ANNELIK VE BITMEK BILMEYEN STRES

Sanki kendi kizimi anlatmissin cok zor gunler biz suan 14 aylik olduk hala yemegini zorla yediririm bilgisayara dalacak anca oyle yer yoksa cook zor kandirarak bak kus uctu bak kopek uykuya gelince simdilerde geceleri 2-3 sefer kalkar ayakta sallamadan uyumaz bol bol sabir zor ben cok bagirip cagirdim
Sanki kendi kizimi anlatmissin cok zor gunler biz suan 14 aylik olduk hala yemegini zorla yediririm bilgisayara dalacak anca oyle yer yoksa cook zor kandirarak bak kus uctu bak kopek uykuya gelince simdilerde geceleri 2-3 sefer kalkar ayakta sallamadan uyumaz bol bol sabir zor ben cok bagirip cagirdim
Bebeğinize mi bağırdınız? Ben mi yanlış anladım. Eğer öyleyse sakın bir daha yapmayın çünkü çok derin İzler açarsınız telafisi olmayan. Anlıyorum ve biliyorum bazen ben de çileden çıkıyorum ama tutuyorum kendimi ona belli etmiyorum çünkü onun suçu yok. Bence bi koca bi kadının yükünü ne kadar hafifletirse kadın çocuklarına karşı o kadar tahammülü oluyor

Gercekten iyi yapmisiniz 2.Ben uzuluyorum acaba 2. olurmu diye
Olur tabi bak şimdi bunları düşünme çünkü yaşadığın zorluğun üstüne ikinci çocuk fikri baskı gibi gelir..biraz daha Zaman ver kendine ve evladına bir kaç aya her şey düzelecek ..unutma yalnız değilsin hepimiz bu yollardan geçiyoruz ve düzelmiyor olsaydı bazı şeyler ikinciyi kimse düşünmezdi

Canim uzaga evlendim diyorsun ama ben taa ABD deyim, ne ailem, akrabalarim ne de esimin ailesi, akrabalari var. Arkadas bile yok. Ustelik ogrenciyim bir suru dersim, odevim, sinavim var. Esim de ayni. Benim kizim da 10 aylik, ben de cok bunaldim, tamam cok seviyorum ama gercekten dayanamayacagim noktalara variyorum hem de hergun. Esimi ve bebegi terkedip gitmek bile geciyor icimden, o kadar bunaldim. Ama ne yapayim, anneyim ben, ustelik de Allah saglikli bir evlat nasip etmis, bu duruma ancak sukredilir. Her bebegin zorlugu var, canlari sagolsun, sukredip yasamaya calisiyoruz. Senin bebegin de extra huysuz degildir emin ol. Sadece alismalisin, sabretmelisin ve onu her haliyle kabullenip, mutlu olmaya calismalisin. Allah yardimcimiz olsun.
Amin ins.Bide yapiyla alakali sanirim.Kimini goruyorum pespese getirmis bi kac tane yiyor iciyor rahatina bakiyo.Ben cogu zaman sadece aksam yemegini yiyebiliyorum anca.

el kadar cocukla bu stresle basedemezsen ilerde mahvolursun.
kilitlesin agzini,savasma cocukla demek ki gercekten istemiyor.
hergun bi konun var bebeginle ilgili.
biraz akista yasa,ya o el kadar bebek sen ona sakin kalmayi ogreteceksin surekli stresli gezmeyi degil.
altta insanlar varmis git gel gorus,hava almaya cik,ver ellerine bebegi oynasinlar.
ben yurtdisinda bi basima esim disinda bi Allahin kulu tanidigim olmadan buyuttum oglumu.
Bu stresle basa cikaniyorum bi türlü.Bnm yapimda cok zor.Rahat deilim cok evhamliyim.Surekli bebegin atesini olcerim uydugunda hep bakarim ustu acildimi veeya battaniye ustune gelio nefessizmi kaldi die.Biraz gamsiz olsam belki hepsi normal gelir bana

Uzulme canim redettigi seyi bi gun sonra yeniden ver. Pekmezli yogurt deneyebilirsin. Cocuklar bayilir, benmde sekiz aylik bebegim var. Zamanla duzelir. Csm rendedrn meyve puresi yap bir iki bir iki alisir.

ben daha hamişim yani bebek bakımıni bilmiyorum.

ben zor bir bebek misim. yemezmisim. mesela annem Muzlu süt yaparmis anlar İçmezmisim. bebekten. karışık şeyleri sevmem halen. alerjik astimimda var benim. bebekkenden...

bebeginin de damak tadı var. deneyerek bulmaya çalış.

babam bu hiç buyumeyecek dermis. bak anne olmaya hazırlanıyorum.

