• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem bana kaynanalık yapıyor

kız kardeşin evden kaçtı ama annen baban akıllanmamaıs heralde demekki onuda böyle şeylerle uzaklastırdılar kendılerınden yazıkk... sana tavsıyem asssla ezilmee ezdırme kendını ben alacam de bitsin ne demek hem nişan yapmamak hemd altınları almak nişanlıma karsı yüzüm kalmad evlnedıkten sonra benı ya size yollamak istemezse kusura bakma ama o zaman ona verecek cewabın yok anne de hersey para deıl benı kaybedıyorsunuz de:25:

niaşnlını sakın karıştırma tam bir rezalet olur nişanın
sonradan bitmek bilmeyen huzursuzlar belki ailen ayrıl bile der nişanlından
siz nişanı bekleyin sakince
ondan sonra maaş kartını ve takılarını al bankaya koy
kim olursa olsun yedirme hakkını kimseye
erkek kardeşin falanmı var senin paranı biriktirip onu evlendirmeyemi düşünüyolar
sana vermezler ise napıcaklarmış paranı

Ya bende aileme bunun lafını yapmam! Yapmak aklıma gelmez cünkü. Annem babam oldugu icin maasımı hic düsünmeden verirdim ama bunun karsılıgını onlarında bilmeleri gerekir söz, nisan kıza aittir bu sekilde davranmaları cok ayıp gercektende.:26:

Son düzenleme:
Ya bende aileme bunun lafını yapmam! Yapmak aklıma gelmez cünkü. Annem babam oldugu icin maasımı hic düsünmeden verirdim ama bunun karsılıgını onlarında bilmeleri gerekir söz, nisan kıza aittir bu sekilde davranmaları cok ayıp gercektende.:26:

bende hiç hesapsız verip beni zorda bırakmazlar dediğim için bu haldeyim herşeyim yapılıyo evet kocaman bi salon nişanım çok şık bi elbisem bohçam herşeyim var ama nişanlım yaptı benim zorumla bohça yapıldı yapmıyolardı pişman olmayayımdiye zorladım yaptılar nişanlıma eşylarım alındı hepsi çok güzel mobilyalar ama hepsini o aldı böyle işte

niaşnlını sakın karıştırma tam bir rezalet olur nişanın
sonradan bitmek bilmeyen huzursuzlar belki ailen ayrıl bile der nişanlından
siz nişanı bekleyin sakince
ondan sonra maaş kartını ve takılarını al bankaya koy
kim olursa olsun yedirme hakkını kimseye
erkek kardeşin falanmı var senin paranı biriktirip onu evlendirmeyemi düşünüyolar
sana vermezler ise napıcaklarmış paranı

erkek kardeşim yok takımı alıp bana çeyiz yapıcaklarmış borçsuz evlendirceklermiş

kız kardeşin evden kaçtı ama annen baban akıllanmamaıs heralde demekki onuda böyle şeylerle uzaklastırdılar kendılerınden yazıkk... sana tavsıyem asssla ezilmee ezdırme kendını ben alacam de bitsin ne demek hem nişan yapmamak hemd altınları almak nişanlıma karsı yüzüm kalmad evlnedıkten sonra benı ya size yollamak istemezse kusura bakma ama o zaman ona verecek cewabın yok anne de hersey para deıl benı kaybedıyorsunuz de:25:

onuda okumadı diye üzdü hergün kavga vardı hergün bağırıyodu dövüyodu kızı evlenmek istedi vermediler nişanın düğünün tarihini uzatmak istediler oda kaçtı sadece 1 bilezik takıldı kıza ne bi çeyiz bişey hiçbişey yok ben zorla elbise iç çamaşırı aldırdım eşyasız gitti diye oda şimdi beni anlıyomusun diyo:((

şuanda maaşımı nasıl geri alırımki ben sözlüsü gaza getiriyo derler bu evde yaşıyosun diyolar benim paramı biriktirin dedim harcıyoruz biriktiremiyoruz nişan üstü kıyafet alınak masraf olacak diyo nişan takısınıda vermem diyo saklama kapları olurya canım büyük kavanozlar onlardan istedim kura bakliyat için çok pahalı dünya eksiğin çıkar daha dedi nişan takımı harcayıp alacak kalanıda düğünde kullanacak gelen giden olurmuş

İnanılır gibi değil.. Öz mü ailen, annen-baban?
Hadi maaşını aldılar, nişana da yardım etmediler.. Ama nişan takılarını almak neyin nesi?
Hiç birşey istemesen onlardan, nişan takılarınla kendin alsan?

