• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem artık sağlıklı mutlu huzurlu olsun istiyorum

Kullanmayakapat

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
8
Kalbim sıkışık yazıyorum bu satırları. İçimde senelerdir geçmeyen bir sızı var . Ne yaparsam yapayım atlatamadığım travmalarımla yaşamak çok zorlaştı artık. Dua bile edemiyorum , belki de ettiğim dualar kabul oluyor ama ben göremiyorum.

polis bir babanın kızıyım. Bilenleriniz vardır eski jenerasyon asker ve polislerin ciddi mental problemleri oluyor. Babam narsistliğin vücut bulmuş halidir. Küçüklüğümden beri evde eksik olmayan kavgalar , dövüşler bir gün bitecek dediğim ama asla bitmeyen o ağlamalar , bağırışlar…

Annem ise ev hanımı . Babamla aralarında çok yaş farkı olduğu için babam annemi her zaman aşağılayarak özgüvenini benliğini hiçe saydı. Annem ise babama olan aşkından araya hep biz gittik. Yaşı da küçüktü o bizi savunamadı ama biz hep onun arkasındaydık. Abimle ben kimse tarafından düşünülmedik. Her gün Allahım bugün ne olacak acaba diyerek çıkardım o yataktan . 7,8 yaşlarımdan beri hiç birimizin yaşamaması en büyük isteklermdendi. Babam erken yaşta emekli olduğu için onun evden çıkışının kapı sesini duymak en büyük mutluluğumdu.

Annem babamla evlendikten sonra yaşadığı stresten kaynaklı olarak kronik bir hastalığa yakalandı. Ama kendine yine de dikkat etmedi. Her gün ağladı , 10 yaşında ki beni karşısına alıp keşke ölsem diye yalvardı. Annem tuvalete kalktığında bile öleceğini düşünerek nefes alamazdım. Seneler böyle geçti. Şimdi 23 yaşındayım.

Bu zamana kadar tacize uğradım, babama araba çarptı, koronaya yakalandı entübe edildi, felç geçirdi, vereme yakalandı , annem kansere yakalandı, ağır ameliyatlar geçirdi, ben zorla kapatıldım benliğimi kaybettim , ailemle ilgilenmekten kendimi bulamadım. Dayak yedim , her gün hem annem hem ben psikolojik şiddet gördük. Babamı kaç kez açık açık p.rno izlerken gördüm yaşım henüz 13,14 tü. Gördüğümü bilmesine rağmen gram utanmadı devam etti . Beni orsbu yerine de koydu , evden de kovdu , çok ağır küfürler de işittim . Her gün aşağılandım . Yememe ,içmeme , tuvalette kulandığım peçeteden , aldığım duşun sayısına , saçımın uzunluğuna, suratımda çıkan sivilcelere ,sabah 10 da uyandığım sabahların lafını yaptı durdu. Bir insan her gün laf edecek kavga çıkartacak şeyleri nasıl düşünebilirdi? Allahın her günü nasıl bu kadar saldırgan olabilirdi? Kendimi hiç bir zaman herhangi bir yere ait hissedemedim . Hep sığıntıydım . Hiç mutlu olamadım. Annemse , o hiç gülmedi bile.

Hastalandığım zamanlar kanserden şüphelendiğim için annemin sen hak ediyorsun laflarından , babamın stresten dolayı kusmalarımın durmamasından dokayı hastaneye götürüp bıktım senden uykularımı bozuyorsun laflarına hiç bir şey söyleyemedim.

Lise hayatım boyunca okuldan eve erken gelip yemek yapar küçük kardeşimle ilgilenirdim. Annemi güldürmek için evde palyaçoydum. İçten içe çürüyordum .Ama kimse beni görmedi. Abim evden erken gittiği için her şeyn sorumluluğu bana kalmıştı. Yemek temizlik kavgaların büyümemsi için araya girdiğim de suratıma yediğim tokatlar vs. Her şey bir gün bitecek ve annem çok mutlu olacak diyerek sabrettim. Ama bir noktada yaşadığım stresten kaynaklı olarak zeka geriliği yaşadım. Beynim kendini korumaya aldı . O mükemmel derslerim hem stresten hem de sürekli birisi ölecek korkusundan dolayı masaya her oturduğumda birisinin kanlı suratını parçalanmış vücudunu görmekten dolayı derslere odaklanamadım. Zaten annemle babamın hasalıklarının biri iyileşmeden diğerinin yaşanmasından dolayı aldığım sorumluluklardan ötürü vakti de bulamadım. Derslerim kötüleşti, ailem için sarf ettğim onca çaba çöp oldu. Gözlerinde çöpten bir farkım kalmadı.

