• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem erkek arkadaşımla tanıştı ve onu beğenmedi

nurcaaaa9

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2025
6
0
1
merhabalar öncelikle geçmiş bayramınızı kutluyorum ve uzun yazımdan dolayı sabredip okuyanlara teşekkür ediyorum. öncelikle şunu söylemeliyim benim 6 aylık bir ilişkim var ve ikimizde birbirimizi çok seviyoruz. ailelerle tanışmak benim için büyük birşey ve erkek arkadaşım ailesiyle tanışmamı çok istiyordu ben erken olduğunu söylüyordum ama ailesi çok baskı yapıyordu onlarla tanışmam için çünkü beni çok beğeniyorlardı. bu bayram annesinin bayramını kutlamak için gittim babası evde yokken. herkes benim oturmamı kalkmamı ağırbaşlılığımı çok beğendi benim için can atıyorlar. ailesiyle işler ciddiye binmeden tekrar aynı ortamda bulunmak istemiyorum çünkü bir gelin ne kadar ağırdan alırsa kendisini o kadar değerli olacağına inanıyorum. annem de erkek arkadaşımı biliyordu fakat fotoğraflarımızı görmedi hiç ona rağmen annemin kanı ona kaynamıştı hediyelerle beni mutlu etmesiyle. dün annemle tanışmaya geldi ve annem onu beğenmedi anneme göre yakışıklı değildi ben ailemin tek çocuğuyum ve ailemiz ağırdır biraz. sevgilim de annemi görünce eli ayağına dolandı heyecandan ve havadan sudan konuşması gerekirken akrabalarını kötüledi babasının yıllardır çalıştığı iş yerinden maaşlara zam geldiği için çıkarıldığını akrabalarının onların arsalarını ucuza almaya kalktıklarına kadar anlattı ve annem onu beğenmedi. onu istemiyorum benim beklentim bu değildi dedi. fakir bir aile değil orta halli bir aile fakat annem onun fakir olduğunu sandı ailesini çok kötü sandı çünkü eskiden annesi başka bir adamla evlenmiş adam ölünce ilk çocuğunu adamın ailesi adamın kuzeniyle evlenmezsen çocuğunu sana vermeyiz diye tehdit etmiş çocuğunu alıp gidemezsin eğer kabul etmezsen çocuğunu bir daha göremezsin demişler ve bunu da anneme anlattı ve annemin gözünde aile çok kötü fakat ben aileyi gördüm ve bu hikayeyi öğrendiğimde bende korkmuştum ama bu 30 sene önceki mevzu büyük dedenin yaptığı bir kötülük çok eski bir mevzu. annem sevgilimin bir heyecanı yüzünden sevgilimin korkudan boşboğazlığı yüzünden onu istemiyor. ikimizde birbirimizi çok seviyoruz. yaşananları ailesine anlatmamasını sadece benim ailemin gözbebeği olduğumu ve annemi hafife almamalarını söylemesini istedim ondan. onun ailesi tanışmanın iyi geçtiğini sanıyor. annem çok olumsuz konuştu. sevgilim normalde her ortamda ağır başlıdır ama annem sessiz kaldıkça annemin manipülasyonuna gelip yersiz konuştu yaptığı hatanın farkında. evlenmemiz için daha önümüzde 4 yıl var şimdi diyeceksiniz ki yaşınız küçük annen böyle demişse senin görmediğin birşey görmüştür onda vs. fakat inanın ki öyle değil ve sizden ricam annemin kabul etmesi için ne yapmalıyım 4 sene sonra kim öle kim kala zamanın ne getireceğini bilemezsin demeden bana annemin sevgilimi onaylaması için ne yapmamız gerektiğinin tavsiyesini verir misiniz. babam vefat ettiği için annemin onayı bizim için çok önemli. yahut bir başka sorum aile onaylamadığı halde düğünü olup mutlu bir aile kuran var mı aranızda yahut çevrenizde bunu öğrenmek istiyorum.

evet ben ve erkek arkadaşım daha çok küçüğüz
Evet öylesiniz. Sen daha okuyacaksın meslek sahibi olacaksın. Olgunlaşacaksın hayata atılıp öğreneceksin tecrübe edineceksin. Daha uzun bir yol var. Öyle oğlanın ailesinin seni beğenmesi istemesi falan gözünü boyamasın bunlar hiçbir şey. Okulun bittiğinde başladığından çok daha farklı olacaksın. Kafanı bulandirma bunlarla.

