Hukuk mu okuyorsunuz? Araştırma mı yaptınız? Öcü gibi göstermeyin Allah aşkına.
Hangi meslek kolay oturtuluyor ki?
bana sormamistiniz ama sorulariniza cevap vermeme izin verin lutfen. o yorumu yapan arkadasa bazi yönlerden ben de katılıyorum.
cok iyi bir üniversitede hukuk okudum. dört senede mezun oldum. çalışkan bir insanımdır. aldığım/alacağım paranın, yapacağım işin hakkını vermeye çalışırım. bunları neden anlattım.
Avukatlık stajimda gerek karşılaştığım insanlar, gerek gördüğüm muamele beni çok yipratti. bu benim şanssizligim da olabilir. Çünkü daha saygılı ve vicdanli avukatlarin yanında staj yapan arkadaşlarım da oldu.
Staj sonrası kamu kurumlarına yöneldim. Hala da kamu kurumundayim. Ama hem emeğimin karşılığını alamadığımı düşünüyorum hem de başka bazı şeylerden memnun değilim. bu arada iyi sayılabilecek kurumlarda çalıştım. ama bir hukukcunun kendini geliştirecegi ortama da ihtiyacı vardır.
hakimlik ve savcılık sınavları cok zor değil. biraz çalışınca kazaniyorsunuz. ama mülakatlardan geçmek cok zor. ve maalesef kriter bilgi, tecrübe, yazılı sinavdan alınan puan değil sadece. ben birkac kez mulakattan elendim. kamu deneyimime ve yüksek puanıma rağmen.
Avukatlıga gelince, dediğim gibi iç açıcı bir staj donemim olmadı. o yüzden önceleri düşünmüyordum. küçük şehirleri bilmem ama büyük şehirlerde cok fazla avukat var. Is gelmesi için çevrenin olması, bağlantılarının olması gerekiyor. ben de yok mesela. o yüzden buromu acmaya cesaret edemiyorum. ama simdilik.
Ama sorarsaniz tüm bu olumsuzluklara rağmen yine olsa yine okurum. alanı seviyorum çünkü.
ben de arkadasa hayalinin peşinden gitmesini ama mevcut bölümünü de bitirmesini tavsiye ettim. Çünkü is bulamama süreci insanı çok yipratiyor. Elinde bir b planinin olmasi fena olmaz degil mi?