İkisi kendi arasında yetmezmiş gibi bu sefer sinirlerini benden çıkartmaya başladılar. Üniversite sınavına girdim hayalim olmayan bir bölümü yazdım binbir türlü kavgayla yaşadığım şehire en yakın ilde üniversiteye başladım.

Ama annemle kız kardeşim gerimde kaldı. Annem iyileşmedi, hala ağlıyor. Babam düzelmedi . Eve her geldiğim de gördüğüm bu dramı artık bünyem kaldırmıyor. Aklım hep annemde . Keşke çok sevilseydi. Çok güzel bir hayatı olsaydı. Mükemmel zamanlar geçirseydi. Yaşayamadığı o günler için çok üzülüyorum. Sürekli kabuslarıma giriyor. Çok dua ettim babam düzelsin annemi sevsin mutlu olsunlar diye ama dualarım hiç bir zaman kabul olmadı. Babamı Allah bile düzeltemiyorsa elimden ne gelir ki? Annem yakın zamanda bir ameliyata girecek. Çok korkuyorum. Her şeyden o kadar çok korkuyorum ki kafayı sıyırmak üzereyim. Napıcam bilmiyorum. Bunları yazma sebebim de anlatabilecek kimsemin olmaması. Anlatacağım insanların da beni anlamaması.

Annem artık sağlıklı mutlu huzurlu olsun istiyorum lütfen dua eder misiniz ? Çok güzel mükemmel seneleri olsun . Kız kardeşimle benimle sevdiklerimle nice yaşları olsun istiyorum. Lütfen dua edin. Çünkü benim dualarım kabul olmuyor.

Napıcam şimdi ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
Allah "ben herkesin kaderini kendi çabasına bağlı kıldım" diyor kitabında. Insan geleceğini kendi tercihleriyle şekillendirir çoğu zaman. Anneniz böyle yaşamayı tercih etmiş ve çocuklarınıda buna maruz bırakmış. Ayrılan, kocası ölüp çocuklarıyla ayakta durabilen sayısız kadın var. Anneniz de o kadınlardan biri olabilirdi isteseydi ama istemedi. Artık önceliği kendinize verin, kendi beden ve ruh sağlığınıza bakın. Iyi olun ve siz kardeşinize örnek olun. Yoksa oda heba olacak.

Allah "ben herkesin kaderini kendi çabasına bağlı kıldım" diyor kitabında. Insan geleceğini kendi tercihleriyle şekillendirir çoğu zaman. Anneniz böyle yaşamayı tercih etmiş ve çocuklarınıda buna maruz bırakmış. Ayrılan, kocası ölüp çocuklarıyla ayakta durabilen sayısız kadın var. Anneniz de o kadınlardan biri olabilirdi isteseydi ama istemedi. Artık önceliği kendinize verin, kendi beden ve ruh sağlığınıza bakın. Iyi olun ve siz kardeşinize örnek olun. Yoksa oda heba olacak.
Annemin kullandığı ilaçları devlet karşılamıyor. Boşanıp bir işe girse bile ilaçlarını ödeyemez. Sağlık güvencesi yok

Baban gibi adamlar ebeveyn olmamalı. Allah yardımcın olsun sadece anneni değil çocuklarını da yiyip bitirmiş. Sen biraz uzaklaşıp huzur bulmuşsun. Anneni boşanmaya ikna edemez misin

Baban gibi adamlar ebeveyn olmamalı. Allah yardımcın olsun sadece anneni değil çocuklarını da yiyip bitirmiş. Sen biraz uzaklaşıp huzur bulmuşsun. Anneni boşanmaya ikna edemez misin
Annemin ilaçlarını babamın sağlık güvencesi karşılıyor . Maalesef boşanamıyor

aslında her seyin farkındasın. senin suçun değil hiçbir sey ve seni bunaltan bu düsüncelerin hiçbiri aslında senin yükün değil.

