Annem 1sene içinde hamile kalmamı istemiyor:(

Alfid

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
1.495
1.754
133
Merhaba kızlar nereden başlayacağımı nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok üzgünüm. 3ay önce 20haftalık bebeğimi kaybettim rahim ağzı yetmezliği yüzünden bundan önceki bebeğimde 10ay önce haziran 2015te 16haftalıkken kaybetmiştim. ilk bebeğimde neden düştüğüyle ilgili bir teşhis konulamamıştı ikincisinde herşey normalken bir anda rahim ağzı açıldı ve doğum gerçekleşti.şimdi doktorlar teşhisi koydu gebeliğimin 12-14haftaları arasında rahime dikiş atacaklar ve evde yatacağım.Artık inanın bebeklerimi neden kaybettiğimi bundan sonralara kiler nasıl olacak diye düşünmüyorum hamileliğimde insanlar acaba bu sefer ne diyecekler diye düşünüyorum çevrem beni çok yıprattı yok yatmadın yok gezdin yok kaynanan sana bakmadı doktor ihmali doktorunu değiştir şu hocaya git şu muskayı yazdır aklıma gelmeyen neler neler... Allah nasip ederse temmuz gibi bebek istiyorum ve ozaman tam 6.ayım doluyor. Dün anneme gittik bebek mevzusu açıldı 'sen 1 sene bekle sakın çocuk yapma' dedi birde bu konuyu konuşurken çevremizdeki hamilelerden bahsediyorlardı düşünün psikolojimi iki yavrumu toprağa gömmüşüm canımdan can gitmiş her gece ağlıyorum gözümde hep iki damla yaş stresten yüzüm hep sivilce saçlarım ağardı aşırı kilo aldım ve biliyorumki bebeğim olmadan acılarım geçmeyecek.bana birde çevremim daha doğrusu annemin 'hemen çocuk yapma oda düşer' demesi bni kahrediyor:( Annem dün bana öyle diyince bende biraz çıkıştım ' ben iki hamileliğimde doktor kontrolünde hamile kaldım ve doktor bana birdaha hamilelik için 3ayda beklesen 23 ayda beklesen dikiş atacağız 3ayını doldurunca gel dedi' dedim ve ağladım annemde ağladı bnimle beraber biliyorum üzülmemi istemiyor iki bebeğimi kaybederkende o vardı herşeye şahit yeniden hüsrana uğramamı istemiyor annem sonuçta kötülüğümü istemez ama biraz anlayış bekliyorum. Allah nasip ederde temmuz gibi hamile kalırsam anneme nasıl söyleceğim ya bu bebeğimide kaybedersem annem ben demiştim beklemedin diyecek işi gücü bıraktım bunu düşünüyorum nolur bana bir akıl verin siz olsaydınız bir sene bekler miydiniz ve annenize nasıl durumu izah ederdiniz:(

Öncelikle kayıplarınız için üzüldüm Allah sabır versin.
Bebek işi eşlerin kendilerinin karar vereceği bir şey.
Her şeyi bu kadar kafanıza takmayın.

Bence sağlığın açısından 1 sene kendini dinlendir.

Biraz zaman geçmesinin iyi olucağını düşünüyordur. Hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak düzelmeniz gerektiğini düşünüyordur. Bu arada Allah sabır versin canım Allah yardımcın olsun. Bunun kararını kendin vericeksin beklemek iyi gelicekse bekle ama daha kötü olurum diyorsan sen bilirsin

Merhaba kızlar nereden başlayacağımı nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok üzgünüm. 3ay önce 20haftalık bebeğimi kaybettim rahim ağzı yetmezliği yüzünden bundan önceki bebeğimde 10ay önce haziran 2015te 16haftalıkken kaybetmiştim. ilk bebeğimde neden düştüğüyle ilgili bir teşhis konulamamıştı ikincisinde herşey normalken bir anda rahim ağzı açıldı ve doğum gerçekleşti.şimdi doktorlar teşhisi koydu gebeliğimin 12-14haftaları arasında rahime dikiş atacaklar ve evde yatacağım.Artık inanın bebeklerimi neden kaybettiğimi bundan sonralara kiler nasıl olacak diye düşünmüyorum hamileliğimde insanlar acaba bu sefer ne diyecekler diye düşünüyorum çevrem beni çok yıprattı yok yatmadın yok gezdin yok kaynanan sana bakmadı doktor ihmali doktorunu değiştir şu hocaya git şu muskayı yazdır aklıma gelmeyen neler neler... Allah nasip ederse temmuz gibi bebek istiyorum ve ozaman tam 6.ayım doluyor. Dün anneme gittik bebek mevzusu açıldı 'sen 1 sene bekle sakın çocuk yapma' dedi birde bu konuyu konuşurken çevremizdeki hamilelerden bahsediyorlardı düşünün psikolojimi iki yavrumu toprağa gömmüşüm canımdan can gitmiş her gece ağlıyorum gözümde hep iki damla yaş stresten yüzüm hep sivilce saçlarım ağardı aşırı kilo aldım ve biliyorumki bebeğim olmadan acılarım geçmeyecek.bana birde çevremim daha doğrusu annemin 'hemen çocuk yapma oda düşer' demesi bni kahrediyor:KK43: Annem dün bana öyle diyince bende biraz çıkıştım ' ben iki hamileliğimde doktor kontrolünde hamile kaldım ve doktor bana birdaha hamilelik için 3ayda beklesen 23 ayda beklesen dikiş atacağız 3ayını doldurunca gel dedi' dedim ve ağladım annemde ağladı bnimle beraber biliyorum üzülmemi istemiyor iki bebeğimi kaybederkende o vardı herşeye şahit yeniden hüsrana uğramamı istemiyor annem sonuçta kötülüğümü istemez ama biraz anlayış bekliyorum. Allah nasip ederde temmuz gibi hamile kalırsam anneme nasıl söyleceğim ya bu bebeğimide kaybedersem annem ben demiştim beklemedin diyecek işi gücü bıraktım bunu düşünüyorum nolur bana bir akıl verin siz olsaydınız bir sene bekler miydiniz ve annenize nasıl durumu izah ederdiniz:KK43:

