- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi portakalcicegiii
-
Kursa giderek de tibbi sekreter olunuyor ama is garantisi yok sozlesmelisin seni sozlesmen bitince kapi disari eden olacak ama uni bitirip kpss yle kazaninca oyle bi problem yok arada 800-900 tl fark var.annem bunu anlamiyor iste bi turlu anlatamadim :-( cok kararsizim coook. Tercihlerimi verdim coktan ama annemin suratini gordukce silesim geliyor tercihleriBugün meslek edinme kurslarının levhasını okudum (şehirde işim vardı),tıbbi sekreterlikte vardı ki üni okumadanda meslek edine biliyorsun,herhalde annende bu ilanı okudu
İkinci ogretimler duz liseden de aliyor.
Aynen oyle. Hic bana gore degil.Lojistik iyi ama ingilizcen iyi değilse iş bulamazsın uluslar arası işler bunlar hem okuma hem yazma ingilizce çok iyi olması şart sonra akşam mesaileri var aslında erkek işi evlendikten sonra akşam mesaisine kalmana eşin izin verlrl mi?gümrük bekletecek sen evrak hazırlayacaksın
Eksiğiniz var
Hayirlisi.. :-(Kusura bakma canım da annenehak verdim. Çocukluk yapıyorsun şu an. Lojistik bırakılıp tıbbi sekreterlik okunur mu? Geleceğinle oynuyorsun resmen.
Lojistik alanında işe girdiğinde ilk bir iki sene zor olur bazen ama o da bazen. Çok rahat olanlar da var. Bir iki seneden sonra mesailer biter. Orta düzey ingilizce yeterli. Çok iyi olursa yükselme şansın olur. Gerçi sıfır ingilizceyle bölge müdürü olmuş bir arkadaşım da var. Yanında tercüman taşıyor.
Tabiri caizse geleceğinin içine ediyorsun. Çok pişman olacaksın.
annem ahimi aliyosun deyince hic bi isim rahat gitmicekmis gibi geliyor onun korkusu varOkuyacağın bölüme karar vermek senin hakkın.
O meslekte bir ömrü annen değil sen geçireceksin.
O yüzden ne istediğine sen karar ver.
şu an üniversite tercih aşamasındayım tıbbi sekreterlik yazcam puanım da tutuyor ama annemi memnun edemiyorum 3 senedir ygs lys ye giriyorum 3 sene boyunca hep aynı kriz. onune onlarca bolum secenegi koydum hepsine burun kıvırdı. ben seni hep hakim savci olarak hayal ettim gidip sekreter mi olacaksın diyo. ama işte basmıyo kafam matematige dershaneye gittm gene olmadı eger yapabilseydim 1 sene daha kalacak hukuk için savaşacaktım yemin ederim. ama olmuyo ol mu yoo!! küstü bana şimdi de.. annemin küçümsediği kadar kotu mu tıbbi sekreterlik? bu arada soran olursa yaşım 20... teşekkürler şimdiden
guzelim insan az cok bilir neyi basarip basaramayacagini.. matematik yapamiyorum diyosan yapamiyosundur.. hukuk matematiksiz imkansiz,bi de 3senedir puanlarindan belli olmustur az cok hukuk gelip gelmeyecegi.. annenin bunu anlamasi lazim.. yalniz istedigin bolum de cok dise dokunacak bi bolum degil.. baska bi saglik bolumunu arastirsan?orta yolu bulsanzşu an üniversite tercih aşamasındayım tıbbi sekreterlik yazcam puanım da tutuyor ama annemi memnun edemiyorum 3 senedir ygs lys ye giriyorum 3 sene boyunca hep aynı kriz. onune onlarca bolum secenegi koydum hepsine burun kıvırdı. ben seni hep hakim savci olarak hayal ettim gidip sekreter mi olacaksın diyo. ama işte basmıyo kafam matematige dershaneye gittm gene olmadı eger yapabilseydim 1 sene daha kalacak hukuk için savaşacaktım yemin ederim. ama olmuyo ol mu yoo!! küstü bana şimdi de.. annemin küçümsediği kadar kotu mu tıbbi sekreterlik? bu arada soran olursa yaşım 20... teşekkürler şimdiden
guzelim insan az cok bilir neyi basarip basaramayacagini.. matematik yapamiyorum diyosan yapamiyosundur.. hukuk matematiksiz imkansiz,bi de 3senedir puanlarindan belli olmustur az cok hukuk gelip gelmeyecegi.. annenin bunu anlamasi lazim.. yalniz istedigin bolum de cok dise dokunacak bi bolum degil.. baska bi saglik bolumunu arastirsan?orta yolu bulsanz
Tesekkur ederim :)Zaman ya anne'ni yada seni haklı çıkaracak ,ama seni haklı çıkarması için bazı şeylerden mahrum kalman gerek ,ve bol bol kpssy çalışman şart bunu göze alıyorsan sorun yok ......
Bol şanslar
hukuk eşit ağırlığın en yüksek puanlı bi bölümüdür. Aynen sayısalın tıbbı gibi falan.
Madem sen de bir sene daha denerim hukuk olsun diye falan düşünüyorsan hukuka ulaşamasan bile puanın iyidir ki az sınırı zorlamak için “kasabilirim” gibi konuşuyorsun. Ama zaten hukuk sınav sonuçlarına göre mümkün değilse bunu baz alarak örnek vermen çok saçma.
Puanın ortalama ise daha geçerli bölümler denemelisin. Mesela sınıf öğretmenliği gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?