annelerr yardim lutfen

ela235

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
1.895
996
23 aylik oglum var ve hic bir oyuncakla oynamiyo. Hani boyle benim cocugumda hic bi oyuncakla oynamiyodu ama şunu aldim oynadi diyebileceginiz bi oyuncak var mio_O:KK14:

biraz zor bir soru :KK48:
çocuk bu neyi seveceği belli olmaz
oyuncak mağazalarında ona seçtirseniz?

biraz zor bir soru :KK48:
çocuk bu neyi seveceği belli olmaz
oyuncak mağazalarında ona seçtirseniz?
Hic sevmiyo oyuncak neler neler aldim.. oyuncak magazasina girdik lego alalim diye bizim oglan kostu orada gordugu cekpasi aldi yerleri temizledi. Elektrik supurgesi vileda temizlik suyla oynama vs hep bunlarla ilgileniyo oyuncak veriyorum daha 1 dk oynadigini gormedim

Hic sevmiyo oyuncak neler neler aldim.. oyuncak magazasina girdik lego alalim diye bizim oglan kostu orada gordugu cekpasi aldi yerleri temizledi. Elektrik supurgesi vileda temizlik suyla oynama vs hep bunlarla ilgileniyo oyuncak veriyorum daha 1 dk oynadigini gormedim
:KK70: güldürdünüz beni Allah razı olsun
size gülüyorum da başıma gelirse göreceğim :)
bu arada benim yeğenim de hiç sevmezdi oyuncak tencere tava ile oynardı
ilgisini çeken bişey bulamadı demek ki

E istemiyorsa oynamasın. Her çocuk aynı değildir, aynı kalıba sokmaya çalışmamalısınız. Oyuncaklarla oynamaması bir sorun değil bence.

:KK70: güldürdünüz beni Allah razı olsun
size gülüyorum da başıma gelirse göreceğim :)
bu arada benim yeğenim de hiç sevmezdi oyuncak tencere tava ile oynardı
ilgisini çeken bişey bulamadı demek ki
Hayitli dogumlar. Insallah saglikli akilli bi bebeginiz olur:anneadayı: ben de oyuncak mutfak gerecleri aldim ogluma bi cay yapti bana ictimsonra onlarida kenara atti:KK45:

23 aylık cocugun dıkkatını arabalar kumandalı tabıkı cekmezmı?
legolar ıcın daha erken dıyebılırım

oyuncaklarla oynaması pek gerekmez bence. hatta ne kadar az oyuncak o kadar iyi. yıllarca benim evde oyuncak doldu. bu işte bir yanlışlık var diyordum. çok fazla oyuncak ama çocuk ne oynayacağını bilemiyor. ancak hepsini ortaya döküp oyuncak havuzu diye içinde yüzüyor ama bir tanesiyle uzun uzun oynamıyor. sonra takip ettiğim programlardan çocuğun az oyuncağının olmasının onların hayal gücü için daha iyi olduğunu, çok fazla oyuncağın dikkat dağınıklığına ve doyumsuzluğa sebep olduğunu öğrendim. azaltacağım ben de evdeki oyuncak sepetlerini, oğlumun izniyle.

oyuncakçıya gidin, istediği bir şey varsa seçsin. istemiyorsa bırakın evdeki alet adevatla oynasın. henüz küçük. ileride istediği oyuncak kahramanlar filan olacaktır. o istediğinde alırsınız.

oyuncaklarla oynaması pek gerekmez bence. hatta ne kadar az oyuncak o kadar iyi. yıllarca benim evde oyuncak doldu. bu işte bir yanlışlık var diyordum. çok fazla oyuncak ama çocuk ne oynayacağını bilemiyor. ancak hepsini ortaya döküp oyuncak havuzu diye içinde yüzüyor ama bir tanesiyle uzun uzun oynamıyor. sonra takip ettiğim programlardan çocuğun az oyuncağının olmasının onların hayal gücü için daha iyi olduğunu, çok fazla oyuncağın dikkat dağınıklığına ve doyumsuzluğa sebep olduğunu öğrendim. azaltacağım ben de evdeki oyuncak sepetlerini, oğlumun izniyle.

oyuncakçıya gidin, istediği bir şey varsa seçsin. istemiyorsa bırakın evdeki alet adevatla oynasın. henüz küçük. ileride istediği oyuncak kahramanlar filan olacaktır. o istediğinde alırsınız.
Bunu denicem tskler

Canım hiç kendini yorma kimi çocuk oyuncaklarla oynamayı maalesef sevmiyor.
Alt komşumun 16 aylık oğlu var asla oyuncakların yüzüne bakmıyor. İşi gücü koltuk tepelerinde kudurmak.
Neyse ki önümüz yaz sen ona kova kürek bol bol parka çıkar salıncak kaydırak kova kürek takılsın ya da bebek bisikleti al onunla gezdir eğlensin.
Zorlama ile olmaz oyuncakla oynamak içinden gelmeli

