Annem, kaybettiğim babamın bana aldığı pastel boyaları başkasına verdi

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
53
Herkese merhaba. Annem benim bir şeylerimi sürekli başkasına verir. Yeni bir şey alırdım birkaç ay sonra gider onu başkasına verirdi. Ama bu sefer yaptığı çok dokundu. O pastel boyaların anısı vardı. Misafirlikteydik, ertesi gün resim dersi vardı ve ben babamdan pastel boya istemeyi unutmuştum. Komşumuz da durumu fark edince eşine söylemişti. Annem de siz zahmet etmeyin deyip babamı aramıştı. Daha sonra misafirlikte olduğumuz teyzenin eşi bana pastel boya getirmişti. Çok mutlu olmuştum. Eve döndüğümde ise babamın da pastel boya aldığını hatta en güzelini aldığını görmüştüm. Kabıyla birlikte kaç sene boyunca sakladım. Şimdi annem gidip o pastel boyaları başkasına vermiş. Bu kadar üzülmem normal mi? Ben mi abartıyorum?

Haklısınız. Babanızı da kaybettiyseniz bu kadar üzülmeniz normal, ondan bir hatıra sizin için neticede.
Annenizle konuşun sizin eşyalarınızı size sormadan kimseye vermesin. Hatta pastel boyalar için hissettiklerinizi de anlatın. Belki vazgeçer bu huyundan.

Haklısınız. Babanızı da kaybettiyseniz bu kadar üzülmeniz normal, ondan bir hatıra sizin için neticede.
Annenizle konuşun sizin eşyalarınızı size sormadan kimseye vermesin. Hatta pastel boyalar için hissettiklerinizi de anlatın. Belki vazgeçer bu huyundan.
Evet babamı kaybettim. Beni anladığınız için teşekkür ederim

Bence abartı değil. Eşyalara anlam yüklemeyi pek sevmem ama anısı olan şeylere saygım var. Benim de böyle gözüm gibi baktığım, çocukluğuma dair boyalarım vardı. Nefret ettiğim bir akrabanın çocuğu izinsiz odamı karıştırıp, bulup hepsini kırmıştı. İçim çok acımıştı, çok üzülmüştüm.

Bence normal. Ben de anneme kızarım bütün bebeklik giysilerimi sağa sola verdiği için. 20 yaşımda çok sevdiğim bir oyuncağı kuzenimin oğluna vermeye kalkınca kıyameti koparmıştım mesela. Sonuçta bize ait ve anıları olan eşyalar, ebeveynler çocuklarına hiç saygı duymuyor böyle konularda maalesef.

Başınız sağolsun. 🙏🏻 Mekanı cennet olsun.
Bende babamı 2 sene önce kaybettim. Ona ait olan eşyalar bana acı veriyor. Annem kardeşlerime ve bana “Babanızdan kalan eşyalardan istiyor musunuz” diye sordu. Sizin anenizinde size sorması gerekirdi. Boyaya verdiğiniz anlamı fark etmemiş olabilir. Bilinçli yapmamıştır. Babam vefat ettiğinde en çok annem etkilendi. Sonuçta senelerce beraber yaşamlşlar. Annenizinde psikolojisinin çok sağlam olmadığını hesaba katmalısınız.

Kötü niyetle yapmadığı için annemi bu konu için üzmezdim.
Baba için Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
Madem baba gitti. Anneye daha çok sarılmak gerekiyor o zaman.

Başınız sağolsun. Ben olsaydım o kişiden gider boyalarımı muhakkak alırdım. Ayıp vs gibi konular beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Bu çok hassas bir konu.

Bu arada annenizin eşyalarınızı dağıtmasının sebebi nedir? Hiç normal bir durum değil de, merak ettim doğrusu.

Başınız sağ olsun öncelikle.

Bazı şeylerin anlamları herkeste aynı olmayabilir. Ben 10-11 sene arayla babamla aynı doktora gitmişim tesadüf eseri. Babamın eşyalarını karıştırırken gördüm 6-7 ay tedavi aldığım doktora benden 10 sene önce gitmiş, aynı hastane hatta aynı semtte bile değilmiş doktor o zaman, tesadüf işte. Bunun değeri bende büyük mesela, annem anlamayabilir anlamını bilmiyor bile olabilir. Annemde de babamın öldüğü günün takvim sayfası saklıdır ben de onu anlamıyorum. Kötü bi niyeti olduğundan değil yani annenizin de bence, isteyebiliyorsanız en azından boyalardan birini alabilirsiniz, kalanını çocuk kullanır babanızın anısı yaşamış da olur.

