anneliği beceremiyor muyum :(((

şu yapsın yapsın diyip arkadan laf edenleri bende duydum malesef annesi bir şey demiyor ki biz diyelim diyorlar.

valla çok rahatsız olan evine çağırmasın çok rahatsız olanda gitmesin yapacak bir şey yok.

Valla ben pek misafirlik yapmam ama esimin tanidigi vardi bizi her gordugu yerde bir aksam gelin diye diye soyleyip duruyordu en son dedik gidelim azcik oturur kalkarız. Evde 2 erkek cocugu varmis. Aman yarabbim. Ne konustugundan bisey anliyorsun, ne ictigin caydan. O gurultu, kapilari vurmalar, tepinme, ciglik.. Basim sisti kalktik. Esim bendende fena daralmış. Onlari evimize davet etmedik acikcasi adam bi daha caya cagirdigindada gitmedik gorusmuyoruz. Ama herkes bir değil. Yuzune guler ayy kirilsin nolcak, ayy kirletsin birak birak dokunma cocuk o yaaa.. diyip arkadan saydira saydira temizliyolar. :)))) Bazilarida saniyor ki rahatsiz olmuyor kimse...

Madem cocugunuzdan rahatsiz olan yok niye dert ettiniz ev oturmasinda yerinde durmuyor diye? Kimse rahatsiz olmadigina gore birakin napiyorsa yapsin. Sizde alemsiniz cocuk sevmiyorum yahut tahammul edemiyorum diyene canavar gormus gibi saldiriyorsunuz. Zorundamiyim cocuk sevmeye? Ben evime almiyorum o tarz cocuklari olanlati problemde olmuyor kendimde gitmiyorum. Sizinkiler bayiliyorsa problem yok demektir.

Aile toplantılarında ben daralıyorum, çocuk nasıl daralmasın. Şahsen çocuğum öyle ortamlarda bunalsın, gitmeyiveririm. Yaramazlık yapmasın diye peşinden koşmanız güzel birşey ama çocuğa da acıyın, en azından aklı erene kadar öyle ortamlara sokmayın.

Sinirlenmen de normal, yorulman da. Bu yaşlarda çocukla hareketli olur, onlar için tam keşfetme zamanı. Her şeyi yeni görüyorlar ve merak duygusu onlara Allah ın bir lütfu. Sağlıklı ve gelişiminin normal olduğunu gösterir. Annelik zor zanaat. Her gün sabrın sınanıyor. Daha sabırlı olmaya çalış ama sınırlarını koyarak.

Kimi anneler var, benim etrafımda. Kendi evinde çocuğuna kırıntı döktürmez, bana gelince verir çikolata paketini, git ye der. Çocuklar evi darmaduman eder, hiç umru olmaz. Ben peşinden koşturuyorum artık, dağıtabileceklerini önceden kaldırıyorum. Bu kadar gamsız olunmaz. Milletin dolabının içi karıştırılmaz. Çocuğa izin verilmez. Yani burada çocuğa laf anlatamıyaccağına göre iş tabi ki sana düşer.

Ama geçen mesela babamlarda misafirler var, çocuklar kalabalık, çocukları bir odaya koyduk, 8 çocuk, 11 ve 4 yaş arası. Ve hepsi erkek. Cihan Harbi'ni bir düşün. O odaya koyduk çocukları, kaıştıscakları hiçbir şey yok, yalnızca minderler var, onları indirmişler, oynuyorlar. Oradan da çıkmıyorlar. Odaya giren bi iki kişi "bunlara hiç dur diyen yok, her şeyi dökmüşler yerlere diyor. E çocuk onlar, halının üstünde biblo gibi duramazlar, minderi de varsın koysun yere. Yerine koyulur olur biter. Kırılıp dökülen olmadıktan sonra oynasın oyununu.

Orta kararda olmak lazım, bir de sanırım çocuk küçükken daha çok kendi evinde :)

Yok niye saldirayim.. Konu sahibi arkadaş diyorki; ben peşinden koşmak istemiyorum, yorulmak istemiyorum.. Böyle bisey mümkün mü.. Kendi evinde baskilanan çocuk, başka evlerde yüz bulunca simariyor normal olarak..onu kabullenmeyen yerde işi yok o zaman..önce çocuğuyla ilgilenmeli..
Ama bende diyorum ki..sen yaramaz çocuklara katlanamiyorum, evime almıyorum, gitmiyorum diyorsun.. Ama bir gün çocuk sahibi olduğunda düşüncelerinin yanlış olduğunu anlayacaksın..çünkü çocuğunun uslu, uysal, inatçılık yapmayan bir çocuk olacağını garanti edemezsin

ooo evde benim yaptığım etkinliğin haddi hesabı yok.. çocuk maşallah çok hareketli.. hiç oturmaz her şeyi ayakta yapıyor. altını açarken 2 kişi ancak hallediyoruz
gel annem hadi annemle gelip yapmaz yani. denemedim mi denedim. hala bir umut deniyorum. oturması 1 dakika maksimum

Canim ben sana hak veriyorum zaten lafi soyledigimiz kisi cocuk degil sorumsuz anasi ve babasi misafirden nefret ettirtiyorlar insani zorla

O zaman allah yardım etsin gülüm ne diyeyim

Benim kızım o kadar zor bir çocuktu ki, kapı komsumdan ağlayarak ciktigimi bilirim.. Her çocuğun huyu suyu ayrı, biraz sabır..şuan dort yasında ve yaklaşık altı aydir gittiğim hiçbir yerde Üzmez beni..kardeşini oynatır güldürür bana yardımcı olur..çok zorlandim zamaninda, sadece iki arkadaşıma, anneme, ablama gittim..

