Annem&Babam sevgilimi kabul etmiyorlar

cok saol ama bana yazdiklarin gösteriorki alei olsun sünni olsun ikiniz birbirinize uyiorsaniz hic sorun olmaz...herkez kendi mesebini yasiyabilir....onun aylesi sanmiorum bana baski yapar..cünkü anneside cok modern ve biz konustuk..

cok saol ama bana yazdiklarin gösteriorki alei olsun sünni olsun ikiniz birbirinize uyiorsaniz hic sorun olmaz...herkez kendi mesebini yasiyabilir....onun aylesi sanmiorum bana baski yapar..cünkü anneside cok modern ve biz konustuk..

Evet aynen öyle, sen sevdiğin insandan eminsen sorun yok. Ayrıca tek sorun mezhep olsa keşke çünkü öyle olduğunda herkes kendi mezhebinden biriyle evlenir ve hiç mutsuz evlilik kalmaz. Ailelerin mantığıyla gidersek kendi mezhebimizde biri ile evlendiğimizde süppper bi evliliğimiz olacak... Önemli olan iyi insanla karşılaşmak. sen bu şansı bulduysan diren ve aileni ikna et.Ve bu mezhep problemini bizler halledeceğiz. Çocuklarımıza taşımayacağız bunu ki onlar bu saçmalıklarla aşklarını tartıp durmasınlar.
Bu saçmalık artık kalksın ya...Müslümanız sonuçta. Sanki gayrimüslimle evleniyoruz.

evet sana katilirum birer bir..ama gelde anlat ana babaya onlar halen eskilerdelerr...ne dersen deee.düsündükleri dogrudurr cocuklar cahildirr...biliorum korkiolar ama yinedeeee ö yargili hic hos birsey degi...ben hic sevmem

Herşeyden önce senin alivi sunni sorunu diye birşey olmadığını kendin kabul etmen lazım Kendin bile yazmışsın alevi sunni sorunu diye. Bir kere öyle bir sorun yok bu ülkede. Ben kendimi şahsen hiç bir dini mensuba ait hissetmiyorum. Ailem sunni ama alevi komşumuzun ağluna vermek için can atıyordu beni. Neden insanlar alivi sunni diye salakça bir ayrım yapıyor hiç anlamıyorum. Bu her iki taraf içinde geçerli alevilerde sunnilerde ayrım yapıyor. Yapmayanları tenzih ediyorum tabiki. Sen aline sevgilinin de seninde böyle bir ayrım yapmadığınızı, birbirinizi sevdiğinizi, eğer bunu sorun yaparlarsa en çok senin üzüleceğini, bunu sorun yaptılkları için sevgilinle ayrılırsan onların da hayatların geri kalan kısmında sana karşı mahçup olacağını anlat. Sevgilinin ailesinin böyle bir ayrım yapmadığını onlar sorun yapmıyorsa bunun bizim ayrım yapmış olacagımız anlamına geliyor falan diye damardan girebilirsin. Neticede öylede olmuş oluyor maalesef. Benim sevgilimde ataist ben hiç bahsetmedim bu durumdan. Ne gerek varki neye inandığının hiç önemi yok

Bizde Eşim ile Farklı Mezheplerdeniz..Ailem sonuna kadar karşı çıktı,Evlatlıkdan reddime kadar geldi olay.
Eşimin Aileside Kucaklarını açtılar hiç dışlamadılar,ama oglumuz bizim mezhepden kız alsın demediler.
Sonuç; Ailem asla kabül etmedi,Biz de Evlendik.Düğünümede gelmediler.Ama Bir yıl sonra;
Benden Çok damatlarını seviyolardı...Keşke o zaman kabül etselerdi
O bir yıl çok sancılı geçti çok yıprandık
Ama sonuç olarak Kendi oğulları gibi sevdiler Eşimi.

Alevi Sunni diye bir ayrım yapılmasınada karşıyım..Önce insan olarak bakmalı...
ınanç bana göre özeldir...

ben bi arkadasimda alevi sevgilisiyle simdi nisanli. cok ugrasti kiz ailesini ikna etmek icin. ama konusa konusa ikna etmesini basardi. bence olaya bi sorun varmis gibi girmeme. sakin bi sekilde anlat, konus. zor bi durum, insan ailesine bir sevgilisi oldugunu söylemekte bile zorlaniyo birde sorun cikartacaklarini bilince dahada zor. ama elbette bir cözümü olacaktir

selam canim. esim ve benim aramda da mezhep fakliligi var, ustelik aramizda bir de bu aralar Turkiye'de cok gundemde olan irk farkliligi da var(ben Turkum esim Zaza yani Kurt). irk farkliligi aramizda sorun degil de karsilikli tartismalara yol acabiliyor bazen, soyle ki: ''sizinkiler soyle, bizimkiler boyle'' gibi...bazen de bu mesele tamamen saka konusu oluyor evimizde, bu ayrimdan dolayi cesit cesit sakalar yapiyoruz birbirimize ve gulmekten koptugumuz da oluyor boshayallersmile
mezhep farkliligina gelince de o konu aramizda hic mi hic acilmiyor, hic takmiyoruz. bu konu hic acilmiyor cunku aklimiza bile gelmiyor farkli mezheplerden oldugumuz, dinimiz ayni sonucta. esim hanefi ben sunni...din farkliligi olsa tamem belki sorun cikardi ama mezhep farkliligi buyutulecek mesele degil, eminim aileniz bu duruma zamanla alisacaktir. biz evlenmeden once annem esimin mezhebini bana bir kez sormustu meraktan ama bir daha iki aile arasinda bile bu konu hic acilmadi tatlim. karsindaki kisi dogru duzgun bir insan olduktan sonra farkliliklar cok onemli degil aslinda...bence ikiniz el ele verip ailelerinizi yola getirirsiniz olumunekankayizsmile bunlar sevgiyle asilir mutlaka. ama baktin ki cidden bu farklilik problemler yaratiyor o zman iliskini ve kararlarini gozden gecir derim

benim icinde cok sacma ama onlarin döneminde aleviler cok yakmislar öldürmüsler kovmuslar köylerinde onlarda halen o etkisinin icindeler malesef.....e yapacagimi sasirdim bir senedir nerdese her hafta annemle konusup tartisma cikio....