Kizim 6.5 aylik .Sanki cok zor bi bebek sanki normal bi bebek deil.Hep zorluk cikartiyo.Uyku meme ek gida konusunda Cok sukur saglik problemi yok ama onun disindada aman ne versem yer oturur durur bi cocuk deil.Zaten ne yaptiysam emmedi geceleri ya uyumaz ya zirtta bir uyanir. Ek gida debiyorum bi aydir yemez eliyle iter agzini kilitler surekli aglar.Yada zorla bi iki kasim veririm fazlasiyla kusar. O kadar bunaldimki surekli agliyorum .Sanki hic bisey artik iyi olmiycak hep zor bi hayatim olcak bebegim hic duzelmiycek yemek yemiycek.Oyle bi kalbim daraliyoki kimseylede gorusemiyorum cok uzak olmasada kendi ortamima gayet uzak bi yere evlendim kimse yok.Kv. deler elti assagida ama yeterli olmuyo.Derdimi anlaticagim bi RABBim var.Icim cok kotu cok karanlik.Napcam ben boyle.Daha yasim 22.Ne umutlarla anne olmayi bekliyodum.Hamdolsun onu bana verene.Ama her Anne Boyle duygulara giriyormu.Sadece icimi dokmek istedim suan.
belki çok sıkılmışsın bunalmışsın
öyle de oluyor
genelde her anneler bu dönemleri böyle atlatırr

Kizim 6.5 aylik .Sanki cok zor bi bebek sanki normal bi bebek deil.Hep zorluk cikartiyo.Uyku meme ek gida konusunda Cok sukur saglik problemi yok ama onun disindada aman ne versem yer oturur durur bi cocuk deil.Zaten ne yaptiysam emmedi geceleri ya uyumaz ya zirtta bir uyanir. Ek gida debiyorum bi aydir yemez eliyle iter agzini kilitler surekli aglar.Yada zorla bi iki kasim veririm fazlasiyla kusar. O kadar bunaldimki surekli agliyorum .Sanki hic bisey artik iyi olmiycak hep zor bi hayatim olcak bebegim hic duzelmiycek yemek yemiycek.Oyle bi kalbim daraliyoki kimseylede gorusemiyorum cok uzak olmasada kendi ortamima gayet uzak bi yere evlendim kimse yok.Kv. deler elti assagida ama yeterli olmuyo.Derdimi anlaticagim bi RABBim var.Icim cok kotu cok karanlik.Napcam ben boyle.Daha yasim 22.Ne umutlarla anne olmayi bekliyodum.Hamdolsun onu bana verene.Ama her Anne Boyle duygulara giriyormu.Sadece icimi dokmek istedim suan.
Önce hayırlı olsun bebegin Allah analı babalı büyütsün okurken o kadar duygulandimki kendimi gördüm resmen bebegin çok küçük sende yenisin daha zamanla hem alisacaksin hem düzene binecek emin ol benim ikizlerim var 1yasinda yeminle söylüyorum tek buyuttum kimseyi istemedim yanıma karisik o mevzukar birazda neyse yani kendi basıma ilk annelik ikiz bebek Allah im hergun ölmek istiyordum resmen yalvariyordum al canımı diye o kadar bunalmistim bin şükür Rabbime onları bana verdi ve o günler geçti simdiden daha rahatim uykulari yemeleri herşeyi düzeldi zaman azcik daha zaman Allah im yar ve yardımcın olsun