annen için üzülmekte ve endişelenmekte çok haklısın fakat bu hayatı secen ve inatla hala sürdüren de o. sen buna bir yere kadar müdahale edebiliyorsun maalesef.

bazen ebeveynler sanki cocukları onların anne-babasıymış gibi davranıyor. benim annem de öyleydi. “eş” olmak onun için her zaman “anne” olmanın üstündeydi. zamanla değişti ama değiştiğinde tüm kardeslerimle ben artık bir annenin şefkatine ihtiyac duymadığımız yastaydık. zaten bu değişim de hepimizden çok sey götürdü.

ama her seyden önce sen iyi olmalısın. bugün dert ettiğin her sey, herkes sen var olduğun sürece var. sen öldüğün an, ailen, derslerin, dertlerin hepsi anlamını yitirecek. o yüzden ilk basa kendini koy her zaman.

ben ailevi kriz dönemimde (ki cok uzun sürdü) hep bunu yaptım. cünkü savaştıkça sadece yoruldum, onlar yine bildikleri yoldan gitti. sonra durup sunu söyledim “onların cocugu olan, hatalarında nasihat dinlemesi gereken, yol gösterilmesi gereken benim” bunu da karşılarına gecip yüzlerine söyledim. babam dalga gecti, annem ağzını dahi açmadı. bunlar olduğunda 20 yasındaydım ve o gün her seyi bıraktım.

kendim için ve kardeslerim için dertlendim sadece. 3 kardes her seyi yoluna koyduk. bir yerden sonra kimse “filancanın kızı” diye değil de “filancanın kardesi” diye tanıtmaya basladı beni.

evet, bu cok ağır. abim benim babam oldu. ama en azından ben sağlam kalabildim. bu yasananlar yüzünden hataya düsmedim, kaçmadım, o evden kaçmak için daha kötü bir yere atmadım kendimi. ve yasadığım bu durumlardan ders çıkardım. evlenirken karşılarına geçip “sayenizde nasıl bir eş istemediğimi ve nasıl bir anne olmayacağımı öğrendim, cok tesekkür ederim emekleriniz için” dedim.

simdi sorsan abim dısında kimse o zor günleri hatırlamıyor (cünkü en ağır bedelleri o ödedi) herkes o kadar iyi, o kadar sevimli ki sasırırsın. aile bakanlığı görse örnek aile diye plaket falan verir.

amaan dediğim gibi. kendini koru. kendini öz babandan dahi korumak zorunda olmak çok ağır biliyorum ama ne pahasına olursa olsun önce kendini koru.

Anneniz her şeye rağmen boşanıp sizi de mağdur etmeyebilirdi. Allah insana akıl vermiş. Elbette çeşitli imtihanlarla sınanacağız fakat akıl da bize ait.
Devlet bi şekilde sahip çıkardı elbet, babanızın maaşı şart değildi.

Annemin kullandığı ilaçları devlet karşılamıyor. Boşanıp bir işe girse bile ilaçlarını ödeyemez. Sağlık güvencesi yok
Arkadaşın yazdığı hasta olmadan çok önce boşanıp size bunları yaşatmayabilirdi.

Şimdi de isterse ayrılır ama boşanmaz, baban senelerce mahkemelerde çürür o istemedikçe. Ama bu kendisinin karar verebileceği bir şey sizin değil.

