annelere soruyorum. .

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
163
Biliyorsunuz yogun bi hayatim var is okul ev.. . Bi de Allah verirse bebek düşünüyorum. . 4 ay ücretli iznim var doğum olursa.. benim asıl merak ettiğim şey şu ;
1-Sezer'yan ve normal doğum yapan anneler kaç gün sonra sorunsuz bir şekilde hayatıniza devam edebildiniz ??
Kaç günde ayağa kalktıniz ???? Bu gerçekten önemli benim için. .
Ikinci sorum da su olacak:
Çevremde bi anne var ev hanımı komsum hani bos vakti cok kizin ama bebek bakmanın dünyanın en en en zor işi olduğunu, asla hicbiseye yetisemedigini, evde yemek bile yapmadığını, mecburiyetinde yemeği temizligi filan hep esine yaptirdigini hatta keske bikac sene sonra yapsaydim diyor .. dinledikCe canım sıkıldı. . Moralim sıfıra indi..
Yanımızda bi aile büyüğü varsa mesela annemiz filan güvenilir biri olursa hem calismak hem bebek bakmak bu derece zulüm bir iş mi?
O kdar moralim bozuldu ki hevesim kaçtı resmen onunla konuştuktan sonra. O ev hanımı olduğu halde yetişemiyo ise ben calistigim icin çocuğu rezil kepaze ederim herhalde ortalıkta :KK43: Allah korusun hasta filan ederim diye korkuyorum:KK43: kafam o kadar karışık ki.. bi yandan da eşim 30 u geçti ben 27 olmak üzereyim herhalde içgüdüsel bişey daha kaç sene erteleyecegim evliliğimin 2.yılı bitti gibi.. .. bebek görünce mutlu oluyrm off bilmiyorum. .

Son düzenleme:
Ben 11 aylık anneyim.
Ama dünyanın en zor işinin bebek bakmak olduğuna inanmıyorum.
Hele ki yanında büyüğün varsa hiç zor değil.

Normal doğum yaptım, anında ayağa kalktım.
Toparlanmak 1 gün, oda doğumda harcağım eforu gei kazanmak için.

Şu bir gerçek ki; çalışıyorsanız ev hanımı olmakda zor.
Şimdi bir de bebek gelecek işler istediğiniz gibi değil, bebeğin istediği gibi olacak.

Çalışmayı düşünüyorsanız bir büyük şart.
Düşünmüyorsanız da en az 6 ay bir büyük yardım etmeli.

Onun tecrübelerinden yararlanmak, kendinize vakit ayırmak isteyeceksiniz çünkü.

Umarım kararınız olumlu olur.
Rabbim isteyen herkese çocuk nasip etisin. :)

Her iki doğumumu da sezaryanla yaptım. İlk doğumumda hiç yatmadım 2-3 gün içinde toparladım. İkinci doğumum biraz daha zor oldu onda 3-4 gün eşimin yardımıyla kalkabildim. 1 hafta 10 günü buldu iyileşmem. Bende çalışıyorum, bebek bakmak bana göre çok zor bir şey değil, onun sevgisi her şeyin üstesinden gelmenize yetiyor zaten. Tamam geceleri biraz uykusuz kalıyorsunuz ilk zamanlar, alışma dönemi filan oluyor ama onun yüzüne baktıkça çektiğiniz tüm sıkıntıları unutuveriyorsunuz. Anne olmak dünyanın en güzel şeyi, Allah isteyen herkese tattırsın.

