Annem istemedi.100 bin liraya 100 ay yani 8 sene bakıcı parasından kurtarıyorsunuz ama sonra kira alamazsınız annenizden tabi ev sahibi oluyorsunuz ama annenin tüm sorumluluğu da ömür boyu size kalıyor
babanız neden nafaka vermiyor?
Annem istemedi.
Detaya girmedim, borçlar yüzünden boşanıldı zaten. İstese de veremezdi. Onun benim konumla pek alakası yok.istemese de babanız vermeliydi ayıp etmiş babanız
Bakıcı yatılı düşünmüyoruz. Bizim eve gelip gidexek. Burada fiyatlar 750 den bile ucuz. Ben annem çalışmasın, gönlü de olsun, rahat etsin diye düşünmüştüm ama ileride sorun olabilir dediğiniz gibi. Ama bakıcıya nasıl güveneceğim daha çok küçük.Bu kadar hesapla is yapmayin derim...
Kredi cekildi ev alindi. Anneniz yarin vefat etse? Hayat bu.
750-1000 tl ye yatili birini buluyorsaniz hic dusunmeyin. Ben 1500 dolar asagisina bulamadim. Bu da aylik gelirimize esit oluyor. Anne ister istemez bir zaman sonra evin duzenine karisiyor ve ciddi anlamda sorun oluyor. Kendimden biliyorum. Henuz bebegim 1 yasinda bile degil. Annem melek gibi biri. Gelinleri falan cok sever siz dusunun. Ama yemek yapsam onun bile basini bekliyor... kulp takiyor. Ayni evde yasamak cok farkli.
İşini bırakıp gelmesi gerekir. Burakırsa Geçinemez. Yazıda anlatmıştım. Mesele para değil aslında, sokakta kalır diye korkuyorBana çok garip geldi annenizin teklifi. Ölene kadar demiş de ne zaman öleceğini Allah bilir. Kendi evine gidecekse yazın kira ödenecek sonuçta başka eve. Kredi çekmeyin. Şu şartlarda teyzelerin bakması bile daha mantıklı. Sonrasını da o vakit düşünürsünüz bence. Şu an memurum ben misal. Bebeğime ücretsiz izin dahil kendim bakcam. Annem de olsa kimseye güvenmem hele annem işin içine para mevzusu soksa hiç bırakmam bizim ailelerde yoktur yani ücretsiz bakılır toruna. Tabi sizin tercihiniz
Kv, kp uzakta. 15 saatlik yol. Kp hasta, eşi ona bakıyor. Gelip torun başında bekleyemezler. İşte teyze faktörleri var dediğim gibi. Ancak onlar bakar ücret karşılığı.Ya sonuna kadar pek okuyamadım ama kendi annemi gördüm biraz. O yaşta bi kadının çalışması Da çok zor hakikaten. Ben annenize burdan güvendim ki torun sevgisi de bambaşka oluyor ama bunun sakıncaları var 1 bu muhabbete eşiniz ne der annenize karşı farklı düşüncelere girer mi 2 kv kp varsa biz neden bakmıyoruz diye karşı çıkar yanlış anlar mı ?
Eşim de olumlu bakıyor ama işte ileride sorun olursa diye ben çekiniyorum. Telafisi zor olur.Annenizin teklifi garip geldi diyenler kusura bakmayın da kadın nafaka bile istememiş kocasindan, kimseden bugüne kadar yardım almamış gelmiş 57 yaşına 600 liraya sigortasız çalışıyor bi de babasından 1000 lira bağlı bu kadın nasıl gecinsin. Kadın teklif sunmuş mantıklı bi teklif aslında hiç parasal konular sokulmamasi gerekiyor bu işe ama hayat bazılarına öyle işlemiyor işte. Okula başlayana kadar da bakicakmis torununa ne güzel işte. Bırakın eleştirmeyi bence de kadın rahat etsin yazık. Eşinizle konuştunuz mu bu durumu?
O ayrı bir konu. Herkesin kendi takdiri tabii. Kreş mi, ev mi tartışmak istemiyorum. Eğitimciyim, kafamda oturttuğun bazı şeyler var. Ona göre davranıyorum. Sizin de yaptığınıx yanlış değil.Bizim kreşte 5 aylıktan beri gelen çocuk bile var. Gayet neşeli, sosyal bir çocuk.
Kızıma da 27 ay ben baktım. Sabah okul diye zıplayarak gidiyor ve çok mutlu. Ben küçük bir çocukla yaşlı bir kadının bir eve kapatılmasına karşıyım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?