anneliğe alışmak.. yardım eder misiniz lütfen ?

utopyali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2018
317
253
103
34
merhabalar, 14 günlük bir evladım var.
evet anneliğin bir ölçüsü bir ortası yoktur muhakkak ama ben layıkıyla annelik yapamamaktan korkuyorum.
annem yarın gidiyor farklı şehirlerdeyiz, bugüne kadar o ev işiyle ben bebeğimle ilgilendim ama en ufak hapşırıkta bile anne bir bakar mısın diye sorma gereği duydum. tecrübesizim, idare edebilir miyim bilmiyorum ya bebeğime bir şey olurda anlamazsam ?
burada başka kimsem yok, kayınvalidem var ama kendisi ile çok anlaşamadığımız için ona çok fazla danışmak görüşmek istemiyorum, her neyse bunlar yüzünden lohusa depresyonuna girmekten çok korkuyorum. annem gidince bebeğime nasıl daha verimli olabilirim, dikkat etmem gereken en önemli hususlar neler? uyanıkken şuan için bir aktivite istemiyor ama ileride ne yapabilirim ? tüm gün onu eve kapatan ve ona hiç bir şey veremeyen bir anne olmak istemiyorum :KK43:
uyku eğitimi, emzik kullanımı, okuduğunuz bir kitap, işe yarayan bir pişik kremi bile olur ne gerekli görürseniz yazmanızı rica ediyorum.

sevgiyle..

Son düzenleme:
Öncelikli olarak üzerinizden su korkuyu atın ve kendinize güvenmeyi öğrenin, annesi ailesi olmayan sizinki gibi merak ettiği seyleri soracak hiç kimsesi olmayan bir çok kadın var , çok da güzel bebek büyütüyorlar çocuk yetiştiriyorlar bunları düşünün, ayrıca bebek sizin kimseye göstermek zorunda da değilsiniz

Sonuçta annenize güvenip doğurmadınız ç çocuğunuzu, o yüzden hiç bişey sorun etmeden bebeğinizin büyüteceksiniz böyle düşünün lütfen , hayırlı bir gelecek diliyorum bebeginize savgiyle kalın..

bunun belli bir yolu yok acikcasi cunku her cocuk ozel kendine has kizim 6 yasindan hic emmedi desem yeridir ama emzigi cok severek alirdi uyurken kurtaricim olsu gunduz asla vermezdim ama oglum 2 yaşında daha b8r ay once sutten ayirdim asla emzik biberon istemedi onuda oyle idare ediyorum yani zaten cocuk anneyi yonlendiriyor diyeyim size bende annem gidince napicam diye hep dusunurdum ama is basa dusunce halloluyor guzel guzel buyusun kucuk findik sevgiler

merhabalar, 14 günlük bir evladım var.
evet anneliğin bir ölçüsü bir ortası yoktur muhakkak ama ben layıkıyla annelik yapamamaktan korkuyorum. eksik kalmaktan ona yetememekten çok korkuyorum.
annem yarın gidiyor farklı şehirlerdeyiz, bugüne kadar o ev işiyle ben bebeğimle ilgilendim ama en ufak hapşırıkta bile anne bir bakar mısın diye sorma gereği duydum. tecrübesizim, idare edebilir miyim bilmiyorum ya bebeğime bir şey olurda anlamazsam ?
burada başka kimsem yok, kayınvalidem yakın ama kendisi ile çok anlaşamadığımız için ona çok fazla danışmak görüşmek istemiyorum, yanlış anlamayın fırsat verirsem haddini aşabiliyor. örnekle ; sütüm geliyor mu diye göğsümü mıncıklamak istiyor sütüm az diyorum inanmıyor, bebek uyumuyor diyorum verin bize biz bakalım diyor ciddi ciddi çünkü yakınız, bebeğe bekledikleri isimi ( dedesinin ismi ) koymadık diye çocuk diye sesleniyor, gelir gelmez bebeğin sağını solunu kurcalıyor sanki biz bebeğe birşey yapacakmışız gibi, bize geçmiş olsuna gelen misafirleri kendi evinde ağırlamak ve benimde her misafirde bebekle birlikte oraya gitmemi bekliyor. kısacası kendince beni yok sayıp kendini ispatlıyor. yarın bu çocuğa bişey olsa başıma kakıcak ilk insan o yüzden içli dışlı olmak istemiyorum.
her neyse bunlar yüzünden lohusa depresyonuna girmekten çok korkuyorum. annem gidince bebeğime nasıl daha verimli olabilirim, dikkat etmem gereken en önemli hususlar neler? uyanıkken şuan için bir aktivite istemiyor ama ileride ne yapabilirim ? tüm gün onu eve kapatan ve ona hiç bir şey veremeyen bir anne olmak istemiyorum :KK43:
uyku eğitimi emzik kullanımı ne gerekli görürseniz yazmanızı rica ediyorum.

