Annelik çok yorucu...

dogaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
757
17
118
İstanbul
Merhabalar,

14 aylık tatlılar tatlısı ama yaramazlar yaramazı bir kızım var. doğum iznimden sonra işten ayrıldım, bakıcıya bırakmak istemedim, çok büyük bir sevgi ve ilgiyle büyüyor kızım hem babası hem benden. zaten maaşallah çok neşeli, mutlu, sosyal bir bebek :nazar:

e derdin ne o zaman değil mi? bu çocuk yemez-içmez-uyumaz...
gelenekselinden modernine denemediğim yöntem kalmadı, doğduğundan beri kesintisiz 3 saat uyuduğunu görmedim... günde 4 öğün nasıl bir işkence çektiğimi hiç anlatmayayım, dünya üzerinde denemediğim yiyecek kalmamıştır, yarım kase yese sevinçten ağlıyorum... eline versen mıncıklar atar, kaşıkla versen ağzını açmaz, 3 gün yemek vermesen keyfi bozulmaz öyle bir cins işte. Uyku sorunu zaten bitirdi beni, eskiden uyanınca babasında dururdu şimdi çığlığı basıyor ille de ben alıcam, kucağımda uyuyacak. Babam 35 senelik çocuk doktoruyum böyle çocuk görmedim diyor, o derece...
Haliyle inanılmaz yoruluyorum, hem fiziksel hem psikolojik olarak...
şöyle bir yatsam 6 saat uyusam... gözaltı morluklarım yüzünden eroinmanlara benziyorum...
ne zaman düzelir bu çocuk...
akşamları aksi, lanet bir insan olmaya başladım, uykusuzluktan kronik başağrım var, eşime bağırıyorum, yardımcıma bağırıyorum, anneme bağırıyorum...
herkes 1 yaşında düzene girer dedi ama gittikçe kötüleşiyor, ben de kötüleşiyorum, her gün biyerimden patlak veriyor, dökülüyorum...

Peşin not: biliyorum çocuk sahibi olmak için yıllarca bekleyen insanlar var, biliyorum sağlıklı bir bebeğim olduğu için şükretmeliyim, şükrediyorum da zaten... sadece 14 aylık uykusuzluk, yorgunluk hasta etti beni, benim gibilerle dertleşsem açılırım belki...

Aynı sorunu kardeşim yaşıyor, 18 aylık bebeği, yemek problemi yok ama uykuya çözüm bulamadılar. Doğum yaptığından beri kesintisiz 5 saat uyumamıştır garibim, 48 kilo kaldı, kemik üzerine deri kaplama resmen.

Çaresini bulamadılar, hiç bir yöntem fayda etmedi, uyumuyor uyumuyor, bir çaresi varsa bilen söylesin valla, çok zor bir durum

Merhabalar,

14 aylık tatlılar tatlısı ama yaramazlar yaramazı bir kızım var. doğum iznimden sonra işten ayrıldım, bakıcıya bırakmak istemedim, çok büyük bir sevgi ve ilgiyle büyüyor kızım hem babası hem benden. zaten maaşallah çok neşeli, mutlu, sosyal bir bebek :nazar:

e derdin ne o zaman değil mi? bu çocuk yemez-içmez-uyumaz...
gelenekselinden modernine denemediğim yöntem kalmadı, doğduğundan beri kesintisiz 3 saat uyuduğunu görmedim... günde 4 öğün nasıl bir işkence çektiğimi hiç anlatmayayım, dünya üzerinde denemediğim yiyecek kalmamıştır, yarım kase yese sevinçten ağlıyorum... eline versen mıncıklar atar, kaşıkla versen ağzını açmaz, 3 gün yemek vermesen keyfi bozulmaz öyle bir cins işte. Uyku sorunu zaten bitirdi beni, eskiden uyanınca babasında dururdu şimdi çığlığı basıyor ille de ben alıcam, kucağımda uyuyacak. Babam 35 senelik çocuk doktoruyum böyle çocuk görmedim diyor, o derece...
Haliyle inanılmaz yoruluyorum, hem fiziksel hem psikolojik olarak...
şöyle bir yatsam 6 saat uyusam... gözaltı morluklarım yüzünden eroinmanlara benziyorum...
ne zaman düzelir bu çocuk...
akşamları aksi, lanet bir insan olmaya başladım, uykusuzluktan kronik başağrım var, eşime bağırıyorum, yardımcıma bağırıyorum, anneme bağırıyorum...
herkes 1 yaşında düzene girer dedi ama gittikçe kötüleşiyor, ben de kötüleşiyorum, her gün biyerimden patlak veriyor, dökülüyorum...

