Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
karar senin kararın
yazdırdı yazdırmadı bunun için laf etmeye bile gerek yok
bizdede sadece babaların adı yazıldı ikimizin anne babasıda ayrı değil
hiç düşünmedim anormalmiyim acaba![]()
arkadaşım benimde annem babam ayrı, bende kendi kişisel tercihim doğrultusunda babamla görüşmüyorum hiç ve düğünüm oluncada davetiyeye adını yazdırmayı düşünmüyorum kesinlikle. belki sadece soyadları olabilir kız ve erkek tarafının duruma bağlı. ama kendini yazmaya mecbur hissediyorsan bi arkadaş fikir önermişti, davetiyelerin bi kısmında yazsın babanın adı, baba tarafına gidecek olanlarda. mantıklı bi fikir bence.
Allah kimseyi annesinden babasindan sogutmasin insallah amin...
Ben Nisanliyim ve hayirlisiyla evlenmegi düsünüyoruz seneye söyle bir sorunumuz var benim annem ve babam ayrilar Annem kesinlikle Babamin adini dügün davetyemize yazilmasini istemiyor... Babamin aileside eger davetyeye Adini yazmazsaniz hicbirimiz gelmiyecez diyorlar gecen sene kiz kardesim evlendi ve adini yazmadik davetyeye o günden beri bize karsi cephe kurmuslar sanki halalarim vs. hemen dediler zaten eger senin dügününde adini yazmazsaniz gelmiyecez Nisan yaptik kücük bir salonda oraya dahi gelmediler sizce ne yapayim ?
Simdiden okuyupda zaman ayirdiginiz icin tsk ederim:26:
seni görünce çok üzüldüm inan ağladım niye diye sorarsan benm kızımda böyle bir durumda mı kalcak diye allah yardımcın olsun umarım kızımın babasının içine allah evlat sevgisi verir senin kadar büyümeden mutluluklar dilerim canım.
Bir tanıdıgımızın annesi vefat etmişti.babası tekrar evlendi.Ailesinin adına merhum annesinin adı ve üvey annesini de yazmışlardı.Herkes beğenmişti.
Ki sizin babanız.Aranızda ne yaşanmışsa yaşanmış bu babanız oldugu gerçeğini değiştirmiyor.İleride ne olacağı belli olmaz belki aranız iyi olur yazmadıgınız için pişman olabilirsiniz.
Şimdiden mutluluklar dilerim.
bence adını yazdırmalısın babanın. çünkü her ne olduysa baban olduğu gerçeğini değiştirmez. ama arada sırada görüşüldüğüne göre çok aşırı büyük olaylar , ( çok afedersin ) büyük rezillikler olmamış belli ki...aradaki ilişki tamamen kopmuş olsydı ya da telafisi ve affı mümkün olmayan büyük acılar,rezillikler yaşatmış olsaydı size öldü farzedilip yazdırılmayabilinirdi belki...ama bence ( tabi ki siz herşeyin en doğrusunu kendiniz bilrsiniz ) adını yazdırın davetiyeye eşinizin ailesine de ileride kullanabilecekleri bir koz vermeyin ellerine...insanoğlu bu....herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle....
Ben cok duygusalimdir bir anda yanar bir anda sönerim.... Annemi üzecek hicbirsey istemiyorum o yüzden cok kafama takiyorum iste :26:
"Halam sagolsun " Onun sayesinde kötü olan biziz babam olacak sahis bizi on sene önce birakip yabanci bir kadinla beraber oldu iki de cocugu oldu ve kötü yine annem oldu halam olacak kadinin yüzünden annem bizim icin calismadi bile cocuklarim perisan olmasin yalniz kalmasinlar rabbime sükür hicbirzaman annemin basini yere egdirecek birsey yapmadik kardesim evlenirken adini davetyeye yazmadik ondan sonra babamin sülalesi bize düsman oldular... olmadik seyler yazip cizdiler nedense hep de bana sucu atdilar halbuki ben sadece isime gidip geliyorum kimseye karismiyorum ama anlamiyorum![]()
Hepinize ayri ayri cok tsk ediyorum
Allah herinizden razi olsun ne muradiniz varsa versin hicbirinizi evlatlarinizdan eslerinizden ayri koymasin insallah..
Cok zor birsey bu yasadiklarimiz. Biz o adama Baba dahi diyemiyoruz insan nefret bile edemiyor.. Bize kimse hak vermedi anlamaya calismadi halam olacak sahis iki damla göz yasi dökünce hep hakli o oldu..
Ben onlari kendimden yana allaha havale etmisim o haklarinda neyse onu versin insallah..
canımm nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız seninle, benimde mutlu bir birlikteliğim var, ben düğünümde onu görmek istemiyorum ama hiç bunları düşünmemiştim sayende düşündüm..
Burada ağladımm.
Senin belki hiç yanında olmamış ama benim 15 yaşına kadar aşık olduğum adam olmuştu babammm !! Ben ne anne görürdm ne birşey, varım yoğum oydu.
Sonra ne oldu ?? UYANDIMMMMMM!!! oda bizi terketti, hemde annem hastanede kanser ile savaşırken, bizim en zor en acı günlerimizde. Hemde öyle birkerede terk etmedi, bize hayatı zehir etii, gitti gelmedi, geldi gitmedi, evimizi cehenneme çevirdi, hergün kıyamet kopuyordu, her odada birimiz ağlıyorduk, 3 yıl benden çokta büyük olmayan biriyle birlikteliği varmış..