Ahahah tam bir çocuğun ağzından çıkacak şeyler. Boşboğaz, çünkü çocuk. Ha bu herif muhtemelen 50 yaşında da boşboğaz olacak o ayrı mesele.

19 yaşında aileyle tanışılmaz değil, tanışılır tanışmasına da, aileler de nasıl bir antika ki çocukların ilişkisinin evliliğe varacağını düşünüyorlar. Bir taraf hmmm gelin hanım iyimiş diyor (gelin dediği de kendi totosunu toplayamaz, anası olmasa aç kalır) diğer taraf kızımı bunlara vermem diyor falan. 😂😂😂

Büyük konuşmuyorum,benim de 13 yaşında kızım var.Sana önce abla tavsiyesi bol bol kitap oku,inan okuyana kadar bağlantı nasıl kuracağımı şaşırdım.Yaşın çok genç erkek arkadaşın olabilir,annenin de kiminle gezip,tozduğunu bilmesi hem güvenliğin,için önemli hem de senim göremediğini görmesi için.
Ağzının boşluğu iyi olmamış,kötü intiba uyandırmış.Evlilik işini düşünmeden önce kendini geliştirmeye,kariyerine odaklanmaya ne dersin?Kimseyi şuan ikna etmek için uğraşma,zamana bırak.Sakın bir hata yapıp,kaçma girişiminde bulunma.4 sene uzun bir zaman şimdiden koşulsuz kefil olma erkek arkadaşına.

evet. okuyorum ve ailesi de o da okumama karşı değil. karşı gelseler tek kalemde silerim fakat konu sevgilimin tipi ve çizdiği kötü aile tablosu.
bu kafayi degistirmezsen cok ezilirsin. okumana "izin vermelerini" beklersen cok ezilirsin. anneni uzme.

''Gelin ne kadar ağırdan alırsa o kadar değerli olur'' , ''düğünü olup yuva kuran'' 19 yaşında gencecik kızların mesleğine eline almak, şehir şehir gezmesi yerine bu düşüncelerde olması beni çok üzüyor.

Bu şeyler düşünmen de anormal değil ama önceliğin bence şuan hayatını şekillendirmek yani meslek sahibi olmak, okumak, kariyer olsun.
Soruna gelecek olursak sevgilin biraz boşboğazmıs gerçekten. Ailene baskı kurma rahat ol su kadar yolunu bulur.

5,5 yıldan sonra, nişandan 3 gün önce kayınvalidesiyle tanışan ben ağırdan almakta bir dünya markasıyım şu durumda. O yüzden bu kadar kıymetliyim demek, taşlar yerine oturdu 😌

Sevgilin 30 yaşına gelse, boşboğazlığı düzelse bile ciddiye alamaz artık annen.
Kimse de kızının böyle bir ailenin oğluyla evlenmesini istemez.
Sevgilimin ne suçu var diyeceksin ama evlenirseniz muhatap olacağın aile gelinini, ölen kocasının kuzeniyle zorla, tehditle evlendirmiş bir aile. Zorla evlenen kişi de kayınpederin olacak.
30 sene öncesi sandığın kadar uzak bir zaman, karanlık çağlar falan değil. Burada birçok kadın 30 yaş civarında zaten.
O yıllarda müge anlı olsaydı ve sevgilinin ailesini programa çıkarsaydı "aa bunların bu programda ne işi var ki, çok normal bir şey yapmışlar" demezdi yani kimse.
Tanışmak için baskı yapmalarından bile belli zaten kafa yapıları. Evlerden ırak bir aile.

