Ablam Yıllardır Beni Psikolojik Şiddetle Bitirdi, Artık Dayanamıyorum

Ablaniz ya gercekten agir hasta ya da cok kotu kalpli biri Allahta size yasattiklarini ondan cikarsin.
Dik durun o size ne yapiyorsa siz daha beterini yapin asagilayarak bakin tiksiniyor gibi yuz ifadesi yapin anne babanizda en basta hata tabikii bu kadar seye sessiz kalmislar ama olan seylere care yok bundan sonra kendinizi siz koruyacaksiniz

Ahhh o ablanı benim elime verselerdi,sen ve senin gibi ailesi tarafından psikolojik şiddete maruz kalan tüm çocuklar için kafasında saç bırakmazdım😡
Senin için çok üzüldüm. O iblise de sinir oldum.
Kaç yaşında şuan o. Okulu falan yoksa evlenip defolup gitsin. Seni delirtecekmiş bak hele bak !!
Sanki abla değil düşman.
Okulu var öğretmenlik okuyor bide hiç evlenecek gibi de durmuyor

Konu uzun değil iki kez veya üç kez konu alt alta yapıştırılmış. Seni deli etmeye çalışıyorsa o evde gözünün önünde dur o deli olsun boşver
Evet iki kere kopyala yapıştır yapmışım kusura bakmayın

Şuan 19'um 1 sene mezuna kaldım bu sene tekrar sınava giricem gibi görünüyor
Kendini derslerine ver, bu deliyi görmezden gel, bırak yesin kendini. İyi bi yer kazanmaya çalış burs kazanırsın başka şehre gidersin sonra da kendi hayatını kurtarırsın . İnşallah senin için Rabbim güzel kapılar açsın 🤲🏻🥹hamileyim ve senin için dua edeceğim çünkü senin yaşadıkların bana çok dokundu. İnşallah bundan sonra çok mutlu olursun. Geriye bakmadan hep daha çok mutlu olmanı dilerim💞

Maddi durumunuz yerindeyse ve kimsenin haberi olmadan yapabilecekseniz ablanız gibi bir vakayla baş etmeyi öğrenmek için bir psikoloğa gidebilirsiniz. Sorunlu olan kişi ablanız ancak çirkin tutumuna bakarak psikoloğa gitmeyi kendisine yediremeyeceğini düşündüğüm için bu fikri veriyorum. Ayrıca ona duyurmamanız önemli çünkü yaşadığınız çok kötü bir olayda bile sizi vurmaya kalkan ablanızın psikoloğa gittiğinizi duyması halinde oradan da vurmaya çalışacağını düşünüyorum.

Tabii ben bunun diplomasını almadım ancak çoğu psikoloğun bu karakterdeki birisine narsist diyebileceğini düşünüyorum. Narsist insanlar genellikle umursanmadıklarında ilk olarak pik noktasıyla çıldırıp tabiri caizse kudurup sonradan durulur ve yeni kurban arama girişime başlarlar diye biliyorum. Mesela odaya girip "burayı ahır ettin" dediğinde odanızdan çıkmayın, kısaca "aynı rahimden çıktık şikayetin varsa babama ilet bana da oda yapsınlar" diyip başka da münakaşaya girmeden kulaklık takıp işinize devam edebilirsiniz. Ya da başka bir mevkide peşinizden gelip "bilerek benim gideceğim yere gidiyorsun" dediğinde duymazdan gelip o konumda bulunmaya devam edebilirsiniz. Banyodan çıkmayın mesela, işinizi uzatın. Napabilecek, muhtemelen hemen hemen aynı kilo ve yapıdasınızdır bir tane o vurur bir tane de siz vurur ağlarsa da onun taktiğini ona uygularsınız; "Anne bu kız iyice delirdi kendi kendine vurup bir de ağlıyor" falan dersiniz. Etik olmayan bir tavsiye ama bence kesinlikle çok işinize yarar. Kaldı ki bence mübah da. Karşınızda yıllarca her türlü ufaklı büyüklü konudan sizi vurmuş bir insan var, kendine olan zorbalık özgüvenini zedelerseniz bir noktadan sonra uzaklaşacağını düşünüyorum.
Evet taciz olayından sonra ailem ilk başta bir psikolog mevsusunu konuştu da sonradan kapandı, hep şey diyor "şu kızınızı ilk başta psikoloğa görürücektiniz niye caydınız yatırın hastaneye" bu mevzuyu fazlasıyla kullanıyor tabiki annem ne olduğunu ne yapmaya çalıştığının farkında artık ben kavga etmeyi bıraktım annem artık tartışıyor onunla annemi bile delirtti kadın 3 ay öz kızıyla konuşmadı yinede düzelmedi.Kaç defa cinnet geçirip ağzını burnunu kırdım yinede anlamıyor eskiden o bana vururdu sürekli kafama Hani gerizekalisin anlamında, annem hep buna tepki verirdi de daha çok yapardı sonra büyüyünce ona gücüm fazlasıyla yetince elini kolunu üstümden çekti ama dilini bir türlü çekemedi maglesef.

