• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem intihar edecekti

Mevzy yine annemle babam. O kadar alıştım ki artık ellerim bile titremedi gözlerim bile dolmadı. Küçükkende annemin defalarca intihara kalkıştığını hatırlıyorum ocağı sonuna kadar açıp mutfağın kapısını üstüne kitlemişti. Her şeyi an ve an hatırlıyorum. Araları şu sıralar yine çok kötü her dakika kaos yaşanıyor daha demin odamda ders çalışırken gürültü patırtı geldi mutfaktan. Mutfağa koştuğumda annem ve babam deli gibi titriyordu noldu diyorum annem kan şekerim düştü dedi ısrar edip noldu diye bağırınca babam annen balkondan aşağıya atıyordu kendini dedi… size yemin ederim ki o an hiçbir şey hissetmedim neden bilmiyorum annemsiz geçen bir saniye ölüm gibi hissettirirken onsuz ayrı düştüğüm yarım saat gözlerim yolda kalırken defalarca nerde olduğunu ne zaman geleceğini bildiğim halde ararken o an hiçbir şey hissedemedim. Bütün bu olayların sonu gelmeyecek ve her zaman yaşanacak. Daha önce bahsetmedim ama öfkemi kontrol edememeye başladım sinirlendiğim an gülümseyip sakin bir yere çekiliyorum ve allah ne verdiyse kolumu bacağımı ayağımı her yerimi parçalamak istercesine duvarlara vuruyorum. Bunu ailemde biliyor perişan oluyorlar her kalan izi gördüklerinde. Şuan her yerim kan ve morluk içinde mesela ama o kadar alıştık ki bu duruma artık normal bir şey gibi geliyor kimse artık yine mi aynı şeyi yaptın diye bile sormuyor. Geçen gün dışarıdayken babam annemi eve çağırdı tek başına ve dedim ki o an içimden tamam artık beklediğim son geldi… önce belki karı koca konuşurlar bir şeyi düzeltirler diye düşündüm beklemek istedim ama sadece 5 dakika dayanabildim arkasından koşa koşa eve gittim ve sadece kapının önünde beklemekle kaldım. Annemin evden çıktığını görünce geri koşa koşa olduğumuz yere dönmek istedim ama içimdeki o öfke yine tetiklendi ve sokağın ortasında tekrar tekrar yaşadığım sinir krizlerini yaşadım ve yanımdaki çöp konteynırını yumruklamaya saçlarımı avuç avuç yolmaya başladım. Oturduğumuz yere döndükten sonra annem geldi ve hiçbir şey olmamış gibi günü kapattım. Şuan için üzüldüğüm tek şey sinirlerimi öfkemi bu yaşımda kontrol edememek. Çok büyük acılar çekiyorum içimde artık gerçekten ölmek istiyorum ama annemi abimi kardeşimi ve erkek arkadaşımı ölesiye seviyorum bazen bu kadar insana acı yaşatmak yerine her birimize bir tane sıkıp tüm her şeyi kökten halletmek istiyorum ama şu da bir gerçek ki inancım çok fazla ahiretimi yakmak istemiyorum. Ne yapacağımı ne olacağını bilmiyorum yalvarırım bitsin artık bu işkence alla

Mevzy yine annemle babam. O kadar alıştım ki artık ellerim bile titremedi gözlerim bile dolmadı. Küçükkende annemin defalarca intihara kalkıştığını hatırlıyorum ocağı sonuna kadar açıp mutfağın kapısını üstüne kitlemişti. Her şeyi an ve an hatırlıyorum. Araları şu sıralar yine çok kötü her dakika kaos yaşanıyor daha demin odamda ders çalışırken gürültü patırtı geldi mutfaktan. Mutfağa koştuğumda annem ve babam deli gibi titriyordu noldu diyorum annem kan şekerim düştü dedi ısrar edip noldu diye bağırınca babam annen balkondan aşağıya atıyordu kendini dedi… size yemin ederim ki o an hiçbir şey hissetmedim neden bilmiyorum annemsiz geçen bir saniye ölüm gibi hissettirirken onsuz ayrı düştüğüm yarım saat gözlerim yolda kalırken defalarca nerde olduğunu ne zaman geleceğini bildiğim halde ararken o an hiçbir şey hissedemedim. Bütün bu olayların sonu gelmeyecek ve her zaman yaşanacak. Daha önce bahsetmedim ama öfkemi kontrol edememeye başladım sinirlendiğim an gülümseyip sakin bir yere çekiliyorum ve allah ne verdiyse kolumu bacağımı ayağımı her yerimi parçalamak istercesine duvarlara vuruyorum. Bunu ailemde biliyor perişan oluyorlar her kalan izi gördüklerinde. Şuan her yerim kan ve morluk içinde mesela ama o kadar alıştık ki bu duruma artık normal bir şey gibi geliyor kimse artık yine mi aynı şeyi yaptın diye bile sormuyor. Geçen gün dışarıdayken babam annemi eve çağırdı tek başına ve dedim ki o an içimden tamam artık beklediğim son geldi… önce belki karı koca konuşurlar bir şeyi düzeltirler diye düşündüm beklemek istedim ama sadece 5 dakika dayanabildim arkasından koşa koşa eve gittim ve sadece kapının önünde beklemekle kaldım. Annemin evden çıktığını görünce geri koşa koşa olduğumuz yere dönmek istedim ama içimdeki o öfke yine tetiklendi ve sokağın ortasında tekrar tekrar yaşadığım sinir krizlerini yaşadım ve yanımdaki çöp konteynırını yumruklamaya saçlarımı avuç avuç yolmaya başladım. Oturduğumuz yere döndükten sonra annem geldi ve hiçbir şey olmamış gibi günü kapattım. Şuan için üzüldüğüm tek şey sinirlerimi öfkemi bu yaşımda kontrol edememek. Çok büyük acılar çekiyorum içimde artık gerçekten ölmek istiyorum ama annemi abimi kardeşimi ve erkek arkadaşımı ölesiye seviyorum bazen bu kadar insana acı yaşatmak yerine her birimize bir tane sıkıp tüm her şeyi kökten halletmek istiyorum ama şu da bir gerçek ki inancım çok fazla ahiretimi yakmak istemiyorum. Ne yapacağımı ne olacağını bilmiyorum yalvarırım bitsin artık bu işkence allahım
13 yaşındaydim, annem gelip ilaç içtiğini ve intihara teşebbüs ettiğini söyledi. Panikledim, üzüldüm ama galiba biraz da inanmadım. Yıllar sonra öğrendim ki komşunun kocasıyla ilişkisi varmış ve bir kavgaları sonrası adamın dikkatini cekmeye çalışıyormuş. İnsan ölmek isterse ölür. O kadar zor olmasa gerek. Bu kadar intihara teşebbüs edip ölmediğine göre intihar edecegi yok. Salın gitsin. Kendi hayatınıza bakın. Ben öyle yaptım. O da öyle yaptı. Babam da daha iyi bir model değildi. Şimdi 43 yaşındayım . İkisi de yaşlandı hastalandı ben baktım. Vefat ettiler ben defnettim. Yani önce kendi hayatiniza bakın. Güzel bir hayatınız olsun ama ihtiyaçları olduğunda yanlarında olursunuz. Bir de intihara teşebbüs eden anne baba olmaz olsun.