annemi görünce eli ayağına dolandı heyecandan ve havadan sudan konuşması gerekirken akrabalarını kötüledi babasının yıllardır çalıştığı iş yerinden maaşlara zam geldiği için çıkarıldığını akrabalarının onların arsalarını ucuza almaya kalktıklarına kadar anlattı ve annem onu beğenmedi. onu istemiyorum benim beklentim bu değildi dedi. fakir bir aile değil orta halli bir aile fakat annem onun fakir olduğunu sandı ailesini çok kötü sandı çünkü eskiden annesi başka bir adamla evlenmiş adam ölünce ilk çocuğunu adamın ailesi adamın kuzeniyle evlenmezsen çocuğunu sana vermeyiz diye tehdit etmiş çocuğunu alıp gidemezsin eğer kabul etmezsen çocuğunu bir daha göremezsin demişler ve bunu da anneme anlattı
ya konu sahini ne diyecegini bilemeyip ilk saniyeden anlatılacak seyler mi bunlar?
adam neyi nerede söylemesi gerektigini bilmeyen malın teki
tamam sev et, gez toz, hediyeles ama 19 yasinda da bu malla evlenme planlari yapma
her sevgilimizle evlenmiyoruz. gezip tozuyoruz, egleniyoruz sonra musait bir yerde ayriliyoruz böyle tırt insanlardan.
kendini pisman olacagin durumlara sokma.
ayrica bu ishal ağızlı adam ailesine mi anlatmayacak bugun olanları? sen inaniyor musun?
bin kere anlatmistir en kötü ayrintilariyl

herkes benim oturmamı kalkmamı ağırbaşlılığımı çok beğendi benim için can atıyorlar. ailesiyle işler ciddiye binmeden tekrar aynı ortamda bulunmak istemiyorum çünkü bir gelin ne kadar ağırdan alırsa kendisini o kadar değerli olacağına inanıyorum.
Gerçekten henüz 19 yaşınızda bunlara mı kafa yoruyorsunuz. Güzelim Allah aşkına git derslerine odaklan, gez toz eğlen. Ne gelini, ne ağırbaşlılığı şimdiden yahu.. Gelin olarak değil erkek arkadaşınızın sevgilisi olarak görmeliler şuan sizi. Çünkü daha yeni reşit olmuş çocuklarsınız. Kim bilir birkaç sene sonra neler neler değişecek hayatınızda. Bende kızım olsa sevgilisini tanımak isterim ama onların hemen böyle gelin damat moduna girmesini istemem. Sadece çocuğu yakından tanıyıp kızıma zarar verir mi, iyi biri mi kötü biri mi onu ölçer tartarım. Şimdiden siz gelin, damat moduna girmişsiniz.

