selam canim. esim ve benim aramda da mezhep fakliligi var, ustelik aramizda bir de bu aralar Turkiye'de cok gundemde olan irk farkliligi da var(ben Turkum esim Zaza yani Kurt). irk farkliligi aramizda sorun degil de karsilikli tartismalara yol acabiliyor bazen, soyle ki: ''sizinkiler soyle, bizimkiler boyle'' gibi...bazen de bu mesele tamamen saka konusu oluyor evimizde, bu ayrimdan dolayi cesit cesit sakalar yapiyoruz birbirimize ve gulmekten koptugumuz da oluyor boshayallersmile
mezhep farkliligina gelince de o konu aramizda hic mi hic acilmiyor, hic takmiyoruz. bu konu hic acilmiyor cunku aklimiza bile gelmiyor farkli mezheplerden oldugumuz, dinimiz ayni sonucta. esim hanefi ben sunni...din farkliligi olsa tamem belki sorun cikardi ama mezhep farkliligi buyutulecek mesele degil, eminim aileniz bu duruma zamanla alisacaktir. biz evlenmeden once annem esimin mezhebini bana bir kez sormustu meraktan ama bir daha iki aile arasinda bile bu konu hic acilmadi tatlim. karsindaki kisi dogru duzgun bir insan olduktan sonra farkliliklar cok onemli degil aslinda...bence ikiniz el ele verip ailelerinizi yola getirirsiniz olumunekankayizsmile bunlar sevgiyle asilir mutlaka. ama baktin ki cidden bu farklilik problemler yaratiyor o zman iliskini ve kararlarini gozden gecir derim