Peşin not: biliyorum çocuk sahibi olmak için yıllarca bekleyen insanlar var, biliyorum sağlıklı bir bebeğim olduğu için şükretmeliyim, şükrediyorum da zaten... sadece 14 aylık uykusuzluk, yorgunluk hasta etti beni, benim gibilerle dertleşsem açılırım belki...

allah yardımcın olsun işin çok zor :18:

Aynı sorunu kardeşim yaşıyor, 18 aylık bebeği, yemek problemi yok ama uykuya çözüm bulamadılar. Doğum yaptığından beri kesintisiz 5 saat uyumamıştır garibim, 48 kilo kaldı, kemik üzerine deri kaplama resmen.

Çaresini bulamadılar, hiç bir yöntem fayda etmedi, uyumuyor uyumuyor, bir çaresi varsa bilen söylesin valla, çok zor bir durum

yok valla,
gece iyice doyurup yatırıyorum, gündüz uykuları da az zaten, gece sürekli emmek için kalkıyor dediler, gece beslenmesini de 1 e indirdim ama yok, ille kucağıma gelecek yatacak koklaya koklaya uyuyacak

bazen de kalkıp oyun istiyor, oturup sabah kadar oynuyor

AYNI DURUM BİZDE DE VAR ACAYIP YORGUN VE UYKUSUZUM 13 AYDIR..AMA NAPAYM KIZIM SAGLIKLI MUTLU OLSUNDA VARSIN UYUMASIN DIYORUM..ZİRA HİÇ BİR ÇÖZÜM BULAMADIK BU UYKU OLAYINA:ssz::ssz::ssz:ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN :32:

AYNI DURUM BİZDE DE VAR ACAYIP YORGUN VE UYKUSUZUM 13 AYDIR..AMA NAPAYM KIZIM SAGLIKLI MUTLU OLSUNDA VARSIN UYUMASIN DIYORUM..ZİRA HİÇ BİR ÇÖZÜM BULAMADIK BU UYKU OLAYINA:ssz::ssz::ssz:ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN :32:

Allah aynı durumdaki tüm annelerin yardımcısı olsun...
sağlıklı mutlu çok şükür ama ben zombi gibiyim, ailem de uzakta...
gerçi onlar gelse de ben odadan çıkınca kıyamet kopuyor, azcık kanepede kestirebiliyorum

Allah aynı durumdaki tüm annelerin yardımcısı olsun...
sağlıklı mutlu çok şükür ama ben zombi gibiyim, ailem de uzakta...
gerçi onlar gelse de ben odadan çıkınca kıyamet kopuyor, azcık kanepede kestirebiliyorum

canım tamamen aynı durumdayız su uyku konusuna bir care bulan yazsın Allah rızası için:25: benımde gözlerimn altı mosmor artık hiçbirsey kapatmıyor inan:52::52:

