Annelik ve Kpss süreci

Sunshine1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9.417
Puanlar
248
Merhabalar hanımlar. Çok uzatmak istemiyorum. Kızım 17 aylık oldu. Tipik 1 buçuk yaş bebesi :) Ben sağlık mezunuyum önlisans. Atama konusunda arkadaşım 82 ile atandı. Nasip mi desem bilmiyorum onun sayesinde kendimi bu süreçte buldum. Kitaplar dersler ordan burdan temin etmeler derken kendi çapımda ilerlemiş bulunmaktayım. Lakin bu süreçte daha önce iyi puan almamamış biri olarak kaygılarım var. Sanki herşeyi unutmuşum gibi yetişmeyecek gibi hissediyorum. Kızım yarım saatte uyanınca senin neyine kpss diyorum. Bu sürece başladığımdan beri 1 kere ders çalışmadan uyumadım. Her gece zaten kızımda sık uyandığından 2 3 bazen gece 4 ders çalışıyorum. Sık uyanırsa yatağa geçip ders dinliyorum. Kesik kesik işte ne kadar olursa. Gündüz mümkün değil tek uyku ve bana yapışık. Akşamları olduğu kadar.
Bu süreçten geçenlerinizin bana tavsiyesi var mı ? Bazen ağlıyorum çünkü kızım uyumadığında derse oturduğumda 5 dakka çalışamadan uyandığında. Konuyu anlamadığım zaman zaten akıl mı kaldı diyorum.
Şimdi diceksiniz evlenmeden yapıcaktın o işi diye belki benim için doğru zaman budur. Girmiştim ama atanma puanı değildi. 85 87 arası atanmalar oluyordu hiç kendimde o gücü bulamamıştım. Şimdi kızımla mesleğime dönmek istiyorum. Bilmiyorum bana bu durum yazılmışta sanki kaderime benim çabalamam lazımmış gibi hissediyorum. Nolur 1 saar çocuğa bakında ders çalışayım diyorum. Tam olarak ne yapacağımıda bilmiyorum. 8 10 saat çalışanların yanında benim böyle kesik kesik işe yarar mı ? Kızımla alakalı da küçük kreş olmaz. Gece uykuları da alerjiden hastalıktan mahvoldu. Bazen pes mi etsem derken buluyorum kendimi. Psikologa gitsem faydası olur mu ? Zaman yönetimi kaygılar nasıl yönetilir? Oturuyorum derse pat kızım uyanıyor kendimi oflarlen buluyorum. Uyutmaya çalışıyorum saat 10 11 oldu diyelim zaten mahvoldum nasıl çalışıcam diye ağlıyorum. Eşimde yükleniyorsun kendine haftasonu benle yatar sen git yat uyu çalış diyor ama 1 günle olmaz ki o iş. Matematik 2 video izledim molamda acıyorum konuyu tekrar derse geçiyorum mesela şuan bitince geleceğim. Gözlerim gitsede o video bitmeden yatınca uyuyamıyorum. Paronoya mı oldum noldum ben

Video izlemek ders çalışmak değildir öncelikle bu video izleyenler bence kendini kandırıyor öncelik bol soru olmalı 95 aldım. Ders ders git tarihe Osmanlı'dan başla bi yere gelmiş olman lazım kaç aydır. Bebeğe eşin işten gelince baksın öğlen uyumuyor mu

Tebrikler dehşet güzel puan. Tarih bitti ramazan hocayla. Soru bankamda sadece çağdaş kaldı. Cografyada bitti ama bende sanki unuttum gibi hissediyorum tekrar konu yerine çok güzel kitaplar aldım soru çözsem sürekli diye düşündüm. Sanki soru çözerek öğreniyorum video dinleyerek değil. Soru çözümlerine baksamda daha iyi öğreniyorum gibi. Vatandaşlıktada mesela başlamadım ama soru çözümleriyle bir kitap bitirsem mi ?

Öğlen yarım saat 1 saat uyuyor ondada ya aç karnımı doyuruyorum ya da ev çöp eve dönmesin diye topluyorum eşim işten gelince de yemek çocuğu yatır olmuyor bende gece kızımdan fırsat buldukça. Şuan yine uyandı mesela. Olmazmı böyle ? elimde değil kızım kesintisiz uyumuyor kş

Size katılmıyorum video izlemek neden ders olmasın.surekli izlenirse faydalı degil.artik herkes online eğitim şeklinde çalışıyor.tabiki soru çözmeden olmaz bu işin kilit noktası ama video izlemek dersten sayilir

İki çocuklu hemde çalışip derece yapan kişileri tanıyorum.burda asıl iş çocuk uyurken olabildiğince çalışmak.gunduz izin vermiyorsa gece uykunu kısıp ders çalışmak.kolay mi asla değil ama kazanmak istiyorsan bu şart.instagramda böyle anneler çok onları takip edip motive olabilirsin

Olur neden olmasın bebeğin uykusu düzene girmemiş sanırım acaba kreşe oyun grubuna vs gidemez mi? Ya da akşamları 3 gün falan eşin baksın sen de kütüphaneye git yakında varsa dikkatin dağılmaz. Günde kaç saat uyuyor? Yemekleri haftalık yap buzluğa at. Eşin halletsin gelince yapacak bir şey yok. Aileler uzak mı?

Yok ben 95 aldım ilk girişimde çevremde 5 6 girişi olan var soruyorum ne yaptın video izledim bi hocayı beğenmiyor dizi film izler gibi hoca izliyor böyle olmaz. Zamanı varsa tabii izlesin coğrafya için tamam ama Türkçe ya saatlerce paragraf videosu ne alaka? Zaman azsa soru çözmeye odaklanırsın öbür türlü kendini kandırmak oluyor benim şahit olduğum şey bu. Ben izlemedim tarihten Türkçeden video matematikten de İlyas hoca izledim sadece. Sadece matematik ve coğrafya için izledim coğrafyada 1 ayda bitiyor zaten matematikte de hoca kamp yapmıştı 50 gün sürüyordu videolar. Ben böyle çalıştım onun dışında full soru çözdüm deneeme çözdüm yapamadığım konuları izledim sorularını izledim.

