• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ilişkimi onaylamıyor..

minna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
64
0
86
Ankara
merhaba kızlar...o kadar dertliyimki hemen konuya girmek istiyorum.24 yaşındayım ve 3 senedir güzel giden ciddi bir ilişkim var.Annem de ilişkimi başından beri biliyor ama kolay beğenen bir insan değil,oldukça seçici ve inatçı her konuda.Şu anda birlikte olduğum insanı da onaylamıyor.Kesinlikle seni vermem evde kalırsın onunla evlenicem diye beklersen diyor.Mantıklı sebepleri vardır dediğinizi duyar gbiyim.İstememesinin sebeplerinden biri ailesinin borçları.İşleri bozuldu ve maddi durumları oldukça kötü.Şu anda babasıyla ortak mal alım-satım yapıyor,idare ediyorlar...2.si mesleğini beğenmiyor.Ben bir üniversitede arş. görevlisiyim,aslen mühendislik mezunuym.Ama sevgilim insan kaynakları okudu,sana uygun değil diyor.Ben seni borç ödemek için okutmadım diyor.Ben de tam tersini düşünüyorum,alıştığım-sevdiğim insanla hayatımı birleştirmek ve artık ciddi adımlar atmak istiyorum.Neredeyse her gün annemle bu konu yüzünden kavga ediyoruz.Ben ilişkimin arkasında duruyorum ve asla ayrılmam yoksa kendimi öldürürüm diyorum.Nasıl davranmalıyım,ne yapmalıyım?Ne olur bana yardım edin bir çıkmaza girdim çıkamıyorum..Uzun yazmışım kusura bkmayın sabrınız için şimdiden sağolun...

Kusura bakmayin ama annenize hak veriyorum. Neden derseniz, su an hersey güzel gözükebilir. ancak evlenirseniz eminim cok zaman gecmeden esim ve ailesi bölümüne konu acmak zorunda kalicaksiniz. Esiniz okumus ancak babasiyla ortak calisiyor anladigim kadariyla. Ilerde dert olur bu durum.
Ailesinin borcu esinize dert olabilir ve maddi olarak destek olmak ister. BU sefer sizin huzurunuz kacar.
Ayrilin demiyorum ama bence daha zamana birakin, herkes bi düzlüge ciksin, isini kursun.

Sevdiğinin arkasında durman güzel ama mantık olarak baktığımda annene hak vermeden duramadım. Evlilikte ilk zamanlar aşk vardır ama zamanla saygıya sevgiye ve en önemlisi uyuma bırakır yerini. Anneler görüp geçirmiştir, bilirler çoğu zaman. Birde aklında bulunsun eğer bir ilişkide kadının seviyesi daha yüksekse zamanla erkek kompleks yapıyor, sen küçümsemesen bile o küçümsemişsin gibi davranabilir bunuda unutma.

bazen mantıklı düşünmeye çalışıyorum anneme hak vermek istiyorum çoğu zaman kendimi soğutmaya çalışıyorum sevgilimden ama olmuyor birbirimizi çok seviyoruz hiç küs kalamıyoruz...ama annem bu şekilde davranmaya devam ederse bu inatlaşmanın sonu nereye varacak onu da merak ediyorum.tabiiki acelemiz yok hemen evlenme niyetinde değilim ama annemin bu tutumu beni çok endişelendiriyor.nasıl davranmam gerektiğini çözemiyorum bağırıyorum küsüyorum anneme bu da içime sinmiyor,konuşuyorum bu sefer aynı konular açılınca boğulucak gibi oluyorum.çok zor durumdayım.

okuduklarım arasında evlenmeyi düşündügün insan alkolik değil kumarbaz değil...çapkın mı? hayır e ne sebep iyi kötü okumuş en azından.ailesininde borçları olabilir durumu bozulmuş olabilir..bunlar olagan şeyler...şöyle düşün bence diyelim durum iyi meslegi iyi annen onayladı evlendin başkasıyla o kişinin durumunun bozulmayacagının garantisini kim veriyor:50::50::50: ama şu da var madem vazgeçmeyeceksin ailenin gönlüyle olsun bu iş..anne baba istemezde ah ederse inan ömür boyu yüzün gülmez..