ah seni anliyorum. benimde 16 aylik bir kizim var cok sevdigim. oda cok hareketli, neseli bir kiz. gün gectikce istekleride cogaliyor. herseyi ve heryeri dagitiyor. günüm yere egilip ortaligi toparlamakla geciyor. hele yemek yemesi benide delirtecek. dogru dürüst beslenemiyor diye endiseliyim cok. benimki süt icmez, sebze ve et istemez. hergün makarna yada pilav ver severek yer. nerde bunun vitamini, kalsiyumu? cok üzülüyordum ve kendime baski yapiyordum. günde 3 ayri yemek yaptigim oluyordu belki birini begenirde yer diye. iyice yipranmistim. artik yöntem degistirdim. kendimi hic baski altina koymuyorum. kizimida. yaptigim yemeyi önüne koyuyorum ve kendi haline birakiyorum. yerse yer yemezse yemez. zorlama yok. az da olsa her tarafa bulassada yiyor. elinde mincikliyor, yere atiyor ama yemegin cogu agzina giriyor. aglayip bagirmiyor. bende rahatladim. tabi yemek boyunca basindayim ve ögretmeye calisiyorum nasil güzel yenilcegini. basi bos degil yani. ama zorlamayi biraktim. her agzina yemeyi koydugunda övüyorum. cok seviniyor. neseli ve aktif olduklari süre sagliklarida yerindedir :)

canım tamamen aynı durumdayız su uyku konusuna bir care bulan yazsın Allah rızası için:25: benımde gözlerimn altı mosmor artık hiçbirsey kapatmıyor inan:52::52:

ah bir bulsam yolunu, bir bulsam...
şu an komşu kızı bizde onunla oynuyor da nefes alıyorum, son 48 saatte toplam 6 saat uyudum, çaresini bilen varsa yazsın da sevaba girsin :52:

ah seni anliyorum. benimde 16 aylik bir kizim var cok sevdigim. oda cok hareketli, neseli bir kiz. gün gectikce istekleride cogaliyor. herseyi ve heryeri dagitiyor. günüm yere egilip ortaligi toparlamakla geciyor. hele yemek yemesi benide delirtecek. dogru dürüst beslenemiyor diye endiseliyim cok. benimki süt icmez, sebze ve et istemez. hergün makarna yada pilav ver severek yer. nerde bunun vitamini, kalsiyumu? cok üzülüyordum ve kendime baski yapiyordum. günde 3 ayri yemek yaptigim oluyordu belki birini begenirde yer diye. i yice yipranmistim. artik yöntem degistirdim. kendimi hic baski altina koymuyorum. kizimida. yaptigim yemeyi önüne koyuyorum ve kendi haline birakiyorum. yerse yer yemezse yemez. zorlama yok. az da olsa her tarafa bulassada yiyor. elinde mincikliyor, yere atiyor ama yemegin cogu agzina giriyor. aglayip bagirmiyor. bende rahatladim. tabi yemek boyunca basindayim ve ögretmeye calisiyorum nasil güzel yenilcegini. basi bos degil yani. ama zorlamayi biraktim. her agzina yemeyi koydugunda övüyorum. cok seviniyor. neseli ve aktif olduklari süre sagliklarida yerindedir :)

ah ah, benimkinin önüne bir kase makarna veririm, ya bu ne menem şeymiş diyip tadına bile bakmaz... geçen gün 1 köfte verdim baktım kemiriyor, yedi diye sevindim, sandalyeden kaldırınca baktım ki çiğneyip çiğneyip tükürmüş, bir lokma bile yutmamış, varsa yoksa meme... açlıktan ağlarken bile yemiyor meme diye saldıryor, 2 yaşına kadar emzirecektim ama yaza kesicem galiba...

Oncelikle allah kolayliklar nasip etsin canim..
Benim cocugum malesef yok ama ablamin bir oglu vardi ki, 2 3 saati birak yarim saat bile uyumazdi..
Son care dr gittiler.
Ve dr her aksam uyku saatinden yarim saat once rezene cayi icirmesini istedi..
Cocuk oynadigi yerde misil misil uykuya daliyordu..

Yemek konusunda hic bilmiyorum ne yapacagini
Tabagi suslesen falandami yemiyor?

Komşumuzun kızı var hiç uyumuyor yemek yemiyordu sadece süt ile besleniyordu. Günde 2 kere ayran içiriyor gece yatarken anason çayı gündüz gündüz incir Havuç suyu bol bol tarçın çayı veriyordu çocuk hem acıkıp hemde fosur fosur uyudu deneyin belki sizede faydası olur ?

