Annelerin 2011 Ağustos Annelerine Önerileri

ademel

mutluluğun doruk larında
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007
2.584
2
116
Ankara
ne demişler yaşayan bilir
sizler yaşadınız kucağınıza aldınız bizlerde yakında tanışacağız ağustos bebeklerimizle inşallah
günler yaklaştıkça bebekle ilgili bize önerilerinizle yol gösterir misiniz
şunu alın bunu almayın
şu marka iyidir aman şuna gerek yoktur gibi
tecrübeli annelerimizden yardım ve fikir bekliyoruz

valla tecrubeli anneler bize yol gosterirlerse cok cok seviniriz.
zira kafamiz fazlasiyla karismis durumda, ne alicaz, nerden alicaz, hangi markayi secicez.

:26:

ben bi de aslan burcu bebekleri hakkında da bilgi istiyorum:78:
gerçi aranızda yengeç burcu ve başak burcu bebeği de olan vardır onlarda yazsınlar
mesela benim bebek sezeryanla geleceği için 20 -25 temmuz dedi dr um o zaman yengeç ihtimalimiz de var
sağlıklı gelsinlerde burcu önemli değil
yine de merak işte
aslan burcu için çok obur oluyorlar ama hiç uyumuyorlar çok hareketli çok gazlı ve biraz hırçın oluyorlar dediler doğru mudur

ben bi de aslan burcu bebekleri hakkında da bilgi istiyorum:78:
gerçi aranızda yengeç burcu ve başak burcu bebeği de olan vardır onlarda yazsınlar
mesela benim bebek sezeryanla geleceği için 20 -25 temmuz dedi dr um o zaman yengeç ihtimalimiz de var
sağlıklı gelsinlerde burcu önemli değil
yine de merak işte
aslan burcu için çok obur oluyorlar ama hiç uyumuyorlar çok hareketli çok gazlı ve biraz hırçın oluyorlar dediler doğru mudur

Benim kızım 18 ağustos doğumlu aslan burcu yani, biraz obur sayılır ama uykusu çok iyi maşallah ve gazımız sadece bikaç hafta oldu, ama uykunundüzene girmesi için üç-dört ay sabretmeniz lazım o zmana kadar sürekli emmek için uyanıyorlar...

Konunuz hayırlı uğurlu olsun... Ufak tefek önerilerde bulunayım size:

-Öncelikle bol miktarda çıtçıtlı body ve mermerşahi alın. 1-2-3 değil; 10-15 tane ancak işinizi görür. O kadar çok kaka yapacak ki, sırtına kadar batma ihtimali var. Ayrıca çoğunlukla emdikten sonra gazını çıkarırken bir miktar kusacaktır. Bol bol mermerşahiniz olsun.

-Doğumunuzu normal olarak düşünseniz de sezeryana gidecekmiş gibi hazırlayın doğum çantanızı. İçine hem bebeğiniz hem de kendiniz için "bebek bezi" koyun. Pedler ilk gün gelen kanamanızı tutamaz. Ayrıca 2 gecelik koyun, batabilir, sezeryana alınırsanız dikişleriniz pijamadan ağrır.

-Doğuma yaklaştıkça "bazı kasılmalar" yaşayabilirsiniz. Saat tutun mutlaka. Ben tam 6 saat yalancı sancı çektim. 10dk da bir oldu sancım.

-Gebeliğinizin 36. haftasından sonra sancı yaşarsanız dediğim gibi saat tutun. Suyunuzun ya kanamanızın gelmesini beklemeyin. Sancılarınız 5dk da 1'e düşüp 40sn sürdüğünde doktorunuza gidin. Ben 3 gün boyunca 10dk 1 sancı çektim. 4.gün sabaha karşı 5dk 1'e düştü. Acile gittiğimde ne kanama ne de suyum vardı. Acil sezeryana aldılar. Üzerimdekileri çıkarırken kanamam geldi, suyum hala yoktu.

-Gebeliğinizin en son 7. ayında bebek odanız ve bebeğinizin kıyafetleri hazır olsun. Doğumunuz sıcağa geleceği için su toplayabilirsiniz, ayaklarınızın üzerine kalkmanız mümkün olmayabilir.

-Kendiniz için almanız gereken metaryeller: Göğüs pedi; meme başı çatlağı için merhem; memeniz çatlayınca kullanmak için silikon başlık (isteğe göre); süt ppompası; içe dönük ya da çıkmayan meme için meme ucu çıkarıcı pompa.

