden nefret ederdim şimdi keşke dinleseymişim diyorum....

sen herzaman dürüst ol.
kızsa bile senin hiçbir zaman kötü olmanı istemez annen.

:KK25::KK25::KK200:
Merhaba bayanlar,

Benim kızlarımda senin gibi tahminimce herşeylerini anlatırlar ama tepki verdiğimde birdaha anlatmayacaklarını söylerler .:63: ayrıca burda empatilik bir durum yok doğru olan ve yanlış olan bir davranış var :KK56:

X