Bu stresle basa cikaniyorum bi türlü.Bnm yapimda cok zor.Rahat deilim cok evhamliyim.Surekli bebegin atesini olcerim uydugunda hep bakarim ustu acildimi veeya battaniye ustune gelio nefessizmi kaldi die.Biraz gamsiz olsam belki hepsi normal gelir bana

ama işte sen evhamlı gergin olursan o da öyle olur

bırak yer zaten

rafine ver hiçbir şeyi karıştırma

çocuk karışık sevmiyor belki

mesela eline ver belki öyle yer

ama onlar ek zaten germe kendini de çocuğu da

koy önüne yoğurt

sonra bandır bebeğin parmağını yoğurda götür ağzına

sonra da kendi parmağını batır kendi ağzına

oyun gibi olsun

o arada yediğini fark etmeden yiyecek zaten

ama sorun yemek değil bu aşamada, bu evhamla o çocuk yürüyemez de mesela

ayyy düşecek der koşturursun panik olursun çocuk da korkar kalkmaz

çözüm tedbirli olacaksın ama ani tepki vermeyeceksin

evde sivri köşeli bir şey kalmayacak kırılacak çekilecek düşecek hiçbir şey

sonra salacaksın ortaya koyacaksın yere

hasta olmaz mikrop kapmaz

bırakacaksın ki kendi özgürce keşfedecek kalkıp yürüyecek

oğlum kapının önünde pazardan gelen patlıcanı merak edip kalkıp yürüyüp gitmişti bakmak için 11 aylıktı

bir daha da durduramadık zaten

düştü mü tabii ki ama sivir köşeler lkorumalı idi kırılacak bir şey yoktu

düşünce bekledik kendi kalkardı çok acıdı ise tutup kaldırırdık hadi devam derdik

Hakikaten her bebeğin farklı bir zorluğu var. Senin bebeğin yemiyor, benimki uyumuyor. Gerçekten çok çok çok zor. Benim de çok bunalıp kaybolup gidesim var ama olmuyor işte. Ek gıda için acele etme şimdilik. Kendinden pay biç, bizim bile beslenme düzenimizi değiştirmemiz bu kadar zorken minik bir bebeğin hemen uyum sağlamasını beklemek adil olmaz sanırım. Hiç acele etme nolur. Acindan olmeyecektir. Acele ettikçe korkutup yemekten sogutabilirsin. Ona ve kendine biraz zaman tani. Hiçbir canlı kendini uzun süre aç bırakmaz. Bırakıyor gibi gorunuyorsa da emin ol aç değildir. Allah kolaylık versin hepimize.

Önce hayırlı olsun bebegin Allah analı babalı büyütsün okurken o kadar duygulandimki kendimi gördüm resmen bebegin çok küçük sende yenisin daha zamanla hem alisacaksin hem düzene binecek emin ol benim ikizlerim var 1yasinda yeminle söylüyorum tek buyuttum kimseyi istemedim yanıma karisik o mevzukar birazda neyse yani kendi basıma ilk annelik ikiz bebek Allah im hergun ölmek istiyordum resmen yalvariyordum al canımı diye o kadar bunalmistim bin şükür Rabbime onları bana verdi ve o günler geçti simdiden daha rahatim uykulari yemeleri herşeyi düzeldi zaman azcik daha zaman Allah im yar ve yardımcın olsun
Amin.O kadar zorki hep stres hep stres.

ama işte sen evhamlı gergin olursan o da öyle olur

bırak yer zaten

rafine ver hiçbir şeyi karıştırma

çocuk karışık sevmiyor belki

mesela eline ver belki öyle yer

ama onlar ek zaten germe kendini de çocuğu da

koy önüne yoğurt

sonra bandır bebeğin parmağını yoğurda götür ağzına

sonra da kendi parmağını batır kendi ağzına

oyun gibi olsun

o arada yediğini fark etmeden yiyecek zaten

ama sorun yemek değil bu aşamada, bu evhamla o çocuk yürüyemez de mesela

ayyy düşecek der koşturursun panik olursun çocuk da korkar kalkmaz

çözüm tedbirli olacaksın ama ani tepki vermeyeceksin

evde sivri köşeli bir şey kalmayacak kırılacak çekilecek düşecek hiçbir şey

sonra salacaksın ortaya koyacaksın yere

hasta olmaz mikrop kapmaz

bırakacaksın ki kendi özgürce keşfedecek kalkıp yürüyecek

oğlum kapının önünde pazardan gelen patlıcanı merak edip kalkıp yürüyüp gitmişti bakmak için 11 aylıktı

bir daha da durduramadık zaten

düştü mü tabii ki ama sivir köşeler lkorumalı idi kırılacak bir şey yoktu

düşünce bekledik kendi kalkardı çok acıdı ise tutup kaldırırdık hadi devam derdik
Cok haklisiniz.Cocugu hic yere koymuyoduk halbuki cok hareketli.Bi gun esim yere birakti oturma odasinda.Bizde mutfakta yemek yiycektik.5 dk. snra bi baktikki donmus.Yani rahat olsa belki herseyi yapar.Ama oda rahat bi cocuk olsa bnde boyle olmam belki