sevgiyle..

Öncelikle sakin olun:) merak etmeyin bebeğiniz 14 günlük uzuuuuun bir zaman aktivite istemez karnını doyurun üstünü giydirin uyutun yeterli olacaktır:) bebeğiniz büyüdükçe siz de onla beraber ne istediğini anlayacaksınız korkmaniza gerek yok. Anne sütü veriyorsanız 6 aya kadar başka hiçbir şey vermeyin etraftan ver diyenler olursa tamam deyip gecin. Emzik ben kullanmadım çene yapısını bozabilir alışkanlık yapar diye düşündüm ama size kalmış kullanabilirsiniz. Çok sıkı giydirmeyin ustunu siz nasılsaniz onu da öyle dusunun terlemesin sırtına ufak mendillerden koyabilirsiniz. Banyo yaptırırken eşinizden yardım alın tek başına ilk zamanlar çok zor oluyor. Allah yardimciniz olsun dediğim gibi korkmayın annelik çok guzel tadini çıkarın.

Emzik meme reddi yapıyor. Aynı şekilde biberon da öyle. Ayrıca cidd bağımlılık sonra bırakması da çok zor.
Sütünüz az değildir bol bol emzirin memeden ayırmayın.
Mama veriyorsanız kademeli olarak azaltarak kesersiniz.
Doyma kriteri ilk 1 ay kakalı bezleridir. 24 saat toplamında 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyoesa tamam.
Memeyi mıncıklamak, yumuşak olması, sızlama olmaması, yutkunma olmaması, sağınca az gelmesi asla az olduğunu göstermez
1 aydan sonra doyma kriteri çişli bezleri. 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi varsa tamam olacak

Uyku eğitimi de öğrenilmiş çaresizlik, tavsiye edilmiyor.

Size tek tavsiyen iyi bir çocuk doktoru bulun ve kontrollerini ona yaptırın.
Benim öyle bir doktorum vardı ilk bebeğimde, 20 küsür soru hazırlayıp giderdim her birini içtenlikle cevaplardı.
Ay ay ne olacağını, nelerin tehlikeli nelerin olağan olduğunu bir bir anlatır, muayenemiz 40 dk falan sürerdi.
O sebeple doktor bulursanız, her şeyin cevabını ilk ve doğrı elden öğrenmiş olursunuz.
Benim iki bebeğim var ve ikisi de o kadar farklı ki, ayrı annelik ediyorum resmen.
Biri sevilmekten hoşlanır, öbürğ nefret eder.
Bu kadar farklılar.
Büyük oğluma arkadaş anneyim, küçük oğluma agucuk gugucuk buldumcuk bir anneyim.
Her bebeğe yapılan şey sizinkine uymaz ya da ihtiyacını karşılamaz.