Biliyorsunuz yogun bi hayatim var is okul ev.. . Bi de Allah verirse bebek düşünüyorum. . 4 ay ücretli iznim var doğum olursa.. benim asıl merak ettiğim şey şu ;
1-Sezer'yan ve normal doğum yapan anneler kaç gün sonra sorunsuz bir şekilde hayatıniza devam edebildiniz ??
Çevremde bi anne var ev hanımı komsum hani bos vakti cok kizin ama bebek bakmanın dünyanın en en en zor işi olduğunu, asla hicbiseye yetisemedigini, evde yemek bile yapmadığını hatta keske bikac sene sonra yapsaydim diyor .. dinledikCe canım sıkıldı. . Moralim sıfıra indi..
Yanımızda bi aile büyüğü varsa mesela annemiz filan güvenilir biri olursa hem calismak hem bebek bakmak bu derece zulüm bir iş mi?
O kdar moralim bozuldu ki hevesim kaçtı resmen onunla konuştuktan sonra. O ev hanımı olduğu halde yetişemiyo ise ben calistigim icin çocuğu rezil kepaze ederim herhalde ortalıkta :KK43: Allah korusun hasta filan ederim diye korkuyorum:KK43: kafam o kadar karışık ki.. bi yandan da eşim 30 u geçti ben 27 olmak üzereyim herhalde içgüdüsel bişey daha kaç sene erteleyecegim evliliğimin 2.yılı bitti gibi.. .. bebek görünce mutlu oluyrm off bilmiyorum. .

sezeryan ile doğum yaptım 1 haftada hemen toparlandım çok şükür sıkıntım olmadı hiç.annem 1 hafta kaldı yanımda.gurbete gelin geldim bende.geceleri çok ağır uyuyan insan ben bebeğim gık demesine kalkıyordum.Allah o gücü veriyor anneye korkmayın.
insan o tempoya düzenede alışıyor gözünde büyütüp kendini stres yapma canım
onun sevgisi ,kokusu,dokusu herşeye değer
biraz eşiniz fedakarlık yapacak büyüklerde zaten destek olurlarsa sıkıntı olmaz sizin için..

Bende iki normal doğum yaptım ayağa kalkman hemen oluyor ama altta dikiş çok oldugu için halıyle zor oldu yürümekte oturmakta zorlandım bıraz

Evet zor bebek bakmak hele ki çalısmaya alısmıssanız ben evde oldugum halde bunalıma gırdım öncelıkle herseyı ona göre ayarlamak istiyorsunuz

Aman hasta olmasın aman uykusu bölünmesin

Su da bır gercek dünyada ki herseye değer

O kakalı bezi alırken minik popodan yüzündeki gülümsemeye sasıracaksın

İlla biri şart değil eline alır almaz o gücü bulursunuz kendinizde

çalısacaksanız şart ama güvenilir birine bırakmak

Zamanla alısırsınız herseye

İnsallah gönlünüze göre verir Rabbim

Kolik sindirim sisteminin tam olarak gelismemesinden kaynaklanan ağrılara deniyor
Kolik bebeklerin ağlama saatleri olur hep benim kızımın koliği akşam 5 gibi başlardı gece 1 e kadar susmadan ağlardı
Genelde 3 ay sürüyor ama 2 ayda bitmişti bizimki
Eğer bebek düşünüyorsanız en azından ilk ay yanınızda birisi bulunsun

Çevremde bi anne var ev hanımı komsum hani bos vakti cok kizin ama bebek bakmanın dünyanın en en en zor işi olduğunu, asla hicbiseye yetisemedigini, evde yemek bile yapmadığını, mecburiyetinde yemeği temizligi filan hep esine yaptirdigini hatta keske bikac sene sonra yapsaydim diyor .. dinledikCe canım sıkıldı. . Moralim sıfıra indi..
Olumsuz örneklere kulaklarını tıkamanı tavsiye ederim ilk tavsiyem:))
Bebek bakmak kolay bir iş olmasa da doğum sonrasında belirli bir süre sonra tempoya alışıyor insan.
belirli bir düzeni oturtuyorsunuz.
annen yanında olacak ise zaten hiç korkma.herşey daha kolay olacaktır:))
sezeryan sonrası toparlanma süresi kişiden kişiye değişse de sonuçta ilk bir hafta on gün sonrasında zaten hızla iyileşiyorsun.
hem bebek bakmak hem çalışmak zor ama korkunç zor değil.üstesinden geliniyor.
ayrıca bebekler ve çocuklar sık hasta olabilir normal bir durum.şimdiden gözünü bunlarla korkutma.şimdiden çook ilerisini düşünüyorsun.
ama senin okul durumun da varmış.programını bilemiyorum ama bu zorlayıcı olabilir tabi.
ha o bayan arkadaşın bence çok abartmış.bebeği uyurken az az ev işlerini yapabiliyor insan.o kadar da değil.bebek biraz daha büyüyünce mama sandalyesine filan oturtursun mutfakta.o arada yemek filan yapılabiliyor.
yani bütün dünya duruyor diye bişey yok bebek olunca.belli bir pratiklik kazanıyor insan.işlerini daha planlı şipşak halletmenin yolunu bulabiliyor.
ilk aylar tabi uykusuzluğa alışmak zorlayabilir ama herkes yapıyorsa sen neden yapamayasın:))

