Annem her geldiginde psikolojim bozuluyor

Siz olayı zaten kafanızda çözmüşsunuz, ama Primula hanımın da dediği gibi bunu ailenize de dillendirmeniz gerekir.

Ben bir haftalığına gelmişler, hayatınızı durdurun görüşüne katılmıyorum açıkçası. Bu durum, yani annenizin davranışları belli ki uzun yıllardır devam ediyor, normal misafir gelmiş, bir hafta ilgilen canım, ne olacak durumu değil bu. Katlanılmaz, sınır bilmez davranışların 7/24 devam edebildiği bir ortam. Tabii ki bunalirsiniz.

Çözümü ise kesin bir dille konuşmak ve konuştuklarınizi hayata geçirmek. Bir küser, iki küser, ama siz de sürekli müdahale üstünuzden kalktıkca daha rahat, daha cesur hissedersiniz bence.

Forumda anne ile ilgili okadar bu tur sey okudum ki aynı sorunu bende yasıyorum hatta bir ara rehberimden anne kelimesini bile silidim baskalarının annesi hasta oldugunda yada ayrı kaldıklarında nasıl uzulduklerine hep hayret ettim sıkı sıkı sarılıp opmedim hiç bunların nedeni sizinle aynı asagı cekme elestirme farklı sehirdeyşz cok uzagız ama telefonla yapıyor bunları

Anne ve babanizla denize gidin . Yuzmeseler bile güneş iyi gelir . Sizde denizde keyfinize bakarsınız . Bir haftalığına gelmisler en azından 3 4 gün birlikte aktivite yapılabilir.

Soyleyince kavga ediyor , normal kavga bir sure biter sonra susar karsidaki annem oyle degil
Bu yuzden kavga olmasin diye susuyorum
Bazen idare ettim sustum bazen soylediginiz gibi kavga ettim bazen sadece beni anlamiyorsunuz diye sessiz sessiz agladim yillar gectikce yoruldum kavga etmeye pes dedim
ICimde sikinti olan bu aslinda
Arkadasla gorusmek coknonemli degil tek olsam da ayni problem
Bu nereyebkadar boyle gidecek , her sinir koydugumda boyle mi olacak
YAlniz kaldiginda kendi istedgini yapabilmek oyle guzel ki
Sadece kendi hayatimi yasamak istiyorum
O kavgadan besleniyor
Bense yoruldum

Bu nereyebkadar boyle gidecek , her sinir koydugumda boyle mi olacak
Evet her sınır koyduğunuzda kavga çıkacak, çünkü karşınızdaki sizin sınırlarınıza saygı duyan biri değil. Her defasında o sınırı ihlal etmek isteyecek, her defasında aynı direnişle karşı koymanız gerekiyor. Kavga çıkacak diye sustuğunuz için, onlar da "kavga edersek sindiririz" algısını geliştirmişler, buna alışmışlar.
Hayır, vazgeçmeden inatla ve kararlılıkla sınırlarınızı koruyacaksınız başka çıkışınız yok.

Bırakın kavga çıksın, evi terk etsinler, küssünler.
Böyle böyle anlayacaklar.

E kabul etme gelmesinler.

Ekonomik özgürlüğünüz var mı? Çalışıyor musunuz?
Var calisiyorum . Onlar bana ve kardesime cok baglilar . Annem beni cok uzdu cok buyuk sorunlar yasadik ama beni cok sevdigini biliyorum
Mesafe koyunca uzuldugunu hissediyorum
Duygu somurusu yapmiyor cidden uzuluyor
Obyuzden hadi gidin cok kaldiniz diyemiyorum yavas yavas alisiyoruz sanirjm birbirimize
BAzen gelgitlerim oluyor boyle onunla cok zaman gecirdigimde
Tek olmayi ozgur olmayi seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…