Maaşlar gitmiş artık, geri gelmez tabi. Ama ben senin yerinde olsam, 2 cihan bir araya gelse nişan takılarımı vermezdim. At bankaya, nasıl ele geçirecekler ki?

Senin düğününe de bir masraf yapmayacaklar, bir gelen gidenin karnını doyurmaya da imkanları yoksa "tok gelin" desinler.

ben o parayı saklamak istiyorum işte vermek istemiyorum o haklı ben haksız oluyorum çeyizimi o parayla çeyiz alıcak çeyiz yaptım olucak nişanı o yapsa sesim çıkmazdı

biz nişanı yapamayız dediler erkek tarafına bekleyin temmuzda nişan yapalım 2012 de evlensinler dediler bi nişan için gelinimizi bekletmeyiz dedi kaynatam ben yaparım dedi

Kusura bakma canimda ailen cok fenaymis valla.. dusman basina vermesin Allah bu ne ya... hem cocuk yaparlar hem boyle rezillik cektirirler. Her ana -baba iyi degil iste Allah hayirli olanina dusursun.

Anene babana bile güvenme derler de inanmazdım ne anne bablar varmış resmen dışardaki yedi yabancı yapmaz bunu ya bundan sonra hiç bir şeyi verme ailene canım bankada git kendine bir kasa tut takılarını oraya koy maaş kartını da al nişanlın da iyise anlaşıyorsanız bir an önce evlenin illa düğündü bilmem neydi uğraştırma bu aileyle yaşamaktansa git kendi yuvanı kur daha iyi yani.

bu devirde anne babaya bile güvenmek yanlış artık,:50:şu hayatta insan ailesine bile sırtını tamamen yaslamamalı bu konudan bu sonuç çıkıyor malesefki:50::45:ama sende 6 yıl nasıl çalışıpta maaşını almadın hayret yani ne için verdin kendin çalışmasını biliyosunda bi paraya mı sahip çıkamadın.

bu devirde anne babaya bile güvenmek yanlış artık,:50:şu hayatta insan ailesine bile sırtını tamamen yaslamamalı bu konudan bu sonuç çıkıyor malesefki:50::45:ama sende 6 yıl nasıl çalışıpta maaşını almadın hayret yani ne için verdin kendin çalışmasını biliyosunda bi paraya mı sahip çıkamadın.

ev aldılar verdim ödendi borcu ama evi bitirmedi mütahit o ev kaldı şimdi yeni ev aldılar onu ödüyolar bi önceki ev bitecek yaza kadar ben orda oturayım dedim uzak orası bize olmaz oraya oturuyosanız sizde yardım edin kardeşinede ev alın yok kendi evinizi alın bilmemne dediler ben ayrı gayri katmadım öyle yetiştirildim çünki sen ben yok bizde kesemiz bir diyerek yetiştirdiler hiç hesap sormadım herkese beni övüyodu benim kızımın maaşı babasında hep bize yardımcı diye ama biz kızımızın arkasındayız diyodu meğer kösteğiz demek istiyomuş:)) şimdi paramız yok bizim yapamayız diyolar kenara geçiyolar bide ben kızımı çok seviyorum diye sarılıp öper nasıl segiyse hasta olamıyorum stresten üzüntüden adet düzenim bozuldu yüzümiü sivilceler bastı doğumgünüydü sözlüme aldığım hediyeye bile karıştı düşünün artık sevgililer günü neymiş diyo bana kocasınada altın aldırıyodu kendine babam kalite parfüm alıyo ben sevgililer günü diyince gömlek al deniyo

:64:
Anene babana bile güvenme derler de inanmazdım ne anne bablar varmış resmen dışardaki yedi yabancı yapmaz bunu ya bundan sonra hiç bir şeyi verme ailene canım bankada git kendine bir kasa tut takılarını oraya koy maaş kartını da al nişanlın da iyise anlaşıyorsanız bir an önce evlenin illa düğündü bilmem neydi uğraştırma bu aileyle yaşamaktansa git kendi yuvanı kur daha iyi yani.