Son düzenleme:
Oncelikle allah kolayliklar nasip etsin canim..
Benim cocugum malesef yok ama ablamin bir oglu vardi ki, 2 3 saati birak yarim saat bile uyumazdi..
Son care dr gittiler.
Ve dr her aksam uyku saatinden yarim saat once rezene cayi icirmesini istedi..
Cocuk oynadigi yerde misil misil uykuya daliyordu..

Yemek konusunda hic bilmiyorum ne yapacagini
Tabagi suslesen falandami yemiyor?

rezene çayı, gece çayı, anason çayı, neler neler aldım, içiremiyorum ki, asla içmez öyle şeyler...

Komşumuzun kızı var hiç uyumuyor yemek yemiyordu sadece süt ile besleniyordu. Günde 2 kere ayran içiriyor gece yatarken anason çayı gündüz gündüz incir Havuç suyu bol bol tarçın çayı veriyordu çocuk hem acıkıp hemde fosur fosur uyudu deneyin belki sizede faydası olur ?

ah bişeyler içirebilsem... diyorum ya mümkünü yok bişey içmez, su içmeye bile bikaç aydır başladı, su bile içmiyordu

Ben aynı problemi ilk kızımda yaşadım 3 yaşında hala yaşıyorum once40 ı çıksın dediler sonra bi 4-5 aylık olsun sonra yaşını bekle dediler 3 yaşında sıkı tılı mı sıkıntılı bir çocuk üstelik çok huysz çok ağlar:) öyle zayıfımki diyolar iki çocuk annesi nasıl böyle fitsin genç kız gibi. Diyorum size veriyim çocukları sizde fit olursunuz. İnanır mısın ikinci kızım doğdu bi onu emzirmeye kalkıyodum onu uyutup öbürünü sallıyodum uyuyunca ufak gene uyanıyodu günlerce uykusuz kaldığımı bilirim. Uykusuzluktan gözlerimin halini gören ağlayacak derece acıyodu bana. Allahtan ufKlık gece kalkmıyo artık buyuğuyle ilgileniyorum . Psikoloğa gittim aylarca neden böyle hem huysuz hem alsi ıyumaz yemez söz dinlemez hiperaktif hırçın . Niye benim kızım böle diye ağlıyodum. Anne sevgisi öle bişeyki işte insan evladı olunca çaresizlikten ağlıyo. Yani en azından sizin evladınız mutlu uyaal bir çocukmuş. Çok yıprattı bizi hala devam ediyo. Ufak tam tersi uysal sesiz güleryüzlü sevecen herkese gider uyur yemesi süper masaallah. Diyorum ki Allahım imi kardeş iki aynı anne baba ikisinş de aynı yerde taşıdı. Nasıl böyle zıtlar. Yavrularım benim evlat işte napsalar sevgisi üstün basıyo. Allah yardımcın olsun seninde arkadaşım uyumayan çocuk yemeye den çok daha zor. Benim vücudum artık uykusuzluktan sinyal vermeye başladı. Boyun düzleşmesi boyun fitiği kadın hastalıkları ellerde uyuşmalar baş dönmeleri ayakta gecelerce sallamaktan menüsküs daha neler neler çürüğe çıktık iyice . İnsanlar bana ne kadar fitsin derken ah bide içimi görseniz heryerim sakat diyorum:)