Son düzenleme:
anneni dinle üzme onu.senin iyiligini isterler.
benim eşiminde durumu iyi degildi borç harç içindeydi.olabilir dedim insan halidir.yok babası haciz getirmiş bunlar dayamış döşemiş aynısı olmuş babası çevreye kefil olur ödemezmiş ewe hep haciz gelirmiş neyse.
hiçbirini gözüm görmedi.emanet takılarla ewlendim eşyalarım ahım şahım olmadı istedigim gibi dügün olmadı hiçbişeyim olmadı bunlar bana dert oldu zamanla.dul olarakmı ewlenmiştim ailesi bişey yapmak istemedi...birtek babam karşı çıkmıştı böyle dügün aile olmaz hiçmi şeref yok emanetle dügün yapıyorlar üstüne dügün parannı veriyorsun dedi.bırak daha dügün günü dön dedi dinlemedim.sonrasını konuma bakarsan okursun..
tek bildigim ailenin lafını yabana ATMA CANIM:68:

Arkadaşım anneni dinle..Annen çok haklı..

Aşk çok çok güzel bir duygu ama evlendikten beş sene sonra zaten aşk diye birşey olmayacak..

Aşk bitince sevginin yanına katık yapacak mantık da olmalı bir evlilikte..

Aşk zaten bitecek,bari mantık kalsın geriye..

Tekrar söylüyorum annen haklı..,

Kesinlikle denginle evlen..

Ailesi' nin borclarından evlendikten sonra ona ne? Eger bu mantıkla evlenicekse tamam!
Söyle bir durum var, ailesi' nin durumu cok cok iyi olsaydı? Ve evlendikten sonra isler tam tersi olsaydı? Verende Allah alan da Allah!
O zamanda ayrıl kızım mı diyecekti? Ben seni sogan ekmek yemek icin okutmadım, evlendirmedim mi diyecekti?
Bir annenin böyle diyecegine, kızım bu kadar borc harcın icinde evlenemezsiniz kendilerini toparlasınlar, erkek arkadasın birikim yapsın, garantili bir ise girsin ondan sonra ciddi düsünün demesini beklerdim.

Şu anda babasıyla ortak mal alım-satım yapıyor,idare ediyorlar...2.si mesleğini beğenmiyor.Ben bir üniversitede arş. görevlisiyim,aslen mühendislik mezunuym.Ama sevgilim insan kaynakları okudu,sana uygun değil diyor.

Ah Ah..
Düşmez Kalkmaz Bir Allah..:50:

Annene De ki;
Anneciğim Mühendis Bile Olsam, İnsan Kaynakları Onaylamadan Bir Şirkette Çalışamam..
Tabi Bunu Mesleği Hakkında Konuşurken Söyle..:40:

Hakkınızda Hayırlısı Neyse Olsun..
Ama Unutmaki, Hiç Bir Anne - Baba Evladının Kötü Olmasını İstemez..:20:
Bazen İsteklerimizi Onaylamaz Ama..
Hep İyiliğimiz İçindir..
Veee Son Olarak, Anne - Baba Ne Derse Çıkıyor..
Pişman Olmamanız Dileğiyle..

ben kendimi senin yerine koydum ve şöyle düşündüm.annem haklı derdim.neden mi
benim ailemde beni kendinden çok fazla ödün vererek okutuyor.çocukluğumdan beri ne istediysem yapılmış ne istediysem alınmıştır.
eminim senin içinde durum böyledir.böyle olunca anneler çok haklı yani kızını sen sakınarak büyütüp de sonra borçlu bir aileye vermek tabiki istemez
paragöz değilim yanlış anlaşılmasın durumu iyi olunca veriliyor ya değişirse borca girerse sonra derseniz o da alın yazısı ama bu durumda da göz göre göre kızını borçlu bir aileye vermek zor gelir.karşı taraf iyi olabilir ama her bayan evliliğinin yüzde 70 i mantık üzerine kurulmalı derim.çünkü genelde evliliklerde yıpranan taraf en çok bayanlar oluyor. bu yüzden her bayan kendini güvence altına almalı

