Annem çocuklaşmaya başladı.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Ben 21 yaşındayım, annem de 41. İkimiz de bekarız. Normalde hiç bir sıkıntımız yoktur, her şeyimizi birbirimize anlatırız. Ben öğrenciyim, o çalışıyor. O dışarıda çalıştığı için ev işlerini ve yemeği ben yaparım. Yemek konumuz da şöyledir; daha önce hiç yapmadığım ya da yeni deneyeceğim bir yemek olursa önce annem o yemeği yapar, onu izlerim, sonraki seferler ben yaparım.

Bu ara annem bi' bilgisayar oyununa başladı. Hatta bende oynuyordum, sen seversin diye ona da yolladım. Bir kaç gecedir oyundan dolayı yatmak bilmiyor. Sabah 8'de kalkar ama en erken 3'te yatar. Gece defalarca uyarırım. Anne yat, anne yatmadın mı sen hala, anne sabah kalkamayız hadi gel yatalım diye. (Ben annem gittikten sonra da uyuyorum bugünlerde o yüzden gece saat 3 benim için çok geç bi' saat değil.) İlla oyununu oynayacak ama yatmıyor.

Hafta başından beri de şöyle bir problemimiz var. Pazartesi ve Perşembe akşamı daha önce yapmadığım ama annemin bildiği yemekleri yaptım. Hatta annem yardım edecek diye bilerek onun gelmesini bekledim malzemeleri hazırlayıp. Telefonda da konuştuk gün içinde "akşama karnıbahardan şöyle şöyle bir yemek yapmayı planlıyorum ama yardım etmen lazım" dedim, tamam sen haşla beni bekle dedi) Akşam oturdu bilgisayarın başına. Kalkmak bilmedi. Ben de bir şey söylemedim. Gittim yemeği yaptım, sonuçta ne kadar kötü olabilir ki diyerek.

Sonra annemi çağırdım, tamam diye seslendi, gelmedi. Bi' daha çağırdım tamam geliyorum dedi, yine yok. Çaydanlık onun olduğu odadaydı, onu almaya gittim, anne hadi yaa dediğimde tamam şu olsun 2 dksı kaldı geliyorum dedi, gittim çayı demledim hala annem yok. Geri gittim odaya "15 yaşında bilgisayar başından kalkmayan ergenlere döndün anne yeter yemek soğudu gelince oynarsın" dedim. Tamam tamam diye geçiştirdi.

Evet anlıyorum gündüz çok yoruluyor, belki iş yapmak istemiyor ama bu iki hafta önce de aynıydı. Şu oyundan sonra cılkı çıktı. İki hafta önce ben hafta içi temizlik yapıyorum diye bana "haftasonu beraber yaparız yorulma" diyen kadın bugün yerinden kalkmıyor. Derdim iş yaptırmak değil de, yemeğe çağırınca gel, oyun bağımlısı olma. Bi' de uyku sorunumuz var tabi. Bir kaç yıl önce bende böyle yatmak bilmiyordum ve annem modem kablosunu sökmüştü kızıp. Ben aynı şeyi yapamam haliyle.

Bu arada şunu belirteyim, akşam 8 ile gece 1 arası oyunla falan işi yok. Yani ne yaparsa akşam 8'e kadar ve gece 1'den sonra yapıyor. Dün yemekte bana "havadan anne oldun sayemde, nası uğraştırıyorum seni ama ehehe" falan diye takıldı. Bende üzerine "madem anneyim o tabaktakiler biteceeeek" dedim. Gülüştük. O da farkında sanırım ama benim abarttığımı da düşünüyor olabilir. Sizce abartıyor muyum?

Sizce bu konuda ne yapabilirim?

Bilgisayar oyunları bazen insanları müptela yapabiliyor , benim ablamın eşi geçen yıllarda savaş strateji oyunu oynuyordu ve filolarına saldıracaklar diye işe bile geç gittiği oluyordu . Ama bir süre sonra sıkılıyor insanlar. Bende bir dönem facebook oyunlarıdan , şu çiftlik falan işleri ile uğraştım , dedim ya bir süre sonra sıkılıyor insan. Annene göre yeni bir meşgale işte.Benim 50 küsür yaşındaki komşum halen devam ediyor oyunlarına , hatta takılıyorum ona bazen , dilenci gibi sürekli malzeme istemeye utanmıyormusun falan diye :1:

ne güzel ewt anne görevini size yüklemiş ama bence ne yaptığının farkında anneniz ... işallah en kötü atışmanız ve anlaşmazlığınız bu gibi konular yüzünden olur .. allah mutluluğunuzu daim etsin .. çokta abartılacak bi konu deil ....

