b12 eksikligi olabilir hemrn goturin doktora b12 eksikligi ilerde azaymera cevirebilir diye duymustumAnnemde ciddi değişiklikler var. Önceden mesela birlikte çok acı yemek yerdik. Gözlerimizden yaş akana kadar. Şimdi azıcık acı yaptığım bir yemek için "Ben acı sevmem ki" diyor. Yıllardır sevdiği şeyler için "Ben bunu sevmem" diyor. Birçok şeyi hayatta unutmaz. Benim not aldığım şeyleri o almaz. Çok sorumluluk sahibi. Ne desem ertesi güne alır getirir. Ama bazı şeyleri ilginç şekilde unutuyor. Geçen işten geldi kapıda biriyle karşılaştı. "Anne yemeği hazırlayayım mı?" dedim. "Aç değilim" dedi. İçeri girince "Sabahtan beri açım" dedi. "E demin sordum sana öyle demedin" dedim. "Bana öyle bir şey sormadın" dedi.
Demin oturuyoruz. Ard arda iki soru sordu cevapladım. Hemen arkasından aynı soruları tekrar sordu. Anne demin cevapladım ya dedim. Duymadım dedi.
Bunun gibi ara ara bazı örnekler yaşıyoruz. Dediği şeyleri "Ben öyle bir şey demedim" diye reddedebiliyor. Bizden duyduklarını da "Bana öyle bir şey demediniz" diyerek reddedebiliyor.
Huy değişikliklerini yaşına bağlıyordum bazen tanıyamıyorum ama, bazı unutkanlıkları beni korkutmaya başladı.
Ailesinde filan alzheimer hastası olan varsa veya bilen... Acaba annemde alzheimer başlangıcı gibi bir şey olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?