cevaplarınız için çok teşekkür ederim...ama ben kalbime söz geçiremiyorum annemle bugün yine tartıştık kızım bu işten vazgeç dio bana...ben şmdi 4 senelik ilşkimden nasıl vazgeçiyim bu kadar severken...gerekçem ne olacak..babanın borçları yüzünden mi ayrılıyorum dicem..yoksa annem istemio mu...peki ayrılınca ne olucak...sonrasını düşünemiyorum bile...hayatım kararıcak eminim...hep onu düşünücem...hele başkasıyla evlenirse..işte bunu kesinlikle kaldıramam...çok alıştım ona ben...4 sene bu az değil ki...hayat sevincim o benim herşeyim...annemin de onayı olsun istiyorum kimseyi üzmek istemiyorum ama inadını nasıl kırıcam..bana bu konuda tavsiye verin ne olur...24 yaşında hayattan bezmiş mutsuz bi insan oldm çktım yardım edin...

borcu harcı olmayan , hatta varlıklı bir aileye gelin git, ama huzurun olmadıktan sonra, eşin insan olmadıktan sonra neye yarar..
demem o ki; erkek arkadaşının karakterini düşün, seni hak edip etmediğini, ailene karşı mücadelene değecek mi.. seni mutlu eder mi, üzer mi? bence bunlar çok önemli.
eğer duygularından eminsen ve mutlu olacağınızı düşünüyorsan o halde arkasında dur sonuna kadar..
annem hep der; parayla satılmadığı halde her evde olmayan tek şey huzurdur..oysaki bedava öyle değil mi?

bazen mantıklı düşünmeye çalışıyorum anneme hak vermek istiyorum çoğu zaman kendimi soğutmaya çalışıyorum sevgilimden ama olmuyor birbirimizi çok seviyoruz hiç küs kalamıyoruz...ama annem bu şekilde davranmaya devam ederse bu inatlaşmanın sonu nereye varacak onu da merak ediyorum.tabiiki acelemiz yok hemen evlenme niyetinde değilim ama annemin bu tutumu beni çok endişelendiriyor.nasıl davranmam gerektiğini çözemiyorum bağırıyorum küsüyorum anneme bu da içime sinmiyor,konuşuyorum bu sefer aynı konular açılınca boğulucak gibi oluyorum.çok zor durumdayım.

Merhabalar

Lutfen sakin inatlasma yolunu secme..
inat edip iyice baglanma.. sirf inat icin yakinlasma derim.
zamana birak acele etme..
Allahtan hayirlisini iste hep.. Hayirlisi ise olsun..
Annenin dusuncelerini de tabiki yabana atma..
Annen senin iyiligin icin konusuyor...

Babasi ile ortaklasa is yapan cok tanidigim arkadaslarim var, inan hic de memnun degiller kiz arkadaslarim.
cunku kocalarinin hep babalarina yardimci oldugunu,hatta kayinpederinini yuzunden kac kez battiklarini,iflas ettiklerine sahit oldum.
cok cileler cektiler.
Yinede sen bilirsin.

Tabiki sevgiyi bulmak da zor.
Ayrilinca icinde kalmasin bu sevgin.. Orasi da var.
iyice dusunmelisin. Acele etme derim.

sevgiler/.

Merhabalar

Babasi ile ortaklasa is yapan cok tanidigim arkadaslarim var, inan hic de memnun degiller kiz arkadaslarim.
cunku kocalarinin hep babalarina yardimci oldugunu,hatta kayinpederinini yuzunden kac kez battiklarini,iflas ettiklerine sahit oldum.
cok cileler cektiler.
Yinede sen bilirsin.

Ayrilinca icinde kalmasin bu sevgin.. Orasi da var. baska biriyle evlenirsin durumu iyi,borcu harci olmayan ama bu sefer de bu sevdigin adam icinde ukde olur. sonucta yine mutsuz olursun ????

sevgiler/.

Duymak istediklerin bunlar değildi belki ama annene katılıyorum.Bizler bunu farkedemesek bile anne-baba ne derse bu işin sonunda doğru çıkıyor.Sonuçta bir tecrübe, görmüş geçirmişlik var.Aşk herşeye yetmiyor malesef.Para herşey değildir evet ama parasız da hiçbirşey olmuyor.Ekonomik sıkıntılar, stres ve bu strese bağlı tartışmalar başladımı o evlilikten hayır gelmez...