yani anneniz bence kotu birsey dememiste deme sekli yanlis, sen neden hemen tekrar hamile kalmak istiyorsun ki milletin lafina bakma kadin olmak insan olmak cocuk dogurmakla olsaydi. bizim geri kafali toplumumuzun bos islerle ugrasan ancak agzi laf yapan kadinlari iste, dediklei nereye gider insanlar kirilirmi uzulurmu umurlarinda degil ve zaten dusunecek kapasiteleride yok. Farzetki hic cocugun olmayacak o zaman ne olacakti, bizim kadinlar cocuk dogurmazsan bu dunyada yasamaya hakkin yokmus gibi dusunduklerinde kafayi takmis sekilde cocuk isine yogunlasiyorlar biri evlendimi. Hani cocuk cocuk nerde yapmiyormusunuz olmuyormu. Elalemin aile planlamasi onlara dert oluyor.
Belki bu psikolojiden biraz uzaklasmak sizede iyi gelebilir belki 5-6 ay sonra tekrar denersin ama bilki cok yorucu yipratici bir surec olacak senin icin o yuzden her sekilde hazir olmalisin.
Annenide baskasinida ilgilendiren bir durum degil bu sen kendini hazir hissettigin yap cocugunu kim senden daha iyi anlayacaki seni.

Canım annen kötü niyetli deildir.senin aynı şeyi tekrar yaşamandan korkuyordur.sen sadece evladına üzülüyorsun.o hem sana hem torununa üzülüyor.belki seni pskolojil olarak hazır görmüyor olabilir annelik duygusu işte.iyice hazır hisset vucudun dinlensin istiyordur.ama tabiki en doğru kararı sen verirsin.benim annemde iki gebelik kaybımdan sonra ki ikincisi dış gebelik ameliyatı oldum tüpüm alındı ,kızım bekle biraz daha iyice dinlen çok yoruldun hem ruhen hem bedenen dedi.tabi ben dinlemedim Allah neyi nasip ederse o dedim ve ameliyattan sonra 4adet bekledim ve korunmayı bıraktım.ilk seferdede geldi mucizem.Bi arkadaşımında rahime dikiş atıldı.8bck aylıkkende normal doğumla bebeğini kucağına aldı.seninde öyle olcak Allahın izniyle.

