Annem alzheimer mı oluyor?

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Annemde ciddi değişiklikler var. Önceden mesela birlikte çok acı yemek yerdik. Gözlerimizden yaş akana kadar. Şimdi azıcık acı yaptığım bir yemek için "Ben acı sevmem ki" diyor. Yıllardır sevdiği şeyler için "Ben bunu sevmem" diyor. Birçok şeyi hayatta unutmaz. Benim not aldığım şeyleri o almaz. Çok sorumluluk sahibi. Ne desem ertesi güne alır getirir. Ama bazı şeyleri ilginç şekilde unutuyor. Geçen işten geldi kapıda biriyle karşılaştı. "Anne yemeği hazırlayayım mı?" dedim. "Aç değilim" dedi. İçeri girince "Sabahtan beri açım" dedi. "E demin sordum sana öyle demedin" dedim. "Bana öyle bir şey sormadın" dedi.

Demin oturuyoruz. Ard arda iki soru sordu cevapladım. Hemen arkasından aynı soruları tekrar sordu. Anne demin cevapladım ya dedim. Duymadım dedi.

Bunun gibi ara ara bazı örnekler yaşıyoruz. Dediği şeyleri "Ben öyle bir şey demedim" diye reddedebiliyor. Bizden duyduklarını da "Bana öyle bir şey demediniz" diyerek reddedebiliyor.

Huy değişikliklerini yaşına bağlıyordum bazen tanıyamıyorum ama, bazı unutkanlıkları beni korkutmaya başladı.

Ailesinde filan alzheimer hastası olan varsa veya bilen... Acaba annemde alzheimer başlangıcı gibi bir şey olabilir mi?

yaşı kaç? demans da olabilir mi acaba? teşhisi nasıl konuyor bilemiyorum ama.
b12 eksikliği falan da unutkanlık yapıyor
kafası çok dolu olabilir
yani bi nörolojiye gitmeniz şart gibi.
geçmiş olsun,.

Eşimin anneanneside bunamaya bağlı alzhiemer oldu. İlacını tekrar twkrr içiyo. Namazını kıldığını unutuyo. Bazen torunlarını tanıyamıyo. Ama eşiyle ilgili herşeyle ilgili hikayeler kuruyo aldatıyo diye ve kıskançlık krizlerine giriyo. Ki ikiside 80 yaşlarındalar zor yürüyolar...

Canim burda cevap bulamazsin.bulsanda dogru cvp olmaz.anneni en kisa zamanda doktora goturmelisiniz.ciddi oldugunu dusunuyorum...

Benim babaannem senelerdir Alzheimer hastası, yine de yazdıklarınıza bakarak öyledir ya da değildir diyemicem. Anneniz kaç yaşında? genelde ilerleyen yaşlarda oluyor bu hastalık. Babaannem 80li yaşların sonuna doğru yakalandı mesela bu hastalığa. Anlattıklarınıza bakılırsa bir doktora görünmesi gerekiyor başka bir rahatsızlıkta olabilir. Yardımcı olur mu size bilmiyorum ama bu hastalıkta özellikle yakın zamanda olan olaylar çok çabuk unutuluyor mesela yemek yiyor yedigini hatırlamıyor yanına gelen kişilere hayır sen gelmedin buraya bugün diyor. Hastalıgın ilk aşamaları böyle başladı daha sonra komşuları akrabaları unutmaya başladı. Şuan çekirdek ailesi hariç hiçkimseyi hatırlamıyor. Hatırlaması için kendinden bahsetmesi gerekiyor kişilerin. Bence en yakın zamanda bi doktora götürün annenizi hem içiniz rahatlasın hemde sebebi neyse bir an önce bulunsun..

Bir şey söylememiz doğru olmaz bence.
Ama siz annenizi en iyi tanıyan insansınız. Siz bunun farkındasınız verdiğiniz örneklerde de unutkanlık yaşadığı çok belli.
En yakın zamanda bir doktora gidin anneniz ile beraber bence. Demans da olabilir üstte de dendiği gibi.

b12 eksikligi olabilir hemrn goturin doktora b12 eksikligi ilerde azaymera cevirebilir diye duymustum

Benim annemdede aynı sorun vardı bi soruyu günde 3-4 kere sorar aygazı açık unutur, daha bir sürü şey önce norolojiye götürdük tahlillerin hiç bi sorun çıkmadı piskolojik dedi piskiyatriye yolladılar piskiyatride yılların biriki stres ve üzüntü dedi şimdi içtiği ilaçlar sayesinde bol bol uyuyor ve melek gibi ilaçları içtiğinden beri annem bağırmıyor bile Bu isin peşine düşün..Biz düştük çok şükür şuan cok iyi..anneler melektir rabbim onlara boizaval vermesin (amin)

Çok zor bir hastalık, bizim ailede var (ve genetik bir hastalıktır bu illet). Lütfen doktora götürün ve önlemleri alın. Dilerim ki değildir. Dönemsel, geçici bir şeydir umarım.
Doktor teşhisi ne olursa olsun B12 vitaminini eksik etmeyin. Herkesin kullanabileceği bir vitamin (hamileleri bilmiyorum). Ben senede 1 kür muhakkak yaparım, bazen 2.

Olabilir. Dedemde de böyle başladı ama biz ciddiye almadık. Sonra doktora götürğnce çok geç kalmışsınuz dedi. Şindi hiçbişeyi hatırlamıyor annemi falan bile. O yüzden hazır bu durumdayken doktora götürün geç kalmayın derşm. Unarım önemli bişey değildir.

doktora götürün ama annenize hasta gibi davranmayın..
anne çok yoruluyorsun yılların birikmişliği var. bunlar seni kötü etkiliyor.. vitamin değerlerin falan düşmüş olabilir. gel bir doktora görünelim gibi yaklaşın. direkt alzhemier olabilirsin falan demeyin..

Annenizin tiroidinede baktırın.. O da sebep oluyor, birde b vitamini eksiklikleri.. Geçmiş olsun, Allah şifasını versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…