annelikten istifa etmek istiyorum

keri34

derinin annesi
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.718
5
158
İstanbul
cok bunaldım kızlar ben.oglum 9 aylık oldu ama hala bır duzen kuramadık.bızımkı cok gazlı cokta huysuz.uykularımız duzene gırmıyor hala.gece 2 oluyor uyuyana kadar.tam uyutuyorum hop arkamdan uyanıyor.ıkıncı dısı cıkmak uzere kac gundur yemek yemekte ıstemıyor.hala gunduzlerı ayagımda uyuyup ayagımda uyanıyor.o uyurken kesınlıkle bırakıp ısımı yapamıyorum.tuvalate bıle gıdemıyorum hala.kendı kendıne oynaması 5dk.sonra baslıyor bagırmaya.eskıden gece uyuyunca yapardım yemegımı sımdı gecelerıde cok sık uyanıyor:.kendıme ayıracak zamanım hıc yok.banyodan bıle kosturarak cıkıyorum.ne bakım kaldı ne fızık.kendımı boyle gordukce bunalıma gırıyorum.tabı boyle olunca yemek yıyıp kılo almak kacınılmaz oluyor.benım asırı ılgı ıstıyor.kucagımda degılse sabah uyanıp aksam yatana kadar bagırıyor.artık salak gıbı oldum.kocamla ılgılenmek en onemlısı kendımle ılgılenmek bıle gelmıyor ıcımden.gelsede zamanım yok.ben nasıl duzene sokucam hayatımı yaa.bu kıloları nasıl verıcem.bu arda evıde pıslık goturuyo tabı.ınanın cıldırmama az kaldı.sızler nasıl basa cıkıyorsunuz

canım öğle bi anlatmışsın ki sanki beni tarif etmişsin aynı dertten bende şikayetçiyimm
biz daha 20 günlügüz hep geçeçek ümidiyle yaşıyorum ama sen 9 aylık olmuşsun hala sorunların varmış bende 40 dolunca biter diye ümitleniyodumm desene boşunaymışşş
Allah yardımcımız olsun

canım bebek bu elbetteki sakin sessiz olmasını bekleyemeyiz..bide diş çıkartıyor demişşin bu dönemde huysuzlanıp düzeninin bozulması çok normal..bu hep böle devam edecek deilya elbette zamanla düzene girecek..şu an bebeğinin keşfetme döneminin başındasın..karıştırılacak çok şey varken ondan uyku beklemek sanırım yanlış olur..aynı şeyleri bende yaşadım ve ara ara yaşamaya devam ediyorum..
unutmaki sen annesin..annelikten bi ömür istifa edemezsin:))

canlarım allah yardımcınız olsun... bir de isteyip de sahip olamayanları düşünün lütfen.. ben de ikinci bebeğimi iki ay önce kucağıma aldım.. evet biraz zor oluyor ama, biz anneyiz.. her türlü zorluğa katlanırız...

bu konuda yalnız değilsiniz.. benim çılgın oğlumda tıpkı anlaattığınız gibi..değil eve kendime bile bakamıyorum.. saçlarım rapunzel gibi... ama hep geçecek bugünler diyorum.. onun o sıcak gülümsemesi bana herşeyi unutturuyor.. çevredki salak insanları da boşverin.. neymiş onlar zamanında 4-5 çocuk büyütmüşlerde böyle dağınık değillermiş..miş miş miş.. önemli olan meleklerimizin sıcak gülümsemeleri.. bize yardım eden birileri olsa o zaman yine rahatlayacağız ama olsun... yinede sorun değil.. oğlum biraz büyüdüğünde parklarda koşturduğumda bugünleri gülümseyerek anacağım.. iyiki annemyim.. iyiki oğlum benimle.........( hem şükredelim sağlıkları yerinde kızlar..) :)

canım öğle bi anlatmışsın ki sanki beni tarif etmişsin aynı dertten bende şikayetçiyimm
biz daha 20 günlügüz hep geçeçek ümidiyle yaşıyorum ama sen 9 aylık olmuşsun hala sorunların varmış bende 40 dolunca biter diye ümitleniyodumm desene boşunaymışşş
Allah yardımcımız olsun

canım benımkı 40ına kadar tum gece uyurdu.cocuk buyudukce olumsuz olarak degıstı huyları