Aslında bebek yönlendiriyor bir şekilde. Ben de çok tecrübesizdim. Yanımda KV vardı. Evet çok yardımı oldu ama çok da bunaltti beni. Aynı sizin anlattıklarınizi yaşadım. Bir de bebeğim kolikti. Delirmek uzereydim. Üstüne bir de kvnin annesi de yanımıza geldi çünkü normalde beraber yaşıyorlar. KV bizde kalınca onda geldi. Offf. Çok bunaltıcı günlerdi gerçekten. Şu an tatile girdim evdeyim ama seneye nasıl olacak diye düşünüp duruyorum. Sanslisiniz bence yalnız olduğunuz için. Hiç stres yapmayın. Dört dörtlük olmak zorunda değilsiniz. Her şeyde evham yapmayın. Biraz rahat olun. Rahat insanların bebekleri nedense hiç problemli olmuyor. Bizdeki evham galiba bebekleri bu hale getiriyor :confused:

Kaynananız sapık mi? Ne demek mememi mıncıklıyor ya?

Emin olun bu kadından da annenizden de çok daha iyi bir anne olursunuz. Korkmayın. Şu an zaten çok ufak. Uyur, uyanır, emzirirsiniz, gazını alırsınız.. Başka sıkıntısı olmaz. Banyo için de eşinizi beklersiniz yardımcı olur. Kendinize güvenin. Sağlıklı, sıhhatli büyür inşallah. ❤

Siz onun annesisiniz,ona sizden daha iyi kimse bakamaz. Içgudulerinize guvenin. Kimin ne dedigini önemsemeyin.
Bir mucizeye tanıklık etmenin keyfini sürün.
Ev islerini de fazla takmayin. Oglum 2 yasinda ve ben 1 senedir hem ev hem iş hem cocuk bakimi üçgeninde ölmeyecek kadar yemek ve temizlik prensibine baglandim. Begenmeyen evime gelmez

Emzik meme reddi yapıyor. Aynı şekilde biberon da öyle. Ayrıca cidd bağımlılık sonra bırakması da çok zor.
Sütünüz az değildir bol bol emzirin memeden ayırmayın.
Mama veriyorsanız kademeli olarak azaltarak kesersiniz.
Doyma kriteri ilk 1 ay kakalı bezleridir. 24 saat toplamında 3 kere 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyoesa tamam.
Memeyi mıncıklamak, yumuşak olması, sızlama olmaması, yutkunma olmaması, sağınca az gelmesi asla az olduğunu göstermez
1 aydan sonra doyma kriteri çişli bezleri. 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında çişli bezi varsa tamam olacak

Uyku eğitimi de öğrenilmiş çaresizlik, tavsiye edilmiyor.

emziği sadece karnı tokken huysuzlanırsa ve ağzı ile meme arıyorsa tok olduğu halde o zaman veriyorum, vermek istemiyorum memeyi bırakmasından çok korkuyorum. onun yerine karnı tok altı temiz ve uyanıkken ne yapabilirim huysuzlanırsa ? uyku eğitiminede hiç o gözle bakmamıştım. bu arada sütüm az ama yetiyor bezleri dolu..

Son düzenleme:
Size tek tavsiyen iyi bir çocuk doktoru bulun ve kontrollerini ona yaptırın.
Benim öyle bir doktorum vardı ilk bebeğimde, 20 küsür soru hazırlayıp giderdim her birini içtenlikle cevaplardı.
Ay ay ne olacağını, nelerin tehlikeli nelerin olağan olduğunu bir bir anlatır, muayenemiz 40 dk falan sürerdi.
O sebeple doktor bulursanız, her şeyin cevabını ilk ve doğrı elden öğrenmiş olursunuz.
Benim iki bebeğim var ve ikisi de o kadar farklı ki, ayrı annelik ediyorum resmen.
Biri sevilmekten hoşlanır, öbürğ nefret eder.
Bu kadar farklılar.
Büyük oğluma arkadaş anneyim, küçük oğluma agucuk gugucuk buldumcuk bir anneyim.
Her bebeğe yapılan şey sizinkine uymaz ya da ihtiyacını karşılamaz.

haklısınız önemli bir husus.