Bu arada tekrar okuyunca farkettim. Siz de çözümü "sıkmakta" aramissiniz. Annenize benzemeyin. Belli ki yaşınız küçük. Bir hayat edinin ve maçın. Yatılı okula mi kacarsiniz, atanır da mı gidersiniz. Tek çare okumakta...

Cok üzüldüm sizin adınıza. Aile içinde büyük travmalar yaşamışsınız. Çok zor birşey bu heleki küçük yaştan beri böyle bir ortamdaysaniz. Yaşayan bilir.. Benimde sizin kadar olmasada yaşadığım travmalar var anne babamın sorunlarından dolayı.

En son 4 yıl önce annemi binalarının bodrumunda bulduk eşimle ip asmıştı borulara zor engel olduk. Çok zor dönemlerden geçtim bende. Defalarca annemin sinir krizlerine, saçını çekip kendini paralamasına şahit oldum. Kendime fiziksel olarak zarar vermedim ama yıllarca içten içe yiyip bitirdim kendimi. En son mesafe koymakta buldum çaresi çünkü ruh sağlığımı katlettiler.

Siz bekarsınız ama sanırım. Belki kızanlar olacaktır ama ben böyle durumlarda biraz bencil olmalı diye düşünüyorum. Annen babanın ilgisini çekmek için yaptığı abuk subuk hareketlerle çocuklarının hayatını mahvedemez buna hakkı yok. Ha ille çevresindeki herkesi bulunduğu karabatağın içine sürüklemek istiyorsa o zaman orda dur demek gerekiyor. Yaşınız kaç bilmiyorum ama kendi ruh sağlığınız için ne yapıp edip o evden kurtulun!
En iyisini yapmişsiniz. Bencillik diye tanımladığınız şey bencillik değil , kendini korumak. Yetişkinler çocuklardan sorumlu olmalı, çocuklar yetişkinlerden değil. Kendiniz , ailenizi, varsa çocuklarınızı koruyun.

Babamın işinden kaynaklı yurtdışına gitme şansım bile var ama bırakın yurtdışını ben annemi babamı evde bırakıp 30 dakikalığına hava almaya gidemiyorum ahahshsjaakdjdjaksksjdkakskskdjakaskjdnaoskdjdkakskspapalssmdmd
Kafanizda annenizle yer değiştirmişsiniz. Anneniz psikolojisi bozuk biri ve sizin bu ilginizi de kullanıyor. Tedavi olun. Kendi hayatınıza bakın, annemizin büyümesine izin verin.

İnanın o kadar saçma sapan bir aile ki ben bir tane daha böyle aileye denk gelmedim. Dediğiniz gibi düşününce çok mantık dışı geliyor ama ortalık savaş alanı. Gülesim geliyor artık nasıl böyle saçma sapan bir aile olabilir diye mesela şuan annemle babam dünyanın en mutlu çifti desem yeridir. Psikoloji kaldırmaz çözmeye çalışsan. O yüzden hiç kafa yormayın ben 20 yıldır çözmeye çalışıyorum çözemiyorum.
O zaman annenizle babanızın ilişki tarzı bu. Deli kıza cilve yap demişler gitmiş halıya mıçmış. Anneniz böyle bir sanırım. O kendi hayatından mutlu ve gayet bencil biri. O kadar bencil ki ilişki yasama tarzının çocuklarına verdiği zararı bile umursamıyor. Sizin ona bagliliginiz da keyfine keyif ekliyor. Tek yapacağınız oradan uzaklasip, kendi hayatınızı kurmak. Siz uzaklaşınca anneninizin gayet hayatına devam ettiğini görünce şok olacaksiniz,emin olun

Back
X