Kendini derslerine ver, bu deliyi görmezden gel, bırak yesin kendini. İyi bi yer kazanmaya çalış burs kazanırsın başka şehre gidersin sonra da kendi hayatını kurtarırsın . İnşallah senin için Rabbim güzel kapılar açsın 🤲🏻🥹hamileyim ve senin için dua edeceğim çünkü senin yaşadıkların bana çok dokundu. İnşallah bundan sonra çok mutlu olursun. Geriye bakmadan hep daha çok mutlu olmanı dilerim💞
Çok teşekkür ederim inşallah 💕❤️

Abla ZORBA dediğimiz karakterlerden kardeş ses çıkarmadıkca, ailede savunmadıkca küstahlaştıkça küstahlaşmıs.Deli deliyi gördükçe sopasını saklanmış.Hic altta kalmayacak,onu umursamayacak, duymazlıktan ve görmezlikten geleceksin önce çıldıracak ama sonra yavaş yavaş sönecektir.Haaa değişmez ama bu hastalıklı davranışlarını artık evde başka birine ya da arkadaşlarına yansıtacaktır.Evden kurtulma durumuna da gelince üniversitesi okuyor musun bilmiyorum ama ya üniversitesi kazanacaksın ya da hobiler edinmek için kurslara gideceksin.Odak noktan hobiler olunca hem kendin rahatlarsın hem de ablan baktı sen onun dedikleriyle ilgilenmiyorsun kendine döndün o zaman seninle uğraşmak ona zevk vermeyecektir.

Sınırlar video serisini de izlemeni tavsiye ederim.

Şuan 19'um 1 sene mezuna kaldım bu sene tekrar sınava giricem gibi görünüyor
Belediyeler kurslar veriyor, yine belediyelerin kütüphaneleri oluyor. Git orda ders çalış bir sene sık dişini iyi bir bölüm iyi bir okul kazan hayatını kurtar.
Birde öğretmenlikmi okuyormuş, umarım çocuklara da eziyet etmez

Gerçekten mi ya bir abla bu kelimeyi kullanabilmis mi kardeşine 😲 haklısın bencede dayaklık.

Yanlışn yok galiba hshsj abla manyak çıktı 🥲

Konu sahibi yorumlara cevap yazsa anlayacağız nedir.
Acaba ablanın üvey olma ihtimali var mı ki merak ettim

Merhaba arkadaşlar, biraz uzun olacak, kusura bakmayın lütfen.
Çok uzun zamandır böyle hissediyorum. Eskiden o ne yaparsa yapsın yine de sorunu kendimde bulurdum. Hep “O haklı, benim iyiliğimi istiyor, ondan iyisi yok.” diye düşünürdüm. Ama artık öyle değil. O kadar manipülatif, o kadar yalancı bir insan ki… Yıllardır, daha ben çocukken bile, bana bir hiç olduğumu, asla bir şey başaramayacağımı, kimsenin beni sevmediğini ve sevmeyeceğini empoze etti. Daha doğrusu, bana bunu inandırdı.

Size baştan anlatayım:
Ben daha ilkokula bile gitmezken, o evin büyük kızı olarak anneme ev işlerinde yardımcı olurdu. Genelde zaten büyük çocuk çalışır, daha fazla sorumluluğu olur; küçük çocuk daha az sorumluluk alır, tüm dünyada bu böyledir. Bizim evde de durum böyleydi. Annem zaten çok temiz ve titiz bir kadındır, ona fazla iş bırakmazdı. Genelde yerleri girgiklamak , çekyat düzeltmek, sofra bezi sermek gibi ufak işleri yapardı. O da nâdir annem onu bile bırakmazdı.
Ama o, bunu kendine yediremedi. “Ben yapıyorsam sen de yapacaksın.” kafasına girdi. Aramızda 3 yaş var. Ben daha ilkokula bile gitmiyordum.