Kaynananız sapık mi? Ne demek mememi mıncıklıyor ya?

Emin olun bu kadından da annenizden de çok daha iyi bir anne olursunuz. Korkmayın. Şu an zaten çok ufak. Uyur, uyanır, emzirirsiniz, gazını alırsınız.. Başka sıkıntısı olmaz. Banyo için de eşinizi beklersiniz yardımcı olur. Kendinize güvenin. Sağlıklı, sıhhatli büyür inşallah. ❤

herşeyi tam iken de ağladığı oluyor mesela o zaman ne yapacağımı şaşırıyorum üzülüyorum. amin inşallah.

Her anne illa ki öyle bir korku yaşar. Ama çocuğa göre sekilleniyor zaten bakımı ve eğitimi. Sakin olmakla işe başlayın yeni doğmuş daha emer uyur zaten. Emzirebildiginiz kadar emzirin böylece sutunuz artacaktır. Emzik kullanmadım ben ilerde bıraktırmak zor olur diye. Ama çok zorlandım keşke verseydim dediğim anlar oldu. Ama iki yaşına geldi şimdi sütten de kestik. Oh iyi ki vermemisim diyorum. En azından bir de onu biraktirayim derdim yok. Bizim çok pişik derdimiz de olmadı öyle bezden mi kremden mi bilmiyorum. Sizin yapacağınız şey çocuk uyuyunca yatıp dinlenmek. Kafanızi rahatlatmak. Siz rahat olursanız bebeğiniz de rahat olur. Stres ve gerilim onları da geriyor çünkü. Oğlum çok huysuzdu bir türlü uyumazdi bazen saç kurutma makinesi sesi acar dinletirdik. Rahatlar uyurdu. Aklınızda bulunsun kritik zamanlarda işe yarıyor valla. Rahat ettirmişti bizi huysuzlugu tutunca.

Gözün aydın canım, gelmiş bebişin, ilk zamanlar bu kaygılar çok normal merak etme, annesisin sen onun, bi sana ihtiyacı var, sende dilini anlarsın yakında onun, azıcık sabır.

Eşinle iyi misiniz peki? Konuyu dağıtmak istemiyorum ama merak ettim seni.

Hiç korkma benim kimsem yoktu kendim baktım o senin içgüdü yaparsın birşeyde olabilir ciddi olmadığı sürece
Onu en iyi sen anlarsın 2 saatte bir besle
Altına iyi bak günlük banyo yaptırabilirsin rahatlatır makyaj pedi al altını onla temizle ılık suyla ıslatarak sonra primanın beyaz bezini kullan pişik kremi bepant ol çok iyi mozartın bebekler için senfonisi var onu dinletebilirsiniz sevgiler herşeyi tamken ağlıyorsa gazı vardır kucağınıza alıp hafif sallayın

