Annem gelinimize çok eziyet ediyo, ben zulme rıza göstermek istemiyorum, ne yapacağım

Lütfen beni kutlamayın, ben ailemin sırtıma yüklediği yükleri taşıyamıyorum artık.. Görseniz namazında niyazında, ağzı dumalı insanlar ama nasıl bir fırsat bulurum da kalb kırarım diye fırsat kolluyorlar.. Küçüklüğümden beri hep bu hataları tamir etmeye çalışarak geçti, artık bende de psikoloji kalmadı.. Allahım lütfen evlatlarım ne eşimin ailesine ne benim aileme benzemesin.. Tek nir mazlumun bile kalbini kırmasın, hep yapıcı olsunlar, hangi derde deva olsam diye fırsat kollasınlar.. Sizlerin de hepimizin evlatları arkadaşlar lütfen yumuşak huylu yetiştirelim yeni nesli..

büyük abinizde konuşsanız? yani ilk gelininizin eşiyle, belki kardeşine yapılan huzursuzluğa kendi eşininde sebep olduğunu bilirse uyarır, ciddiyetle durumu ilk gelinin eşi olan kardeşinize açıklarsanız hanımına dur emeyi sınır çizmeyi, kimsenin huzurunu bozmaya hakkı olmadığını savunur.....

birde annenizle konuşmuyor pek görüşmüyorsanız, babanıza açıklayın durumu, sahip çıksın eşinin eline diline...

anneniz ve ilk gelininizle sizin konuşmanız fayda etmiyorsa belki kocalarının tepkisi edecektir, hem babanızbu durumu annenize nazaran daha duyarlı karşılayıp oğlunun huzurunun bozulmasını istemicektir diye düşünüyorum...

son olarak bende sizin yerinizde olsam aynı şeyi yapar üzülür ve elimden gldiğince o kızı korumaya çalışırdım!

Lütfen beni kutlamayın, ben ailemin sırtıma yüklediği yükleri taşıyamıyorum artık.. Görseniz namazında niyazında, ağzı dumalı insanlar ama nasıl bir fırsat bulurum da kalb kırarım diye fırsat kolluyorlar.. Küçüklüğümden beri hep bu hataları tamir etmeye çalışarak geçti, artık bende de psikoloji kalmadı.. Allahım lütfen evlatlarım ne eşimin ailesine ne benim aileme benzemesin.. Tek nir mazlumun bile kalbini kırmasın, hep yapıcı olsunlar, hangi derde deva olsam diye fırsat kollasınlar.. Sizlerin de hepimizin evlatları arkadaşlar lütfen yumuşak huylu yetiştirelim yeni nesli

Annen çok garibime gitti,
Darılma ama nasıl gelinin lafıyla sana soğudu?
Üstelik ona kovarım seni diyebilen bir gelin..
Diğer geline gelince, o da ağlamayı bırakıp savunmaya geçecek birgün
Büyük bir sorun yaşanmadan kardeşinin olaya el koyması gerek...

kendi eşimden kulaklarımla duyduğum laf şudur arkadaşlar
benim annem hakkında kim ne derse desin isterse çok kötü şeyler yaptı desinler ben kimseye aldırmam o benim annem dedi
hatta sen desen gene aldırmam dedi
anladım ki erkeklerin kafa anneye odaklı
o yüzden siz kardeşinizle istediğinizi konuşun o annesini haklı bulacaktır bi şekilde
sizin gelinde iş biter
o biraz dişini göstersin bakalım nolacak

Öz kızına karşı annesini dolduran, kocasını doldurmaz mı, o kardeşim benle konuşmuyor, nedensiz, ne bir köyü söz ne bi tartışma.. Bit sabah kalktı ve konuşmamaya başladı.. Gene de kardeşlerimi çok severim.. Ne dertleri olsa iki elim kanda olda koşarım.. Babama gelince torununu deli gibi sever, aman göstermez belki diye günde 5 vakit gelininin elini ayağını öpecek.. Yapabileceğim bişey yok galiba, kızın biraz sert davranması lazım fakat sertlik bu kıZın fıtratına o kadar zıt ki, çok zor çok..

Haklı olabilirdim bi nebze arkadaşım ama ben kv ve kp yüzünden mesleğimden oldum, 3 aylık çocuğumla süründüm, boşanmanın eşiğine geldik eşimin kafa sanki etti o zaman.. Şimdi asla taviz vermiyor beni ezdirmiyo.. Karım ve çocuğum herseyden herkesten önce diyo yüzlerine.. Ama cidden çok çektik bu duruma gelene kadar..

o işler belli olmaz işte senin eşin aklı başında adammış anlamış durumu
benim eniştem ise tam tersi naparlarsa yapsınlar annem babam diyo da başka bişey demiyo
ben eşimin öyle demesine aldırmadım bile kv iyi bi insan zaten bişey demem. ama eziyet edecek olsa beni savunur yani

dediğim gibi her insan bir değil eniştemle eşim arasında dağlaaaaarrrr var yıllardır kör bir koca resmen

sizin gelin ablamın durumuna düşmesin diye dişini göstersin diyorum

kardeşinle konuş karısına yapılan haksızlıkları ona da göster biraz eşini savunmasını öğrensin ayrıca gelinde bu kadar sessiz kalmasın kendini biraz savunsun yada onlar ne derse desinler bildiğini okusun ağlayacağına he deyip gülüp geçsin hayatına baksın