öyle değil işte dışarda bakıldığı gibi kolay olmuyo ben sözlüme onları kötü gösterirsem onun yanında değerim olmaz borç ödüyolar yok diyorum hem onlar herkese kredimiz var yok derler ben suçlu olurum hem el evi ne olacağı belli olmaz insanlar neler yaşıyo evlenince onlarla kötü olursam ne olacak başıma bişey gelirse kim sahip çıkacak maddi olarak zorda bırakıyolar ama evlenince neyaşıyacağım muamma köprüleri atıp evlenirsem herşey daha kötü olabilir burda ne dayaklar yiyip baba evine dönemeyen aldatılıp katlananlar var kendime bakarım çalışıyorum ayakta dururum ama aile şart bu yüzden kendimi düşünmek zorundayım mesafeliyim hep öyle olucam ama köprüleri atamam kendi çıkarım için gelecek korkum olduğu için

Canim calisiyorsun eger ilerde kotu birsey olursa baba evine donmek zorunda degilsin ki maasin iyi ise tut bi ev orada kendin yasa, artik cocuk degilsinki nereye kadar aile ile... yoksa durumun bir kiz arkadas bul onunla ayni eve cik illa olene kadar ailenle oturmak zorunda degilsin.

Senn durumlaa aynıymışımm okurkenn bilee annemi düşündükçee titriyorumm 1yıl nişanlı kaldımm bana kök söktürdü 5 aylıkk evliyimm o kökünn hücrelerini inceliyorr resmenn öyle bunaldımm kii soğuttu kendindenn çokk şükür ki eşimde sevdiğinde yok demedi aynenn bütünn eşyalarımdann tut bohçamdaki bazıılarına kadar aldıı annemm resmennn benii rezilliğinn ötesine taşıdı çok utanıyorumm ama evlendimm halada aynıı bencillikk hat safadaa her günn bilerek huzursuzluk veriyor bana bugünn annem yüzündenn hastanelik oldumm sakinleştiricilerle ayakta duruyorumm kii birde diyabet hastasıyım bana yapmadığı zulüm kalmadı canım benim sadece eşine sahip çık umarımm evlenncee sorununuzz biterr bu şekil davranmaya devam etmezlerr aslaa eşinle ufak sorunun olsaa dahii ailene yansıtmaa dilerimm allah tan eşinde sana sahip çıkarr seni koruyupp gözetir herzaman ben şunu söylüyorum artıkk allah benii eşiminn ardına asla koymasınn annemedee kızımmmmmm diyee son nefesini verdirsinn bana bir gün kızım demedii

:64:

öyle değil işte dışarda bakıldığı gibi kolay olmuyo ben sözlüme onları kötü gösterirsem onun yanında değerim olmaz borç ödüyolar yok diyorum hem onlar herkese kredimiz var yok derler ben suçlu olurum hem el evi ne olacağı belli olmaz insanlar neler yaşıyo evlenince onlarla kötü olursam ne olacak başıma bişey gelirse kim sahip çıkacak maddi olarak zorda bırakıyolar ama evlenince neyaşıyacağım muamma köprüleri atıp evlenirsem herşey daha kötü olabilir burda ne dayaklar yiyip baba evine dönemeyen aldatılıp katlananlar var kendime bakarım çalışıyorum ayakta dururum ama aile şart bu yüzden kendimi düşünmek zorundayım mesafeliyim hep öyle olucam ama köprüleri atamam kendi çıkarım için gelecek korkum olduğu için
canım benimm emin ol sen aileni zaten kötü göstermesende sözlünn hepsini anlıyacak ve görecekk...... Benim annem kurban bayramı haftasında hastaydı 1 hafta yattı o şekilde baktımm arefe günüü evimee akşam üstü döndümme o evime dönmeden önce bana her lafıı dedi hasta yatağında bayram sabahıı elini öpmeye geldik ve ben bu arada 3 aylık evliydimm banada eşimede elini vermedii surat yaptıı uyudu hasta diye bizim evden çıktık eşimm surat düştü tabbii tam canım annem hasta ya ondann böle dicektimm ve canım demmle eşim bana direk ağzını bile açma eşşek değilimm ne olduğunu görüyorumm ben dedi boşuna olayı masumlaştırma dedi çokkkk haklıydıı bende seslenemedimm