canım ben normal doğum yaptım, doğum yaptığım akşam arkadaşlar akrabalar vs hastaneye geldi herkes şok oldu çünkü ben fıldır fıldır dolanıyordum etrafta.
evet bebekli çalışan kadın olmak zor ama 4 ay ücretli iznin varmış 4 ayda düzenini oturtursun diye düşünüyorum.. ben çok zor oturttum gerçi ama ben biraz işin tembelliğine kaçtım bi de sağolsunlar hiç yalnız bırakmadılar ama çalışmaya başladıktan sonra mecbur düzen kurmaya başladım en kötü bütün işlerimi çocuk uyuduktan sonra yapıyorum ya da karnını doyurup altını temizleyip önüne oyuncaklarını koyup yere yatırıyorum o arada ne işim varsa onu yapıyorum. haa zor oluyor mu oluyor çünkü bir çamaşır asmak bile yarım saatini alıyor çünkü gidip gelip bebeğe de bakıyorsun iyi mi ne yapıyor diye.. ama o zorluk bile güzel hele hele alışınca hiç zoruna gitmiyor.

Sezaryen sonrası ayağa kalkma meselesi tamamen kişisel bir mevzu.

Dayanıklısındır 1 hafta sürer ama bünyen daha narinse uzun sürer.

Ameliyattan 2 gün sonra zaten hastanede yürümeye teşvik ediyorlar seni.

Eve geldikten sonra da yürümek zorundasın. Ben normal hayatıma devam etmiştim yatmadım eve geldikten sonra ama acı oldu zaman zaman tabi.. Bu mesele olmuyor kazandıklarının yanında.

İkincisi komşun hayatından bıkmış bir ev kadını. Başka bir açıklaması yok. O zaman çevrendeki kötü evlilik modellerinden sonra evlenmeseydin hiç. Hep çevreye kulak asacak olsak….

Komşun çok abartmış canım.Yanında büyüğün olacaksa işe de dönebilirsin.Sezeryan doğum yaptım ben de,ilk 2 gün zor oluyor biraz ama kalkıp gezebiliyorsun.O da hastanede geçiyor zaten.3.gün hiç birşeyim yoktu maşallah.
Mümkün olduğunca doğuma yakın izin almaya çalış,3 hafta kala ayrılırsın,bebişinle daha çok zaman geçirmiş olursun.Ama sana tavsiyem,ücretsiz izin de al,4 ya da 6 aydı sanırım.Yani en azından ek gıdaya geçmiş olsun

Insandan insana, bebekten bebege degisir bu durum, ama zorda olsa dünyanin en güzel seyi... Insallah bakimi kolay bi bebeginiz olur, bukadar korkmayin, en cildirilacak zamanlarda bile onun bi gülüsü dünyalara bedel oluyor...Allah gönlünüze göre versin...:ssz:

Sezeryanla doğum yaptım 2 gün sonra evde kışlık menemen yapmaya koyulduk :) Ne acelemiz varsa artık . .
ama bir hafta sonra tam anlamıyla her işimi kendim halledebilecek kıvama geldim. .
Kimine göre ev işi zulüm gibi gelebilir ama benim gibi ev işinde stres attığını düşünen bir insana kesinlikle hayır. .
Ayrıca bebek küçük olunca bir emiyo bir uyuyo herhangi bir sağlık problemi olmazsa tabi. . O yüzden evinizi ihmal edebileceğinizi düşünmüyorum.
Yanınızda bir iki hafta aile büyüğü olursa bebeğin özellikle banyo yapılma işleminde çok rahat edersiniz. .

