annem miras ve imdaaat :((

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
babamın babasından kalan belli miktar tarlalar var içinde ekilebilen de var ekilemeyende kırsal bir yerde.otoban geçme ihtimali ancak bizim nesil toprakta fosil olursa ancak.yerlerin biri hanyada biri konyada.bu zamana kadar mirascılardan hala oğlu amca kızları hiç uğraşmadılar.vergi cezası vb para öderiz. masrafımıza değmez diye.
bende uğraşamadım açıkçası öyle devlete kalmayı beklerken yerler.eşim derledi toparladı.10 kişi mirascıyız.yeni çıkan kanuna göre miras sahibinin gelinleri damatı dahil.mirascı vefat etmiş çocuklara değil.kim ne varsa onlara bölünüyor.hisseli intikali ona göre yapılıyor.yaptığımız masrafları yazdık bir kenara.tapuda imzalar atılacak.
o günü annem:
1)şimdi ben kimseye güvenmiyorum. paramı versin öyle imza atıcam.
2)ben hakkımı satmasam internete ilan versem.
3)neden 10 kişiyiz.

la havle çektim yani satın alacak kişi iyi sabırla beklemiş. ki o da komisyon koyup satar.
tarlaların yüzde yüzü hayırlı değil toptan gidiyor.diye arada ne varsa çıkacak( bazıları ne ekime ne dikime geliyor)
10 kişiyi toplamak her yiğidin harcı değil .parası mükemmel olmasa da değerli bir yerde değil.tüm piyasa araştırmalarında çok düşük fiyat istediler.
annemi boğasım geldi.amca kızları hala çocuklarnı kendi mi toplayacak hayır.zaten bu konuda kardeşimden hayır yok.at imzanı al paranı. millete ortalama 9binlira düşüyor.
işlek bir yerde yan yana ve ekime müsait olsa heralde daha çok para eder.
anneme seni kim gazladı diyince kızıyor.
yok sanatçılarda alırmış buralardan yer.
Allahım sana geliyorum dedim.
yazdıklarımdan anlamayanlar yorum yazmasın lütfen

Kendi profilinde kimseye güvenmyorum yazmışsın annene gelince boğazın geldi diyorsun

Annen haklı parayı almadan atmasın imzayı sen at o atmasın. O imzadan sonra dönüşü yok çünkü ben karşımdaki adam paramı aldım demeden imzasını almıyorum.
Annen de 3 kuruş fazla alayım diye bakıyor gayet normal.

Nefret ederim bu mal-mülk zımbırtılarından.
Hayır büyükler paylaştırsa zamanında.
Sen ekmek istersin belki zaman para harcayıp.

Sakin olmak gerek bu konularda. Annenizinde sorması cok cok normal.

yeni çıkan kanuna göre miras sahibinin gelinleri damatı dahil.mirascı vefat etmiş çocuklara değil.kim ne varsa onlara bölünüyor

bu yeni bir kanun değil ki

hisseleri vs değişir ama hep böyledir zaten baban vefat edince annene düşen hisse kardeş sayınıza göre fazla ya da az olabilir

herkese para eşit bölüşülmez

Toprak nerede olursa olsun ; oooo satmayın buralar ilerde çok değerlenecek efsanesi hep vardır .

Anneni ikna için ; anne şimdi satmazsak buralar yakın zamanda belediye imar planına dahil oluyormuş , yerimizi istimlak bile edip piyasa altında rayiç bedel verebilirler de .

10 mirasçılı bir mal her zaman kafa yorar , 5 e 10 a bakmadan versin anneniz .

babamın babasından kalan belli miktar tarlalar var içinde ekilebilen de var ekilemeyende kırsal bir yerde.otoban geçme ihtimali ancak bizim nesil toprakta fosil olursa ancak.yerlerin biri hanyada biri konyada.bu zamana kadar mirascılardan hala oğlu amca kızları hiç uğraşmadılar.vergi cezası vb para öderiz. masrafımıza değmez diye.
bende uğraşamadım açıkçası öyle devlete kalmayı beklerken yerler.eşim derledi toparladı.10 kişi mirascıyız.yeni çıkan kanuna göre miras sahibinin gelinleri damatı dahil.mirascı vefat etmiş çocuklara değil.kim ne varsa onlara bölünüyor.hisseli intikali ona göre yapılıyor.yaptığımız masrafları yazdık bir kenara.tapuda imzalar atılacak.
o günü annem:
1)şimdi ben kimseye güvenmiyorum. paramı versin öyle imza atıcam.
2)ben hakkımı satmasam internete ilan versem.
3)neden 10 kişiyiz.

la havle çektim yani satın alacak kişi iyi sabırla beklemiş. ki o da komisyon koyup satar.
tarlaların yüzde yüzü hayırlı değil toptan gidiyor.diye arada ne varsa çıkacak( bazıları ne ekime ne dikime geliyor)
10 kişiyi toplamak her yiğidin harcı değil .parası mükemmel olmasa da değerli bir yerde değil.tüm piyasa araştırmalarında çok düşük fiyat istediler.
annemi boğasım geldi.amca kızları hala çocuklarnı kendi mi toplayacak hayır.zaten bu konuda kardeşimden hayır yok.at imzanı al paranı. millete ortalama 9binlira düşüyor.
işlek bir yerde yan yana ve ekime müsait olsa heralde daha çok para eder.
anneme seni kim gazladı diyince kızıyor.
yok sanatçılarda alırmış buralardan yer.
Allahım sana geliyorum dedim.
yazdıklarımdan anlamayanlar yorum yazmasın lütfen