Her Allah’ın günü bana “Sen tembelsin, pissin, hiçbir şeye yaramıyorsun, el âlemin çocukları neler yapıyor.” diye canımı okurdu. Bilirsiniz, psikolojide bir kural vardır: Biri bir şeyi ne kadar çok derse, o şey doğru da olsa yanlış da olsa bir süre sonra inanılır. Bende de öyle oldu. Bir süre sonra kendimi gerçekten tembel, işe yaramaz biri olarak görmeye başladım. Çünkü benim kafamda o ne diyorsa doğruydu. O, “Sen böylesin” diyorsa, öyleydim. Başka açıklaması olamazdı. Çünkü gözümde o dünyanın en iyi, en merhametli, kimseye kötülük yapamayan biriydi. Hep öyle derdi, ben de öyle inanmıştım.

Tabii, annemin ve babamın beni hiç savunmaması da bunda büyük etkendi. Tabiri caizse beni bir sırtlanın önüne attılar ve gittiler.
Hiç unutmuyorum, küçükken kuzenimle beraber üçümüz fotoğraf çekiyorduk. Fotoğrafı çektik, fotoğrafa baktı baktı ve “Ne kadar malsın! Bak (X)’e, ne kadar düzgün poz vermiş. Poz vermeyi bile bilmiyorsun, adam gibi gül!” diye kızdı. Kuzenim bana bakıp güldü. Sanırım ilkokul 1. sınıftaydım. Annem de yanımızdaydı, hiçbir şey demedi. “Sen neden kardeşini aşağılıyorsun, neden rencide ediyorsun?” demedi. Hiçbir şey demedi.
Kendimi o kadar aşağılanmış hissettim ki… Sonra yine fotoğraf çektik.

Buraya kadar kimse için sorun yoktu. Onun beni aşağıladığı, rencide ettiği her an, kimse için bir problem değildi. Çünkü artık ben kendi gözümde bile yetersizdim. O, “Sen malsın.” diyorsa öyleydim.

Şimdi, bunu niye anlattım? Daha küçücük bir çocukken bile ne kadar manipülatif biri olduğunu görün istedim.

Asıl sorun ise son 3–4 yıldır var, özellikle de son 2 yıldır… Hayatım cehennem gibi.
Yazın bilirsiniz, geceleri çok sıcak olur ve kimse doğru düzgün uyuyamaz. Ben de uyuyamazdım, sağa sola döner dururdum. Her yıl bu böyleydi. Ama o yıl her gece ağlıyor, tüm evi ayağa kaldırıyordu. Ne olmuş? Ben bilerek sırf onu uyandırmak için ses yapıyormuşum.

Bakın, her gece, gece 2–3 gibi evi uyandırır, ağlar, bağırır çağırırdı. “Sen bunu bilerek yapıyorsun!” derdi.
Adım sesinden, yatakta sağa sola dönme sesinden, telefonu masaya koyarken çıkan küçücük sesten bile olay çıkarırdı. Bu iki yıl böyle sürdü. Artık aynı odada uyumuyorum. O yatağında, ben ise salonda yerde ya da çekyatta uyumaya başladım. Ama yine de bitmedi. Benimle derdi hiç bitmedi.

Yakın zamanda maalesef bir taciz olayı yaşadım. Kaçmaya çalışırken başımı yaraladım, kafatasım çatladı. Psikolojim tamamen bozuldu. O olayı hatırlamak bile istemiyorum. Bana diyordu ki:
“Senin suçun! Senin mallığın yüzünden oldu. Sen, etrafındaki insanların ne mal olduğunu bile anlamaktan aciz bir insansın.”
Her kavga ettiğimizde de bana, “Kafanın diğer yarısını da ben kıracağım.” diyordu. Yani amacı tamamen canımı yakmaktı. O zaman 17 yaşındaydım.