Sonra noldu ipler koptu ayrıldık , dedğin gibi onun tarafı tamamen bizimle bağını kesti, yalanlarla dolanlarla herkese rezil etmeye çalıştı ( tabiki bizi bilen biliyor ) hayatımızı altüst etti, ben onu ne düğünümde nede cenazemde istemediğimi yüzüne söledim, benim ne iyi ne kötü günümde yok yeri , OLMAYACAK...
Ayrılıp gitti, ne aradı ne sordu, kirada oturuoyruz ne yioruz ne içiyoruz, peşimize bir ton borç taktı. hergün alacaklılar onu aradı bizim kapımızda, bizi rahatsız ettiler, ne oldu aradan 2 seneye yakın bir zaman geçti ,ben çok iyi bir şeklde ayakalrımın üzerindeyim, annemde sağlığına kavuştu.. herşeyde yolunda ( Allah bozmasın )
Halada kararım aynı , madem o yüzüstü bırakabildi, hiçe sayabildi canından bir parçayı. Benim düğün davetiyemde adının yazılmasını da haketmiyordur, istediği kadar herkes bana sırtını dönsün, benim yaşadığımı çektiğimi onlar bilemez, onlar 10 dk üzüldü ben yıllarca yaşadım çektmm !!
Bu konu bana çok yakın geldi, o yüzden bu kdar uzun yazdım k.bkmayın, ama bence kuru kalabalıktansa az olsun öz olsun düğünün canımmm
Keyfine bak, mutluluğuna bak.... Önemli olan bu, annenide evlenince yanlız bırakma ona o boşluğu yaşatma benim tavsiym ::// En masum en haketmeyenlerden biride anneler oluyor bu durumlarda. hem ayakta durmanın zorunluluğu hemde yaşananların acısını en zor anlar atlatıyorr.
Sana mutluluklar , çooooooooookkkkkkkk mutlu olllll.
Cok tsk ederim evet haklisin herseyi biz cektik bende onun sefasini sürmesine izin vermicem gelmiyen gelmesin canlari sagolsun ha birgün yanimdalar ha yoklar
Cenab allah sizleri daha mutlu etsin insallah... Aminn
Insani kimseye muhtac etmesin en önemlisi o bence... Hamd olsun allaha...
Tekrar sagol varol yazdigin icin sizlerin sayesinde azda olsa bazi kararlar vermege basladim...
canımm nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız seninle, benimde mutlu bir birlikteliğim var, ben düğünümde onu görmek istemiyorum ama hiç bunları düşünmemiştim sayende düşündüm..
Burada ağladımm.
Senin belki hiç yanında olmamış ama benim 15 yaşına kadar aşık olduğum adam olmuştu babammm !! Ben ne anne görürdm ne birşey, varım yoğum oydu.
Sonra ne oldu ?? UYANDIMMMMMM!!! oda bizi terketti, hemde annem hastanede kanser ile savaşırken, bizim en zor en acı günlerimizde. Hemde öyle birkerede terk etmedi, bize hayatı zehir etii, gitti gelmedi, geldi gitmedi, evimizi cehenneme çevirdi, hergün kıyamet kopuyordu, her odada birimiz ağlıyorduk, 3 yıl benden çokta büyük olmayan biriyle birlikteliği varmış..
Sonra noldu ipler koptu ayrıldık , dedğin gibi onun tarafı tamamen bizimle bağını kesti, yalanlarla dolanlarla herkese rezil etmeye çalıştı ( tabiki bizi bilen biliyor ) hayatımızı altüst etti, ben onu ne düğünümde nede cenazemde istemediğimi yüzüne söledim, benim ne iyi ne kötü günümde yok yeri , OLMAYACAK...
Ayrılıp gitti, ne aradı ne sordu, kirada oturuoyruz ne yioruz ne içiyoruz, peşimize bir ton borç taktı. hergün alacaklılar onu aradı bizim kapımızda, bizi rahatsız ettiler, ne oldu aradan 2 seneye yakın bir zaman geçti ,ben çok iyi bir şeklde ayakalrımın üzerindeyim, annemde sağlığına kavuştu.. herşeyde yolunda ( Allah bozmasın )
Halada kararım aynı , madem o yüzüstü bırakabildi, hiçe sayabildi canından bir parçayı. Benim düğün davetiyemde adının yazılmasını da haketmiyordur, istediği kadar herkes bana sırtını dönsün, benim yaşadığımı çektiğimi onlar bilemez, onlar 10 dk üzüldü ben yıllarca yaşadım çektmm !!
Bu konu bana çok yakın geldi, o yüzden bu kdar uzun yazdım k.bkmayın, ama bence kuru kalabalıktansa az olsun öz olsun düğünün canımmm
Keyfine bak, mutluluğuna bak.... Önemli olan bu, annenide evlenince yanlız bırakma ona o boşluğu yaşatma benim tavsiym ::// En masum en haketmeyenlerden biride anneler oluyor bu durumlarda. hem ayakta durmanın zorunluluğu hemde yaşananların acısını en zor anlar atlatıyorr.
Sana mutluluklar , çooooooooookkkkkkkk mutlu olllll.