-Bebeğiniz doğduğu zaman vücudunda pek fazla yağ dokusu olmayacaktır (tombikleri tenzih ederiz), çıtçıtlı body'sinin üzerine ince bir kat daha takım giydirin.

-Bebeğinizi sallamdan uyutun, sonra bizim gibi çekersiniz :27:

-Bebek bezi stokladığınızı düşünüyorum, abartmayın, hızla kilo alıyorlar çünkü, elinizde kalır.

-Yatakodası için beşik yerine park yatak alın, o beşikler 6 aya kadar kullanılabiliyor, park yatak içine sığamayacağı kadar.

-Benim en rahat ettiğim konu öğle uykusu. Doğumundan beri öğle uykusuna alıştırdım oğlumu. Alıştırabilirseniz sizin için iyi olur.

-İster normal, ister sezeryan olsun çoğunuz depresyona gireceksiniz. Bu yüzden size yardımcı olacak birileri yanınızda bulunsun.

-Arabanız varsa muhakkak bebeğinizin ayına uygun oto koltuğu edinin.

-Ana kucağı almayı düşünüyorsanız; ana kucağı alacağınız yerdeki satıcıya "ana dizi"ni sorun.

Aslan burcu bebekleri için şöyle bir özet geçeyim; çok inatçı ve dediğim dedik bebekler oluyorlar. Ama istediklerini yaptırmak için ağlamaktan önce büyüleyici şekilde gülümserler.

Daha fazlası için 1-2 sayfa geride konularımız var, oradan bilgi edinebilirsiniz.

kızlar kıyafet konusunda suları soyleyebılırım..
bol bol cıtcıtlı badı ınanın zıbın takımlarından cok daha ıse yarıyolar... ozellıkle sıcak guney kesımlerde oturanlar veya dogum yapacak olanlar(benım gıbı) bol bol sıfır kollu cıtcıtlı bady onerıyorum yoksa yavrunuz o sıcakta isilik olabılır... patıklı pantolon almayın bence oldukca gereksız.. ben o kadar aldım hıc bırını gıymedı.. gogusunuzun yara olmaması ıcın 36. haftadan sonra gogus kremı kullanabılırsınız.. ben bundan dolayı cok gogus yarası çekmedım.. cok kıyafet almayın carcabuk buyuyolar.. corap alırken bogaz kısmına dıkkat edın dar olmasın yoksa bacaklarını kesıyo morartıyo iz cıkarıyo.. ozellıkle bu 3lü pakette satılan coraplardan.. emzık ıstıyosanız bence NUK markası olan emzıklerden edının kendı kızımda dahıl cogu bebek NUK marka emzıgı alırken dıgerlerını almıyorlar... bıde süt göllenmesını engellemek ıcın manuelde olsa bır gogus pompası edının yoksa gogusunuz cok agrır cok canınız yanar.. sagarken kullanırsınız... cokda rahatlarsınız:)

şimdilik bu kadar aklıma geldıkce yazarım ben yıne guzel hamılelıkler dılıyorum hepınıze...:)

oncelikle tecrubeli annelere tesekkur ederiz :))

heyecanimi mazur gorun belki erken bunlari sormak icin ama, genelde kolsuz citcitli body onermissiniz, ben de ole dusunuodum... peki citcitli bodynin uzerine yine pijama takimi giydirmek gerekirmi?? uyudugu zamanlarda fln mi gerekir ? cunku okudugum kaynaklarin cogunda bebege kendiniz nasil giyiniyorsaniz bir kat fazlasini giydirin diyor, yaz bebekleri icin de gecerlimi??

Benim oğlum 27 ağustos doğumlu,havalar o kadar sıcaktıki sadece badiyle yatıyordu,bazen altına ayaklı pijama giydiriyordum.Çoraplar büyüdükçe sıkmaya başlayınca bende makasla gevşettim.Arkadaşların dediği gibi bez alıp yığmayın çünkü çok çabuk büyüyorlar.Benimde oğlum sadece nukun emziğini almıştı,şimdi tabi emmiyor ama ilk başta 2-3 ay emdi.Gece gündüz farkını öğretmeye çalışın,bunun için gündüz biraz daha gürültülü bir ortamda gecede sessiz loş bir ışıkta yatırın.Göğsünüz yara olabilir muhakkak son aylarda kreme başlayın.......

Normal doğum yapmayı düşünenler için;

-Bir şekilde doğum öncesi kurslara gidin, hamileliğiniz çok ilerlemeden "hamile yogası" öğrenin (cd'leri piyasada mevcut 5lira filan). Hem nefes egzersizleri yapmış olursunuz, hem de doğururken kasılmalarınızı kontrol edip acıyı en aza indirebilirsiniz.

