annem kendimi suçlu hissettiriyor.sizce psikolojik sorunları mı var yoksa sorun bende mi?

dorayaki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2022
28
8
1
25
annemle neredeyse her gün kavga ediyoruz.son kavgamız mesela
(ben annemin ailesini pek sevmem,onlar da beni sevmez)annem onu ailesinden uzaklaştırdığımı iddia etti,benim için ailesini silmiş falan.bunu söyleyince kavga ettik tabii çünkü öyle bir şey yok.her gün saatlerce annesiyle ablasıyla görüşüyor zaten.geçen gün teyzemle kavga etti artık onunla görüşmüyorlar fakat benimle zerre kadar alakası yok kavganın.
sonra tartışmanın ortasında sen elinden gelse beni döversin dedi.(gayet sakin sakin konuşmama rağmen)ben de ben küçükken beni nefessiz kalan kadar döven sensin dedim annem de haketmiştin dedi.ve ben bundan sonra çok sinir oldum taklidini yaptım annem de odadan kovdu yallah fln dedi.benim de suçum vardır belki ama annem tüm suçu her zaman bana atıyor her konuda.sonra da o bana sanki hiç bir şey yapmamış gibi ağlıyorkendimi suçlu hissetiriyor
.sizce kim haklı?

Kaç yaşındaysın ve dayak yeme sebebin neydi? Babanla ilişkiniz nasıldı, yaşıyor mu kendisi? Annen çalışıyor muydu?

Kaç yaşındaysın ve dayak yeme sebebin neydi? Babanla ilişkiniz nasıldı, yaşıyor mu kendisi? Annen çalışıyor muydu?
9 yaşlarında falandım.kardeşimle cipsi paylaşamamıştık sanırım .babam da sağ,ilişkimiz de normaldi herhalde.annem çalışmıyordu

Kaç yasindasiniz? Annenize ilişkiniz hep bu sekilde miydi?

Anneler de insan tabi ki ama bence anneler daha sakin ve çözüm odaklı olmalı. Çocukları kaç yaşında olursa olsun suçlu muamelesi yapmamalı. Hele de ciddi hatalarınız yoksa.

22.sayılır ama son zamanlarda çok fazla arttı kavgalarımız
Annenizin psikolojik sorunları olabilir yardım alıp rahatlaması gerek olabilir.Onlar da ebeveyn olsa da insan, hata yapabilirler.Sorunlu bir iletişim mevcut sanki ortada

9 yaşlarında falandım.kardeşimle cipsi paylaşamamıştık sanırım .babam da sağ,ilişkimiz de normaldi herhalde.annem çalışmıyordu
Önemli bir durum değilmiş, annen de sıkıntı içinde değilmiş anladığım kadarıyla

Okuyor musunuz? Ayrı eve çıkma imkanınız var mı? Ben olsam umursamazdım duymazdan gelirdim ama siz öyle değilsiniz belli ki.

Okuyor musunuz? Ayrı eve çıkma imkanınız var mı? Ben olsam umursamazdım duymazdan gelirdim ama siz öyle değilsiniz belli ki.
yani bence böyle sözleri duymazdan gelmek pek mümkün değil.okuyorum ama yakın zamanda eve çıkacak maddi durumum yok

Hayatınızda değiştiremeyeceğiniz insanlar var anne baba kardeş bunları bir arkadaş gibi aman geçinemiyorum başka bir anne bulurum diyemezsiniz o yüzden olduğunca huyuna gidip az hasar alıp devam edin çünkü annenizin suçlamaları yada sizi dövmesi zaten onun kişilik yapısını gösteriyor ne diye ondan farklı tutum bekleyip kendinizi beklentiye sokuyorsunuz ki anne demek sevgi şefkat sonsuz merhamet ama her doğuran kadında bunlar olmuyor her öğretmen aynı hassasiyette mi yaklaşıyor öğrencisine yada her doktor yada her evlat aynı saygı da mı ailesine yani bu isim “anne” bunlar otomatik yükleniyor mu ki insana sonunu bildiğiniz tartışmaya gitmeyin derim yoksa daha da yıpranır ilişkiniz

haklısınız aslında ama annem bazen de öyle merhametli şefkatli oluyor ki diyorum sorun bende mi acaba?

haklısınız aslında ama annem bazen de öyle merhametli şefkatli oluyor ki diyorum sorun bende mi acaba?
Mutlaka sizinde hatalarınız vardır ama ne tepki vereceğini kestirdiğiniz konularda üstüne gitmeyin ailesini sevmediğinizi vurgulamayın mesela

Benimde annemle sizin ki kadar olmasa da problemlerim var . Aynı evde olsanız dahi iletişim sıklığını azaltın, daha az münakaşaya girin ve unutmayın her ne olursa olsun sizi doğuran büyüten anneniz söz konusu . Siz daha sakin ve ılımlı olmalısınız

Ortada büyük bir sorun yok ki. Az iletişim kurun biraz mesafeli davranın düzelir. Anlattıklarınıza göre siz de hala ergen gibisiniz. Taklit yapmalar falan. Biraz büyüyün artık

Nefessiz bırakana kadar döven annenin de neden dövdüğü sorulmaz ya... Şiddetin her türlüsü her şartta yanlıştır. Anneniz hala sinirini sizden çıkarıyor belli ki. İletişimi kesin. Geçmişte yaşananlar ona karşı tepkili olmanıza sebep oluyor fakat bir zorbadan empati yapmasını beklemek gerçek dışı bir beklenti inanın. Kendinizi suçlamayın ve manipülasyona gelmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…