Çocuğun çok hareketliyse ya misafirliğe gitmeyeceksin, gidersen de peşinde koşturacaksın. Kimse senin çocuğunun yaramazlığına, dökmesine, etrafı kirletmesine, başkalarının çocuğuna vurmasına katlanmak zorunda değil. Çocuk os.ruk gibidir, herkes sadece kendi yaptığını çekebilir.

Cocuk dusunmuyorum. Ayrica istedigi kadar huysuz olabilir ben elalemin evini talan ettirmezdim cocuguma. Bizde cocuk olduk. Kendi evimde istedigimi yapardim. Disardada oynardim ama misafirlige gittigimizde mum gibi dururduk. Komsu cocugu varsa onunla oynardik ama ayar biraz kacsin hemen uyariyi alirdik. Simdiki annelerde bana bir garip geliyor simarttikca simartma artik cocuklar cigrindan cikiyor. Onceden 2-3 yaşlarindayken kuzenime bir sure mecburi ben bakmistim gittigim yerede goturuyordum cocugu boyle terbiyesizlikler yaptirmadim hic. Yok yapiyorsada ve rahatsiz oluyorsam gitmezdim zaten(ki gitttigim yerde yakin arkadasimdi ben misafirlik pek sevemem). Yinede ne kendime ne baskasina eziyet olayim. Gitmeyince ölmüyorsun

ben çocuğumun peşinde koştururken sıkıldığım için kendimi hep kötü anne olarak gördüm ve bu durum iyice beni bunalttı of

ben çocuğumun peşinde koştururken sıkıldığım için kendimi hep kötü anne olarak gördüm ve bu durum iyice beni bunalttı of

sıkılmak da sizin doğal hakkınız değil mi? sıkılıp bırakıyor musunuz mesela, aman ne hali varsa görsün, elin evi de umrumda değil mi diyosunuz? eğer öyle ise sorumsuzluk ama siz sadece sıkılıyorum, yoruluyorum diye kötü anne ilan etmeyin kendinizi. sorumluluklarınızı yerine getirin, e bundan zevk alacak haliniz yok her dakika.

Misafirliklere bi süre gitme. Bi tanıdığım var çocuğu hiper oyüzden o kendi evine davet ediyor ama kimseyr gitmiyor. Parka indir bebeğinle yürüyüş yap koş oyna enerjisini atsın eve gelince de mışıl mışıl uyur

Evliyamısın tabikide arada sıkılman normal . Daha az misafirliğe gidersin olur biter yada daha büyük çocuğu olan yerlere onlarla oynar bir şekilde

bizler küçükken annemle misafirliğie gittiğimizde annem yiyeceklerimizi yanında getirirdi. dizinin dibine benle ablamı oturturdu örtüle sererdi orda yemek yiyip kitap okurduk. sesimiz çıkınca cimciği basardı popomuza. ne oynadık ne koştuk ne de evini dağıttık insanların evini. kendi evimizde ne istersek yapardık ama. şimdiki anneler çok rahat. kızım/oğlum yapma çok ayıp diyorlar bir yandan kahvelerini içiyorlar. çocuk tınlamıyor ki. valla benim evim yeni gelin evi gerçekten yanlışlıkla bir şey kırılır dökülür o başka ama sırf annenin rahatllığından ilgisizliğinden o çocuk evimi mahvediyorsa kusura bakmasın bir daha giremez benim evime.

3 yaşında çocuğun ev ortamında yapabileceği fazla bir şey yok. Ya durmadan tv. izleyecek ya da sürekli size saracak. Uyumlu ve güzel bir gelişim için küçük yaş grubu anaokuluna gitmesini öneririm. Çok faydası olur çocuk için.

ahhh canımmm acaba ben mi yazdım dedim benimkide kız evde olan çocuk sıkılıyor ondan annesi sende haklısın başta söyliyim. o kadar yorucu oluyor ki peşinde koşmaktan oturamıyoruz hiçbirşey anlamıyoruz en sonunda ya evde oturuyoruz yada anneye filan bırakıp gene çocuğu eve tıkıp geziyoruz ama sürekli koşma ne yapabilirim aniden yola fırlıyor tehlikeli yani gerçi bizde başka çocuklara vurma yok arkadaşı seviyor kreşe gdince düzelecek ne yapsın çocuk 4 duvar arasında ,dışarıya çıkınca ne yapacağını şaşırıyor parka dahi götüremiyorum inan bizimde böle napalım bu konuda oturup sabaha kadar konuşabilirz

:)))) ben parka götürdüğümde fişek gibi yahu allah sabır versin bize neyseki havalar düzeliyor dışarı çıkmalarımız başlar bir ay sonra da kreşe başlayacak kısmetse ben çalışıyorum tüm gün kreşte olacak bu da canımı sıkıyor aslında ama allahım çocuklarımız mutlu olsun

2 yasinda bi kizim var. Cocugu olmayan kimsenin evine gitmiyorum. Hele bekarlara asla gitmiyorum. Çok da iyi yapiyorum. Cocugu olmayandan anlayış bekleyende suç zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…