Canim calisiyorsun eger ilerde kotu birsey olursa baba evine donmek zorunda degilsin ki maasin iyi ise tut bi ev orada kendin yasa, artik cocuk degilsinki nereye kadar aile ile... yoksa durumun bir kiz arkadas bul onunla ayni eve cik illa olene kadar ailenle oturmak zorunda degilsin.

allahım o durumlara düşürmesin inşallah ben ona sığındım evlenince mutlu olacağım diye umut ediyorum ailemlede mutluydum sorunumuz yoktu hala yok onlara göre kavgamız hiç olmaz evde ama bu konuda beni mahvettiler herşeyi sözlüme yıktılar yapamayız deyip kenara kaçtılar

canım benimm emin ol sen aileni zaten kötü göstermesende sözlünn hepsini anlıyacak ve görecekk...... Benim annem kurban bayramı haftasında hastaydı 1 hafta yattı o şekilde baktımm arefe günüü evimee akşam üstü döndümme o evime dönmeden önce bana her lafıı dedi hasta yatağında bayram sabahıı elini öpmeye geldik ve ben bu arada 3 aylık evliydimm banada eşimede elini vermedii surat yaptıı uyudu hasta diye bizim evden çıktık eşimm surat düştü tabbii tam canım annem hasta ya ondann böle dicektimm ve canım demmle eşim bana direk ağzını bile açma eşşek değilimm ne olduğunu görüyorumm ben dedi boşuna olayı masumlaştırma dedi çokkkk haklıydıı bende seslenemedimm

bendee yarın öbürgün bana senin ailen ne yaptıki sen ne getirdinki diyecek diye korkuyorum yüzüme vuracak gibi geliyo hangi erkek küçük elektronikleri yemek takımını saç kurutmasına epilasyonuna kadar alırki nişanı herşeyiyle kınayı düğünü herşeyiyle onlar yapıyo annemde damadım çok iyi kızım iyi yere gitti çocuk yemek tabağına kadar almış diye övünüyo utanması gerekirken alamadık diye üzülmesi lazımken çocuk nasılsa yapıyo boşver yapsın gül gibi kız verdik mantığındalar

bendee yarın öbürgün bana senin ailen ne yaptıki sen ne getirdinki diyecek diye korkuyorum yüzüme vuracak gibi geliyo hangi erkek küçük elektronikleri yemek takımını saç kurutmasına epilasyonuna kadar alırki nişanı herşeyiyle kınayı düğünü herşeyiyle onlar yapıyo annemde damadım çok iyi kızım iyi yere gitti çocuk yemek tabağına kadar almış diye övünüyo utanması gerekirken alamadık diye üzülmesi lazımken çocuk nasılsa yapıyo boşver yapsın gül gibi kız verdik mantığındalar

canim ailene kizmakta haklisin ..6 senedir maasini ailene verdigin icin..bravo valla..bu zamanda boyle evlat..ama son yazdiklarina istinaden birseyler yazmak istedim..evet var yemek takimlarina, catal bicaklara ve hatta epilasyon aletine kadar alan erkekler...ve hatta evde mutfak oldugu halde begenmeyip mutfagi dolaplari haricinde yerlerdeki fayanslara kadar degistiren erkekler...ve daha neler neler...ben evleniken ailem elinden geldigince uzerlerine duseni fazlasiyla yaptilar..bizde de erkek tarafi hicbirsey yapmamisti..simdi uzun yillardir evliyim ve esim fazlasi ile telafi etti herseyi cok sukur ama..diyecegim o ki, hala kayinvalidem ve gorumcelerim bazan dengesizce konusurlar ve nasil bu hakki kendilerinde bulurlar hayret ederim.. diyecegim sudur ki erkek evini ne kadar yorarsan o kadar kiymetli olursun..masrafsiz gelin aldilarmi hic degerin olmuyo canim..bos ver alsin nisanlin herseyi..seni basinin uzerinde tasir inanki..ne kadar pahali, o kadar degerli...bunu sakin unutmayin ..sevgiler..

Back
X