Peki o pastel boyayı babaniz aldi diye, sürekli annenize acisini tazelettiriyor ve bu yuzden evden yok etmek istemiş olabilir mi?
Mesala belki o gun o pastel boyalar hakkinda bir konuşmaları geçmiştir ve annen sürekli pastel boyaları görünce o gün yaşanan anılar onu üzüyordur.
Olabilir mi?

Herkese merhaba. Annem benim bir şeylerimi sürekli başkasına verir. Yeni bir şey alırdım birkaç ay sonra gider onu başkasına verirdi. Ama bu sefer yaptığı çok dokundu. O pastel boyaların anısı vardı. Misafirlikteydik, ertesi gün resim dersi vardı ve ben babamdan pastel boya istemeyi unutmuştum. Komşumuz da durumu fark edince eşine söylemişti. Annem de siz zahmet etmeyin deyip babamı aramıştı. Daha sonra misafirlikte olduğumuz teyzenin eşi bana pastel boya getirmişti. Çok mutlu olmuştum. Eve döndüğümde ise babamın da pastel boya aldığını hatta en güzelini aldığını görmüştüm. Kabıyla birlikte kaç sene boyunca sakladım. Şimdi annem gidip o pastel boyaları başkasına vermiş. Bu kadar üzülmem normal mi? Ben mi abartıyorum?
Anneniz biliyor muydu o pastel boyaları babanızdan size kaldığını.. Keşke önce bir size sorsaymis

Yaşınız genç diye düşünüyorum. Üzülmeniz anormal olduğundan ya da düşünme tarzınızı çocuksu bulduğumdan değil buarada gayet normal hissettiğiniz, anneniz odanızı kafasına göre karıştırıp eşyalarınızı kendince ayırdığı için yaşınızın küçük olduğunu düşündüm. Eğer öyleyse güzelce oturun konuşun kendisiyle evi düzenlemeye çalıştığını anladığınızı ama eşyalarınızın size ait ve sizin için önemli olduğunu, bu nedenle size sormadan kimseye birşey vermemesi gerektiğini ve odanızı karıştırmamasını söyleyin.

Eğer yaşınız 20nin üzerinde ise çoktan bu söylediklerimi öğrenmiş ve kabullenmiş olması gerekirdi. O nedenle aynı konuşmayı daha sert bir tonda yapıp dilediğinizce kavga çıkartmak hakkınız o noktada.

Eşyalar, giden insanı tutmak için, onunla bir bağ kurmak için bir aracı gibi olabiliyor bazen. Bu duyguyu yaşayana bu yanlış, bu anormal denmez ki. Bir nevi acıyla başa çıkmak için beyniniz böyle bir şey kurgulamıştır. Benim babam 13 yıl önce vefat etti. En son kullandığı kalemi saklamisim çantamda. Geçen gün çocuklar, çantamı karıştırıp kalemliklerine koymuşlar, orada gördüm. Eğer yüreğim kaldırsaydi bir kıyafet falan saklar, koklardim ama ben o duygu yoğunluğunu kaldiramam

Başınız sağolsun.

Haklısınız, bende olsam üzülürdüm. Kime verdiğini biliyorsanız, yerine başka bir pastel boya alıp verin, babanızdan hatıra olduğunu söyleyip kendinizinkini isteyin.

Ben nesnelere önem vermem yüzümüğü bile satmış bir insan olarak ama sizin için önemliyse onu vermemeliydi

Bana gelen hediyelere, anısı olan herseyle sonsuz bir bağım var. Tabiki yanlışlıkla kırılabilir, dagilabilir üzülürüm ama bana sormadan kimse birseyimi veremez. Babam bir kere eski telefonumu bir akrabaya al kullan demiş sonra gittim geri istedim. Anısı büyüktü emektarin adam içindekileri silmiş bir de geri yükleme parasi vermiştim. Gidin isteyin eğer sizin için anlamı büyükse annenizi de uyarın vermeden sizin fikrinizi alsin

Benim anneminde hatiraya hic saygisi yoktur cocuk aklimla babamin bana aldigi cok guzel bir bebek vardi onu attirmisti istemeye istemeye atmistim daha bir cok seyi psikolojik abskiyla attirdi hala kiziyorum sanane ya hicbir seye insan saygi duymazmi cok uzuluyorum bende

Back
X