annem miras ve imdaaat :((

Sizin dediğiniz gibi olabilmesi için mirasa hak kazandıktan sonra kendisinin ölmesi gerek ki eşine kalsın. Konu sahibi sanki herkes sağken gelin ve damatlara da pay düşüyormuş gibi yazmış. Zaten her zaman 1/4 değil eşin payı. Eşin tek mirasçı olması, altsoyla beraber mirasçı olması, üstsoyla beraber mirasçı olması ayrı ayrı düzenlenmiş yasada, ayrıca vasiyet yapılıp eşe yalnızca saklı pay da bırakılabilir ki 1/4'den az olur o zaman payı. Tek bir ihtimal tek bir kuraş yok yani.
Çocuklar olduğu zamandan bahsettim tek mirasçı eşken 1/4 eşe kalanı başkasına olacak değil tabiki.ama konu sahibinin damat gelin noktasına çok takılmadım sonuçta mirasçı olmaya hak kazanmış. Çok intikal yaptım 1.eşten adamın 2.eşine mal kaldı çok acı.ve ne yazık ki çok kötü bir mal paylaşım sistemimiz var

Sonuç olarak satılıyor. .
Karışık yazmışsınız. .
annem bi arıza çıkarmaz ise satılacak inşallah.
Bence satmakta acele etmeyin. Toprak bu değerlenir gün geçtikçe.. Yol bile geçse devlet hakkınızı verir. Annene de biraz daha sakin yaklaşmanı öneririm..
canım 10 kişiyi toplamak kolay olsa yada her tarlanın bi sahibi olsa sorun yokta her şey hisseli her kafadan bir ses çıkıyor.herkes anlaşırken satılması en iyi.yoksa devlete kalır.düşün ne babam ne amcalarım halam dedem ölünce üstlerine almamışlar kimse de ilgilenmemiş toplayamam kimseyi ve tabi para vermek istememiş.herkes ben enayimiyim modunda gitmiş senelerce.

Kendi profilinde kimseye güvenmyorum yazmışsın annene gelince boğazın geldi diyorsun.

Annen haklı parayı almadan atmasın imzayı sen at o atmasın. O imzadan sonra dönüşü yok çünkü ben karşımdaki adam paramı aldım demeden imzasını almıyorum.
Annen de 3 kuruş fazla alayım diye bakıyor gayet normal.
aynen güvenmiyorum benim güven vermeme rağmen bana güvenmeyenlere de ayrı güvenmiyorum.fazla alacaksa herkes alacak parayı herkesin payı eşittir.

Nefret ederim bu mal-mülk zımbırtılarından.
Hayır büyükler paylaştırsa zamanında.
Sen ekmek istersin belki zaman para harcayıp.

Sakin olmak gerek bu konularda. Annenizinde sorması cok cok normal.
valla desteksiz atışlarla gaza gelmiş gibi asıl olayın içinde ben eşim olunca

yeni çıkan kanuna göre miras sahibinin gelinleri damatı dahil.mirascı vefat etmiş çocuklara değil.kim ne varsa onlara bölünüyor

bu yeni bir kanun değil ki

hisseleri vs değişir ama hep böyledir zaten baban vefat edince annene düşen hisse kardeş sayınıza göre fazla ya da az olabilir

herkese para eşit bölüşülmez
ben önce miracı ölmüş olan halam amcam ve babama bölünüyor.yani 3e bölünüyor.3 e bölünen para da mirascıların çocukları arasında bölünüyor diye biliyordum.

Toprak nerede olursa olsun ; oooo satmayın buralar ilerde çok değerlenecek efsanesi hep vardır .

Anneni ikna için ; anne şimdi satmazsak buralar yakın zamanda belediye imar planına dahil oluyormuş , yerimizi istimlak bile edip piyasa altında rayiç bedel verebilirler de .

10 mirasçılı bir mal her zaman kafa yorar , 5 e 10 a bakmadan versin anneniz .
yani sorun orda 10 tane kafadan 10 ses çıkarsa.devlete kalır oraları herkese bir tarla düşse hisseli olmasa satmayana banane dicem yani.