Bazı bebekler daha zor oluyor büyüdüklerindeyse herşey değişiyor
Sakın kendini üzme sıkma yorma bunun için
Bebeğin elbette düzelecek sadece birazzz sabırrr

Gece saat 3 e gelmek üzere. Bebeğim 8 aylık. Toplamda 24 saatte 6-7 saat kısa kısa uykularla uyuyor, uykuya dalmasi için neredeyse her seferinde 1 saat salliyorum.
Yeni doğduğunda memeyi çok zor aldı. Emzirirken yanlışlıkla kimildasam bile anında bıraktı. Öyle böyle 3 ay kadar emzirdim. Diş zamanını anlatmayayim bile.
Şikayet etmeye başlasam sayfalar yazarım. Bazen yazıyorum da, sonra yırtıp atıyorum. Merak Etme geçecek. 8 ay oldu geçmedi ama gececeginden eminim. Ve sen daha güçlü bir anne olacaksın.
Genelin aksine ben o büyülü anne masalına inanmam. 'Çocuğu kucağıma aldım ve o an anne olduğumu anladım' diyeni hiç anlamam.
Bebek emek verdikçe bir başka güzel. Üzme kendini. Geçecek. Sakin kal.

Yemek için çözüm, bırak kendi yesin. Damagiyla ezebilecegi kıvamda, tutabilecegi büyüklükte sebzeler Buharda pişir mama sandalyesinde kemirsin dursun.
Bir de sev yada sevme, madem kayinvalide yakında büyükler bu işi iyi biliyor, ona danis, yardım al. Merak Etme seve seve yapar.

Yoo benimkide oyle ek gidayi yemiyooo oyle ayila bayila geceleri cok gec uyuyo zirt pirt
kalkiyo tam uyuycam agliyoe bidaha kacinci
defa sallarken uyuyp kaliyom bazen evin isini
yapamam arkamdan aglar hep kucak ister her anne yadar bunlari benimki sekiz aylik olmasina ragmen ek gidaya alismis degil anne olmak kolay degil onemli olan ruhsal aclik olmasin bebislerde ve bebeklerinize lutfen bagirmayalim

Bende öyleydim kızım bir türlü yemezdi sonra ne oldu biliyormusun kaşıkla istemediğini farkettimm şans eseri bir yemeğin suyunu ekmek banıp ağzına verdim ve çok sevdi 1ay boyunca böyle yedirdim yemeklerin tadını aldıktan sonra kaşığada alıştı şimdi 11aylık gayet güzel yiyor

çook iyi anlıyorum seni bnimde 5 aylık bir oğlum var ve senin yaşadıklarını yaşıyorm bende... sabredicez birgün büyüyecekler işte... :)

Inanmazsiniz ama benim gozlerim uykuyu cocugum 18 aya girdiginde gordu. Her 40 dakika ile 1 saat arasinda cocuk uyanirmi ya uyanirmis :) ha gozlerim uyku gordu derken 4 saat araliksiz uykudan bahsediyorum oyle 7-8 saat uyku nerde...Suan da oglum 25 aylik ve ayni yatakda yatiyoruz gece abartisiz 5 ila 10 kez uyanirim. Deli yatiyor bazen tekmeleniyorum (sanirim odasina gecme zamani geldi ) :) yasin daha kucuk, kendin cocukken cocugun olmus dolayisiyla da sabirsizsin, tahammulsuzsun. Bu anlattiklarini her Anne yasiyor yada yasadi. Sabirli ol ve kendini strese sokmamaya calis anneliginin tadini cikarmaya calis. Oglumun 6 aylikken hatta 18 aylikken videolarina ve resimlerine bakiyorum da "ya ne zaman gecti o gunler ne cabuk buyudu(2 yasinda gerci cok buyumedi ama) diye dusunup huzunleniyorum. Gercek su ki bu gunler gecicek ve anlamiycaksin ne zaman gectigini. Senin yapacagin evladini oldugu gibi kabul et zor yada kolay ve anneligin tadini cikarmaya bak. Bebekler anne ve babalarinin stresli olduklarini sezerler ve onlarda huzursuz olurlarmis.

Merak etme hepsi gecici bunlarin. Cocugunun tadini cikarmaya bak :)

Back
X