Annem hayatimi mahvetti....Yavaş yavaş

Üzülme konu sahibi. Bu ülkede, başkalarının yanında çocuğuna, "Aşkım," (özellikle bunu yazdım) diye hitap eden annelerin çoğu hınçlarını çocuklarından çıkarıyor. Bir ülkede kadın eğitimli değilse, o ülkenin önü, arkası, sağı, solu bataktır. Çevremde senin annen gibiler hiç eksik olmuyor. Genç yaşında eşini kaybetmiş, üç çocukla başbaşa kalmış bir melek büyüttü beni. Sırtımda binlerce kez Türkiye'yi gezdirsem hakkını ödeyemem ama eller kadir kıymet bilmiyor. Annenizdir, büyüktür demeyeceğim. Bakamayacaksa doğurmayacak, sorumluluk kaldıramayacaksa evlenmeyecek. Bu kadar basit. Büyük olması sizin üzerinizde güç kullanması anlamına gelmez. Anneliği değil, insan olmayı kutsasak ne güzel olacak. Uzak durmalısınız. Bence hak edene hak ettiğini vermelisiniz anneniz bile olsa.

Üvey annenin adı çıkmış işte. Baksana öz anneler neler yapıyor çocuğuna???

Üzülmeyin. Önünüze bakın. Çocuğunuza nasıl davranılmaz bunu biliyorsunuz. Gerekirse yardım alın. Kolay değil yaşadıklarıniz..

Ben bu mantığı anlamıyorum psikoloğa giden delimi oluyor illaki.Sizinde uzman birinden destek almanız gerek çok ağır şeyler yaşamışsınız anlattıklarınıza bakılırsa ve annenizinde artık size bu kadar duygusal şiddet yaşatmasına izin vermeyin görüşmeyin gerekirse hiçbirşey sizin ve çocuğunuzun hayatından önemli olmasın izin vermeyin

Olmaz canım korkma hatta sen bu kadar ince düşünceli birisi olduğun için çok çok iyi bir annesin.Doktor konusuna gelince madem öyle eşinden gizli git ,gizli derken kötü gibi algılanabilir ama kendin için yapmalısın.Sonra uygun bir dille ihtiyacım vardı diye anlatırsın.Ya da ne biliyim belki başka bir sebeb bulursun onu bahane ederek gidebilirsin.

Büyük çoğunluğumuz az ya da çok ebeveynlerimiz tarafından yaralandık. Bence psikoloğa sadece büyük sorunlar için gidilmez; geçmişse dair aşamadığımız konular için de gidilir. Anne babayla hesaplaşmak çok zor; hele de sizinki gibi empati yeteneği olmayan biriyse. Bunu artık annenizle değil kendi içinizde çözmeniz lazım; psikolog size bunun için yol gösterecektir. Bi şekilde eşinizi ikna edin ve gidin psikoloğa. Sizin durumunuzda bu daha da önemli çünkü denklemin diğer tarafına geçtiniz ve siz de anne oldunuz. Kendi annenizle halledemediğiniz problemleri kızınıza yansıtmamanın tek yolu bu. Sakın yanlış anlamayın siz de kızınıza şiddet uygulayacaksınız demiyorum asla. Ama annenizin tersine mükemmel anne olmaya çalışmak da mesela bi yansımadır ve sizi hırpalar. Ben ailemden şiddet görmedim hatta çoğu aileden daha iyilerdir ama yine de terapiye gittiğimde bazı halledemediğim içimde kalmış şeyler olduğunu farkettim şimdi o düğümleri çözmek beni daha huzurlu mutlu biri yapıyor. Siz gidin emin olun çok faydasını göreceksiniz

Senmi çocuk büyüteceksin dediğinde “sen işe işkence ede ede bile olsa bizi büyüttün benmi büyütemiycem” de. Psikolog içindeizin almak zorunda değilsin kşmseden. Ayrıca “delimisin” ne demek ya. Eşinde bigaripmiş. Umarım sende çocuğuna şiddet uygulayan o cani gibi olmazsın...

acma tekefonuu sen ac kapa hemen birsey diyecwğin zamn.

kendine kitaplar al bukonuyı aş. vidyolar izle.

deli degilsin ama piskolojk yardım cok yararlı

Ay çok merak ediyorum vallahi zevk mi alıyorsunuz kendinize böyle davranilmasindan başlarım anneligine yani artık siz bir annesiniz ve gerekirse görüşmeyeceksiniz bakın bende annemle çok anne kiz gibi değilimdir bende çok şeyler yaşadım offf hemde neler psikolojik şiddetin kralını gördüm hatta soyle söyleyeyim ücretli öğretmenlik yaparken maaşımı hep alırdı bana da nisanlim verirdi para ceyizime bornoz bile almadı nevresim vs hep nişanlım aldı hatta bir gün disimi tedavi ettirdim 350 lira ödemesi vardi ve bana banane got nerden bulursan bul ben para felan ver3mem dedi sırf 2 tane çeyiz için altın yapmistim calisirken onlar gözüne battı bozdurdum onları verdim hatta ve hatta çalışmıyordum bile daha bana ikinci bir kıyafet almazdı beddualar gırla olurdu 21 yasinda kiz kardeşime ve abilerime gelinlerine de tam tersi onlara ölür kiz kardeşim bol bol harcar ve asla çalışma okuma yok ben 19 yasimdan beri mecburiyetten çalıştım sirf evde laf yemeyin diye parayı da hep verdim kucucukken okulda oglenciydim sırf annem beni belki daha çok sever diye evi süpürüp giderdim ev işi yapınca kızmazdı ama yapmazsam ağzıma ederdi

Aaa ama şimdi ben evlendim nisanliyken çalışmadım daha fazla yediremem kimseye para diye ve şuan evliyim aydı bir zor giderim o da ayıp olmasın diye ileri geri de asla konuşamaz lafını veririm çünkü ben de bir anneyim ve benim bebegimin yanında kimse bana ileri geri konuşmaz annem de olsa ki bunlar anne değil bence

Anneni hayatından cikart gitsin .sen de ağır konuş uzaklaştırılması olsa ne olur olmasa ne olur ? Her sinirlendiginizde aklınıza gelsin ve sakinleşin hiç benzemezssiniz bir kaç kere bu şekilde farkında olursaniz kendinizin

Back
X