cok bunaldım kızlar ben.oglum 9 aylık oldu ama hala bır duzen kuramadık.bızımkı cok gazlı cokta huysuz.uykularımız duzene gırmıyor hala.gece 2 oluyor uyuyana kadar.tam uyutuyorum hop arkamdan uyanıyor.ıkıncı dısı cıkmak uzere kac gundur yemek yemekte ıstemıyor.hala gunduzlerı ayagımda uyuyup ayagımda uyanıyor.o uyurken kesınlıkle bırakıp ısımı yapamıyorum.tuvalate bıle gıdemıyorum hala.kendı kendıne oynaması 5dk.sonra baslıyor bagırmaya.eskıden gece uyuyunca yapardım yemegımı sımdı gecelerıde cok sık uyanıyor:.kendıme ayıracak zamanım hıc yok.banyodan bıle kosturarak cıkıyorum.ne bakım kaldı ne fızık.kendımı boyle gordukce bunalıma gırıyorum.tabı boyle olunca yemek yıyıp kılo almak kacınılmaz oluyor.benım asırı ılgı ıstıyor.kucagımda degılse sabah uyanıp aksam yatana kadar bagırıyor.artık salak gıbı oldum.kocamla ılgılenmek en onemlısı kendımle ılgılenmek bıle gelmıyor ıcımden.gelsede zamanım yok.ben nasıl duzene sokucam hayatımı yaa.bu kıloları nasıl verıcem.bu arda evıde pıslık goturuyo tabı.ınanın cıldırmama az kaldı.sızler nasıl basa cıkıyorsunuz

canım benim yaaa..seni o kadar iyi anlıyorum ki..bende tuvalete gitmek için yan komşumu çağırıyorum..önceleri banyoda uzun kalırdım ve çıkınca mutlaka nemlendirici yağ filan sürerdim..şimdi saçımı bile taramak lüx oldu..kanguru aldım..evde onu takıyorum bebişte içinde..yapabildiğim kadar iş yapmaya çalşıyorum..bazen yapıcak bişeyim olmadığından beşiğine bırakıyorum ağlıyo mecburen:(( her seferinde komşu çağrılmıyoki..ayağımda uyuyo..sallamayı durdurunca hoopp geri uyanıyo..eşimle birlikte olmak için bi ajanda tutmadığımız kaldı ...herşey bebişe göre düzenleniyo artık..havalar soğuk dışarıda çıkamıyorum eşim yokken..işte yine uyandı..kaç dakika oldukiiiiiiiii..çıldırıcammmmmkafamçokkarıştı

canım benımkı 40ına kadar tum gece uyurdu.cocuk buyudukce olumsuz olarak degıstı huyları

benimki 40'ında da aynıydı,şimdi 6 ay bitmek üzere yine aynı.Sabahtan gece 2'ye kadar kucakta.Kucaktan indi mi bağırır.(şimdiki gibi) Yatınca da her saat başı kalkar.Ben de çok düşündüm ama istifam kabul edilmedi

canım benim yaaa..seni o kadar iyi anlıyorum ki..bende tuvalete gitmek için yan komşumu çağırıyorum..önceleri banyoda uzun kalırdım ve çıkınca mutlaka nemlendirici yağ filan sürerdim..şimdi saçımı bile taramak lüx oldu..kanguru aldım..evde onu takıyorum bebişte içinde..yapabildiğim kadar iş yapmaya çalşıyorum..bazen yapıcak bişeyim olmadığından beşiğine bırakıyorum ağlıyo mecburen:(( her seferinde komşu çağrılmıyoki..ayağımda uyuyo..sallamayı durdurunca hoopp geri uyanıyo..eşimle birlikte olmak için bi ajanda tutmadığımız kaldı ...herşey bebişe göre düzenleniyo artık..havalar soğuk dışarıda çıkamıyorum eşim yokken..işte yine uyandı..kaç dakika oldukiiiiiiiii..çıldırıcammmmmkafamçokkarıştı

senı en ıyı ben benıde en ıyı sen anlarsın bu durumda.allah yardımcımız olsun.cocuk enınde sonunda buyuyecek ama olan benım sınırlerıme olacak bu gıdısle

