• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annelik

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
öylesine yazıyorum
şimdi annemle konuştum abimden dert yandı. bir sürü kardeşiz kaç yaşlarına gelmişiz kadın hâlâ bizim sorunlarımızla boğuşuyor. burada dertlerimizi yazarken bir de bizim için üzülen anneleri düşünsek keşke. hata yapmadan iki kere düşünsek keşke.

ablamda bir şey olur onu arar, diğerinde beni arar, herhalde benden yana canı sıkılınca diğerini arar..
üzüldüm ona ama ne diyeyim. kardeşlerimi mi kötüley,m, hesap mı sorayım, anne üzülme mi diyeyim? valla anne olmak çok zor. kadın 70 yaşında daha bizimle uğraşıyor...

öylesine yazıyorum
şimdi annemle konuştum abimden dert yandı. bir sürü kardeşiz kaç yaşlarına gelmişiz kadın hâlâ bizim sorunlarımızla boğuşuyor. burada dertlerimizi yazarken bir de bizim için üzülen anneleri düşünsek keşke. hata yapmadan iki kere düşünsek keşke.

ablamda bir şey olur onu arar, diğerinde beni arar, herhalde benden yana canı sıkılınca diğerini arar..
üzüldüm ona ama ne diyeyim. kardeşlerimi mi kötüley,m, hesap mı sorayım, anne üzülme mi diyeyim? valla anne olmak çok zor. kadın 70 yaşında daha bizimle uğraşıyor...

yazık kadına ya, sorunlarınızı anlatmayın kadıncağıza, kardeşlerini uyarmalısın, olumlu şeyleri söyleyin annenize, hayattayken kıymetini bilin, kaybedince hiç bişeyin önemi kalmıyor malesef

öyle öyle haklsıın ama bazen yansıyor işte veya ortaya çıkıyor. biri kaynanadan çeker bir kocadan biri sağlığından onu sakla bunu sakla.. olmuyor bazen ama çok
üzülüyorum. ben de hamileyim şimdi. Allah hepimizin yardımcısı olsun :(

Anne demek, güvenli çatışma alanı demektir. Bütün huysuzluklarınızı, öfkenizi ilk ona yansıtırsınız. Delilik çağlarımızın en çok tepinme alanıdır annelerimiz… Bağırırsınız, tepki gösterirsiniz, eleştirirsiniz, suçlarsınız… Size kimi zaman susarak, kimi zaman kızarak tepki verse de bilirsiniz ki, en güvenli alandır anne yüreği. Annelik kutsal. Anne olduktan sonra anladım.
Size bir şey anlatmak istediğinde, ne anlatacağını bilseniz bile susun, dinleyin. Sizden bir şey yapmanızı ya da yapmamanızı istediğinde hemen karşı çıkmak yerine biraz durun ve düşünün. Sizin hayatınızı ciddi anlamda değişikliğe uğratmayacaksa bu isteklere duyarlılık gösterin. Hepsine tepkisel bir şekilde karşı çıkmak yerine, hangilerine dikkate alabileceğinizi düşünün.

ben de o çaresizliği hissediyorum bir tarafta kardeşlerim yeri gelir akrabalar bir tarafta annem. kime ne diyebilirim ki. zaten en küçüğüm. ben de masum kedicik değilim elbette ama artık annemiz yaşlandıkça ona ne kadar haksızlık ettiğimizi düşünüğyorum. verdiğim kararlar attığımız adımlar hep ona yansıyor işte.

öylesine yazıyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/anne-olunca-gorurum-seni.844094/

Bu konumda aynı dertten yakınmıştım ben de..
Anne olmak akıllı işi değil gibi geliyor.

Ben sorunlarımı anlatmıyorum, Diğer 5 tanesi kadına yeterince dert oldu zaten
ben geri kalayım bari diyorum :(

Keşke evlatlar daha duyarlı olsa..

Bir kere anne oldunmu ölene kadar anne oluyor kadinlarimiz
Allah annelerimizi sagliklariyla basimizdan eksik etmesin bosuna ayaklarinin altina cennet serilmiyor tabii gercek annelerin

anneler cefakar anneler fedakar anneler boyun eğen anneler biz onlar kadar anne olabilsek keşke Rabbim tüm anneleri korusun bizimkileride başımızdan eksik etmesin...

Back
X