merhabalar öncelikle geçmiş bayramınızı kutluyorum ve uzun yazımdan dolayı sabredip okuyanlara teşekkür ediyorum. öncelikle şunu söylemeliyim benim 6 aylık bir ilişkim var ve ikimizde birbirimizi çok seviyoruz. ailelerle tanışmak benim için büyük birşey ve erkek arkadaşım ailesiyle tanışmamı çok istiyordu ben erken olduğunu söylüyordum ama ailesi çok baskı yapıyordu onlarla tanışmam için çünkü beni çok beğeniyorlardı. bu bayram annesinin bayramını kutlamak için gittim babası evde yokken. herkes benim oturmamı kalkmamı ağırbaşlılığımı çok beğendi benim için can atıyorlar. ailesiyle işler ciddiye binmeden tekrar aynı ortamda bulunmak istemiyorum çünkü bir gelin ne kadar ağırdan alırsa kendisini o kadar değerli olacağına inanıyorum. annem de erkek arkadaşımı biliyordu fakat fotoğraflarımızı görmedi hiç ona rağmen annemin kanı ona kaynamıştı hediyelerle beni mutlu etmesiyle. dün annemle tanışmaya geldi ve annem onu beğenmedi anneme göre yakışıklı değildi ben ailemin tek çocuğuyum ve ailemiz ağırdır biraz. sevgilim de annemi görünce eli ayağına dolandı heyecandan ve havadan sudan konuşması gerekirken akrabalarını kötüledi babasının yıllardır çalıştığı iş yerinden maaşlara zam geldiği için çıkarıldığını akrabalarının onların arsalarını ucuza almaya kalktıklarına kadar anlattı ve annem onu beğenmedi. onu istemiyorum benim beklentim bu değildi dedi. fakir bir aile değil orta halli bir aile fakat annem onun fakir olduğunu sandı ailesini çok kötü sandı çünkü eskiden annesi başka bir adamla evlenmiş adam ölünce ilk çocuğunu adamın ailesi adamın kuzeniyle evlenmezsen çocuğunu sana vermeyiz diye tehdit etmiş çocuğunu alıp gidemezsin eğer kabul etmezsen çocuğunu bir daha göremezsin demişler ve bunu da anneme anlattı ve annemin gözünde aile çok kötü fakat ben aileyi gördüm ve bu hikayeyi öğrendiğimde bende korkmuştum ama bu 30 sene önceki mevzu büyük dedenin yaptığı bir kötülük çok eski bir mevzu. annem sevgilimin bir heyecanı yüzünden sevgilimin korkudan boşboğazlığı yüzünden onu istemiyor. ikimizde birbirimizi çok seviyoruz. yaşananları ailesine anlatmamasını sadece benim ailemin gözbebeği olduğumu ve annemi hafife almamalarını söylemesini istedim ondan. onun ailesi tanışmanın iyi geçtiğini sanıyor. annem çok olumsuz konuştu. sevgilim normalde her ortamda ağır başlıdır ama annem sessiz kaldıkça annemin manipülasyonuna gelip yersiz konuştu yaptığı hatanın farkında. evlenmemiz için daha önümüzde 4 yıl var şimdi diyeceksiniz ki yaşınız küçük annen böyle demişse senin görmediğin birşey görmüştür onda vs. fakat inanın ki öyle değil ve sizden ricam annemin kabul etmesi için ne yapmalıyım 4 sene sonra kim öle kim kala zamanın ne getireceğini bilemezsin demeden bana annemin sevgilimi onaylaması için ne yapmamız gerektiğinin tavsiyesini verir misiniz. babam vefat ettiği için annemin onayı bizim için çok önemli. yahut bir başka sorum aile onaylamadığı halde düğünü olup mutlu bir aile kuran var mı aranızda yahut çevrenizde bunu öğrenmek istiyorum.
4 sene kim öle kim kala diyeceğimi. 6 ayda annen ile tanıştırman, ailesi ile tanışman çok ama çok saçma. Önündeki 1 sene içinde bile neler olacağını bilemezsin. Aileler devreye girerse en ufak olumsuzlukta ayrılmak daha zor olur hatta işler cirkeflesir bile.
Annen sonuna kadar haklı. Annenin yerinde olsam bu genç ile evlenmene her türlü engel olurum. İlk tanismada bu kadar aile özelini döken bir erkeğe asla güvenmezdim. Tam bir bosbogaz. Heyecandan falan olduğunu da düşünmüyorum. Demek ki öyle biri.
Babamı kaybetmissin. Başın sağolsun. Hele başta baba yokken annemin onaylamadigi biri ile asla evlenmezdim. Büyükler tecrübelidir. Evlatlarının iyiliğini ister. Gelecekte neler olabileceğini kestirebildigi için olumsuz bakıyor.
Aklın varsa ayrıl. 6 ayda ne sevgisi ne tanıması...