annelik gerçekten hiç kolay değil.büyük sabır ve emek gerektiriyor.benim oğlum 2 yaşında ve bebekliğinden daha çok sıkıntıları var.ben bile kendime zaman ayıramıyorum.evdeki elktirikli eşyaları bozdu.mutfakta kap kacak yerlerde,salonun ortasında.kitaplığımızda kitap kalmadı hepsini yırttı.babası bazı kitapları dolaba kilitledi.okuması gerekenleri kitaplığın en üstüne koydu.ama orayada bi şekilde uzandı.hergün o kitapları yere indiriyor.makyaj malzemelerimi kırdı,kremlerimi yere sıktı.uzanamayacağı yererde ama sandalye çekip yapacağını yapıyor.bize akşamları yemek yemek işkence oluyor.masanın üstüne çıkıyor tabakları kurcalıyor.ellerini yemeklere sokuyor.wc yw gidemiyorum kapının önünde bas bas bağırıyor oda girecekmiş benle.mutfakta yemek yaparken içerisi savaş alanına dönüyor.bügün ben mutfaktayken banyoya girmiş ellerini kolozete sokmuş yüzüne,saçına sürmüş.haydaa bütün işi gücü bırak banyoya gir çocuğu yıka.yani dahaa çok şey anlatırımda benim pek vaktim yok.arkadaşlar bu çok çok iyi haliniz.büyüdükçe hiç bir sosyalliğiz kalmıyor asosyal oluyorsunuz.ben bazen çıldırıyorum oturup saatlerce ağlıyorum.hatta psikoloğa gitmeyi bile düşünüyorum.allah yardımcımız olsuunn.

çok ilginç..
bu sitede anne olmak için çabalayan bir umudun yıllarca peşinden koşan kadınlara bir bakın bence..
şu tavrınız konuşmalarınız filan..bence çok yanlış.ve haksızlık.!
şükredin..ciddiyim şükredin.

ama lütfen öyle söyleme benim kızım 19 aylık oldu ve benden bir saniye ayrılmıyor onu anneme bırakmayı bırak evin içinde yapışık ikiz gibi dolanıyoruz ne oyuncak ne televizyon ilgisini çekmiyor sürekli benimle beraber tuvalete bile beraber gidiyoruz temizlik önemli biliyorum ev işlerini yapamamak insanı çok huzursuz ediyor aniden misafir gelirse düşencesi insanı yıpratıyor seni en iyi anlayan annelerden biriyim ama unutma bebeğinle geçirdiğin hirbir anın telefisi yok temizlik, kendine vakit ayırmak için ileride çok zamanın olacak bebeğini senden başka anlayacak kimse yok moralini hiç bozma biliyorum ki sen bu halinlede çok güzelsin sen annesin özelsin değerlisin pozitif düşün herşey düzelecek düşünmek başarmanın yarısıdır hadi gülümse şimdi yanlız değilsin

annelik gerçekten hiç kolay değil.büyük sabır ve emek gerektiriyor.benim oğlum 2 yaşında ve bebekliğinden daha çok sıkıntıları var.ben bile kendime zaman ayıramıyorum.evdeki elktirikli eşyaları bozdu.mutfakta kap kacak yerlerde,salonun ortasında.kitaplığımızda kitap kalmadı hepsini yırttı.babası bazı kitapları dolaba kilitledi.okuması gerekenleri kitaplığın en üstüne koydu.ama orayada bi şekilde uzandı.hergün o kitapları yere indiriyor.makyaj malzemelerimi kırdı,kremlerimi yere sıktı.uzanamayacağı yererde ama sandalye çekip yapacağını yapıyor.bize akşamları yemek yemek işkence oluyor.masanın üstüne çıkıyor tabakları kurcalıyor.ellerini yemeklere sokuyor.wc yw gidemiyorum kapının önünde bas bas bağırıyor oda girecekmiş benle.mutfakta yemek yaparken içerisi savaş alanına dönüyor.bügün ben mutfaktayken banyoya girmiş ellerini kolozete sokmuş yüzüne,saçına sürmüş.haydaa bütün işi gücü bırak banyoya gir çocuğu yıka.yani dahaa çok şey anlatırımda benim pek vaktim yok.arkadaşlar bu çok çok iyi haliniz.büyüdükçe hiç bir sosyalliğiz kalmıyor asosyal oluyorsunuz.ben bazen çıldırıyorum oturup saatlerce ağlıyorum.hatta psikoloğa gitmeyi bile düşünüyorum.allah yardımcımız olsuunn.

