Annem gecen hafta yanimda vefat etti..

Esilayagmur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
715
333
103
Annem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.

Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.

Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.

Nasil kendimi toparlayacagim?

Başınız sağolsun . O sizin annenizdi . Sizin acınızı kimse yaşayamaz ve anlayamaz . Size saygı gösterip kahkahalarını başka zamana saklayabilirlerdi. Şuan silmek falan demeyin de bi süre tavrınizi alabilirsiniz . Sizin de acınız hafiflicek elbet . Zamana ihtiyacınız var . Cok zor durum yaşamadım ama tahmin ediyorum . Anneniz sizin caniniz di . Onların bi kan bağı yok anlayamazlar. Geçicek elbet sabredin.

Başınız sağ olsun annenizin mekanı cennet olsun.. Sizi çok iyi anlıyorum benzer süreçleri ben de babamın ardından yaşamıştım. biz acımızı yaşayamıyorken güya acı paylaşmaya gelip ,kıymali pideleri yiyip bi de tuz yok mu diye soruyorlardı. bir yandan da futbol siyaset muhabbetleri..nefret etmiştim bu adetlerden.. bir daha da görüşmedim o akrabalarla(akbabalarla).. boşverin konu sahibi Allaha havale edin onları, elbet onların da acı günleri olacaktır..

Annem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.

Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.

Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.

Başın sağolsun. Allah yardımcın olsun.. Bu yaptıkları yanlış.. Ama insan kendi başına gelmedikçe anlayamaz. Onların annesi olsa üzülürlerdi... Allah sana sabırlıklar versin.. Bu bir imtihan bunu hiçbir zaman unutma.. Ve Allah sevdiği kulunu sınarmış.. Allaha yönel ibadetlerine yönel.. Ve anneciğine bol bol dua et. Kuran oku.. Onun buna ihtiyacı var.. 😔😔İnşAllah mekanı cennet olur...

Ben de sevgilim aldattı bana iftira attı diye üzülüyordum. Ölüm diye bir gerçek var malesef. Allah başka dert vermesin. Allah anneninizin mekanını cennet etsin kabir azabı göstermesin. Ne de olsa el kızı uzulseler bile onlar için bir yıkıntı değil bu kayıp. Normal hayata çabuk döndüler.

Yazık gerçekten. Ben sokagımda cenaze varken üzülüp duygulanıyorum bir süre üzüntüsü kalıyor üstümde. Yengelerin insanlıktan nasibini alamamış insan müsveddeleri. Hiçbiriyle görüşmek zorunda degilsin görüşme. Yeri gelincede bu durumun seni ne kadar incitip onlardan soguttugunu söyle ama. Başın sagolsun Rabbim sabır versin canımm benim 🌹

Esila başın sağolsun
Parkinson dan ölür mü insan bilmiyordum ?

Allah rahmet eylesin. İçim sızladı. Rabbim kabirini nuruyla doldursun.

İnsanlar böyle görmeyip duymamaya çalışın. Birkaç yıl önce amcamı kaybettim. Gözü yaşlı oğlunun önünde diğer kuzenlerim (30 lu yaşlardalar ) birbirlerinin sırtlarına binmeye çalışıyordular. Azıyorlar güya. Yeri mi zamanı mı. İnsanın ciğeri yanıyor. Ama böyle insanlara davul zurna çalsan gene boş canım.

Anneciğinize bol bol Kur'an okuyun dua edin inşallah. Saygısızları da boş verin.

Canim benim basin sag olsun kv yanımda yaşıyordu kendisi kalkti abdest almaya odadan çıkınca ay dedi yere oturdu ve son nefesini verdi ertesi gün iki görümcem başka şehirlerde yaşıyorlar sabaha geldiler ben hala ağlıyorum gömüldü geldik ben ağlıyorum aksam hala ben ağlarken onlar gelenlerle sohbet edip gulusuyorlardi acı insandan insana değişir onlarada kızma kırılma annem derdiki şeytan cenaze evinde insanların burnuna üflerki gülsünler diye aciyla yaşanmaz yoksa derdi

Allah razi olsun.
Başınız sağolsun . O sizin annenizdi . Sizin acınızı kimse yaşayamaz ve anlayamaz . Size saygı gösterip kahkahalarını başka zamana saklayabilirlerdi. Şuan silmek falan demeyin de bi süre tavrınizi alabilirsiniz . Sizin de acınız hafiflicek elbet . Zamana ihtiyacınız var . Cok zor durum yaşamadım ama tahmin ediyorum . Anneniz sizin caniniz di . Onların bi kan bağı yok anlayamazlar. Geçicek elbet sabredin.
Allah razi olsun. Gercekten kahkahalari daha kulagimda hemde saatlerce oturup..