aynı durumdayım hem de 21 aydır... gece uykusunu unuttum,ayaklarımı uzatmayı unuttum,koltuklarımda inanın uzandığımı hatırlamıyorum.. Allah uzun uzun ömürler versin 21 aylık bir kızım var... çalışan bir anneyim ,öğretmenim... okdr yorgun oluyorum ki size aanlatamam iyice asabi olmaya başladım ,eşimle kavgalarımız arrttı. ev zaten daima dağınık ve her şey bana bakıyor... kızımla akşamları tv bile açmıyoruz,kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum lego oynama,kitap okuma,resim çizme,oyuncaklarla oynama vs... fakat gece bir şeyler oluyor hırçınlaşıyor,saldırgan oluyor etrafta ne varsa sataşıyor... gece 1 sa uyuyorsa aralıksız sonra uyanıyor 10 dk da bir yarım saatte bir ... sabahı buluyoruz böyle böyle... yeme konusuna gelince doğduğundan beri sorunumuz vardı.. yemek seanslarımız hep problem ... hala daha öyle... İNANIN BAZEN ÖYLE TÜKENİYORUM Kİ... ETABİ BU DURUM EVLİLİĞE,EŞE,ÇOCUĞA VE YIPRATICI BİR PSİKOLOJİYE YOL AÇIYOR... sizi çok iyi anlıyorum ... ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN... DUALARIM BİZİM GİBİ OLAN TÜM ANNELER İÇİN,AİLELER İÇİN... ALLAHIM ÇOCUKLARIMZA SAĞLIK VE HUZUR VERSİN ...

yok valla,
gece iyice doyurup yatırıyorum, gündüz uykuları da az zaten, gece sürekli emmek için kalkıyor dediler, gece beslenmesini de 1 e indirdim ama yok, ille kucağıma gelecek yatacak koklaya koklaya uyuyacak

bazen de kalkıp oyun istiyor, oturup sabah kadar oynuyor

kıyamazsınız ama işe geri dönseniz :)

benim bi arkadaşta işi bıraktı önce. ama kızı ona çok bağlıydı. 2 saniye bırakmıyordu. yeme yada uyku problemi varmıydı bilmiorum. arkadaşda çareyi işe dönmekte buldu. çok bağlı diye özellikle. onun avantajı çocuğa bakıcı değil kardeşi bakıyor. kardeşininde çocukları var. onlarla oyalanıyor.

Ben aynı problemi ilk kızımda yaşadım 3 yaşında hala yaşıyorum once40 ı çıksın dediler sonra bi 4-5 aylık olsun sonra yaşını bekle dediler 3 yaşında sıkı tılı mı sıkıntılı bir çocuk üstelik çok huysz çok ağlar:) öyle zayıfımki diyolar iki çocuk annesi nasıl böyle fitsin genç kız gibi. Diyorum size veriyim çocukları sizde fit olursunuz. İnanır mısın ikinci kızım doğdu bi onu emzirmeye kalkıyodum onu uyutup öbürünü sallıyodum uyuyunca ufak gene uyanıyodu günlerce uykusuz kaldığımı bilirim. Uykusuzluktan gözlerimin halini gören ağlayacak derece acıyodu bana. Allahtan ufKlık gece kalkmıyo artık buyuğuyle ilgileniyorum . Psikoloğa gittim aylarca neden böyle hem huysuz hem alsi ıyumaz yemez söz dinlemez hiperaktif hırçın . Niye benim kızım böle diye ağlıyodum. Anne sevgisi öle bişeyki işte insan evladı olunca çaresizlikten ağlıyo. Yani en azından sizin evladınız mutlu uyaal bir çocukmuş. Çok yıprattı bizi hala devam ediyo. Ufak tam tersi uysal sesiz güleryüzlü sevecen herkese gider uyur yemesi süper masaallah. Diyorum ki Allahım imi kardeş iki aynı anne baba ikisinş de aynı yerde taşıdı. Nasıl böyle zıtlar. Yavrularım benim evlat işte napsalar sevgisi üstün basıyo. Allah yardımcın olsun seninde arkadaşım uyumayan çocuk yemeye den çok daha zor. Benim vücudum artık uykusuzluktan sinyal vermeye başladı. Boyun düzleşmesi boyun fitiği kadın hastalıkları ellerde uyuşmalar baş dönmeleri ayakta gecelerce sallamaktan menüsküs daha neler neler çürüğe çıktık iyice . İnsanlar bana ne kadar fitsin derken ah bide içimi görseniz heryerim sakat diyorum:)

inanın kimsen duysam ilki problemli olanalrın ikincisi normal oluyormuş :34:

