Annem çocuğuma bakamam diyor..

damldaml80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2007
42
1
86
Diyarbakır
Merhabalar,

4,5 aylık hamileyim.Annenle aynı şehirde,10 dakikalık mesafede oturuyoruz.Hamile kalmadan önce bebeği kimseye emanet edemem ben bakarım diyordu(mühendisim ve tam gün çalışıyorum),şimdilerde iyi bi bakıcı bulalım,ben bakamam diyor.Dün evine temizlikçi alacaktı,sabah aradım bişeye ihtiyacın var mı diye,yok dedi zaten öğlene kadar bitecek dedi.Akşam aradım napıyorsun diye,bir sürü sitem etti,çok sorumsuzmuşum da,hiç ilgilenmemişim de vsvs.Bu aralar çok tutarsız davranıyor,napacağımı şaşırdım,çok merhametsiz ve ilgisiz ayrıca.Çevremde hamile olduğumu öğrenen herkes ufak tefek hazırlıklara yardım edyor,hevesle bişiler örüyor falan ama annemde hiç bir kıpırtı yok.Sizde aynı problemleri yaşıyormusunuz?

Evli değilim
Ama merak ettim anneniz önceden de böylemiy di yoksa
Siz evlendikten sonramı değişti

insan neye alısmıyorkı sende alısırsın zamanla..canını yakar daha da cok yakacak ..ben daha beterlerını de yasadım yasıyorum da ve alıstım da onunla yasamaya..sabır ve dayanma gucu dılerım..

hepmi böyleydi yoksa yeni yenimi böyle davranmaya başladı sana?
Bence fazla üstüne düşme..

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.
Bu nedenle konu Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.

Ben bakamayacağım bir zamanda çocuk doğurmamak taraftarıyım...
Çocuğumu başkasının yetiştirmesini istemem...
Annem, kaynanam ya da bakıcıya bırakmam çocuğumu, ben de yanında olmalıyım...

Şimdi konumuz annen...
Aslında çok şaşırmadım bu duruma...
Daha önce de öyle ilgisiz miydi, yoksa çocuk olayından dolayı mı öyle oldu?

Aslında bekarkende problemlerimiz vardı(maaşımın tümünü eve bırakmamı isterdi,kendime bişey alsam kıyameti koparırdı) fakat evlenince bu problemler bitmişti.Fakat şimdi farklı problemlerle tekrar gerilmeye başladık.Hayır zaten ben kendi çocuğuma bakmak için bakıcı tutacaktım fakat ilk zamanlar kendi derdini anlatamaz,bakıcı kötü davranır falan diye kendi gözetiminde olacaktı.Şimdi böylesöylemeye başlayınca ben işten ayrılıcam.Bu duruma gocunmuyorum,sonuçta bu benim bebeğim,her türlü fedakarlığı yaparım,sadece annemin şefkatsiz tavırları ve sözünden dönmesi beni çok üzüyor.

Başta annenize herşey güllük gülistanlık gelmiştir ama gebeliğiniz ilerleyince sizi büyüttüğü zamandaki gücü,gençliği,kuvveti bulamayacağını anlamıştır.
Bu açıdan anlayabilirim,ama hiçbir hazırlık yapmaması bebeğe örgü filan örmemesi düşündürüyor..

bence annen bebeğine bakmak zorunda değil, bebek bakmak zor bi iş ve bi yaştan sonrada pek kaldırılcak bi iş değil, zaten seninde canını sıkan önce bakarım sonra bakmam demesi sanırım

bence bebekler için en güzeli, kendi annesinin bakması 3 yaşına kadar, özeldeysen ara vermeyi düşünebilirsin eşinin kazancı iyiyse

ama işi bırakamam diyosan, bi bakıcı bul annende sık sık gelip kontrol etsin, bakıcı güzel bakıyormu diye gözetsin, ama sonrada bunu sık sık kafana kakacaksa kendi başının çaresine bakman en iyisi bence, herkes anne yönünden çok şanslı olamıyor çünkü

Son düzenleme:
Çalışma hayatı ve çocuk düz hesap yapılmıyor bence annene ne kadar çok güvenmez ve beklenti içine girmezsen o kadar mutlu olacaksın sen de bol bol kaynananı öv belki kendine gelir annen mesafe bırak o peşine düşsün!

belki söyleyeceklerim garip gelecek ama, bebek ilk torun mu? annen menapoz mu geçiriyor?
davranışlarındaki tutarsızlık değişen hormon dengesinden olabilir ve anneanne olma psikolojisi de onu bebekten uzaklaştırmış olabilir. malum torun demek 'artık ben torun torba sahibi,yaşlı bir kadınım' demek...

bence anneniz torununu gördüğü zaman fikri değişecek,bakmak isteyecek..hem ablacım sen bunları kafana hiç takma sadece bebeğini düşün..