Ben kendim örneğini hep veririm bu tarz durumlarda
evlenmeden önce bende annemin istemediği biriyle birlikteydim
boşuna uğraşıyosun reddederim seni demişti
ve ben annemi dinlemiştim
Şimdi iyi ki annemi dinlemişim diyorum
anneler ileriyi görüyorlar bundan emin ol canım
Allah yardımcın olsun...

tatlım sevgının arkasında durman cok guzel lakın annenın haklı oldugunu belırtmeden gecemıcem .oncelıkle her zaman toplum olarak kısıtlanan yasak olan seylere karsı ılgı duyarız .annenın bu kadar sert bır sekılde hayır olmaz ben senı o'na vermem sekıldekı tutumu ,senın madalyanın gercek yuzunu gormene engel olup ,sevgılıne daha da bır sıkı sarılmana neden oluyor . oysakı annen bu kadar baskınlık kurmasa yasayıp kendın gorsen gerceklerı ,ne annen uzulecek ne sen .
annen bu baskınlıgı dısında haklı olduguu dusunuyorum .çunku ,anne dogurup buyuttugu kızı bılır ,yokluk gormeyıp rahatlıga alısmıs bır yapın varsa sevgılınle evlendıgınde o evlılıgın tad dokmeyecegını bılır .cunku sen ıyı sartlara alısmıs bırısın sevgılın ıse senın kadar sanslı degılmıs .bızım de boyle bır akrabamız vardı .durumları cok ıyılerdı ama sevgılısının durumu cok kotuydu .ınat ettı evlenıcem dedı .aılesı pes ettı verdı .ılk zamanlar yokluga kanaat getırdı .para olmasada olur sen ol yeter sekılde avuttu kendını .sonra cıtırdamalar basladı tabı .komsusunun evıne gıdıyormus ev dayalı doselı ,ama bunun evınde esya bıle olmadıgından komsusunu davet etmeye cekınır olmus utanıyormus .sonra esıne patlıyormus .adamcagız ne yapsın para yok ,esıde bır sus ıkı sus artık gururna yedıremeyıp dovmeye baslamıs .1.5 yıl evlı kalabıldıler sımdı kız bosandı yıne babasının kapısında . o yuzden tatlım ıyı dusun tart annenın soyledıklerını hafıfe alma sakın .

Merhabalar

cok cileler cektiler.
Yinede sen bilirsin.

Ayrilinca icinde kalmasin bu sevgin.. Orasi da var. baska biriyle evlenirsin durumu iyi,borcu harci olmayan ama bu sefer de bu sevdigin adam icinde ukde olur. sonucta yine mutsuz olursun ????

sevgiler/.
kesınlıkle sonuna kadar katılıyorum .ah tatlım oyle guzel ıfade etmıssın kı anlattıklarında kendımı buldum .son zmanlarda bende de aynı endıseler var.erkek arkadasımla evlılık boyutundayız bızde .aılem cok sevıyor o'nu hıc bır problem yok .lakin erkek arkadasım ısını babasıyla bırlestırdı .bırlestırdıgınden berı huzurumuz kalmadı kukla olduk desem yerıdır :5:son zmanlar da aılesıyle problemler yasıyorum ,uzuntuden pıskolojım bozuldu 1 haftadır agladım hep ,ama erkek arkadasım onca haksızlıga ragmen tek kelıme etmedı onlara ,sadece benı tesellı etmeye calstı .ıkı ara derede kaldı o da . daha oncedende az cok sorun yasardık fakat ,o zamanlar erkek arkadasım korur kollardı benı laf soz ettırmezdı.ama ne zman babasıyla ısını bırlestırdı ,sankı onun calısanı gıbı oldu .emrınden dısarı cıkamıyor elın ısınde calıssa bu kadar huzursuz olmazdık:(

Bence erkek arkadaşını karşına al konuş,ailenin endişelerini ve ilişkinize bakışlarını açık açık anlat.Ya senin için,seni kaybetmemek adına iş hayatında köklü değişikler yapsın (tabi ki bu zaman alacak bir şey ama en azından değişeceğine dair taahhüt al) ya da bu ilişki burada bitsin kimse kimsenin vaktini boşa harcamasın. (zaman her şeyin ilacı,ayrılsanız da evet başta çok acıtır ama sonra iyi ki dersin)

Ek olarak ufku geniş olduktan sonra ne mezunu olduğunun hiç bir önemi yok.

Back
X