Annem maddiyata çok önem veriyor

nurzynp61

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
2
0
1
31
merhaba artık ne yapacağımı bilemediğim için son çare buraya yazmak istedim bana yardım edebilecek biri çıkar diye
Ben 19 yaşındayım ailemin maddi durumu iyi benden 8 yaş büyük bir ablam var ve geçen sene çok zengin bir aileye gelin gitti annem ablam evlendiğinden beri sürekli olarak benimde zengin birini bulmam ve evlenmem konusunda baskı yapıyor direkman bu şekilde söylemiyor elbette ama ne zaman bir çocukla konuşsam ya da biriyle tanışsam ilk sorduğu soru nasıl biri iyi mi sevdin mi demek yerine arabasının markası ne nerede oturuyorlar tarzı sorular soruyor bu aşamayı atlayabilsem bile daha sonrada çocuğun adını öğrenip internetten çocuğu araştırmaya başlıyor annesi ya da babası kötü giyiniyorsa vs çocukla konuşmamam için beni zorluyor zorluyor değil de üzerimde baskı kuruyor annesinin ayakkabısına bak babası ne giymiş arabasına bak vs. tarzı söylemler ile sürekli dalga geçiyor ve o kişiyi yeriyor ve ister istemez bir süre sonra bende o kişiden soğuyorum.
Annemi suçlamıyorum elbette her anne baba çocuğunun en iyi şartlarda yaşamasını ister ama ben artık kimseyle tanışmak istemez oldum şuan bir çocukla konuşuyorum mühendislik okuyor zaten ben kendimde mimarlık okuyorum maddi durumu kötü değil bizimle aynı diyebilirim ablamın eşi kadar zengin değil evet kabul ediyorum ama gerçekten çok iyi kalpli bir çocuk ve yakışıklıda mesleğide var son sınıf öğrencisi mezun olucak ve annem sürekli olarak onunlada dalga geçiyor ne yapacağımı bilemiyorum çocuk bir sosyal medya sitesine ailesi ile fotoğrafını koymuş babası normal temiz giyimli bir adam gayet güzel bir fotoğraf onda bile vedat amcan rolex saat takıyor (vedat amca ablamın kayınpederi) sende git böyle insanları bul diye yeriyor ya da çocuğun ablası çalışıyor diye dalga geçiyor kadının çalışması kötü birşey gibi ablamın gelin olduğu ailenin kızlarını çalıştımadığından falan bahsediyor artık ne yapacağımı bilemiyorum çok moralim bozuluyor kimseyle erkekarkadaş olarak konuşmak görüşmek isyemiyorum lütfen yardım edin ne yapmalıyım

Zaten ben henüz evlilik düşünmüyorum en azından 25-26 yaşıma kadar sadece annem sanki evde kalmışım gibi davranıyor ve birini bulduğum da yukarıda bahsettiklerim oluyor

Evet anneler çocuğunun iyi koşullarda yaşamasını ister ama senin annen kusura bakma ama resmen saçmalamış. Ayrıca bu düşüncelerin seni bir uçuruma sürükleyeceğini de öngörebilirim. Çünkü annen böyle konuştuğu için karşına çıkan zengin bir adama körü körüne kapılma ihtimalin çok yüksek. Sakın böyle bir hataya düşme. İnanki parası olupta beş para etmez o kadar çok insan var ki.

annen evlenme programları mı izliyor sürekli?

sevgilin olursa annene söyleme.

benimki de benzerdi söyleyince araştırır küçümserdi sanki benim ailem mükemmel de.

senin yaşlarında söylemeyi bıraktım ama kendim de olgundum yanlış insanlara kapılmadım.

sen de söyleme.

dürüst ve çalışkan olduğu sürece erkek aç ve açıkta kalmazsınız bu da kafi.

milyoner olup da öküzün teki olmasından iyidir. etrafında fazla kadın olur öylelerinin ve öküz olurlar genelde.

annen laf ederse sen bana değil kendine koca arıyorsun herhalde dersin ilerde.

Zengin aileye gelin gidince sorunlar bitiyor mu canim. 19 yas evlilik icin erken. Okuluna konsantre olup baskalarini bosvermelisin. Evlilik hayalleriyle sevgili bulma. Onceligin okul olsun.

Hep mi böyle idi yoksa ablam evlendikten sonra mı maddiyat konusuna takılıyor
2 kızı da eşit şartlarda olsun gibi bi isteği doğmuş olabilir hatta takıntı haline getirmiş.. daha evlilik dusunmeyecegine göre annenle çok paylaşma derim.. annen de kismetten otenin olmayacağını bilecek yastadir..

Ay ablan mutlu mu bari, koca parasının mutluluk getirdiği falan yok, okulunu bitir sen kendin zengin olmaya bak, öylesi daha zevkli. Annenin her dediğini yapmadığına göre bu konuda da dediklerini es geç, herkesin talıntılı olduğu bir mesele vardır

Yani ben anlamiyorum su hayattahersey parami tamam para onemli ama asil onemli olan karsindakinin caliskan olm0asi . Cok parasi olupta seni aldatsa uzse defer vermese ne anlami var paranin . Bide bisey sorucam sizin babanizin durumu iyimi mesela en yakinimdan ornek veriyim size ablamin esi doktor ama enistem öküzın teki ablam diyoki evde eskiden yani bizimle yasarkan yedigim corba burda en pahali yerde yedigim yemekten daha lezzetliydi diyor . Yani hersey para degil . Ayrica annenizin sozunu ettiginiz kisinin ablasi calismasini yermesi cok sacma calismak yoksulluk demek degilki insan kendi aklarinda durabilmek icin calisur bence siz manyitiginiz ve aklinizla hareket edin yazdiklariniza gore anneniz cokta mantikli dusunmuyor. Allah hem sizin hem annenizin gonlune gore cersin ne diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…