herşeye rağmen iyiki anne olmuşum.bu duyguyu yaşamışım.o benim canım,herşeyim.hyatımı ona adadım ben.yanlış anlaşılmasın sakın allahıma binlerce şükür bu günleri yaşadım,yaşıyorum.biz sadece burada çocuk büyütmenin zorluklarından bahsediyoruz.

sevgili sütlü gayfe anne olmak zordur..ondan Cennet annenin ayağından geçer derler..
çok kutsal bir mertebedir..

keri canım seni çok iyi anlıyorum ve emin ol pek çok anne anlıyordur,çünkü bu yaşadıkların,hissettiklerin çok normal annelerin çoğu bunları ara ara yaşıyor...:1hug:
benim oğlum da bu zamana kadar akşamları 8 dedi mi uyurdu,gün içinde de 3-4 saatte bir uyuyordu ama artık uyması ne mümkün...gece 12 ye kadar oturuyor...sürekli kucakta olacak,onunla konuşulacak,oynanacak,gezdirilecek...huysuzluğu tuttu mu bunlarda fayda etmiyor-tatlicadiarzu-...dediğin gibi insanın bazen oturup ağlayası geliyor... çünkü yıkanmayı geçtim tuvalete gitmemiz bile nerdeyse lüks oluyor...:a015:
annelik çoook çoook zor,ama tabii ki çok güzel,zaten bu kadar güzel olmasalardı kim dayanırdı?bi düşünsene,oğlumun bana yaptıklarını bi yabancı yapsa parçalardım heralde.:roflol:..:ama söz konusu onlar olunca her şeylerine katlanılıyor ite :emir_bebek: ve kim bilir bir ömür boyu daha neler yaşayıp göreceğiz :ecrin_bebek: annelik çok güzel ama çok büyük bir imtihanmış,Allah yardımcımız olsun :teselli:

arkadaşlar burda keri 34 bi derdinden bahsetmiş ama sanki isyan gibi anlamışsınız.bende onunla aynı durumdayım ama isyan değil bu kadınları anca kadınlar anlar bu derdini bizi yakın bulmuş bizle paylaşmış.ona çok hak veriyorum eşlere anlatılsa abartı gibi geliyor ama yaşamadan anlaşılmıyor.

çok ilginç..
bu sitede anne olmak için çabalayan bir umudun yıllarca peşinden koşan kadınlara bir bakın bence..

eger cocugun yoksa anlayamazsın.ben emınımkı onlarda evlatlarını kucaklarına aldıklarında ıllakı hallerınden bezecek durumda olacaklar.allah ısteyen herkese versın ama sabırıda yanında.bılmıyorum sen nasılkı benı anlayamıyorsan bende senın dusuncenı anlayamıyorum.bizi ancak yasadıklarımızı yasarsan anlarsın.

çok ilginç..

sımdı gordum cocuklarımızda adas olacak ınsallah.hayırlı dogumlar dılerım sana ama eger benımkı gıbı huysuz ve cok hareketlı bır bebegın olursa tekrar konusmak ısterım senle emınım bu fıkrın o zaman degısecektır

İstifan kabul edilmedi.....

Öncelikle annesin, Rabbim sana bu duyguyu yaşatmış, bir de yaşayamayanları düşün....

Benim kızım 1 yaşında ve hala ne uyku ne de beslenme düzenimiz var....

O da büyüyecek annesi hangimiz çocuk kaldık ki?

Sabır ve sevgi herşeyi halleder....

Alah yardımcımız olsun....

arkadaşlar burda keri 34 bi derdinden bahsetmiş ama sanki isyan gibi anlamışsınız.bende onunla aynı durumdayım ama isyan değil bu kadınları anca kadınlar anlar bu derdini bizi yakın bulmuş bizle paylaşmış.ona çok hak veriyorum eşlere anlatılsa abartı gibi geliyor ama yaşamadan anlaşılmıyor.

canım sagol ya kım nasıl yorumlamak ısterse kabulum.burda yazarak ıcımı dokuyorum benı anlayanları benımle aynı durumda olan annelerle bulusunca onlardan guc alıyor yalnız olmadıgımı anlıyorum.tek ıstegım allahtan hepımıze sabır.yoksa oglumu canımdan cok sevıyorum.

Back
X