4 aylik taze anneyim. Size tavsiyem kendinize ilk önce güvenin. Bebeğinize sizden baska daha iyi kimse bakamaz. Kafaniza ne takilirsa mutlaka doktorunuzla irtibati kurun. Mantiginiza yatmayan seyleri asla uygulamayin. Birde mutlaka Reflü yatagi tavsiye ederim. Bebeginizi Cok güvenli bir şekilde uykuya yatirirsiniz. Bebegi bir sag bir sola olmak şartı ile mutlaka yan yatirin. Emzik ben verdim oda şöyle uykuya dalana kadar derin uykuda olunca yavaşça cektim zaten kendisi de alıştı şuan uykuda kendisi atiyor. Pişik kremi mustela, penaten, sudocrem, bepanthol oneririm. Gaz problemi olmasin diye rezene ve tane kimyon cayini oranla karisitirip gunde 2 defa içtim. Gun icinde birkaç kez toz kimyonu suya karıştırıp ictim. Bunlar hem gaz giderir hem süt yapar. Oglumun hic gaz problemi cok şükür olmadı. Galactago damla süt icin oneririm. Ama en guzeli vitamalt classic icecek mükemmel ötesi sut yapiyor artı sutun kalitesini arttiriyor. Bunlarin hepsi doktor tavsiyesidir. 4 aylik olana kadar gaz caylarini ictim. Uyku egitimini oglum uykuyu seven bebekti bende bundan faydalandim 20 günlükken basladim. Normalde 3. Aydan sonra öneriliyor ama bebek buna musaitse yapabilirsiniz. 3 aylik olana kadar oglum gece 1 kez kalkardi. Suan gece hic kalkmaz. Gece 1 gibi emziririm sabah 5-6 gibi kalkar emmek icin emer ve uyur. Banyo olayina gelince 50 gunlukten sonra kendim yikamaya basladim. Oglum suyu seviyor bunda sikinti yasamadim. Ama korkan bebekler icin ilk once ayaklarindan islatmaya başlayın. Bebek ne anlar demeyin herşeyden anliyor sipalar. Her zaman yetiskin insanmis gibi düzgün Türkçe ile konuşun. Banyo yaptırırken ne yaptiginizi anlatin. Altini alirken anlatin şarkı ninni aklınıza ne gelirse soyleyin ama konuşun. Oglum 2.5 aylik olduktan sonra bizimle cok guzel ogucuklar yaparak konuşmaya basladi. Herseye laf yetistirir oldu. Telefon, televizyon tablet 3 yaşa kadar yasak. Kucukler ama dikkatlerini cekiyor. 1 aylik olduktan sonra gun icinde ara ara birkac dakika yüzü koyun, gozunuzun önünde kontrollü olarak yatirin. Zamanla süreleri uzatirsiniz. Bunun nedeni sirt kaslari kuvvetlenir bebek daha erken emeklemeye baslar. hatta ayak kaslari daha kuvvetli olur. Ara ara ayaklarının üstüne bastirin kucuk demeyin düzgün basması önemli. Yuzunde çizik, konak veya gözünde cabak olursa temiz gazli bezi kaynamis suya batirip distan içe dogru silin ve mutlaka o bölgeye anne sütü damlatin yara iyileştirici özelliği vardir anne sutun. Hergun duzenli agiz bakımini ve Yüz bakimini yapin. Hergün yikayamazsaniz bile mutlaka temiz bir mendil ile kaynamış soğumuş suyla vücudunu silip, vücut losyonu ile masaj yapın rahatlar bebeginiz. Tirnaklarini uyku da kesmeniz size kolaylık verir. Cok dibe inmeyin cani yanabilir. Altini bu e bebekte bayb me nin alt temizleme pamuklari var kaynamış suyla onlari ıslatıp sikip kullaniyorum cok şükür daha hic pişik olmadi. Islak mendil hic kullanmadim,Kullanmayi da düşünmüyorum. Her seferinde pişik kremi kullanıyorum poposu pamuk gibi. Zaten zamanlada birbirinize alisicaksiniz bebek size yön vericek.