hata 1: anneyle tartışılmaz :lepi:

ben olsam ne yapardım. önce bi düşünürdüm karşımdaki adam ailemi karşıma almamı hak ediyor mu?
buna evet cevabını verdikten sonra içten hesaplara girişirdim, aileme nasıl söylesem nasıl tepki alırım ?
bi yolunu bulup önce tanışmalarına olanak sağlarım. sonra isteme olayına evet dedirtirim. bunlar elbette çok kolay süreçler değil, ha deyince olacak şeyler hiç değil.

onun ailesi bana sıcak bakmış, onların bi ön yargısı yok ama sizinkilerin varsa bunu kırma lazım. b önyargıyı kırmak için de güvendiğim büyüklerimden yanımda olmasını isterim mezhep farklılıkları sebebiyle evliliği izin verilmiyor değil nihayetinde. bu sürede ailemde hem onu hem onun ailesini tanır.

ben olsam böyle yapardım. inatlaşmakla, kaçmakla sorun çözülmez:delphin:
iki tarflı sabır ve kararlılık lazım.

canım sende ailenin rızasıyla evlen zaten.....
malum tutturulmuş alevi sünni ayrımı gidiyor... olan sevenlere oluyor canım ya bende yaşamıştım...
seni istesinler vermediler mi bir daha istesinler....
mücadelenizi verin derim... onlar anlarlar artık..önemli olan insanlık..

sakın kaçmayı deneme, aklındaki şey kazanmak olsun...
allah yardımcın olsun canım
sevenler kavuşsun.....

yok dedigim gibi aylemin oynayinla evlenmek istiyorum....zaten sevgilimde kacmami istemio...konustum aylesinle 3 kere gelcekler istemeye hatta 4 de ozaman vermesseler bilemicem....acikcasi....sevvgilimle böle mesebler konusunda sorunumuz yok cocuk olayinida konustuk o kendi mesebini gösterecek bende ve sonra cocugumuz kendisi karar vericek hangi yola bas vurmak istedigini...

herkeze cok tskler bana zaman ayrip cevaplar verdiginiz icin.....

Bu mezhep takıntısı çağdışı ve cahillikten kaynaklanan bir saçmalık. Ailen bunları aşamadıysa sen aş ve isteğin konusunda diret. Evlendikten sonra mutlu olduğunu görürlerse zaten kendiliğinden endişeleri yok olacaktır.

Sonuçta ikiniz de müslümansınız kuranda yazılanlara ters düşen şeylere inanmadığınız sürece neden sorun olsun?

benim icin sorun yok istee....bende bun anlamiorum

güzelce annemle konusiyorum...ama beni bi türlü anlamiyor..sonra konusmamiz kavgaya dönüsio...ve bu hep böle oldu...bencede iki kisi birbirini seviosaa sygi gösteriorsa meseb olayi hic sorun olmaz..ama anlatamioyrum bi türlü aylemeee...ve sonucta alevi birisinlede evlensemde nerde bilinicek mutlu olicami olmicami cok sacma yaaaaa siirlerim yine bozuldu valllah cok sacmalik

bizim ailede çok gelin var alevi kısları ve bizde çok kız verdik
hiç onemli değil Alevi Sunni diye bir ayrım yapılmasınada karşıyım
ınanç bana göre özeldir her kesin yaşantısı kendisineeeee:)

benim icin sorun yok istee....bende bun anlamiorum

güzelce annemle konusiyorum...ama beni bi türlü anlamiyor..sonra konusmamiz kavgaya dönüsio...ve bu hep böle oldu...bencede iki kisi birbirini seviosaa sygi gösteriorsa meseb olayi hic sorun olmaz..ama anlatamioyrum bi türlü aylemeee...ve sonucta alevi birisinlede evlensemde nerde bilinicek mutlu olicami olmicami cok sacma yaaaaa siirlerim yine bozuldu valllah cok sacmalik

durumu çözmek istiyorsan kavga olacağını sezdiğin an ortadan kaybol

istememelerinin sebebi vardır mutlaka ama sen onun düşündüğünün aksi olacağına inandığını hissettir onlara, anlamalarını sağla

inatlaşma, kavga etme, sabret:delphin:

evet kavga ettmemek gere ama insan bazen ister istemez kavga edio...beni bazen öle deli ediorki konusmalarinla kizmamak mümkün degil yani...allah kimse böle satirmamasin...istedigin sevdigin insanla evlenmemek cok kötümüss

her şey bitmiş gibi konuşma

daha dur bakalım

bu işe başladığında durumun böyle olacağını az çok tahmin ediyorudn heralde

ümitsizliğe düşme sabret

eninde sonunda hayırlısı olacak :lepi:

Ben Azerbaycanlıyım, bizde genelde yarı yarı aleviler ve sunniler. Allah birdir, İslam dini birdir, bunu ayırmak ne kadar iğrenç.. Aleviyse alevi sunniyse sunni sonuçda hristiyan ve ya yahudi değil..

Back
X