Bilgisayar oyunları bazen insanları müptela yapabiliyor , benim ablamın eşi geçen yıllarda savaş strateji oyunu oynuyordu ve filolarına saldıracaklar diye işe bile geç gittiği oluyordu . Ama bir süre sonra sıkılıyor insanlar. Bende bir dönem facebook oyunlarıdan , şu çiftlik falan işleri ile uğraştım , dedim ya bir süre sonra sıkılıyor insan. Annene göre yeni bir meşgale işte.Benim 50 küsür yaşındaki komşum halen devam ediyor oyunlarına , hatta takılıyorum ona bazen , dilenci gibi sürekli malzeme istemeye utanmıyormusun falan diye :1:

İşte bizim oynadığımız da böyle tarlalı marlalı bir oyun. Krallık kuruyorsun. İnşallah annem de vazgeçer ya da bu kadar kendini kaybetmeden oynar.

ne güzel ewt anne görevini size yüklemiş ama bence ne yaptığının farkında anneniz ... işallah en kötü atışmanız ve anlaşmazlığınız bu gibi konular yüzünden olur .. allah mutluluğunuzu daim etsin .. çokta abartılacak bi konu deil ....

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Annemle en son 17 yaşında kavga ettim ben. İkimiz de birbirimize çok anlayışlıyızdır. Bu konunun da aramızda sorun olacağını sanmıyorum ama sorun olmaması için yapabileceğim ek bir şey var mı onu merak ettiğim için açtım konuyu.

vallahii benimde aynı konuda sıkıntım var.teyzem 39 yaşında oyundan başını kaldırmıyo sürekli elinde bilgisayar mutfağa kahve icmeye giderken bile bilgisayarı götürüyo :)) insanın sinirleri bozuluyo ama anneniz tarafından bakınca sanırım o yeni başlamış kadıncağızın hosuna gitmiştir bırakın bi müddet sonra sıkılır kendiliğinden bırakır zaten :)

hehehe :1:annenle ılıskınıze bayıldım .cok guldum okurken .
annenın de dedıgı gıbı sen anne olmussun o da kız ,yerler degısmıs ne guzel anne kız gecınıp gıdıyorsunuz:9:
cok takmayın kafanıza yenı basladıysa bu tur oyunlara,merak sarmıs olabılır .
bıraz daha bekleyın bakalım .eger hala aynı devam ederse depresyonda olabılır dıye dusunuyorum

vallahii benimde aynı konuda sıkıntım var.teyzem 39 yaşında oyundan başını kaldırmıyo sürekli elinde bilgisayar mutfağa kahve icmeye giderken bile bilgisayarı götürüyo :)) insanın sinirleri bozuluyo ama anneniz tarafından bakınca sanırım o yeni başlamış kadıncağızın hosuna gitmiştir bırakın bi müddet sonra sıkılır kendiliğinden bırakır zaten :)

annemin bilgisayarı masaüstü taşıyamıyo neyse ki :1: inş sıkılır bi' an önce :1:

hehehe :1:annenle ılıskınıze bayıldım .cok guldum okurken .
annenın de dedıgı gıbı sen anne olmussun o da kız ,yerler degısmıs ne guzel anne kız gecınıp gıdıyorsunuz:9:
cok takmayın kafanıza yenı basladıysa bu tur oyunlara,merak sarmıs olabılır .
bıraz daha bekleyın bakalım .eger hala aynı devam ederse depresyonda olabılır dıye dusunuyorum

depresyonda olduğunu sanmıyorum açıkçası, merak sarmış olabilir tabi. Beklemek yerine şımarmayı tercih ettim bu akşam "anne ben sen yemek yapmazsan yemicem sıkılıyorum zaten yeaa :41: " falan dedim. :1:

empires and allies mi oynuo
ben de bağımlı oldum da ona birazcık :1::1::1:

castle ville'e sardık biz bu ara, o bende takıntı olmuştu bi' dönem :9:

oynasın ne var.yemegını bılgısayar masasına goturuver yanı ne olur.bende anneyım neler cekıyorum neler.kı daha kızım 2 yasında sızın yasa gelene kadarda neler yasarım bılmıyorum.kendıne eglence bulmus eglensın kadıncagız yakında sıkılır zaten.sızın yaptıgınızı oda sıze yapıyor hem etme bulma dunyası.bayıldım annenıze bu arada.

oynasın ne var.yemegını bılgısayar masasına goturuver yanı ne olur.bende anneyım neler cekıyorum neler.kı daha kızım 2 yasında sızın yasa gelene kadarda neler yasarım bılmıyorum.kendıne eglence bulmus eglensın kadıncagız yakında sıkılır zaten.sızın yaptıgınızı oda sıze yapıyor hem etme bulma dunyası.bayıldım annenıze bu arada.

hangi anne çocuğuna "ben senin için bunları yaptım sende ileride bunları bunları yapacaksın" diye yaklaşır yahu. :27:
bu etme bulma dünyası meselesi değil. olay yemeğini bilgisayar masasına götürmem ya da iş yapmaktan kaçmam falan da değil. ben zaten normalde yaptığım şeyler dışında bir iş de yapmıyorum :34:
şikayetçi olduğum noktayı siz çok yanlış anlamışsınız. :34:

Bayıldım desem kızmazsın umarım, ancakkk sorumluluk çok ama çok ağır birşeydir, hele de genç yaşta. Bu kadar yük sırtlanma. Annen çok genç evet arkadaş olmak güzel ama roller karışmasın.