Eklentiler

• 1000028903.webp
    62 KB · Görüntüleme: 184
Tekrar et zaten bitirmişsin artık matematik Türkçe vatandaşlık kalmış. Mesela tarihi 4e böl düzenli olarak tekrar et. Her gece sesli oku. Coğrafyada da yanlış çıktıça dön bak. Deneme netlerin nasıl?

Bence çalışmanız çabalamanız çok güzel bir şey. Ama kendinizi siz tanıyorsunuz, bebeğiniz var, evin iş yükü sizde, sorumluluğunuz daha azken aldığınız puan belli. Gerçekçi düşünün KPSS ile atanmak zorunda değilsiniz bebeğiniz varken bence kendiniz buna zorlamanın anlamı yok. Olduğu kadar çalışın.

Elimden geleni yapıyorum ama kızım dün ateşlendi mesela bugün de beşiğinde uyumuyor yanına geldim matematik kaldı konu tekrar videoları dinleyeceğim programlı gidemiyorum hiçbir zaman

türkçe sözel mantık hariç 3 4 maksimum yanlış cografya 11 13 net arası matematik 4 5 net tarih 16 17 net vatandaşlığa hiç başlamadım. Elimden geleni yaptım demek için bırakamıyorum da her gece kpss stresi

Mehmet bilge hocayla başladım sadece önemli komulara çalışacağım. Matematiğim pek iyi değil

Anneme de çok kırgınım. Belki kızacaksınız ama haftada 1 söylene söylene geliyor otobüsle 10 dakkalık mesela. Hadi 15 20 dakka yürüme var diyelim 1969 doğumlu. Çocuğuda uyutamıyor geliyor onu görüntülü arayayım ay teyzeni arayayım aman dayını arayalım diye diye kahvaltı sofrası ortada iş yapıyorum. anne evinde konuş diyorum gelmeyecem laf ediyorsun diyor. Herşeye karışıyor tepem atıyor. Hiç nasip olmadı. Kış ayı diye eşim çocuğu alıp gidemiyor yaz gelsin halledicem yoğunlaştırmam lazım.
Bebeğim küçük annesiz oyun grubu yok gece ateşlendi ben yattım 3 de bebe kalktı 4 30 da 1 2 saat uykuylayım gündüz de uyumadı yatağa yanıma aldım tableten video izliyorum uyuyamıyorum vicdan yapıyorum. Gönül isterdi sayı problemlerini bitireyim şimdi eşimle şöyle planladık cuma cumartesi 2 gece çocukla uyusun ben sabahlayayım diğer odada o da bana çok iyi gelir. Öyle böyle bakalım nasıl olucak. İlk kez bölümün 79 la atama yaptı mezun sayımız çok az. Eğer olurda 83 85 alabilirsem başarırım. İçin umut dolu ama bebemden stres doluyum

Mehmet bilge hocayla başladım sadece önemli komulara çalışacağım. Matematiğim pek iyi değil
Sınava son 3 ay 1 ay çok önemli şuan kendine günlük 2 3 saat ayır verimli olacak şekilde yazın bebe parka gider anneanne babaanne yok mu o ara çalış oyun grubuna ver o ara çalış. Sabah kaçta uyanıyor? Gün içinde uyuyor mu

Balım büyüdükçe değişti önceden 2 saat kalkmazdı 3 ders çalışırdım günde düşün yani şimdi 20 dakka sonra uyanıyor. Yazın plan yapıcam ciddi şekilde. Babanne çok güzel bakarda burda değil. Köye gitsem baksa desem kadının misafiri temizliği bitmiyor. Ben kaldım Yüce Rabbime. Günlük 2 3 saat çalışıyorum canım ya 2 3 test ama sanki yetmiyormuş gibi hissediyorum

Bebeğinize günlük 2 saatlik bir oyun ablası bulun . O gelişimine uygun oyunlar oynatsın , siz ders çalışın . Hem bebeğin hem sizin yararınıza tek çözüm bu .

Şuan gayet yeter zaten tarih coğrafya Türkçe okey diyorsun önemli olan max verim bol tekrar 2 3 saat 2 3 test olmamalı ama. Eşin kaçta geliyor eve mesela 20.00-22-00 bu arada bi ders çalışırsın sabahları da erken kalk 3te yatma 6 7 gibi 9 a kadar çalış. Her gün paragraf sözel mantık çöz mutlaka. Tarihi sarmal tekrar et coğrafyada da harita bol soru. Matematikte de soru çöz özellikle çıkmış soru kara kutu serisi.

Allahım yardımcın olsun inşallah canım. Hiç bilmediğim için ancak iyi dileklerimi sunuyorum.

Bence şimdilik fena değil daha sınava zaman var. Coğrafya ve özellikle Tarihi sürekli tekrar ve soru çözümüyle pekiştireceksin. Türkçeden de sözel mantık kısmı zor değil ama pratiklik ister. O yüzden şimdiden konu anlatımı dinleyin zaten videolar çok kısa oluyor ve günde 1-2 soruyla sınava kadar hallolur. Matematikte gerçekten emek ister ona ekstra yoğunlaşman lazım. Ben de lisansa hazırlanıyorum gerçekten zor bir süreç hele de bebekli ya da çalışan biri için ama helal olsun iyi ilerlemişsin. Pes etme

`