- Konu Sahibi criticalmind
-
Ben 5, kardeşim 4 yaşındayken babam vefat etti. Annem 24 yaşındaydı babam vefat ettiğinde.
Babaannem ve dedem bize yerleştiler daha iyi bakabilmek için.
Ama annemi istemediler. Özellikle dedem gözümüzün içine bakardı, çok çok severdi bizi, fakat annemi evden kovardı, bizim gözümüzün önünde.
Yıllarca böyle sürdü.
Annem bizim için katlandı.
Yeri geldi bize bağırdı, çağırdı, dövdüğü oldu ( ki kardeşim de ben de insanı çileden çıkaracak kadar yaramaz, duvarlara tırmanan çocuklardık) ama öyle bir ortamda neye, nasıl, ne kadar sabır edebilir ki bir insan.
Annemi çok iyi anlıyorum. Size vuracağıma ellerim kırılsaydı diyor annem.
Anneciğim sen çok çok iyi dayandın, emin ol senin fedakarlıkların bize yeter, o zaman öyle olması gerekiyordu.
Belki başkası olsa aklını yitirirdi diyorum.
Bana böyle düşündüğüm için sarılıp, öpüp, kokluyor.
Benim şu an 2 yavrum var araları 2 yaş.
(8 yaşında oğlum, 6 yaşında kızım) Şimdiye kadar hiç vurmadım, dövmedim, hakaret, küfür asla etmedim.
Yani annem beni dövmüştü ben de döverim, vurmuştu ben de vururum değil.
Annemin şartları, bakış açısı, içinde bulunduğu ruh hali başka, benim ki başka.
Lütfen ben de ailemden gördüğümü yapıyorum demeyin.
Onlar bize muhtaç, verirsen yer-içer, vermezsen aç-susuz, tatlı dille anlatırsan öğrenir-cesaret bulur , terslersen içine kapanık- özgüvensiz olur.
Siz güçlü olun, onun size muhtaç olduğunu, sizin onu isteyerek dünyaya getirdiğinizi, karakterinin sizin davranış biçiminiz ve yaklaşımlarınızla şekillendiğini unutmayın inşaallah
Böylelikle daha güzel, dürüst, temiz yürekli bir evlat yetiştirirsiniz emin olun.
Onu dünyaya siz getirdiniz (eşinizle tabii ki)
Onun tercih hakkı yok. Ama öyle olun ki tercih hakkım olsa annem olarak başka anne asla istemezdim diyebilsin :)
Şunu da unutmayalım kimse mükemmel değil, hatalarımızın farkında olup, düzeltmeye çalışmak ne kadar güzel bir adım
sevgiler :)
Ailenizden bunu gorduyseniz aslinsa tem tersi olmaniz gerekir
Gundelik hayatinizda da sinirli bir insan misiniz?
Bende melek gibi sakin degilim hatta disada cok fevri bir insanimdir ama cocuklarima bagirmam , belli bir dozda bagirmak psikolojik siddettir , gercekten cok etkileniyorlar bundanYani, bilmem. Genel olarak çok sabırlı olduğum söylenemez. Böyle melek gibi sakin insanlar vardır ya, onlardan değilim.
Cok melek insanlarin cocuklarinin agzindan kufur eksik olmadigina sahit oldum ben,sorumlusu sokaktan gecen adam degil tabii ki anneleri. Gorunuse aldanmayin,kendinize de haksizlik etmeyin derimYani, bilmem. Genel olarak çok sabırlı olduğum söylenemez. Böyle melek gibi sakin insanlar vardır ya, onlardan değilim.
Yani, bilmem. Genel olarak çok sabırlı olduğum söylenemez. Böyle melek gibi sakin insanlar vardır ya, onlardan değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?