Merhaba kızlar nereden başlayacağımı nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok üzgünüm. 3ay önce 20haftalık bebeğimi kaybettim rahim ağzı yetmezliği yüzünden bundan önceki bebeğimde 10ay önce haziran 2015te 16haftalıkken kaybetmiştim. ilk bebeğimde neden düştüğüyle ilgili bir teşhis konulamamıştı ikincisinde herşey normalken bir anda rahim ağzı açıldı ve doğum gerçekleşti.şimdi doktorlar teşhisi koydu gebeliğimin 12-14haftaları arasında rahime dikiş atacaklar ve evde yatacağım.Artık inanın bebeklerimi neden kaybettiğimi bundan sonralara kiler nasıl olacak diye düşünmüyorum hamileliğimde insanlar acaba bu sefer ne diyecekler diye düşünüyorum çevrem beni çok yıprattı yok yatmadın yok gezdin yok kaynanan sana bakmadı doktor ihmali doktorunu değiştir şu hocaya git şu muskayı yazdır aklıma gelmeyen neler neler... Allah nasip ederse temmuz gibi bebek istiyorum ve ozaman tam 6.ayım doluyor. Dün anneme gittik bebek mevzusu açıldı 'sen 1 sene bekle sakın çocuk yapma' dedi birde bu konuyu konuşurken çevremizdeki hamilelerden bahsediyorlardı düşünün psikolojimi iki yavrumu toprağa gömmüşüm canımdan can gitmiş her gece ağlıyorum gözümde hep iki damla yaş stresten yüzüm hep sivilce saçlarım ağardı aşırı kilo aldım ve biliyorumki bebeğim olmadan acılarım geçmeyecek.bana birde çevremim daha doğrusu annemin 'hemen çocuk yapma oda düşer' demesi bni kahrediyor:KK43: Annem dün bana öyle diyince bende biraz çıkıştım ' ben iki hamileliğimde doktor kontrolünde hamile kaldım ve doktor bana birdaha hamilelik için 3ayda beklesen 23 ayda beklesen dikiş atacağız 3ayını doldurunca gel dedi' dedim ve ağladım annemde ağladı bnimle beraber biliyorum üzülmemi istemiyor iki bebeğimi kaybederkende o vardı herşeye şahit yeniden hüsrana uğramamı istemiyor annem sonuçta kötülüğümü istemez ama biraz anlayış bekliyorum. Allah nasip ederde temmuz gibi hamile kalırsam anneme nasıl söyleceğim ya bu bebeğimide kaybedersem annem ben demiştim beklemedin diyecek işi gücü bıraktım bunu düşünüyorum nolur bana bir akıl verin siz olsaydınız bir sene bekler miydiniz ve annenize nasıl durumu izah ederdiniz:KK43:
Cnm benim yengem de iki çocuğunu kaybetti aynı senin gibi 16 ve 20 haftalik daha sonra yine hamile kaldı ve doktor ona dikiş attı evde 9ay boyunca dinlendi şimdi 1ay lik bi kızı var korkma Allaha sanada nasip etsin insallah

Geçmiş olsun, Allah sabır versin yaşadıklarınız çok zor
Ancak annenizi dinleyin, bir sene dinlenip toparlanmak size iyi gelecektir
Kendinizi toparlayın, kilolarınızı verin, psikolojinizi düzeltmeye gayret edin
Bu kadar kötü şeyler yaşamışken ard arda gebelik daha da yorar sizi
Bebek konusuna yoğunlaşmamaya çalışın, bu da sizi yıpratır

Doktorunuz tekrar gebelik için bir sakınca görmüyorsa ve psikolojiniz de şu an hazırsa yeni bir gebeliğe.. Neden olmasın? Annenizin niyetini sorgulamayacağım. Siz dualarınıza sığının hayırlısını ve sağlıklısını dileyin. Nasibinizde ne zaman varsa o zaman da anne olacaksınız zaten... özellikle de bu tarz konularda gebelik gerçekleşse de gerçekleşmese de çevrenin söylemlerine takılmayın hatta o an güzel bir dille susturun. Zira hayatınız zehrolur.

Anneniz ne soyluyorsa siz uzulmeyin, iyi olun diye soyluyor.
Hamile kalinca gelip yakaniza yapisacak degil.
Burada annelerinizden sikayet ediyorsunuz boyle basit dertler icin ama, kendi evladiniz dogup anne oldugunuzda gozunuzdeki o perde kalkacak, sizi en kizdirdigi an bile en cok sizi dusundugunu anlayacaksiniz.
Siz ne zaman isterseniz o zaman hamile kalirsiniz ama, her dusuk yaptiginizda onun da canindan can gidiyor ve sizden cok uzuldugune emin olun.

siz kendi çocuğum diye düşünürken,
anneniz de kendi çocuğunu düşünüyor elbette,
torun ne kadar sevilse de evlat gibi olmaz bence.
anneniz sizi üzgün gördüğü için böyle diyordur...

Annenizin kötü bir amacı yok ki. Siz de oun yavrususunuz, bir daha üzülmenizi istemiyor işte. Sizin canınızdan can gitmiş ama o neler hissetmiş kimbilir.

annen seni dusunuyor korkuyor kadin tabiki evladi olarak once seni dusunecek toparlanman acisindan diyodur.doktorunuza beraber gidin annenizede soylesin size soylediklerini ici rahat etsin.

3 ay içinde fiziksel ve psikolojik olarak hazır olabileceğinize inanıyor musunuz?

Canim ben olsam inan hiç beklemem. Zaten 3 ay geçmiş. Şu an seni anlayabiliyorum psikolojin alt üst. Ve bu 1 sene de bebegin olmadan toparlaman çok zor çünkü sürekli kafanda kuracaksin. Doktor bi sakinca görmemiş bence yap hemen annene de soylemezsin bi süre. Kotulugun için değil o da anne yüreği senin uzulmene dayanamiyor

3 ay içinde fiziksel ve psikolojik olarak hazır olabileceğinize inanıyor musunuz?
Bebeğimi kaybedeli 3ay oldu ve ben 3ay sonra düşünüyorum psikolojik destek alıyorum ve rutin kontrollerime gidiyorum zaman ne gösterecek bilmiyorum canın çok yanıyor ya bi anneme sardım galiba:(

Back
X