:( kayınpeder ne yapmış keşke öğrenmeseydim moralim bozuldu akşam akşam.
benim arkadasimin ailesinde de aynisi olmus. kizin annesi severek biriyle evlenmis, adam daha cocuk olmadan cicim ayinda vefat etmis. ama adamin babasi bir kere aldigi gelini birakmak istememis, daha reşit olmamis ogluyla evlendirmis. yani kadin 19 yasinda falanken 15 yasindaki eski kayinbiraderiyle evlenmis, bir sürü de cocuk yapmis - biri arkadasim.
arkadasimi severim ama cidden ailesi psikolojisi bozuk sacma sapan travmali insanlar. eger bu arkadasim arkadasim olmasaydi da o aileden biriyle evlenmek isteyen arkadasim olsaydi "manyak misin sen, böyle deli aileye gidilir mi? babani seçemezsin ama kayinbabani secebilirsin, yazik etme bunlarla akraba olup" derdim

19 yaşında aile tanışmalı ciddi ilişkiye çok mu gerek var? Annen dibine kadar haklı. Kendi kızın olsa sen de böyle bir aileyi uygun görmezsin.
Annen yaşında değilim ama yine de senden büyüğüm, kardeşim olsan ben de onaylamazdım. Kızımın kayınpederinin kuzeninin eşiyle evlenmiş birisi olmasını istemezdim. Bu kadar karışık aile ilişkileri bana göre değil açıkçası. Gayet düz sıradan aileler iyidir, macera aramaya gerek yok.

benim arkadasimin ailesinde de aynisi olmus. kizin annesi severek biriyle evlenmis, adam daha cocuk olmadan cicim ayinda vefat etmis. ama adamin babasi bir kere aldigi gelini birakmak istememis, daha reşit olmamis ogluyla evlendirmis. yani kadin 19 yasinda falanken 15 yasindaki eski kayinbiraderiyle evlenmis, bir sürü de cocuk yapmis - biri arkadasim.
arkadasimi severim ama cidden ailesi psikolojisi bozuk sacma sapan travmali insanlar. eger bu arkadasim arkadasim olmasaydi da o aileden biriyle evlenmek isteyen arkadasim olsaydi "manyak misin sen, böyle deli aileye gidilir mi? babani seçemezsin ama kayinbabani secebilirsin, yazik etme bunlarla akraba olup" derdim

Aynı şekilde düşündüm de yazamadım. Zorla evlilik ne demek ya. Bu aileye giren çıkamaz.

Aynı şekilde düşündüm de yazamadım. Zorla evlilik ne demek ya. Bu aileye giren çıkamaz.
bir de böyle bir konuda bile sesi cikmayan ezik kadinlar zamanla güçlenip kendileri oglan doğurup erk olunca o cocuga daha bir sariliyorlar, birakmiyorlar , geçmisin hincini alıyorlar.
demiyorum ki kotu ailelerde dogan cocuklarla kimse evlenmesin, hayat onlara tekrar tekrar vursun diye ama seviyorum asigim demeden bir de durup düşünmek lazim, sonucta bu insanlara cocuk vereceğiz, biz bosanip kurtulsak da cocugumuzu ömür boyu bu insanlarla muhatap edecegiz. düşünmek lazim iyice. aşk sevgi bunlar gecici duygular. insan en cabuk en sevdiginden nefret eder hayal kırıklığına uğrarsa.
önce beyinle karar vermek lazim.
cok seviyorsan cok asiksan yasa yasayacagini, hemen ayril diyen yok:)

Valla dicem kusura bakma .4 sene sonrasına kim öle kim kala yavrum. Daha yaşın da çok geç anladığım kadarıyla .dur bir önce kendini bul sonra dengini bulursun. Zamana bırak. Annen haklı mı haksız mı gösteririr

ya konu sahini ne diyecegini bilemeyip ilk saniyeden anlatılacak seyler mi bunlar?
adam neyi nerede söylemesi gerektigini bilmeyen malın teki
tamam sev et, gez toz, hediyeles ama 19 yasinda da bu malla evlenme planlari yapma
her sevgilimizle evlenmiyoruz. gezip tozuyoruz, egleniyoruz sonra musait bir yerde ayriliyoruz böyle tırt insanlardan.
kendini pisman olacagin durumlara sokma.
ayrica bu ishal ağızlı adam ailesine mi anlatmayacak bugun olanları? sen inaniyor musun?
bin kere anlatmistir en kötü ayrintilariyl
Çocuk iyi ki heyecanlıymış, heyecanlı olmasa dedesinin doğumuna kadar anlatırmış. 🤣

Back
X