Bebeğim ilk torun olacak.Annem de 49 yaşında ve genç görünümlüdür.Böyle fikir değiştirmesini anlayamaıyorum.Herkes annen şimdi hazırlıklara başlamıştır falan diyo ama ben cevap olarak ne diyeceğimi şaşırıyorum.Zaten yapı olarak kimseye yük olmayı,iş yaptırmayı sevmem.Bebeğim için seve seve fedakarlık yapacağım.Ama şunu düşünüyorum,ben daha doğmamış bebeğim için bile bu kadar fedakarlık düşünürken,kendi 30 yaşındaki kızı için hiç mi bişeyler düşünmüyor?Annelik = fedakarlık değilmidir?

Bence annenizin bir derdi var esas. Cocuk konusunu rafa kaldirip annenizle ilgilenin. Belki size anlatmak istedigi, psikolojisini de etkileyen bir durum vardir. Madem boyle davranislari degisti. Anneniz duzelene kadar bebek bakimi konusunu acmayin bence.

maalesef anlıyorum seni, içine oturuyo insanın annesinin böyle davranması dimi..
ben hamile oldugumu soyledıgımde annem 3 gun aldırmam ıcın ıkna etmeye calıstı benı (ustu kapalı konusuyo, dırekt aldır demıyo tabı). kac gun suratı asık gezmıs teyzemlerden ogrendım. herkes bıseyler alırken, orerken annem hıc oralı olmadı, cınsıyetını ogrendıgımde kız dedıgımde 'aaa hadı yaa keske erkek olsaymıs dedı'. hamıleyken her kontrolumde bı kere bıle bebegı sormadı ben anlatıcakken sen nasılsın onu soyle falan dedı.. her seferınde aglıyodum hala da ıcımde yaradır.. ama su war kı ben artık kımseden bısey beklememeyı ogrendım. ben kendımı yapmak zorunda dııl falan dıyerek awutmaya calısıyodum...
boswer canını sıkmamaya calıs, artık kafasında ne kurduysa wazgecmıs... annen sonucta..

henüz 4,5 aylık hamileymişsiniz, daha önünüzde nasipse bir o kadar daha zaman var....bu süreyi hem kendinizi, hem bebeğinizi hem de annenizi strese sokmadan herşeyi zamana bırakarak geçirmenizde fayda, hatta gereklilik var....belkide anneniz bir süreçten geçiyordur, toruncuğunun yüzünü görünce, sevgisi yüreğine düşünce fikri değişebilir....torun tadını, o muhteşem duyguyu rabbim herkese tattırsın...

hamileyken daha önceden basvurdugum bi iş teklifi gelmişti gercekten kaçırılcak gibi degildi annem basta bakarım dedi sonra bakıcı tutarsın ben arada gelir bakarım onlara dedi en sonda parayla bakırım dedi.2. çocugumu dogurdum ikisinede kendim bakıyorum ama herzaman özenmişimdir torunlarına bakan kızının oglunun evinde kalan sırf torununa bakmak için lojmanda oturuyorum ve çevremdede okadar çokki şimdi düşünüyorum annemden okadar çok dayak yedimki iyiki bırakmamışım kendim bakmışım çocuguna vuran torununa niye yapmasın diyorum.benim düşüncem herşey para degil en az 3 yasına kadar çocuguna öperek severek heranın tadını çıkararak bakmak en güzeli.

valla benim ablamın iki çocuğu var bebekken de baktı yıllardır şimdide bakıyo 1.5 yıldır ve parasız üstüne üstlük ablamdan bi teşekkr bile almıyor yazık sabah kalkıyo ablamın evine gidiyo bi 10dk'lık mesafe var çocukları alıyo,sonra akşam 7dede tekrar gidip evine bırakıyor sizce revamı bu anneme böyle düşünün bide böyle annelerde var bakamamda diyemiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…