Canım hiç kendini yorma kimi çocuk oyuncaklarla oynamayı maalesef sevmiyor.
Alt komşumun 16 aylık oğlu var asla oyuncakların yüzüne bakmıyor. İşi gücü koltuk tepelerinde kudurmak.
Neyse ki önümüz yaz sen ona kova kürek bol bol parka çıkar salıncak kaydırak kova kürek takılsın ya da bebek bisikleti al onunla gezdir eğlensin.
Zorlama ile olmaz oyuncakla oynamak içinden gelmeli
Tesekkr ederim. Parkta oynuyo cok sukur sadece evde oyalanacak bi seyi yok. Acikcasii bi tuvalet molasi kadar sure hic degilse bi seyle oyalansin isterdim

23 aylik oglum var ve hic bir oyuncakla oynamiyo. Hani boyle benim cocugumda hic bi oyuncakla oynamiyodu ama şunu aldim oynadi diyebileceginiz bi oyuncak var mio_O:KK14:
büyük oğlum da pek oyuncaklarla oynamazdı. iki yaşında parka götürdüğümde hep toprakla oynardı. eline sopa alıp toprağı eşelerdi. evde de ambalaj kutuları vs. oynardı. büyüdü bu defa onları kesip, yapıştırıp şekiller vermeye başladı. ufaklık da onbeş aylık o da sizin oğlunuz gibi süpürge ve temizlik malzemlerini seviyor. hatta temizlik yaparken o da oynasın diye temizlik setinin oyuncağını aldım. onun fırçasını kendi kovasında su yok diye benim temizlik kovasına batırıyor. tencere, tavayla oynamayı çok seviyor
çevresinde oyun oynayabileceği çocuk var mı? onunla zaman geçirirse, onun oynadığını görünce belki o da oynar

zamanla değişir..görümcemin oğlu 3-4 yaşına kadar tv ile hiç ilgilenmezdi.çizgi film falan izlemezdi..şuan 5.5 yaşında çizgi film hastası..

Hayitli dogumlar. Insallah saglikli akilli bi bebeginiz olur:anneadayı: ben de oyuncak mutfak gerecleri aldim ogluma bi cay yapti bana ictimsonra onlarida kenara atti:KK45:
amin inşallah
benim 9 yaşında kızım var o oyuncakları severdi.. bakalım 2. nasıl olacak
benim yeğenim sahici tencere tava ile oynardı :)

Oyuncakla öyle oturup uzun süreli o yaşta henüz oynamaz.

Çevrede çocuk varsa onu sizin eve davet edin o hangi oyuncağı alırsa seninki için de o kıymetli olur.

Oyuncakların üzerindeki aylara dikkat edin; bazıları sadece küçük parça içerdiği için değil henüz oynamayı bilemediği için de küçük çocuklara uygun değil.

Bir de mesela onun henüz küçük kasları yeterince gelişmediği için kumandalı araba falan kullanamaz ki

Vileda; süpürge vs daha cazip çünkü annesi onlar ile oynuyor. bizim oğlan süpürgeden ayrılmıyordu; ona oyuncak süpürge aldık; bizimkini elinden kurtardık.

Tencere, plastik tas, cezve vs ye tahta kaşık, plastik kaşık, metal kaşık ile vurunca çıkan farklı sesler daha güzel.

Ama o oyuncağa dalsın ben az oturayım; ya da ağzıma iki lokma atayım yaşına henüz gelmemiş maalesef.

Biraz daha sabır annesi; inatçılık dönemini de atlatsın; o da oynayacak bir ev dolusu oyuncakla...

Bir de oyuncak oynamanın da dönemleri var; geçen hafta çılgınca oyuncak oynayan çocuk bir sonraki hafta hepsine bakıp hiç oynamayabilir de..

Çocukların oyuncak zevkleri hic belli olmuyor, 3 yasindaki kizim yasitlarinin aksine barbilerle bebeklerle tabak bardak vs kiz oyuncaklariyla hic oynamiyor, butun gun kucuk model hayvanlar ve arabalarla oynuyor, resim yapıyor, uyduruktan kitap okuyor.
Bence onun zevkine birakin, 2 yasindan sonra secimlerini daha bilincli yapiyorlar. Oyuncak secmiyorsa da mutlaka bir ilgi alani cikacaktir, oyun hamurlari, renkli boya kalemleri, hikaye kitaplari vs.

makarnayı haşla koy önüne.. hatta şeker pancarını kaynat suyuyla renklendir.. çiğ makarnada koy ikisinide mıncırsın aradaki farkı anlamaya çalışır eğlenceli..

bir kaba su koy içine sünger. burdaki suyu sünger yardımıyla diğer kaba aktarın..

bir ağaç çizin büyük kocaman içine pamuklar yapıştırın birlikte..

çıkın dışarıdan taş toprak toplayın büyük pet şişelerin içine atın tek tek..

nohut fasulye bakla üçünü karıştırın. önüne üç kap koyun ayırsın bunları yalnız yutmaması için dikkatli olun..

duvara büyük bir bant yapıştırın üzerine plastik küçük topları yapıştırın birlikte sonra tek tek sökün..

bunlar hem zekasını hem kaslarını geliştirir bir de sıkılmayabilir..

X