Merhabalar, merhabalar;
Öncelikle şunu söyleyeyim: Başlıktaki çıldırtmayı gerçek anlamda kullanmadım. Elimdekileri kırıp annemin üstüne yürüme, bağırıp çağırma huyum yok neyse ki
Meseleye gelirsek: Benim annem şatafatı, gösterişli şeyleri biraz çok seviyor. Eskiden pek böyle değildi, yaşı büyüdükçe biraz daha arttı. "Ne kastediyorsun?" derseniz; ben nişanlıyım. Evlilik teklifinde sevgilimin aldığı bir tektaşım, bir de nişan yüzüğüm var. Ben nişana kadar tektaşı taktım sevgilimin gönlü kırılmasın diye. Ama nişandan sonra tektaşı çıkardım; sadece nişan yüzüğümü takıyorum. Birlikte seven de vardır ama ben sevmiyorum yani, yan yana takmak hoşuma gitmiyor. İki aydır bin kere dedi "Tektaşı da taksana" diye. "Yahu istemiyorum" diyorum; "İyi, böyle tektaşın yokmuş gibi gez o zaman" diyor.
Nişan yüzüğümü de burnumdan getirdi. Ektekinden benim yüzüğüm. Çünkü ben böyle seviyorum yani; 100 TL daha verip şatafatlı alacak durumumuz olmadığından değil sevgilimle. Ama izah edemiyorum. "Ucuz olsun da çabuk evlen diye böyle aldın" deyip duruyor ya
Bana bir yatak örtüsü bakmış, bugün götürdü beni mağazaya, şok oldum.
Ya pembe, fırfırlı, hatta fırfırdan bir milyon tane çiçek yapmışlar üstüne. Her çiçeğin ortasında bir taş. Yani ağlayacaktım neredeyse ya
Neyse ki hiç sevmem ağlamayı yoksa Türk filmlerindeki gibi "Nayır, nolamaz" deyip gözyaşları içinde kaçardım herhalde mağazadan
Seçe beğene aldığım yemek takımına "Güzel de, çiçeklisi yok muydu" der; giydiğim kazağa, pantolona çok düz diye laf eder...
Yani evlenince şehir dışına yerleşeceğim diye bayram ediyorum neredeyse; yoksa ev eşyamı bile böyle simli, taşlı, pembe filan aldırır herhalde
Benim anneme laf anlatmamın, onun benim ayrı zevklerim olduğuna ikna olmasının bir yolu olmalı. "Anne ben böyle sevmiyorum" dediğimde ya trip atıyor, ya da şakayla karışık "Sen anlamazsın, laf dinle" deyip çıkıyor işin içinden. Bir de bağırıp duruyor zaten
Bana bir yol gösterseniz ya?