4 aylik taze anneyim. Size tavsiyem kendinize ilk önce güvenin. Bebeğinize sizden baska daha iyi kimse bakamaz. Kafaniza ne takilirsa mutlaka doktorunuzla irtibati kurun. Mantiginiza yatmayan seyleri asla uygulamayin. Birde mutlaka Reflü yatagi tavsiye ederim. Bebeginizi Cok güvenli bir şekilde uykuya yatirirsiniz. Bebegi bir sag bir sola olmak şartı ile mutlaka yan yatirin. Emzik ben verdim oda şöyle uykuya dalana kadar derin uykuda olunca yavaşça cektim zaten kendisi de alıştı şuan uykuda kendisi atiyor. Pişik kremi mustela, penaten, sudocrem, bepanthol oneririm. Gaz problemi olmasin diye rezene ve tane kimyon cayini oranla karisitirip gunde 2 defa içtim. Gun icinde birkaç kez toz kimyonu suya karıştırıp ictim. Bunlar hem gaz giderir hem süt yapar. Oglumun hic gaz problemi cok şükür olmadı. Galactago damla süt icin oneririm. Ama en guzeli vitamalt classic icecek mükemmel ötesi sut yapiyor artı sutun kalitesini arttiriyor. Bunlarin hepsi doktor tavsiyesidir. 4 aylik olana kadar gaz caylarini ictim. Uyku egitimini oglum uykuyu seven bebekti bende bundan faydalandim 20 günlükken basladim. Normalde 3. Aydan sonra öneriliyor ama bebek buna musaitse yapabilirsiniz. 3 aylik olana kadar oglum gece 1 kez kalkardi. Suan gece hic kalkmaz. Gece 1 gibi emziririm sabah 5-6 gibi kalkar emmek icin emer ve uyur. Banyo olayina gelince 50 gunlukten sonra kendim yikamaya basladim. Oglum suyu seviyor bunda sikinti yasamadim. Ama korkan bebekler icin ilk once ayaklarindan islatmaya başlayın. Bebek ne anlar demeyin herşeyden anliyor sipalar. Her zaman yetiskin insanmis gibi düzgün Türkçe ile konuşun. Banyo yaptırırken ne yaptiginizi anlatin. Altini alirken anlatin şarkı ninni aklınıza ne gelirse soyleyin ama konuşun. Oglum 2.5 aylik olduktan sonra bizimle cok guzel ogucuklar yaparak konuşmaya basladi. Herseye laf yetistirir oldu. Telefon, televizyon tablet 3 yaşa kadar yasak. Kucukler ama dikkatlerini cekiyor. 1 aylik olduktan sonra gun icinde ara ara birkac dakika yüzü koyun, gozunuzun önünde kontrollü olarak yatirin. Zamanla süreleri uzatirsiniz. Bunun nedeni sirt kaslari kuvvetlenir bebek daha erken emeklemeye baslar. hatta ayak kaslari daha kuvvetli olur. Ara ara ayaklarının üstüne bastirin kucuk demeyin düzgün basması önemli. Yuzunde çizik, konak veya gözünde cabak olursa temiz gazli bezi kaynamis suya batirip distan içe dogru silin ve mutlaka o bölgeye anne sütü damlatin yara iyileştirici özelliği vardir anne sutun. Hergun duzenli agiz bakımini ve Yüz bakimini yapin. Hergün yikayamazsaniz bile mutlaka temiz bir mendil ile kaynamış soğumuş suyla vücudunu silip, vücut losyonu ile masaj yapın rahatlar bebeginiz. Tirnaklarini uyku da kesmeniz size kolaylık verir. Cok dibe inmeyin cani yanabilir. Altini bu e bebekte bayb me nin alt temizleme pamuklari var kaynamış suyla onlari ıslatıp sikip kullaniyorum cok şükür daha hic pişik olmadi. Islak mendil hic kullanmadim,Kullanmayi da düşünmüyorum. Her seferinde pişik kremi kullanıyorum poposu pamuk gibi. Zaten zamanlada birbirinize alisicaksiniz bebek size yön vericek.

Teşekkür ederim tüm tavsiyeleriniz için. Sadece emzik vermenize rağmen meme emmeye devam etti mi ?

Teşekkür ederim tüm tavsiyeleriniz için. Sadece emzik vermenize rağmen meme emmeye devam etti mi ?
Evet etti. Bu avent in free flow emzik çeşidi var onu verdim anne meme ucu seklinde o yuzden sikinti yasamadim. Birde ben göğüs ucu yarasi olmasın diye aventin göğüs kalkanını kullandim 2 ay kadar bu surede onun haznesine akan sütleri yine aventin biberonuna koyup içiriyordum. Onun ucuda meme ucu seklinde Oldugu icin hic meme reddi yasamadim.

Back
X