Annenize faydanız olsun istiyorsanız kendinizi kurtarın bir an önce, para kazanmaya başlayıp o pislik herifle bağınızı kesinX

İnsan böyle korkunç bir sindirililmişlik ve korkuyla büyüyünce başka türlüsünün mümkün olduğuna inanamayabilir, cesaret edemeyebilir ama bazı yerlerde kadınlar için devletin bazı kurumları hala iyi çalışıyor, burs bulmaya size bunları yaşatan herkesle bağınızı kesmeye bakın. Allah yardımcınız olsun. 🙏

Çok çok geşmiş olsun
Allah şifa versin anneciğine
Babanında aallah belasını versin İstisnalar kaideyi bozmamakla birlikte elinde silah olan adamlarla evllik asla kızıma istemediğim birşeydir
Çoğu problemli mi olur yaw
Boşansaydı annen diyenler öyle kolay olmuyor adam psikopat hasta birde silahlı

üzülsen de artık anneni düşünmeyi bırak bu yaşamı o seçmiş taş olsa çatlar çünkü ama senle kardeşinin hala bi şansı var o şansa odaklanın kendinizi kurtarın ve psikiyatriye git utanma derdini anlat derslere odaklanmana yardımcı olsun mesleğini veya her neyi meslek olarak yapacaksan onu çok önemse kardeşine de aynısını tavsiye et hatta onun yaşı gelince kardeşini yanına al birbirinizden uzakta olmayın onu da psikiyatriye götür

Kalbim sıkışık yazıyorum bu satırları. İçimde senelerdir geçmeyen bir sızı var . Ne yaparsam yapayım atlatamadığım travmalarımla yaşamak çok zorlaştı artık. Dua bile edemiyorum , belki de ettiğim dualar kabul oluyor ama ben göremiyorum.

polis bir babanın kızıyım. Bilenleriniz vardır eski jenerasyon asker ve polislerin ciddi mental problemleri oluyor. Babam narsistliğin vücut bulmuş halidir. Küçüklüğümden beri evde eksik olmayan kavgalar , dövüşler bir gün bitecek dediğim ama asla bitmeyen o ağlamalar , bağırışlar…

Annem ise ev hanımı . Babamla aralarında çok yaş farkı olduğu için babam annemi her zaman aşağılayarak özgüvenini benliğini hiçe saydı. Annem ise babama olan aşkından araya hep biz gittik. Yaşı da küçüktü o bizi savunamadı ama biz hep onun arkasındaydık. Abimle ben kimse tarafından düşünülmedik. Her gün Allahım bugün ne olacak acaba diyerek çıkardım o yataktan . 7,8 yaşlarımdan beri hiç birimizin yaşamaması en büyük isteklermdendi. Babam erken yaşta emekli olduğu için onun evden çıkışının kapı sesini duymak en büyük mutluluğumdu.

Annem babamla evlendikten sonra yaşadığı stresten kaynaklı olarak kronik bir hastalığa yakalandı. Ama kendine yine de dikkat etmedi. Her gün ağladı , 10 yaşında ki beni karşısına alıp keşke ölsem diye yalvardı. Annem tuvalete kalktığında bile öleceğini düşünerek nefes alamazdım. Seneler böyle geçti. Şimdi 23 yaşındayım.

Bu zamana kadar tacize uğradım, babama araba çarptı, koronaya yakalandı entübe edildi, felç geçirdi, vereme yakalandı , annem kansere yakalandı, ağır ameliyatlar geçirdi, ben zorla kapatıldım benliğimi kaybettim , ailemle ilgilenmekten kendimi bulamadım. Dayak yedim , her gün hem annem hem ben psikolojik şiddet gördük. Babamı kaç kez açık açık p.rno izlerken gördüm yaşım henüz 13,14 tü. Gördüğümü bilmesine rağmen gram utanmadı devam etti . Beni orsbu yerine de koydu , evden de kovdu , çok ağır küfürler de işittim . Her gün aşağılandım . Yememe ,içmeme , tuvalette kulandığım peçeteden , aldığım duşun sayısına , saçımın uzunluğuna, suratımda çıkan sivilcelere ,sabah 10 da uyandığım sabahların lafını yaptı durdu. Bir insan her gün laf edecek kavga çıkartacak şeyleri nasıl düşünebilirdi? Allahın her günü nasıl bu kadar saldırgan olabilirdi? Kendimi hiç bir zaman herhangi bir yere ait hissedemedim . Hep sığıntıydım . Hiç mutlu olamadım. Annemse , o hiç gülmedi bile.

Hastalandığım zamanlar kanserden şüphelendiğim için annemin sen hak ediyorsun laflarından , babamın stresten dolayı kusmalarımın durmamasından dokayı hastaneye götürüp bıktım senden uykularımı bozuyorsun laflarına hiç bir şey söyleyemedim.