Başınız sağolsun, annenizin mekanı cennet olsun.
Ülke olarak cenazelerdeki davranışlarımızda problem olduğunu düşünüyorum ben.
Insanların acısını paylaşmaya değil, sohbete muhabbete gidiliyor.
Cenaze evinin kusurları sonradan ağza sakız yapılıyor, yenen yemek eleştiriliyor vs.
Mesele ölen kisinin kayinvalide olmasi değil yani, mesele yol yordam bilmemek. Neden böyle yaptılar diyip kendinizi daha fazla üzmeyin. Acınız büyük zaten.

Başınız sağ olsun annenizin mekanı cennet olsun.. Sizi çok iyi anlıyorum benzer süreçleri ben de babamın ardından yaşamıştım. biz acımızı yaşayamıyorken güya acı paylaşmaya gelip ,kıymali pideleri yiyip bi de tuz yok mu diye soruyorlardı. bir yandan da futbol siyaset muhabbetleri..nefret etmiştim bu adetlerden.. bir daha da görüşmedim o akrabalarla(akbabalarla).. boşverin konu sahibi Allaha havale edin onları, elbet onların da acı günleri olacaktır..
Allah razi olsun. Evet, Allaha havale ettim hemde icten ice. Bu kisiler uzak degil, evin gelinleri yani abilerimin hanimlari.

Başınız sağolsun ben çoğu cenaze de bu duruma şahit oldum çekirdek ailen dışında kimse üzülmüyor tabiki ğzülmek ayrı saygılı olmak ayrı herkes bir gün ölücek dünya kimseye kalmıyacak ben olsam bir daha muhatap olmaz cenazelerine bile gitmezdim ben babam vefat ettiğinde ilk gün kahve istemiştim 3 gün gülmeye başlamıştım ama şok yüzünden daha sonra kalabalık gidince insan acısıyla baş başa kalıyor ama acı azalıyor zamanla daha iyi olucaksın

Mekani cennet olsun basiniz sagolsun.. o kahkaha atanlar kendilerini olumsuzmu zannediyorlar ?! bugunun yarini var unutmasinlar.. bu nasil bir terbiyesizlik..

el elin esegini türkü cagrarak ararmıs sen ne zannettin ki tatlım ya sen yengelerini tanımıyordun yada annen sana yengenleri sana cok iyi gösterdi aynı seyi hep olmuslar benimde dedem vefat ettiginde yengem güle oynaya pilav yapmıstı ve kendi kızı dıger evlilignden olan ayy ben hastayım gelemem dedi yengemde kızım evde hasta dedi 1 gece kaldı gitti ben cok uzulmustum dedem asla ayırmamıstı mesela o kızıda bize 100 lira para verdiyse onada vermisti yengemleri keza öyle ayırmadı hic ama ne oldu 1 sene sonra

kendi babaları öldü yengemin kızı merdivenlerde bagara bagara indi dedem öldü diyee eee hani sen hastaydın yaa ne olduu gittiler 1 hafta kaldırlar bide duvarları yaptırdılar zavallı dedem ev verdi bi resmi bile yok evlerinde

Başın sağolsun. Allah yardımcın olsun.. Bu yaptıkları yanlış.. Ama insan kendi başına gelmedikçe anlayamaz. Onların annesi olsa üzülürlerdi... Allah sana sabırlıklar versin.. Bu bir imtihan bunu hiçbir zaman unutma.. Ve Allah sevdiği kulunu sınarmış.. Allaha yönel ibadetlerine yönel.. Ve anneciğine bol bol dua et. Kuran oku.. Onun buna ihtiyacı var.. 😔😔İnşAllah mekanı cennet olur...
Allah razi olsun kardesim. Bol bol Yasinler okundu ve ben de okudum. Hatta gelinlerin biri annemin yakin akrabasi

Back
X