Daha yeni yeni anlıyorum bunun normal olmadığını. Bir gün okulda rehberlik hocasıyla konuşurken, “Her şey benim yüzümden oldu. Eğer aptal olmasaydım bunlar başıma gelmezdi.” dedim. Rehberlik hocası, “Öyle şey mi olur? Nereden bilecektin? Kendini bir daha sakın suçlama.” dedi.
Tam o anda jeton düştü. “Evet ya, gerçekten benim suçum değildi ki! Neden ablam beni suçladı?” diye düşündüm.

Avukata bile yanımda, “Benim kardeşim mal, dostunu düşmanını ayırt edemiyor.” demişti. Avukat da bana acıyarak bakıp, “Kız nereden bilsin başına bunların geleceğini?” deyince hemen yan çizdi ve lafı yumuşattı.

Bu arada, en başta annem hep sessiz kalırdı ya, beni öldürse bile bir şey demez ya da onu desteklerdi… İşte bu olaydan sonra annem, herhalde kızını kaybetme korkusundan dolayı, beni savunmaya başladı. O zaman anladım ki:
“Demek ki bu evde herkes her şeyin farkındaymış da bir tek ben uyuyormuşum.”

Annem artık beni savununca o iyice çığırından çıktı.
Bakın, her gün mutlaka bana bulaşmasa, kavga etmese olmaz. Sürekli “deli” der, taciz olayını hatırlatır, aşağılar. Ben sessiz kaldıkça daha çok delirir, daha çok kavga çıkarır.

Lavaboya girerim, “Bak anne, bilerek yapıyor! Tam ben girecekken girdi.” der. Sanki alnımda “lavaboya gireceğim” yazıyormuş gibi.
Banyoya girerim, kapıya vurur: “Çık, banyo yapacağım.” der. O banyoyu burnumdan getirir. Balkona çıkarım, “Bak anne! Tam ben balkonda kitap okuyacakken bilerek girdi!” der, kavga çıkarır.

Odama girerim, sırf yüzünü görmeyeyim diye çıkmam. Bu sefer odaya gelir:
“Her gün sığır gibi yat! Bu oda ahır gibi oldu senin yüzünden. Odamdan soğudum.” der.

Yani mutlaka kavga çıkarmak için bahane bulur. Artık evde nereye kaçacağımı şaşırdım.

Bir de artık beni kontrol edemiyor ya, artık ne mal olduğunu hem ben hem annem hem babam anladık ya, daha da anormal oldu.
Bana, “Seni delirtmeden durmayacağım!” diyor.

Ne yapacağım? Tek isteğim evden gitmek, ondan kurtulmak. Ama gidecek yerim de yok. Ne yapacağım?
Çok uzun hepsini okumadım ama manipülatör olan ablanız değil bence zira kanımca o da bu saydıklaınızı annenizden görmüş kendine yapılanı kendinden küçük olana aktarmış. Zira siz ilk okula gitmiyordunuz küçüktünüz evet ama ablanızı da düşünecek olursak o da o zamanlar ilk okula giden minicik bir çocukmuş. Kendine ne yapıldıysa hepsini size aktarmış.. Suçlu ebeveynleriniz.

defolsun gitsin o ablan terbiyesiz pislik!!

en değerli sensin ve bence oldukça becerikli güzelsin

oda seni kıskanıyor

sık dişini kuzum güzel bir bölüm kazan kurtul oradan inşallah

Acaba ablanın üvey olma ihtimali var mı ki merak ettim
Çok uzun hepsini okumadım ama manipülatör olan ablanız değil bence zira kanımca o da bu saydıklaınızı annenizden görmüş kendine yapılanı kendinden küçük olana aktarmış. Zira siz ilk okula gitmiyordunuz küçüktünüz evet ama ablanızı da düşünecek olursak o da o zamanlar ilk okula giden minicik bir çocukmuş. Kendine ne yapıldıysa hepsini size aktarmış.. Suçlu ebeveynleriniz.
Hayir Ailem hiçbir zaman öyle olmadı ailemin tek suçu, her konuda onu desteklemesi. eğer zamanında bana her kötü davranışından tepki gösterseydi Böyle olmazdı. Dediğim gibi ben ölümden dönünce annem beni desteklemeye, yanımda durmaya başladı. Bunu yapınca da ablam olacak mahlukat delirdi mâlum küçüklükten beri herkes onun yanındaydı kimse ona laf edemezdi. birden annem ona Bana her psikolojik şiddetinde tepki gösterince delirdi

Back
X