Bu dunyada iyi olmayacaksin arkadas, yoksa tepene binerlerde binerler…yani ilk gelin gibi olsaydi hersey yoluna girerdi..bise diyeyim arkadasim ama sakin kirilip gucenme…hadi elti eltiyi cekemez diyelim…ilk geliniyle bir olup kucuk gelini ezmeye calisan annen kisiliksiz bana kalirsa…yapabilecegin sey kardesinle kucuk yengeni karsina alip konusmak…kardesinde bilsinki olaylari ona gore belki annesine ve yengesine resti ceker…

çok sinirlendim! yazık günah ya. madem dinden imandan anlıyorlar. kul hakkını anlatıverin onlara bir zahmet ve lütfen küçük yengenize destek olun. Onun sizin desteğinize çok ihtiyacı var. Artı boşanmakla tehtid etsin kardeşinizi. Sonuçta o da hakları olan bir birey. Ne demek git şu testleri yap hem de 3 aylık tazecik geline. Çok ayıp yahu. Bir yerden sonra onun da sabrı taşar söylenmeye başlar gibi. İnşallah o da öyle yapar da burnundan getirir o büyük yengenin.

Öncelikle olaylara bu kadar tarafsız olarak bakmanıza ve gelininizi desteklemenize hayran kaldığımı söylemeliyim. O kızcağız da yeni gelin olduğu için sesini çıkaramıyor belli ki.

Kardeşinizi arayıp durumu anlatın, karısı söylerse ailemi kötülüyorsun diyebilir ama kendi ailesinden biri söylerse olaylara o da farklı şekilde bakabilir. Gerekirse annenizle de konuşun. Ortada ezildiği halde susan mazlum bi kız var çünkü. Anne babasından ayrılmış gelin gelmiş kimsenin onu üzmeye hakkı yok, o kız sizin evinizde bir emanet.

bizim oralarda görümceye mikser derlerdi =))
benimde mikserim var =))
seni tebrik ederim duyarlı olman harika bi davranış
abini alıp konuşsan anlatsan durumu eşine destek çıkar diye düşünüyorum
kızcağız söylemeye çekiniyordur
yanlış anlaşılmaktan korkuyordur
en iyi sen anlatırsın
abi böle böle yengemin yanında ol
annemler ble böle yaptılar sesini çıkartmadı
sen destek ol yanında ol bizimkilerlede fazla görüştürme vs vs
konuşabilrsin aslında
ama annenler duyarsa abin derse durum değişebilir :S

ne olursa olsun MAZLUMUN YANINDA ol. zalimlik yapan annende olsa dik dur . bence kardeşin ,sen ve yengen çok iyi bir üçlü koalisyon olursunuz ve karşınızda kimse duramaz :)

Kendi anneniz olmasina ragmen tarafsiz bakabilmenizi takdir ettim. Gebelik testini alip yap sunu demesine sinir oldum ne hakla karisabilir! Erkek kardesinize soyleyin karisina sahip ciksin korusun kollasin

Son düzenleme:
Valla şöyle öğüt verdim size tuhaf ya da saçma gelebilir.. Yuvayı yuva yapan çocuk.. Çocuk sahibi olursan kocan kimsenin lağına bakmaz onun uyku düzeni için sizi bi yere sürüklemez.. Bana hak verdi, haklısın anladım dedi.. En nefret ettiğim şey birilerinin işine burnumu sokmak ama kardeşim bebek delisi.. En güzel çare bu gibi.. İnşallah bu kız da sınırları korumayı öğrenir..

Cok iyisin:)
İnşallah bu iyilik sana geri döner! :)

Yanlız, o kız yerinde olsaydım. .
Sinirlenme ama, onu koruyamayan, böyle şeyleri yaşatmaya izin veren bir adamdanda hemen bir çocuk yapmaya korkardım.

Allah insanın içine biraz iyilik ve güzellik versin ya..
Vicdan sahibi olmayı nasip etsin..

Kötülükle beslenip kötülükten haz alan insanlarla aynı atmosferde yaşadığım için çok rahatsızım..

Seni kutluyorum ben konu sahibesi arkadaşım, sık sık destek ol yengene..
Umarım düzelir..

Konu sahibi..
Görümcem olur musun?
Lütfen lütfennnn

Şaka bir yana tebrik ediyorum gözü kör ailem ailem diye yaklaşmayıp, o kızın da
bir anne evladı olduğunun farkında olduğun için..

Senin gibi duyarlı birine bu öneriyi hiç yakıştıramadım ama ben :26:
Çocuk evliliğin kurtarıcısı erkeği terbiye edici bir alet bir araç değildir :26:
Mutsuz bir yuvaya getirilen bir çocuk da mutsuz olmaz mı? Olmayacak mı ?
Aynı evde mi oturuyorlar sorusuna yanıt vermemişsin ama aynı evde oturuyorlar galiba :44:
Bu daha da kötü.Eğer evleri ayrı olsaydı kapasın kapısını tıkasın kulaklarını diyecektim :26:
Kızın ailesiyle konuşulsa kızlarına sahip çıksalar iş daha da mı büyür ki :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…