Annelik Hissi Sonradan Gelişir Mi?

yeniyasam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
135
84
18
Eşim çocuk istiyor ama ben hazır değilim sanki o hisse bir türlü giremedim. 26 yaşındayım 5 aylık evliyim eşim 32 yaşında . korkuyorum ama neden korktuğumu da bilmiyorum.. dışarıda bana göre olmaması gereken karakterde olan insanlar gördüğümde korkularım artıyor.
eşim vazgeçeceğe benzemiyor..

annelik fikrine, bebek fikrine ne yaparsam alışırım, ısınırım.
erken olsa bile en azından ileriki dönemler için

Cocuk kucagina gelmeden alisilmiyor
Hatta bazen o zaman bile alisilmiyor kendimden biliyorum

Daha çok yeni evlisiniz canım boyle hissetmem normal bence :) ben de ilk evlendigimde "aynaya baktığımda bir anne görmüyorum, annelige hazır değilim" diyordum simdi 4 aylık hamileyim hala aynada öyle birşey görmüyorum

anne olmak zorunda değilsin ki, şu an içinden gelmiyorsa zorlamanın çok da anlamı yok bence. çünkü birisi istiyor diye yapılacak birşey değil annelik (gözlemlediğim).
kendini rahat bırak bence, bir gün istersen denersin, istemezsen de herkes çocuk doğuracak diye bir zorunluluk yok sonuçta keyfine bakarsın..
ama umarım eşinle evlenmeden önce çocuk istemediğini konuşmuşundur

Yedi aylik hamileyim ilk duydugumda moralim bozuldu pek hazir degildim esim istiyodu o daha mutlu oldu. Ama sonradan 4. 5. Aydan sonra bebegi daha cok hissetmeye baslayinca her sey degisti. Kendinden cok onu dusunuyorsun cok kiymetli oluyo bebegin. Hazir olma veya olmama durumu degil aslinda hamile kalinca her sey otomatik gelisiyo. Dun bebek icin alisveris yaptik biberon aldim mesela ne alakaysa sacma sapan bir heyecan yasiyosun. Alti ustu biberon. :) bir de bebek olmayinca sevgili gibi yasiyorsun hic renk yok iki ev arkadasi gibi bekar gibi yasiyosun. Ayrica eninde sonunda olacak bir sey aradan cikarmak lazim.

Gelişir; aslında tam da sonradan gelişir, öğrenilir. Anaç bir yapıya sahip biri olarak ben çocuğum doğduğunda göz yaşlarına boğulacağımı, olağanüstü duygular yaşayacağımı falan zannedip, bunlar olmadığında suçluluk duygusuyla anneliğimi sorgulayıp kendimden utanmıştım. Sonra anladım ki benim anneliğimde değilmiş sorun; düpedüz bunları yaşadığını iddia eden ve anneliğe (aslında kendi anneliğine) ekistıra:)) kutsiyet ithaf etmeye çalışan bir grup kadının uydurmasıyla karşı karşıyaymışım. İnsan canının parçasına emek verdikçe onu sever, canının parçası haline getirirmiş. Çok şey yazasım var bu konuda ama şimdilik bu kadar:)

5 ayda istememen çok doğal
Eşin jetmiş, sen ona bakma
Yeni düzeninize alışmadan bir de bebek eklenirse feleğiniz şaşar

Kimisi hazir değilim der daha ana rahmine dusunce alisir kimisi cok ister dogduktan sonra alisamaz.. bu yaşanmadan bilimmez birsey ama emin ol alissanda alisamasanda o kucagina geldikten sonra zaten onsuz bir daha yapamazsin..

evlılıgınız cok yenı, yasınızda genc , ha deyınce cocuk olacak dıye bırseyde yok ama kendınızı hazır hıssetmeden cocuk yapmayın, bıyolojık saat denen sey geldıgınde zaten sız ısteyeceksınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…