Size sürekli sıkıntılarını dile getiren komşularınız bence tembellikten iş yapamıyor . . dip köşe temizlik yapamasanda hem çocuğunun hemde senin sağlığın için hijyenik olması laazm evin.günde bir saatini sadece temizliğe ayırsan çok çok yeter zaten. .

Normal dogum yaptim. Kizim 8 aylik.. aninda ayaga kalktim. Abartilacak durum Yok. Dunyanin en zor seyi ne normal dogum yapmak, ne de bebek bakmak.. o senin canindN bir parcayken, ona bakmak Nasil zor gelsin ki... Evinize bir bebis gelince Cok farkli oluyor her sey...

28 temmuzda normal doğum yaptım. ayağa kalkmanda bir sıkıntı olmuyor yalnız dikişler zorluyor. benim dikişlerimin geçmesi 20 günü buldu o zamanlar annem yanımda kaldı. eşim ve annem yardımcı oldular. ben sadece bebeğimi emzirdim gerisiyle onlar ilgilendi. şimdi ise iznim bitti işe başladım bebeğime üst katımda oturan kayınvalidem bakıyor. ilk zamanlar işe gittiğim için çok üzüldüm ama yavaş yavaş alışıyorum. iş yerinde onun için süt sağıyorum.
ve son olarak annelik mükemmel bir duygu. yoruluyo muyum evet. geceleri uykusuz kalıyor muyum evet. yemeğe, eve yetişemediğimde oluyor... ama onun o kokusu minicik gülümsemesi herşeye değer. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın. herkesin yavrusunu da korusun inşallah.

Sağolun kızlar vallahi moralim düzeldi biraz .. kızla konuşup çıktım esimi aradım vaz geçelim bile dedim :( garibim de diyor ki yeter ki olsun bebeğimiz ben bakarım zaten 2 senedir istemiyorsun artik olsun diyor :(
Bir yaşına gelene kadar ev borcu olduğu için ücretsiz izne ayrılma şansım yok ama bir yaşından sonra 2 yil ucretsiz ayrılacağımi konuştuk..

Normal dogum yaptim. Kizim 8 aylik.. aninda ayaga kalktim. Abartilacak durum Yok. Dunyanin en zor seyi ne normal dogum yapmak, ne de bebek bakmak.. o senin canindN bir parcayken, ona bakmak Nasil zor gelsin ki... Evinize bir bebis gelince Cok farkli oluyor her sey...
Ne gibi değişiklikler oldu çok merak ettim.. kötü anlamda mi yoksa :( hep kötü taraflarını dinledim maalesef ..

Ben anne değilim ama ev hanımı anne olmanın çalışan anne olmaktan daha zor olduğunu düşünüyorum çocuk sosyalleşmeye başlayana kadar.

Ev hanımı olunca 24 saatini bebeğe vermen gerekiyor, eşin çalıştığı için gece uyanmalarında sen ilgileniyorsun aynı çocuk sabahın köründe uyanıyor ve bütün gün onunla zaman geçirmen gerekiyor, emeklime dönemine kadar yalnız kalmak istemediği için, emeklime döneminden itibaren hareketlenip kendine zarar verebilme ihtimali olduğu için sürekli gözünün üstünde olması gerekiyor, belki tuvalete bile zor gidiyorsun. Tek kendi kendine kalabildiğin an çocuğun öğlen uykusu o arada evimi toparlayacaksın, yemek mi yapacaksın, dinlenip enerjimi toplayacaksın.

Halbuki çalışan anne olmak öyle değil, yorucu gibi gelse de gününün çoğunu farklı bir sosyal ortamda yaşıtlarınla geçiriyorsun, tv bile açamadığın evde bebeğin favori oyuncağından gelen aynı çocuk şarkısını bin defa dinleyerek değil. Eve geldiğinde de çocuğunu çok özlemiş oluyorsun, onunla oynamak, vakit geçirmek çok keyifli geliyor. Sende çalıştığın için babadan destek beklemeni kimse anormal karşılamıyor ya da senden evde dört dörtlük bir düzen sağlamanı beklemiyor. Kesinlikle çalışan anne olmak daha kolay okul çağına kadar

Back
X