Hayatım, yeni gelişmeler ve başarısızlık hissi

Ne biçim arkadaş mış bu böyle.
Siz evli iken size eş olmayan biri başkasına iyi eşte olsa, başarılı biride olsa sizin için doğru kişi değildir. Böyle şeyleri kafanıza takarak kendiniz mutsuz etmeyin. Kendinizi düşünün. Nasıl daha iyi bir hayat yaşayabilirsiniz onu düşünüp mücadele verin.
Aslında bunu da düşünüyorum tabii ki, ama hem kök ailemde hem de kendi ailemde hissettiğim sevgisizlik bana sevgisiz bir hayatın mümkün olmadığını düşündürüyor, sevilmek istiyorum, sevmek de. Ve işimde pürüz çıkana kadar zaten çok aktif ve başarılıydım, ama şimdi kendimi hiç bir şey bilmiyormuş ve bir daha güzel işlere imza atamayacakmışım gibi hissediyorum

Ne biçim arkadaş mış bu böyle.
Siz evli iken size eş olmayan biri başkasına iyi eşte olsa, başarılı biride olsa sizin için doğru kişi değildir. Böyle şeyleri kafanıza takarak kendiniz mutsuz etmeyin. Kendinizi düşünün. Nasıl daha iyi bir hayat yaşayabilirsiniz onu düşünüp mücadele verin.
ya ne kadar güzel yazmışsınız, bazen insan düşününce kötü oluyor, bana böyle değildi diye ama demek ki böyle düşünmek kestirmek lazım. o tür arkadaşlara kalırsak bende asla biriyle olamayacak kadar çok şey istiyordum...

Bu erkeklerin boş savunmaları gibi gelir bana hep ama en iyisini siz bilirsiniz, durduk yere hissetmezsiniz bir aksililkte var gibi :( Şuan ne hissettiiriyor mesela?
Başlarda beraber kurduğumuz hayaller, isteklerimizin ve beklentilerimizin çok ortak ve benzer olmasından sonra şuan sadece hayal kırıklığı hissediyorum. Evet bende öyle düşünüyorum, bir aksilik olmasa böyle hissetmezdim. Ve maalesef hislerim kuvvetlidir. Bazen de bu düşünceleri at kafandan çekim yasası gibi düşündükçe seni bulur diyorum ama çok kısa süre düşünmeden ya da kıyas yapmadan durabiliyorum.

Aslında bunu da düşünüyorum tabii ki, ama hem kök ailemde hem de kendi ailemde hissettiğim sevgisizlik bana sevgisiz bir hayatın mümkün olmadığını düşündürüyor, sevilmek istiyorum, sevmek de. Ve işimde pürüz çıkana kadar zaten çok aktif ve başarılıydım, ama şimdi kendimi hiç bir şey bilmiyormuş ve bir daha güzel işlere imza atamayacakmışım gibi hissediyorum
Sevgisizlik insanı etkilesde de çok fazla beklentiye girmekte doğru değil.
Sizin asıl sorunuz uzun süre başarılı iken olup bir anda basarız bir konuma düşmek olmuş. Birde üstüne çevreden gelen can sıkıcı yorumlar, hem zihinsel hemde duygusal olarak yormuş sizi. Size tavsiyem kendinizi eski halinizle kiyaslayıp dibe çekmemenzi olacak. İnsanız ve her zaman aynı olmuyoruz. Önemli olan şuan bulunduğunuz durumu nasıl yönettiginiz.

Sizin asıl sorunuz uzun süre başarılı iken olup bir anda basarız bir konuma düşmek olmuş. Birde üstüne çevreden gelen can sıkıcı yorumlar, hem zihinsel hemde duygusal olarak yormuş sizi. Size tavsiyem kendinizi eski halinizle kiyaslayıp dibe çekmemenzi olacak. İnsanız ve her zaman aynı olmuyoruz. Önemli olan şuan bulunduğunuz durumu nasıl yönettiginiz.
Evet anlattığınız gibi oldu. Şu dönem sakin kalmaya çalışıyorum, sabrı öğreniyorum ki hiç sabırlı biri değilimdir. Elimdekilerle mutlu olmaya, hayatımı daha iyi bir yere taşımaya çalışıyorum. Elimden geldiğince sadece sevgilime değil etrafımdaki sevdiklerime yardımcı olmaya çalışıyorum. Aynı şekilde beni tanıyan ve anlayan insanlar da bana destek olmaya çalışıyor.

+1
Hayat bu; iniş de var çıkış da. Düz bir çizgi değil.
Ayrıca her şey çok taze sayılır. Kendinize karşı şefkatli ve anlayışlı olun ve tamamen iyi olmak için acele etmeyin.

