Annem beni aslında hiç istememiş...

aylin_89

Oysa bizim evde gülen yok
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
222
34
118
Ankara
Merhabalar...

Bugün annemle yaşadığım bir konuşma üzerine çok canım yandı.
Babamla annem ben 3 yaşındayken boşanmışlar. Sebep, babamın annemi aldatması. Annem bir daha evlenmedi. Bütün hayatı ben oldum. Annemle ilişkimizden de bahsedeyim, o benim şu hayattaki en değerli varlığım. Onun da beni çok sevdiğini biliyorum, ama...

Bugün, yine sarılıp sıkıştırıyordum annemi. O da her zamanki gibi "Üff Aylin, çekil!" diyordu. Hoşlanmaz fiziksel temastan pek. Ve sonra bir anda bana dedi ki: "Aslında ben babanla daha evlenmeden boşanacağımı biliyordum. Çünkü sorumsuz ve güvenilmez bir adamdı. Ama ailemin baskısından kurtulmak için baban bir kaçıştı. Sana hamile kaldığımda aldırmak için doktora gittim; fakat bir yıl içerisinde düşük yapmış olduğum için doktor bu işlemin riskli olacağını söyledi. Aslında ben istememiştim seni, annem çok ısrar etti, doğur kızım dedi. Oysa ben hayatımda en azından bir kez aşık olmayı isterdim ve yurtdışında yaşayabilmeyi..."

Nasıl anlatsam... Boğazımdaki yumru hala geçmiyor. Bunları yazarken gözyaşlarımı tutamıyorum. Nasıl da oturmuşum hayatının tam ortasına, nasıl da mahvetmişim annemin hayatını... 24 yıl bunu fark etmeden yaşamışım. Yazık...

Peki ben bu vicdan azabından nasıl kurtulacağım? Yalvarırım yardım edin...

canım benim annemde ben 2 yaşındayken ayrılmış babamdan.
sonra kardeşimin babasıyla evlendi onunla da ayrıldı.
şimdi 8 ay önce 3.evliliğini yaptı.

bütün boşanma nedenleride aldatmaydı...

baban aklına geldiği için canı yanmıştır ki sana söylediği şeylerde bunu kanıtlar. belli adam anneni o kadar üzmüşki ondan bi parça taşımak istememiş. bu "senden" rahatsız ya da mutsuz olduğunu göstermez.

ciddi ciddi sorsan "seninle geçirdiğim 24 yıldan pişmanım" der mi?? ASLA

üzülme:) annen sana o dönem yaşadıklarını hissettiklerini söylemiş. zor bir dönemden geçmiş. annem de beni aldırmak istemiş ama sonra bi şekilde doğmuşum. bunu ben çok küçük bi çocukken öğrenmiştim. sana gebeyken, doğurmak istememeyi düşünmesi; sen doğduktan sonra da seni istemediği anlamına gelmez ki.

Canımı yakan nokta aldırmaya gitmesi değil. Benim yüzümden hiçbir hayalini gerçekleştirememiş olması. Elbette bir anne olarak evladını seviyordur; fakat bir kadının hayallerinden planlarından vazgeçmesi çok acı. Ve benim için mahvolmuş o hayaller...

v,cdan yapacak birşey yok o annenin problemi o zaman korunsaymış böyle bir bilgiyi sana vermemeliydi

ya da aslında o zaman öyle düşünüyordu ama şu an senı çok sevdiği için bunları bilsende birşey olmaz diye düşünmüştür

üzülme .

Canım, samimiyetin için teşekkürler.
İşte beni rahatsız eden de buydu aslında, annemin aklına babam gelmedi bence o an. Çok içten, çok samimi ve gerçek bir söylemdi o...

senmi istedin dogmayi ddogurmasaymis
canim boyle dusunme kedi bile yavrusunu atmaz
belki biseye kizmistir cocuklar insanin hayatidir
Her kadin anne olmak ister yanlis anlamissindir.

senmi istedin dogmayi ddogurmasaymis
canim boyle dusunme kedi bile yavrusunu atmaz
belki biseye kizmistir cocuklar insanin hayatidir
Her kadin anne olmak ister yanlis anlamissindir.

Durduk yere, aramızda hiçbir kırgınlık yokken bunları duymak beni çok üzdü... Keşke doğmasaymışım da engel olmasaymışım hayallerine dedim.

Durduk yere, aramızda hiçbir kırgınlık yokken bunları duymak beni çok üzdü... Keşke doğmasaymışım da engel olmasaymışım hayallerine dedim.

yok canim oyle dusunme annenin de belki oyle bos bulundugu
Bi ana denk gelmis tir uzme kendini kadin evlenmemis buyutmus
seni bu yasa getirmis .

Benim kardeşim de senin gibi. Babam istememiş aldırmasını. Öyle çok kişiyi gördüm. Ama doğurduktan sonra sevmemek imkansız der annem hep. Çoğu zaman kardeşimi kayırır hem de. Bir kaç aylık bir düşüncesinin bütün hayatını etkilediğini düşünme. Hiç biri senin suçun değil bunların. Sana sormuyorlar doğmadan önce hangi ailede dünyaya gelmek istersin diye sonuçta...