Sen çocuksun anne değilsin. Herkes rollerini bilecek. Yaptıklarında anneye yardım olarak gör. Bu şekilde bir hayat seni ilerleyen yaşlarında boğar. Gençsin, gençliğini yaşa tabiki yardım et ama sadece yardım, evi sırtlanma.

Son düzenleme:
Bayıldım desem kızmazsın umarım, ancakkk sorumluluk çok ama çok ağır birşeydir, hele de genç yaşta. Bu kadar yük sırtlanma. Annen çok genç evet arkadaş olmak güzel ama roller karışmasın.

Sen çocuksun anne değilsin. Herkes rollerini bilecek. Yaptıklarında anneye yardım olarak gör. Bu şekilde bir hayat seni ilerleyen yaşlarında boğar. Gençsin, gençliğini yaşa tabiki yardım et ama sadece yardım, evi sırtlanma.

teşekkür ederim cevabınız için. Şu an maddi katkım yok eve, annem çalışıyor bende okula hiç bir şekilde uğramayan öğrenciyim yani ev hanımıyım. Annem dışarıda yeterince yoruluyor diye evde çok iş bırakmamaya çalışıyorum. Zaten sadece iki kişiyiz, çok yük olmuyor. İleride dediğiniz gibi olur mu bilmiyorum ama şu an durumdan şikayetçi değilim :34:

kızma canım ben de öyleyim :)))
geceleri o site bu film şu oyun derken,aha şimdi bile saat 06:34
bağımlılık yeminle....normal öğretimim ama kalkamadığımdan ikinci öğretimlere abone oldum resmen:-/

mazur gör anneni,geçer elbet hevesi :)

Son düzenleme:
kızma canım ben de öyleyim :)))
geceleri o site bu film şu oyun derken,aha şimdi bile saat 06:34
bağımlılık yeminle....normal öğretimim ama kalkamadığımdan ikinci öğretimlere abone oldum resmen:-/

mazur gör anneni,geçer elbet hevesi :)

annem durulmak bilmiyor, bilgisayara program kurmuş hiley enerji falan yüklüyor artık :9: Ama yatma saatini falan düzene koydu neyse ki :9:

Çok samimi, çok hoş yazmışsınız, okurken gülümsedim. :)

Bu durumun çok uzun süreceğini sanmıyorum,
erkek olsaydı bu sıkıntılı bir durum olurdu,
çok uzun zaman alırdı vazgeçmek için oyun oynamaktan ama kadınlar için farklı olduğunu düşünüyorum.

Muhtemelen oyuna şimdilik dalmıştır, çıkması yakın olur. :)

Olabilir, belkide yılların yorgunluğunu çıkarmak ister bazı zamanlar, kafa boşaltan ne varsa yönelmez miyiz ona hepimiz kısa sürede olsa. ?

Son düzenleme:
Çok samimi, çok hoş yazmışsınız, okurken gülümsedim. :)

Bu durumun çok uzun süreceğini sanmıyorum,
erkek olsaydı bu sıkıntılı bir durum olurdu,
çok uzun zaman alırdı vazgeçmek için oyun oynamaktan ama kadınlar için farklı olduğunu düşünüyorum.

Muhtemelen oyuna şimdilik dalmıştır, çıkması yakın olur. :)

Olabilir, belkide yılların yorgunluğunu çıkarmak ister bazı zamanlar, kafa boşaltan ne varsa yönelmez miyiz ona hepimiz kısa sürede olsa. ?

Teşekkür ederim. :1:

Oyundan sıkılmak bilmiyor da, normal seviyeye indirdi neyse ki. Bu arada sanırım annemin bu çocuklaşması oyunla ilgili değil.
Şımardı bu ara çok o, yerim onu :9:

Mesela bu sabah aradı;

-Napıyosun cadııı?
+Uyuyorum anne.
-Hadi kalk atölyelerimi topla sonra da yanıma gel sıkıldım ben.
+İş yerinde sıkılmak ne ya? :1: Tamam toplarım, yemek yapmam lazım akşam üstü de gelirim beraber döneriz eve.
-Gelirken çikolatayla cips alsana canım çekti. Ne yemek yapacaksın?
+Mantar sote yapıcam ama az daha uyuycam anne nolur rahat bırak beni :1:
-Ben mantar yemek istemiyorum yaa, yapma yemek akşam buluruz bir şey.
+Tamam anneeee.
-Hadi kalksana ya bekliyorum burada direk gel çok sıkıldım.
+Tamaaaam.

Back
X