Yani çevrende olan birisydi. Guvenilrdi. Ama gizli kalsın. Gizli olması bile yanlış olduğunu gösterir. Başkası da girse hayatiniza o da gizli olsun...erkek için bulunmaz kadın. Muhtemelen ilerde olacak belli. Ancak sizin de bazı ihtiyaçlarınızı gidermesi devam ettirme motivasyonunuz için yeterli.

Yani çevrende olan birisydi. Guvenilrdi. Ama gizli kalsın. Gizli olması bile yanlış olduğunu gösterir. Başkası da girse hayatiniza o da gizli olsun...erkek için bulunmaz kadın. Muhtemelen ilerde olacak belli. Ancak sizin de bazı ihtiyaçlarınızı gidermesi devam ettirme motivasyonunuz için yeterli.
Yanlış ifade etmiş olabilirim, farklı dönemlerde aynı iş yerinde çalışmıştık ben ismen biliyordum. 1-2 kez de görmüşlüğüm vardı. Sonrasında farklı işler yüzünden tekrar şirkete sık sık gidip gelmeye başladığı için daha yakından tanışma fırsatımız olmuştu. Gizlemek isteyen kendisi. Ben artık en azından dışarı rahatça çıkabilmeyi, yakın arkadaş çevremizin bunu bilebileceğini düşünüyorum. Yorumunuzdan anlayabildiğim kadarıyla vereceğim cevaplar bu şekilde.

Hem boşanıp hemde üstüne çocuksuz ortada kaldım diye üzülünür mü yaa, bunu başarısızlık olarak akdetmeyin lütfen.
Ortada kaldım diye düşünmedim çünkü evlilik içerisinde de ikili yalnızlıktan dolayı kendime bir hayat kurmuştun. Okul, iş, hobilerim vs. Bunlarla vakit geçiriyordum. Başarısızlık olarak görüyorum evet maalesef sanıyorum çevremden bana bu şekilde hissettiriliyor da olabilir. Bu hisler yüzünden daha önce keyif alarak yaptığım şeyleri de yapamaz hale geldim. Bunun için de üzülüyorum

Ortada kaldım diye düşünmedim çünkü evlilik içerisinde de ikili yalnızlıktan dolayı kendime bir hayat kurmuştun. Okul, iş, hobilerim vs. Bunlarla vakit geçiriyordum. Başarısızlık olarak görüyorum evet maalesef sanıyorum çevremden bana bu şekilde hissettiriliyor da olabilir. Bu hisler yüzünden daha önce keyif alarak yaptığım şeyleri de yapamaz hale geldim. Bunun için de üzülüyorum
Bana anlattıklarınız geçici bir süreç gibi geliyor .Biliyorsunuz hayatta ölüm hariç her şeyin çaresi var derler.Sanırım yalnız kalamayan bir insansınız boşanmak büyük bir travmadır atlatmak zaman alır yeni ilişkiler bazen mutluluk vermek yerine dert olur.Önce işinize odaklanın oradaki problemi çözün,devam edebileceğiniz hobileriniz varsa onları yapın.ilişkiyi çok kafaya takmayın hatta biraz salın bence.kafanızı başka şeylerle meşgul ettikçe,başka hedefler belirledikçe ilişki tarafındaki sıkıntılar daha az aklınıza gelecek karşı tarafı bana ilgi göster diye boğdukça onun gözündeki değerinizi düşürüyorsunuz kendi hayatınıza mutluluğunuza odaklanın ailenizle size moral olacak arkadaşlarınızla vakit geçirin belki de ilişkinizin doğru olmadığını anlayacaksınız bu sayede.

Haklısını ben de hiç bir şeyin kalıcı olmadığı gibi bu dönemin de geçici olduğunu elbet biliyorum ama bazen fazlaca bunalmış hissediyorum kendimi. Konumda bahsettiğim cevapsız soruların da bu buhranlı dönemin de tek ilacı zaman. Ailem yanımda olmadı bu süreçte bundan sonra da kendim ayrı yaşamak istediğim için onlar da ancak kendi menfaatleri doğrultusunda beni yanlarında isterler. Yani ilk şartları beraber yaşamamız olur ki zaten hiç bir zaman anlaşabilen bir aile olmadık. Arkadaşlarım var onlarla görüşmek iyi geliyor evet ancak yalnız kaldığım zamanlarda bu düşüncelerin aklıma dolmasına engel olamıyorum. Eskisine göre daha az yoruyor beni bu düşünceler ama hala tam olarak iyi hissedemiyorum.

Back
X