-Doğuma yaklaştıkça sezeryan ya da normal doğum olsun, "epidural yöntemini" konuşun. Doğumunuz ağrısız-sızısız olabilir ve bebeğinizin aldığı ilk nefesleri görebilirsiniz.

-Uykunuz geldi mi uyuyun, bu günlerinizi çok arayacaksınız...

Hamileliğin son dönemlerinde doğumun yaklaştığının bazı belirtileri vardır. Bunlar:

-Sürekli kabız olan gebe bir anda ishal olmaya başlar.

-Sürekli yorgunluk yerine birden kendinizi enerjik hissedebilirsiniz. Sakın aldanmayın. Bünyeniz o enerjiyi doğuma saklıyor. Siz siz olun enerjinizi harcamayın.

-Durup durup beliniz ağrıyabilir.

-Geceleri çok daha sık tuvalete çıkmaktan, suyunuz azalır ve bir miktar kilo kaybı gözlemlenir.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Doğumunuzun başladığını anladığınız anda ılık bir duş alın, hem rahatlarsınız hem de doğumunuz kolay olur.

-Doğurma mevzusunu çok fazla düşünüp dehşete düşürmeyin kendinizi. Düşündüğünüz kadar can yakıcı bir şey olsa kadınlar 2-3-4... diye doğurmazlardı.

oncelikle tecrubeli annelere tesekkur ederiz :))

heyecanimi mazur gorun belki erken bunlari sormak icin ama, genelde kolsuz citcitli body onermissiniz, ben de ole dusunuodum... peki citcitli bodynin uzerine yine pijama takimi giydirmek gerekirmi?? uyudugu zamanlarda fln mi gerekir ? cunku okudugum kaynaklarin cogunda bebege kendiniz nasil giyiniyorsaniz bir kat fazlasini giydirin diyor, yaz bebekleri icin de gecerlimi??

havalar bu yaz da geçen yaz gibi bunaltıcı olacaksa kolsuz çıtçıtlı body ev içinde giydirmek için yeterli olacaktır zaten uyurken üzerine bebe takımlarında olan penye bi battaniye atınca yeterli oluyor. dışarısı için alıcağınız takımların penyesinin fazla kalın olmamasına da dikkat etmenizde fayda var..

Bu arada nuk emzikler çok başarılı, arkadaşlara katılıyorum:)

Merhaba benimde elbet bu konuyla ilgili söyleyeceğim 2 çift lafım olacak:) çok fazla kıyafet almayın ilk başta çünkü zaten bisürü hediye geliyo bide hemen küçülüp gidiyo kıyafeti fazla abartmayın derim. penye battaniyeler çok işinizi görecek 5-6 tane olsun zarar gelmez hatta daha fazla bile olabilir:) benim iyiki almışım dediğim şey göğüs pompası marka olarak da madelanın elektrikliisi muhteşem bi alet:) hem fiyat olarak diğerlerinden daha uygun hemde kullanışlı.ben manuel kullanamadım alacaksanız elektrtikli alın çok işe yarıyo. lohusa kilotu denen kilotlar var joker mağazalarında 5 li paketler halinde satılıyo. lastiği falan incecik sezaryende bile çok rahat kullanıp atıyosun. doktorum bile sormuştu nerden aldın çok iyiymiş diye:)) 1 paket alın koyun çantanıza. biberon hemen almayın derim ama alacaksanız dr browns tavsiye ederim. doğar doğmaz sütüm gelmediği için biberon aldı benim bebeğim akış hızı çok yavaş olduğu ve gaz yapmadığı için çok kullanışlı öyle memeyi falanda bırakmadı hala emziriyorum.. emzirme sütyenide güzel bi icat ve pratik ondanda alın bikaç tane.. şimdilik aklıma gelenler bunlar sonra yine yazarım

bi de merak ettiğim silikon mu yoksa kauçuk başlıklı biberonlar mı kullandınız arkideşler?