Lise hayatım boyunca okuldan eve erken gelip yemek yapar küçük kardeşimle ilgilenirdim. Annemi güldürmek için evde palyaçoydum. İçten içe çürüyordum .Ama kimse beni görmedi. Abim evden erken gittiği için her şeyn sorumluluğu bana kalmıştı. Yemek temizlik kavgaların büyümemsi için araya girdiğim de suratıma yediğim tokatlar vs. Her şey bir gün bitecek ve annem çok mutlu olacak diyerek sabrettim. Ama bir noktada yaşadığım stresten kaynaklı olarak zeka geriliği yaşadım. Beynim kendini korumaya aldı . O mükemmel derslerim hem stresten hem de sürekli birisi ölecek korkusundan dolayı masaya her oturduğumda birisinin kanlı suratını parçalanmış vücudunu görmekten dolayı derslere odaklanamadım. Zaten annemle babamın hasalıklarının biri iyileşmeden diğerinin yaşanmasından dolayı aldığım sorumluluklardan ötürü vakti de bulamadım. Derslerim kötüleşti, ailem için sarf ettğim onca çaba çöp oldu. Gözlerinde çöpten bir farkım kalmadı.

İkisi kendi arasında yetmezmiş gibi bu sefer sinirlerini benden çıkartmaya başladılar. Üniversite sınavına girdim hayalim olmayan bir bölümü yazdım binbir türlü kavgayla yaşadığım şehire en yakın ilde üniversiteye başladım.

Ama annemle kız kardeşim gerimde kaldı. Annem iyileşmedi, hala ağlıyor. Babam düzelmedi . Eve her geldiğim de gördüğüm bu dramı artık bünyem kaldırmıyor. Aklım hep annemde . Keşke çok sevilseydi. Çok güzel bir hayatı olsaydı. Mükemmel zamanlar geçirseydi. Yaşayamadığı o günler için çok üzülüyorum. Sürekli kabuslarıma giriyor. Çok dua ettim babam düzelsin annemi sevsin mutlu olsunlar diye ama dualarım hiç bir zaman kabul olmadı. Babamı Allah bile düzeltemiyorsa elimden ne gelir ki? Annem yakın zamanda bir ameliyata girecek. Çok korkuyorum. Her şeyden o kadar çok korkuyorum ki kafayı sıyırmak üzereyim. Napıcam bilmiyorum. Bunları yazma sebebim de anlatabilecek kimsemin olmaması. Anlatacağım insanların da beni anlamaması.

Annem artık sağlıklı mutlu huzurlu olsun istiyorum lütfen dua eder misiniz ? Çok güzel mükemmel seneleri olsun . Kız kardeşimle benimle sevdiklerimle nice yaşları olsun istiyorum. Lütfen dua edin. Çünkü benim dualarım kabul olmuyor.

Napıcam şimdi ne yapmalıyım ?
Annen hatalarının kurbanı olmuş, gençken ayrılabilir size daha huzurlu bir hayat sağlamaya çalışabilirdi.. Bunu başarabilen kadınlar var ama artık geçmişi konuşmanın da bir anlamı yok. Tabii ki sağlığına kavuşur inşallah ve babandan kurtulmayı başarır. Ve sen artık herkesten ve herşeyden önce kendini düşünmelisin, kendi yaşamını kurmaya odaklanmalisin. Olan oldu şimdiye dek, lütfen kurban rolünden çık, neler yaşamışsin ve bak ayaktasin, ne kadar güçlüsün burdan belli. Sana dualarımı gönderiyorum ve sıkıca sarılıyorum, Allah yolunu açık etsin 🙏

Annen konusunda endişelenmeyi yavaş yavaş azalt. Onun gibi olmamaya çalış. Allah yanlış yapan birini düzeltme sözü vermedi bize. Ona irade vermiş(babani). Onun tercihi artık. başkaları için fazla kaygılısın. Madem doğruyu güzeli biliyorsun. Kendini geliştir annene ve başka zayıf insanlara yardımın dokunsun.;tabii başkasına faydali olabilmen için önce kendine yetebilmen manevi olarak toparlanman dualarını artirman sabretmen gerek. Allah dağına göre kar verirmiş. Senin buna dayanabileceğin ve sabredebilecegin varmış ki Allah vermiş bu imtihanı. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez

Sevgili konu sahibi bize sonsuz evlilik ve mutluluk vaadi verilmedi bu dünya böyle bir yer değil baş edebilelim diye bizlere akıl verildi.Bu hayatta hepimize tuzaklar var hepimiz toyduk.Ayni şimdi sizin olduğunuz gibi hepimiz farklı şeylerle sınandık ezildik piştik.Benim ablam zeka engelli belli oranda zeka problemi var ben yıllarca aklım ermeye başladığından beri ona ablalık yaptım .Ona dışardan gelen alay zorbalamalar acimasizliklarla uğraştım hala da öyle.Şükürler olsun .İnsan bazen bazı şeyleri değiştiremez dua teselli ferahlık verir fakat herşeyi sorunsuz iyi hale getirmez kendi payımıza düşeni yasiyoruz bakış acimizla farklı bakarak .Anneniz sanırım kendini zihinsel fiziksel olarak bu evliliğe hapsederek hasta olmuş inşallah iyi niyet yada dileğiniz gerçeğe dönse.Şifa bulsun inşallah bu olur fakat babam sevsin olmaz benim ablamın bir anda normal olmayacağı gibi.Kabullenmek lazım.Anneniz kendini sevmeyi secebilirdi başka bir hayat mümkündü.Siz kabul edip kendinizi iş güç akıl manasında guckendirin secmediginiz ailede annenize evet destek olun fakat gerçekçi olun.Anlayacaksiniz yaş aldıkça hayatta elimizde olmayan şeyler var sizde imkansızı istemeyin bunun Allah'a inanmamakla ilgisi yok.Tekamul yolunda önünüze çıkan şeylerde aklı ve duayı yanlış tanimliyorsunuz.Anneniz iyi olur inşallah siz iyi olunca anneniz lütfen yaprak gibi savrulmayın tutunacak daliniz olsun iş kendini geliştirmek okumak adı herneyse . Elbette dua ederim annenize şifa size güç farkındalık kabullenme gücü için bütün gücümle ederim

Yaşadığınız her şeyin sorumlusu anneniz ama hala annem de annem diyorsunuz. Bazı kadınlar acı çekse de yaşadığı durumdan memnun sizin annenizde öyle gibi. Ayrılmamak, çocuklarını böyle bir adama erdirmek onun sevemiydi bu yüzden hayatınıza bakın.

Yaratıcımız kötü olan olayları düzeltme konusunu bize bırakmıştır. Bu süreçte yaşadığımız ruhsal olarak gelişmemize hizmet eder. Tekamül budur. Biz de dünyaya tekamül etmek için geldik ve yüksele yüksele devam edeceğiz.

Ayrıca bize yazılan bir aileden ziyade, gelişimimiz için uygun aileyi biz seçeriz (beşer zihni ile değil elbette). Diğer türlü adaletsizlik olurdu. Yaratıcının adaleti satırlara sığmaz. Dolayısıyla annenizin anlamsız bağımlılığı yüzünden çocuklarına neler yaşattığını çok önemsememesi benim için kabul edilir gibi değil.

Daha çok küçük olduğunuz için söylediklerimi idrak etmenizi de beklemiyorum ama şu şartlarda ne yaparsanız güçlü olursunuz? Bunları düşünün. Plan yapın. Plan yapmak sizi güçlendirecektir. Oturup dizlerimizi döverek hiçbir yere varamayız. Babanız tedavilik durumda aslında onu halledebilseniz ama kabul edeceğini sanmıyorum.

Yolunuz uzun, sınavlarınız ağır, kolaylıklar diliyorum. Siz eğer yeteri kadar güçlenirseniz zaten bu sınavlar da size ağır gelmeyecektir.

yani bu kötü hayatı annen yüzünden yaşarken suçlu gerçekten Allah mı?

Böyle bir evliliğe 3 çocuk getirip kendini de evlatlarını da mutsuz hayata mahkum edip acı çektiren annenin hiç suçu yok mu?

Back
X