Hala pişman olsa kalkıp da durup dururken bunları sana anlatmaz. Hani kavga etseniz de kızgınlıkla söylese seni üzmek istedi derimama öyle bir şey de yok. Demek oluyor ki seni suçlayarak değil de sadece mazisini paylaşmak istemiş e yaşında büyük hani. Benim annem de kaldırıp bana eski aşkından bahsediyor bazen. Şimdi bu babamı sevmediği, yaptığı evlilikten pişman olduğu anlamına gelmez. Anne kız dertleşmek istemiş kendince ama sözleri biraz kaba saba düşüncesizce seçmiş.

Valla kızken aşık olmak, yurt dışında yaşamak isterdim ama işte olmadı sana hamile kalınca kaldı deseydi bu kadar kırılmazdın emin ol. Birazcık melodramatik takılmış sen de çok etkilenmişsin maşallah :))))))))))))

Benim annem de erkek kardeşimi aldıracakmış anneannem sütümü helal etmem demiş. O zamanlar fakirlermiş. Erkek kardeşim hiiç de takmıyor valla. Zaten bu onu sevmediği anlamına de gelmiyor.

Diyelim ki seni gerçekten istemedi. Ne var yani bunda canım. İnsan tanımadığı birini, tatmadığı bir duyguyu o olmasa da olur diyerek istemeyebilir sıkıysa aynı şeyi şimdi söylesin bakalım.

takma canım bu kadar annen zamanında seni istememiş olabilir ama şimdi çok seviyordur ve senden asla vazgeçmez bunu bil ayrıca seni sevmese 3 yaşında babana bırakıp istediği hayatı kurardı ama seni bırakmamış . çok kişinin hayatınde istenmeyen gebelik olmuştur ama doğunca düyaya değişilmez bence EVLAT :109:

senin ne suçun var,annen yanlış kişiyle konuşmuş bu konuyu yakın bir dostuyla yada bir uzmanla paylaşmalı bence. bu söylediklerine çok üzüleceğini bilmesi gerekirdi.

2002 yılında kardeşimi kaybettik. Henüz dünyayı tanımamış küçücük bir yavru, kardeş için bile hala derin yaralar var yüreğimizde. Emin ol annen 24 sene evlat büyütüp hala o fikirde değildir. Üzme tatlı canını. Yine aşık olabilir. Bir evlat buna engel olamaz karşısına çıkmamış belli ki. Yurt dışına gitmek isteseydi senide götürebilirdi...

Ayrıca tatlım senin yüzünden hiçbir hayalini gerçekleştirememiş olması da yalan dolan hava cıva psikolojide buna bir ad veriyorlardı unuttum şimdi. :)

Neyse sanki yurt dışına gitmek kolaydı. Parası mı var? Kimin yanında kalacak? Ne iş yapacaktı? Yapamadığın şey içinde ukte kalır gözünde büyütürsün ya o hesap işte. Kendimden örnek vereyim. Yurt dışında da yaşadım, gezdim de tozdum da ama hala aşkı bulamadım. Evlenseydim de belki bulamayacaktım, hamile kalsaydım da. İnsanın karşısına secdiği çıkmayınca olmuyor işte. Şimdi keşke bebeğim olsa diyorum. Hayata bir eser bırakırdım, o benim tutunma sebebim olurdu. Gerçi hala geç değil ama abartıyor yani annen.

senin dünyaya gelmeni isteyen ve emreden cenabı allahtı.
sana canı veren yaşamanı emreden allahtı.
annenin söyledikleri canını çok yaksa da böyle düşün benim de annem beni düşürmek için çok çabalamış ama ben allahın emriyle yaşamışım
bu dünyada yapacak işlerin varmış şekerim üzme kendini
bu can sana allahın emanet verdiği bişey
annenin isteyip istememesi önemli değil

iyi de annenin yeniden aşık olması veya yurtdışına yerleşmesi için sen bir engel teşkil etmiyorsun ki.. demek ki hayal ettiği hayat annenin kısmetinde yokmuş. bunu sana 24 seneden sonra söylememeliydi, kötü olmuş. ama herkesin bir boşboğazlık anı vardır, sende bunu öyle gör takma kafana tatlım.. şimdi pişman mısın diye sorsan annene eminim değildir. çok aklı başında bir kıza benziyorsun, bence iyi ki doğmuşsun

vicdan azabi duyman gereken bir durum yok, sen secmedin dunyaya gelmeyi, ayrica annen pekala seni alip yurtdisina cikabilir, asik da olabilirdi, bu hayati kendisi secmis basarisizlklarina bahane ariyor.

benım aılemde cok kızları olsun ıstemıs ve allah kalplerine gorede vermıs.annem babam cok sevmısler benı.sımdı bende anneyım o zaman bunları hıssetmıs ve paylaşmış.sımdıkı hayallerını sorun ıstersenız annenize hepsı sızınle ılgılıdır onlar gecmıste kalmış seyler yanı

boşyere canını sıkmana gerekyok annen evliliklerinin başından beri bir hata olduğunu zaten biliyormuş,
aslında annen bence senin için üzülüyodur
neticede babandan ayrı yaşamak zorunda kaldın
hangi anne istyerki evladı babasız annesiz büyüsün
evet sen olmasaydın hayat yolunu farklı çizebilirdi ama sana zaten bir kavga anında
olmasayın vs.... gibi cümleler kurmamış samimiyetle söylenmiş şeyler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…