Annem babam beni istemiyor.

watermelon_watermelon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2014
1.209
658
88
Merhaba hanımlar. Ben 29 yaşındayım 3 buçuk yıldır evliyim 14 aylik kızım var. Annemlerle aynı semtte oturuyorum. Doğumdan sonra logusalik depresyonuna girdim. Fakat emzirdigim için ilk 10 ay ilaç kullanamadım. Benim depresyonum ilerledi bu süreçte. 10 ay sonra emzirmeyi keserek ilaç kullanmaya başladım. Fakat çok sancılı bir süreç oldu benim için o yüzden annemlere gittim annemlerde 20 gün kadar kaldım. Her gün gitmem için laf soktular. Ben o kadar kötüydum ki kolumu kipirtatacak halim yoktu. 20 gün sonunda evime döndüm. Ama o süreçten sonra annemle babam hep kaçtı benden. Onlara gelmemi istemediler . Oturmaya gitmek istediğimde hep bahane buldular . Dedim ben gelmek istiyorum. Senin evin var sen gelme dediler. Ben bayramda ellerini öpmeye zor gittim . Hep laf soktular kalma burada falan diye. En son bugün anne size oturmaya gelicem dedim. Bana senin problemlerin ile uğraşmayiz. Gelme istemiyoruz dediler. Çok kırıldım ağladım. Bende anneyim ben başıma böyle bir durum gelse aynısını yapmam. Kendimi kimsesiz gibi hissediyorum. Annem babam resmen istemiyor beni.

Acik ve net gelme demisler.
Sabirli olun, bu durumu kendiniz atlatmaya calisin. Güclü olacaginiza inanin.
Bir süre arayip sormayin kafa dinleyin. Bazen en yakinlarin yakar canini.
Aslinda bir yerde hepimiz yalniziz.
Cocuktan sonra anne baba daha da uzaklasiyor sanki insandan.
Önceligimiz saglikli olmak ve cocuklarimiza iyi bakmak.
Caninizi sikmayin, dünya hayatinda hersey mümkün.

Durduk yere mi istemiyorlar? Bıktırmış olamaz mısınız?
Hadi baba böyle, aynı anda anne de nasıl bu hislerde?
Belki sizde bir sıkıntı var.
Anne ve babada aynı anda böyle bir gaddarlık olacağına, sizde sıkıntı olması tercih meselesi; en azından düzeltme şansınız olur kendinizi. Diğer türlü çözüm yok çünkü.

Gittiginizde sadece hal hatir sorun, sohbet edin, hos vakit gecirmeye calisin, dertlerinizden bahsetmeyin. Sanirim cok dert yaniyorsunuz onlara belliki bu durumdan sıkılmıslar. Yaslilar bu konularda biraz bencil olabiliyorlar.

Neden acaba açıkçası bi sebebi varmış gibi geldi bana.

Şimdi burda biz tek tarafı dinledigimiz için hani ona göre açsanız konuyu belki daha iyi anlarız.
kızım geceleri bazen ağlıyor ondan diye düşünüyorum. Birde depresyon tedavisi görüyorum ya o sancılı bir süreç zaten ondan dolayı istemiyorlar sanırım

Acik ve net gelme demisler.
Sabirli olun, bu durumu kendiniz atlatmaya calisin. Güclü olacaginiza inanin.
Bir süre arayip sormayin kafa dinleyin. Bazen en yakinlarin yakar canini.
Aslinda bir yerde hepimiz yalniziz.
Cocuktan sonra anne baba daha da uzaklasiyor sanki insandan.
Önceligimiz saglikli olmak ve cocuklarimiza iyi bakmak.
Caninizi sikmayin, dünya hayatinda hersey mümkün.

Durduk yere mi istemiyorlar? Bıktırmış olamaz mısınız?
Hadi baba böyle, aynı anda anne de nasıl bu hislerde?
Belki sizde bir sıkıntı var.
Anne ve babada aynı anda böyle bir gaddarlık olacağına, sizde sıkıntı olması tercih meselesi; en azından düzeltme şansınız olur kendinizi. Diğer türlü çözüm yok çünkü.

Onuda söylediler bana.ama tavırları çok ağır. Oturmaya bilr gelmemi istemiyorlar.
belki gelirseniz geri gitmek istemezsiniz diye? açık açık eşinizle aranızın açılacağını söylemişler faydası olmayınca sizi evinizde tutmanın başka yollarını denemişler bence.

kızım geceleri bazen ağlıyor ondan diye düşünüyorum. Birde depresyon tedavisi görüyorum ya o sancılı bir süreç zaten ondan dolayı istemiyorlar sanırım
Başının çaresine bakmayı öğren malesef bazı aileler böyle lüzumsuz tepkiler verebilir.

Allah büyük.

Rizk ı veren Hüdadır Kula minnet eylemem.

Benim düşüncem

Çok sık mı kalırsınız? Eğer çok sık kalıyorsanız evinizi, eşinizi ihmal etmeyin diye söylemiş olabilirler. Tabii siz daha iyi bilirsiniz, o an söylerkenki yüz ifadeleri de önemli. Ama şu "Benim böyle sorunlarım olsa intihar ederim" cümlesi gerçekten çok kırıcı bir cümleymiş.

Oz anne ,baba olduklarina emin misiniz baska kardesini var mi boyle mi davraniyorlar ,
Benimde arkadasim zor bir surec gecirdi ,bebege biz baktik ,arkadasima ailesi kisa surede toparladi ,esiniz destek olsun,
Haftada 1-2 saat yslniz kalip gezin cikip bir yerde kahve icin,
Moralini hic bozmasyin zor bir surec gecirmissiniz,
Sizinde evladiniz var,onu dusunun ,guclu olun,asilmayacak zorluk yoktur ,
Terapiye gidin,cocugunuzla ilgili durumlardan zevk alin,
Cocugunuzla parka gidin ,acik hava iyi gelir ,
Devamli dert edinip kendinize bu durumu ona odaklanmayin,

Ya bizim biraz kendimizi büyüklerin yerine koyarak düşünmemiz lazım. Gelmişsin 50 60 yaşına çocuk büyütmenin eziyetini çekmişsin. E yaşda kemale ermiş kafa kaldırmıyor. Ben haklı buldum aileni kusura bakma. 20 günde az degil yani. Arada bir kalsaydın neyse

Back
X