Miras hukukunda doktora yapıyorum ayrıca üniversitede bu dersin asistanıyım aynj zamanda da avukatım. zannediyorum ki az çok bilgim var. bildiğim kadarıyla bizim hukuk sistemimizde geline damada pay düşüren hiçbir yasa yok. Kaldı ki miras ortaklığı devam ettiği sürece ortaklardan biri bile istemediği sürece taşınmazları satamazsınız. Önce ortaklığı gidermeniz gerekir. Aha önce mahkemeye başvurup veya miras taksim sözleşmesi yapıp paylı mülkiyete geçtiniz mi?

yeni çıkan kanuna göre miras sahibinin gelinleri damatı dahil.mirascı vefat etmiş çocuklara değil.kim ne varsa onlara bölünüyor

bu yeni bir kanun değil ki

hisseleri vs değişir ama hep böyledir zaten baban vefat edince annene düşen hisse kardeş sayınıza göre fazla ya da az olabilir

herkese para eşit bölüşülmez

Ay ben bunu anlamadım
Şimdi ben evlensem , ailemden miras kalda eşime de mi bölünüyor?

Bu miras isinden hic ama hic birsey anlamam. O yuzden yazilanlarida anlamadim.
Sizmi takip etmek istiyorsunuz miras okayini annen izinmi vermiyor?
Yani anlamadim. Sen ne istiyorsun annen neyi istemiyor?

O kişi içlerinden bir kişiye vekalet verse işleriniz daha kolay olur.

Ayrıca 0 10 kişiden birinin bile vergi borcu vs varsa satış gerçekleşmez.

Borcu olmayana vekalet verin yada alın

Hisseli satışta yapabilirsiniz ama tarla olduğu için hisseli kısmı karışık olur.

Yer nerede ve büyüklük nedir imarı nedir ?

Kendi başıma geleni anlatayım..babam vefat edince amca hala ve babamın zamanında bölüşmemiş yerleri vardı.işin içinden zor çıkardık çünkü herkes farklı yerlerde kaldıki zaten hala veya amca vefat etmiş olsaydı ne kadar çocukları varsa tek tek onlarında imza atması lazımdı bölünmesi için yerlerin..biz babamdan sonra abimizi vekil tayin ettik..noterden vekalet verdik satış hariç imza yetkisi ondaydı ( biz güvendiğimiz için vekaleti yeniden yaptırıp satışıda dahil ettik.) abim hepsiyle konuşup tarih belirledi ve tabuda yerleri böldürdü.bize ait yani baba vefat ettiği için çocukların hepsine parça parça kalanlarıda onun üzerine satış vererek tek yaptık..mesela fındık var ama bizde toplatacak kimse yok o yıl kim istiyorsa söyleyip o toplar. Ev var kim tatil yapmak isterse o gidip kalır. Aramızda hiç sorun olmaz. Az kardeşte değiliz yani 7 kardeşiz ama abimiz ne derse o yapılır asla haksızlık yapmadı güvenimizde tam..vergi vs olunca herkese pay eder bizde veririz o öder..yerlere alıcı çıktığı zamanlarda hepimize tek tek soruluyor..biz çözümü böyle bulduk..büyükler geçmişte kendi tapularını alsalar hiç bir sorun olmazdı..

Tabiki 1/4 her zaman eşe kalır.ama ölüm sırası da önemli sen anne veya babadan önce ölürsen kalmaz direkt çocuklara kalır
Sizin dediğiniz gibi olabilmesi için mirasa hak kazandıktan sonra kendisinin ölmesi gerek ki eşine kalsın. Konu sahibi sanki herkes sağken gelin ve damatlara da pay düşüyormuş gibi yazmış. Zaten her zaman 1/4 değil eşin payı. Eşin tek mirasçı olması, altsoyla beraber mirasçı olması, üstsoyla beraber mirasçı olması ayrı ayrı düzenlenmiş yasada, ayrıca vasiyet yapılıp eşe yalnızca saklı pay da bırakılabilir ki 1/4'den az olur o zaman payı. Tek bir ihtimal tek bir kuraş yok yani.

Ay ben bunu anlamadım
Şimdi ben evlensem , ailemden miras kalda eşime de mi bölünüyor?

önce sen ölürsen kalmaz ama

ailenden biri vefat etti ama sen sağsın mirası intikal ettirmediniz sonra sen öldün o zaman eşine 1/4 hisse kalır

(ayyy çok çirkin oldu sen öldün vs diye anlattım da kusura bakma)

şöyle düşün babandan miras ev kaldı sana o ev durdu 5 yıl sonra ölünce senin adına olan ev eşine de miras kalıyor

eğer evi senin adına daha önce almadı iseniz hala babanın adına ise de kalıyor aynı olay esasen sadece kaydi durum değişiyor ikisinde

Back
X