Annem beni delirtecek :(

Kusura bakma canım da annenehak verdim. Çocukluk yapıyorsun şu an. Lojistik bırakılıp tıbbi sekreterlik okunur mu? Geleceğinle oynuyorsun resmen.

Lojistik alanında işe girdiğinde ilk bir iki sene zor olur bazen ama o da bazen. Çok rahat olanlar da var. Bir iki seneden sonra mesailer biter. Orta düzey ingilizce yeterli. Çok iyi olursa yükselme şansın olur. Gerçi sıfır ingilizceyle bölge müdürü olmuş bir arkadaşım da var. Yanında tercüman taşıyor.

Tabiri caizse geleceğinin içine ediyorsun. Çok pişman olacaksın.

Okuyacağın bölüme karar vermek senin hakkın.
O meslekte bir ömrü annen değil sen geçireceksin.
O yüzden ne istediğine sen karar ver.

Bugün meslek edinme kurslarının levhasını okudum (şehirde işim vardı),tıbbi sekreterlikte vardı ki üni okumadanda meslek edine biliyorsun,herhalde annende bu ilanı okudu
Kursa giderek de tibbi sekreter olunuyor ama is garantisi yok sozlesmelisin seni sozlesmen bitince kapi disari eden olacak ama uni bitirip kpss yle kazaninca oyle bi problem yok arada 800-900 tl fark var.annem bunu anlamiyor iste bi turlu anlatamadim :-( cok kararsizim coook. Tercihlerimi verdim coktan ama annemin suratini gordukce silesim geliyor tercihleri

Yalnız akp hükümeti önümüzdeki yıllarda epey halk hastanelerin açılışını gerçekleştirecek bu olacak sen ünide okurden kpssy iyi çalış puanı yüksek olanlar alınacak, boş zamanında ünide zevke sefaya dalma ,diyeceğim Yalnız akp hükümeti önümüzdeki yıllarda epey halk hastanelerin açılışını gerçekleştirecek bu olacak sen ünide okurden kpssy iyi çalış puanı yüksek olanlar alınacak, boş zamanında ünide zevke sefaya dalma ,diyeceğim Yalnız akp hükümeti önümüzdeki yıllarda epey halk hastanelerin açılışını gerçekleştirecek bu olacak sen ünide okurden kpssy iyi çalış puanı yüksek olanlar alınacak, boş zamanında ünide zevke sefaya dalma ,diyeceğim Yalnız akp hükümeti önümüzdeki yıllarda epey halk hastanelerin açılışını gerçekleştirecek bu olacak sen ünide okurden kpssy iyi çalış puanı yüksek olanlar alınacak, boş zamanında ünide zevke sefaya dalma ,diyeceğim bu

İkinci ogretimler duz liseden de aliyor.

Anladım.. bak sana şöyle bir şey söyleyim ona göre karar ver. Tanıdığım mezun öğretmen yakinlarim hala atanma bekliyor defalarca sınava girip hala bir sonuç elde edemiyorlar ve çoğuda keşke 2 yıllık sağlık bölümü okusaydim daha iyiymis diyor. Bu şekilde düşünenlerde var, diğer arkadaşların söylediği gibi kurslada sekreter olunuyor diyenler. Ama şunu söyleyim kursla olunan sekreterler asla kadrolu olmuyor. asgari ücretle çalışıyor. mezun tıbbi sekreterler en az 2000 lira maasla ise başlıyor. Ama okursam pişman olur muyum diye dusunuyorsan kesinlikle yazma.

Aynen oyle. Hic bana gore degil.

benim nişanlım da tıbbi sekreterlik mezunu.kpssden yüksek puan alabilmek için göbeği çatlıyor şu anda.
özel sektörde nasıl çalışıldığı hakkında fikrim yok. ama devet düşünüyorsan 73le atama yapıldığı dönemler oldu.
puanlar virgülden sonrasıyla değişiyor.1-2 puan değil yani.
kpss den iyi puan alırım ben diyorsan hiç düşünme. en azından kafan rahat olur.

Canim meslegini mutlu olacagin dogrultuda kendin secmelisin tabii ki ama oyle basmiyor diye kendini küçümseme. Deneyen ilgilenen herkesin kafasi basar. Ha tabii bazilari cok daha iyi olur sen daha geride olursun o baska. Sen bence zaten basmiyor diye sevmemissin ve denememissin hic.

Hayirlisi.. :-(

Okuyacağın bölüme karar vermek senin hakkın.
O meslekte bir ömrü annen değil sen geçireceksin.
O yüzden ne istediğine sen karar ver.
annem ahimi aliyosun deyince hic bi isim rahat gitmicekmis gibi geliyor onun korkusu var

Zaman ya anne'ni yada seni haklı çıkaracak ,ama seni haklı çıkarması için bazı şeylerden mahrum kalman gerek ,ve bol bol kpssy çalışman şart bunu göze alıyorsan sorun yok ......
Bol şanslar

canım ben özel bi üniversitede bu bölümü okuyorum eğer kadrolu olup atanabileceksen ne ala rahat temiz iş ama özel hastanelerde diplomanın hiç bi önemi asgari ücretle başlatıyolar lise mezunları çaışıyor genelde sağlık bölümlerinden diyaliz radyoterapi vb bölümleri okursan çok daha iyi olur ben çok pişmanım şahsen napıcağımı bilmiyorum tek kurtuluşum sağlık yönetimi bölümüne geçiş hakım var tamamlarsam belki iyi bi pozizyonda çalışırım

guzelim insan az cok bilir neyi basarip basaramayacagini.. matematik yapamiyorum diyosan yapamiyosundur.. hukuk matematiksiz imkansiz,bi de 3senedir puanlarindan belli olmustur az cok hukuk gelip gelmeyecegi.. annenin bunu anlamasi lazim.. yalniz istedigin bolum de cok dise dokunacak bi bolum degil.. baska bi saglik bolumunu arastirsan?orta yolu bulsanz

Gecen sene radyoloji diyaliz ameliyathane hizmetleri gibi bolumler de tutuyordu 2 yillik diye begenmedi burun kivirdi hc bisey begenmiyor kadin ya

hukuk eşit ağırlığın en yüksek puanlı bi bölümüdür. Aynen sayısalın tıbbı gibi falan.
Madem sen de bir sene daha denerim hukuk olsun diye falan düşünüyorsan hukuka ulaşamasan bile puanın iyidir ki az sınırı zorlamak için “kasabilirim” gibi konuşuyorsun. Ama zaten hukuk sınav sonuçlarına göre mümkün değilse bunu baz alarak örnek vermen çok saçma.
Puanın ortalama ise daha geçerli bölümler denemelisin. Mesela sınıf öğretmenliği gibi.

Anlamadim tam olarak ne dediginizi sonucta benim hukuk okumak gibi bi istegim yok hukuk kazanmak gibi bi iddiam da yok. Bu sene sozelden sinava girdim ve 330 aldim sozelden 400u gecemedigin surece bir anlam ifade etmiyor. Bu arada cevabiniz icin tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…