çook teşekkürler güzel anneler :))ne güzel bilgiler bunlar:71::71::71:

Merhaba kıslar,
topiğinizçok güze4l olmuş. Şimdi sizin yerinizde olmak isterdim. En güzel zamanlarınız. Öncelikle ilk tavsiyem şudur. Kameranız varsa bebeğinizin hareketleri 30. haftadan sonra bariz belli olur karnınızdan. Öncelikle 30.haftadan sonra sürekli bu anları ölümsüzleştirin. Ben çok yapmadım ama 2 tanede olsa videom var ve sürekli onları izliyorum. Çok keyifli eğlenceli ve duygusal. Sonrası hastanede doğum fotocusu tutun muhakkak. Çok pahalı şu bu diye düşünmeyin. Ben gereksiz bulmuştum ama şimdi köpek gibi pişmanım. Doğumunuz sezeryan da olsa normal de olsa doğuma girmeden bol bol foto video çekinin. Bunu aileden çok yakın birine tembih ederseniz o unutmaz. Annelik çok güzel çok kutsal bir duygu. Ben doğumdan önce nasıl bakarım nasıl giydiririm nasıl beslerim ya doymazsa ya ağlarda susturamazsam diye çok düşünürdüm. Ama doğumdan sonra eve geldik ve sanki sadece ben bakabilirmişim gibi hissettim. Doğanın dengesini rabbim o kadar güzel yapmış ki, bebeğiniizin kucağınıza alınca hemen annelik içgüdüsü ile herşey,i biliyorsunuz. Sanki kaç senedir hep bunları okumuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Giyim konusunda, havalar çok sıcak olacağı için çıtçıtlı badyler kullanın. Ama ufaklar biraz üşür klima var felan dersenizayaklı uzun kollu badyleri tercih edin. bez olarak prime premıum care yeni doğan tavsiye ederim. Ve ıslak mendikl haggıes yeni doğan pamuklu tavsiye ederim. Birde gece gündüz hep emzirin. Sormak istediğiniz birşey olursa ben burdayım.

şimdilik hoşçakalın...

kızlar normal dogum ıle ılgılı merak ettıklerınız sormak ıstedıklerınız olursa ben burdayım.. kızımdan fırsat buldukca yazarım..

merhaba müstakbel agustos anneleri :)
ben de aklıma gelen birkaç konuya deyineyim,sonra aklıma geldikçe yazarım :)

normal dogum yapmış biri olarak,doğum korkunuzu kafanızdan silmenizi tavsiye ederim,ben bekarken bile korkardım dogumdan,cunku hep korkunc hikayeler anlatılır ama kesinlikle unutun hepsini... Allah bir şekilde kolaylaştırıyor,doktor ve ebenin dediklerini yapmanız yeterli :)

kıyafet konusunda agustos bebekleri 1 ay gecmeden soguk havalarla karsılasacaklar,o yuzden yazlıktan cok son baharlık kıyafetler giyeceklerini dusunun... ben 17 agustos da dogum yaptım,15 gun gecmeden havalar sogudu,tek kattan 2 kat kıyafete gectik...

gogus kremi konusunda benim fikrim gogsunuz catlayacaksa ne yapsanız da çatlıyor,ben de dogumdan once krem surdum ama 2,5 ay gogus agrısı cektim :( ayva cekirdeginden bir krem yaparak atlattım cok sukur,yapısal bir durum sanırım :)

aklıma gelenler bunlar simdilik

iyi geceler :)

kızlar normal dogum ıle ılgılı merak ettıklerınız sormak ıstedıklerınız olursa ben burdayım.. kızımdan fırsat buldukca yazarım..

tabii ki merak ediyoruz,,, tüm yaşadıklarını anlatır mısın? gerçek sancının başlamasından bebeğinin doğduğu ana kadar tüm yaşadıklarını...
korkuların
hislerin
vs.
hepsi

aranızda epidural sezeryan olan var mı? tecrübelerini anlatırlarsa sevinirim:)

ben epidural sezeryan olmuştum
çok sıkıntı yaşamadım bebeğim doğduğu anda onu görebildim
ama sezeryan sonuçta
acısı sonradan çıkıyor
1 hafta boyunca yatamayıp oturarak uyumuştum ki sabah akşam ağrı kesici iğne yaptırmama rağmen
imkanınız olursa kesinlikle normal doğumu tercih edin
arkadaşım geçen hafta epidural normal doğum yaptı 2-3 gün sonra arabayı kendisi kullanarak dışarı çıkabiliyordu bir hafta içinde ne göbeği ne ağrısı sızısı hiçbirşeyi kalmadı

tabi bu çok elinizde olan bir tercih değil ama kendi isteğinizle herşey normal giderken sezeryanoı tercih etmeyin demek istiyorum
birincisi sezeryan olduğu için mecburen bu da sezeryan olacak

sormak istedikleriniz olursa özelden de msj atabilirsiniz

Back
X