Annem boşanacak ama...

zezella

ay bak tahsin geliyorlar soldan soldan.
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
2.905
7.948
herkese iyi akşamlar. annem boşanacak, kendisi okul müdür yardımcısı. biz 4 kardeşiz. bir evimiz bir arsamız bir de arabamız var. bu malların hepsi evlilikleri boyunca kazanılmış. şimdi boşandıklarında babam bizim dördümüze nafaka vermek zorunda mı? ben reşitim, diğer 3 kardeşim reşit değil. ayrıca hakim en azından evi bize verir mi?

evlilikte alınan bütün mallar yarı yarıya paylaşılır ama annen ile baban anlaşırsa ev sizde araba veya arsa baban da kalabilir diye düşünüyorum

evlilikte alınan bütün mallar yarı yarıya paylaşılır ama annen ile baban anlaşırsa ev sizde araba veya arsa baban da kalabilir diye düşünüyorum
dördümüze de nafaka vermek zorunda mı yoksa reşit olduğum için üç çocuk için mi nafaka verilir?

dördümüze de nafaka vermek zorunda mı yoksa reşit olduğum için üç çocuk için mi nafaka verilir?
üç çocuğa zaten bağlanır ama reşit olduğun için şöyle oluyormuş şimdi baktım bir hukuk sitesinden
---İştirak nafakası, çocuk 18'ini bitirinceye kadar devam eder. 18 yaş dolduğu anda re'sen son bulur. Çocuk ergin-reşit bir kişi olmakla, kendisi "yardım nafakası" için ayrı bir dava açabilir. Daha önce iştirak nafakası almış olsa da olmasa da bu davayı (yardım nafakası) açabilir

Ben 18 i doldurduğum da kesmişti babam ama okudugum için iştirak davası açmıştım sen de alabilirsin.

Reşit olduğun için nafaka alamazsın, eğer üniversite öğrencisi ise iştirak nafakası alabilirsin. Bunun dışında eğer anlaşmalı boşanacaklarsa protokolde zaten mal paylaşımının nasıl yapılacağı belirtilir.

Belli bir yıldan önce (tam bilmiyorum ama 2000 ya da 2004 falandı sanırım) yapılan evliliklerde mallar eşit paylaşılmıyor diye biliyorum. Yani kimin üzerineyse onun sayılıyor normal şartlarda. Anlaşılarsa malların üstünde istedikleri gibi tasarruf yapabilirler.

Okuyorsan nafaka alabilirsin ayrı bir dava açarak.

X