Allah iki çocuğunuza da uzun ömürler versin, 3 yıl çok zor ya, ama eminim benimki de düzelmeyecek 3 yıla...
geçenlerde öksürüğü vardı, bir kaşık pekmez ver, bala limon sık ver falan diye öneriler geliyor, veremiyorum diyorum, yok artık diyolar, ama öyle, tadını sevmediği şeyi verince o midede ne var ne yok komple çıkarır üstüne de yarım saat ağlar...

aynı durumdayım hem de 21 aydır... gece uykusunu unuttum,ayaklarımı uzatmayı unuttum,koltuklarımda inanın uzandığımı hatırlamıyorum.. Allah uzun uzun ömürler versin 21 aylık bir kızım var... çalışan bir anneyim ,öğretmenim... okdr yorgun oluyorum ki size aanlatamam iyice asabi olmaya başladım ,eşimle kavgalarımız arrttı. ev zaten daima dağınık ve her şey bana bakıyor... kızımla akşamları tv bile açmıyoruz,kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum lego oynama,kitap okuma,resim çizme,oyuncaklarla oynama vs... fakat gece bir şeyler oluyor hırçınlaşıyor,saldırgan oluyor etrafta ne varsa sataşıyor... gece 1 sa uyuyorsa aralıksız sonra uyanıyor 10 dk da bir yarım saatte bir ... sabahı buluyoruz böyle böyle... yeme konusuna gelince doğduğundan beri sorunumuz vardı.. yemek seanslarımız hep problem ... hala daha öyle... İNANIN BAZEN ÖYLE TÜKENİYORUM Kİ... ETABİ BU DURUM EVLİLİĞE,EŞE,ÇOCUĞA VE YIPRATICI BİR PSİKOLOJİYE YOL AÇIYOR... sizi çok iyi anlıyorum ... ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN... DUALARIM BİZİM GİBİ OLAN TÜM ANNELER İÇİN,AİLELER İÇİN... ALLAHIM ÇOCUKLARIMZA SAĞLIK VE HUZUR VERSİN ...

of tam olarak aynı durumdayız, dün gece eşimden su istedim emzirirken, tamam dedi kalkmadı, yarım saat ağladım bağırdım bunun için... artık her şey batıyor asabileşiyorum.
kızıma da bağırdım bikaç kez yemek yemedi diye, sonra kendine gel dedim ne anlar o minicik bebek...
böyle de kendimi yiyorum işte.

kıyamazsınız ama işe geri dönseniz :)

benim bi arkadaşta işi bıraktı önce. ama kızı ona çok bağlıydı. 2 saniye bırakmıyordu. yeme yada uyku problemi varmıydı bilmiorum. arkadaşda çareyi işe dönmekte buldu. çok bağlı diye özellikle. onun avantajı çocuğa bakıcı değil kardeşi bakıyor. kardeşininde çocukları var. onlarla oyalanıyor.

yaz sonunda başlayacağım inşallah
yazı annemlerle yazlıkta geçirmek istiyorum, geçen sene doğru düzgün tatil yapamadım, bu sene acısını çıkarayım, cimcimeme de iyi gelir belki açık hava :34:

Benim oğlum doğdugundan beri hiç üzmedi bizi bahsettiğin konularda.
Ama arkadaşımın kızı bahsettiğin şekilde ne yer, ne uyurdu. O da senin gibi o kadar psikolojik olarak yoruldu ki 12 aylık ancak olmasına ragmen bir kreşe yarım gün başlattı ve resmen çocuk değişti. Annesinin yediremediği ne varsa okulda diğer cocukların yanında öğretmenleri yediriyormuş. Ha evde anneye yine nazlı yeme konusunda ama uykusu gündüz yorulduğu için düzeldi. Belki yarım gün güvenilir bir kreşten yardım alman yardım edebilir.
Allah sana sabırlar kolaylıklar; küçüğe de bol iştahlar uykular versin:55:

Benim oğlumda aynı malesef,
yeme konusunda şükür pek sıkıntımız yok ama uykusu çok kötü.
Gündüzleri yarım saat zar zor uyuyor, bir de öyle zor uyuyorki,
19 aylık hala kucakta uyuyor sallanarak, ne bel ne sırt kaldı ben de.
Geceleri sabaha kadar 15 kere kalkıyor heralde.
Sağolsun eşim de kalkıyor, yoksa ben bittim.
Buna rağmen uykusuzluk mahvetti beni.
Bu ara iyice icat çıkardı, beni illa yanında istiyor, ev de diğer odaya onsuz geçemiyorum,
babası yanındaysa bile ağlamaya başlıyor.
Oğlum sabahları erken kalkar ve sağolsun eşim kalkar sabahları,
saat 8 e kadar işe gidene kadar ilgilenir, ben 1 saat daha kestiririm,
tabi küçük bey izin verirse, kıyametleri koparıyor,
bu sabah eşim gelmiş kalk sarıl çocuğa diye bana getirdi, o kadar yani.
Bir gün bitecek bu günler elbette de, ne zaman bakalım.
Allah bu durumda olan her anneye yardım etsin, sabır versin.

Benim oğlum doğdugundan beri hiç üzmedi bizi bahsettiğin konularda.
Ama arkadaşımın kızı bahsettiğin şekilde ne yer, ne uyurdu. O da senin gibi o kadar psikolojik olarak yoruldu ki 12 aylık ancak olmasına ragmen bir kreşe yarım gün başlattı ve resmen çocuk değişti. Annesinin yediremediği ne varsa okulda diğer cocukların yanında öğretmenleri yediriyormuş. Ha evde anneye yine nazlı yeme konusunda ama uykusu gündüz yorulduğu için düzeldi. Belki yarım gün güvenilir bir kreşten yardım alman yardım edebilir.
Allah sana sabırlar kolaylıklar; küçüğe de bol iştahlar uykular versin:55:

teşekkürler cnm

kreşi düşündük, hatta bir oyun grubuna gittik, ama benimki çok minik, gruplarda yaşıtı yoktu, zaten çok ufak tefek, daha 9 kg :14:
ezilir diye korktum...
içime sinmedi yani...
yaz sonuda düşünüyorum.

Benim oğlumda aynı malesef,
yeme konusunda şükür pek sıkıntımız yok ama uykusu çok kötü.
Gündüzleri yarım saat zar zor uyuyor, bir de öyle zor uyuyorki,
19 aylık hala kucakta uyuyor sallanarak, ne bel ne sırt kaldı ben de.
Geceleri sabaha kadar 15 kere kalkıyor heralde.
Sağolsun eşim de kalkıyor, yoksa ben bittim.
Buna rağmen uykusuzluk mahvetti beni.
Bu ara iyice icat çıkardı, beni illa yanında istiyor, ev de diğer odaya onsuz geçemiyorum,
babası yanındaysa bile ağlamaya başlıyor.
Oğlum sabahları erken kalkar ve sağolsun eşim kalkar sabahları,
saat 8 e kadar işe gidene kadar ilgilenir, ben 1 saat daha kestiririm,
tabi küçük bey izin verirse, kıyametleri koparıyor,
bu sabah eşim gelmiş kalk sarıl çocuğa diye bana getirdi, o kadar yani.
Bir gün bitecek bu günler elbette de, ne zaman bakalım.
Allah bu durumda olan her anneye yardım etsin, sabır versin.

Amin
benimki de kucağımda sallanarak uyuyor, hatta 2 aylıktan beri kucağımda ayakta emiyor...
sırt ağrılarımdan uyuyamıyorum artık
boyun fıtığı oldum...
benim eşim de çok yardımcı çok şükür, 1 yaşına kadar dediğin gibi bakıyorduk, ama son iki aydır gece uyandığında sadece beni istiyor, eşim kalkarsa avaz avaz ağlıyor, sonra da uyumuyor, saatlerce uyanık kalıyoruz, hatta dün gece 2 den 6 ya kadar uyumadı, uyandığında ben almadım diye...

Back
X