önce sen ölürsen kalmaz ama

ailenden biri vefat etti ama sen sağsın mirası intikal ettirmediniz sonra sen öldün o zaman eşine 1/4 hisse kalır

(ayyy çok çirkin oldu sen öldün vs diye anlattım da kusura bakma)

şöyle düşün babandan miras ev kaldı sana o ev durdu 5 yıl sonra ölünce senin adına olan ev eşine de miras kalıyor

eğer evi senin adına daha önce almadı iseniz hala babanın adına ise de kalıyor aynı olay esasen sadece kaydi durum değişiyor ikisinde
tapuya soırduk özelikle hisseli tapuların arkasında mirascılar yazıyor dediler.hisse sahibi pay sahibi eşit demeye getirdiler.
hala annem tutmuş aceleye getirdiniz diyor.ya burda tek anamın hakkı yokki 9 kişi daha var onun gibi bekleyen.kardeşiminde beynini yemiş.oda robot gibi annemin dediklerini tekrarlıyor.
hatta tüm devlet dairelerindeki bürokrasiye rağmen normal zamanında işledi zaman.

tapuya soırduk özelikle hisseli tapuların arkasında mirascılar yazıyor dediler.hisse sahibi pay sahibi eşit demeye getirdiler.
hala annem tutmuş aceleye getirdiniz diyor.ya burda tek anamın hakkı yokki 9 kişi daha var onun gibi bekleyen.kardeşiminde beynini yemiş.oda robot gibi annemin dediklerini tekrarlıyor.
hatta tüm devlet dairelerindeki bürokrasiye rağmen normal zamanında işledi zaman.

tapunun dediği doğrudur

onlar hisseleri veraset ilamına göre dağıtırlar

alınan toplam parayı da işte o hisselere göre paylaşacaksınız

atıyorum sizin hisseniz 8/56 annenizinki 13/56

parayı 56 ya bölüp 8 ile çarpacak ve siz alacaksınız

yine toplam parayı 56 ya bölüm 13 ile çarpıp annen alacak

tüm 10 mirasçı için bu böyle olacak

yani herkese aynı miktar düşmemesi lazım

herkese aynı miktar ancak hala, amca ve babanızın eşleri sağ ve üçer çocukları varsa düşer

Ay ben bunu anlamadım
Şimdi ben evlensem , ailemden miras kalda eşime de mi bölünüyor?
Kuzenimin babasinin babasindan ev kaldi, sadece 2 kuzenimin adi vardi verasette. Boyle bir sey yok yani. Annesine bile bolunemez diye biliyorum. Ki annemin babasindan kalan parada da cocuklar olarak bizim hakkimiz yok su an mesela.

Kuzenimin babasinin babasindan ev kaldi, sadece 2 kuzenimin adi vardi verasette. Boyle bir sey yok yani. Annesine bile bolunemez diye biliyorum. Ki annemin babasindan kalan parada da cocuklar olarak bizim hakkimiz yok su an mesela.
Başka mirasçı yoksa 2 kişinin adı vardır.veraset ilamları kesin değildir aksi ispat edilene kadar hükmü vardır mahkeme veya noterin yanılma payı vardır yasal mirasçı varsa gitsin takip etsin dava etsin

Hangi kuzen bu dayinin cocuklarimi. Dayin vefat ettiyse cocuklarinin adi yazar. Ama anneninde yazar.

Annenin babasindan kalan parada sadece annenin hakki olur. Anne vefat ederse cocuklarinin hakki olur.

Konu sahibi alici varsa sat gec. Bizimdebaba tarafindan kalan tarlalrda 20 yildir bekliyor. Sizinkide oyle olmasin. Birde babam oduyor yillardir vergilerini. Sizinde vergiler odenmezse yillarca faiz biner. Elinize para dusmez o zaman dogru durust

Bizim miras islerindede oyle oldu.

Alıcı parayı nakit veriyorsa para alınmadan imza atılma ki zaten.. Ben olsam ben de atmam. Kişileri toplamaksa harbi zor. Eşimin de yeri var öyle dayılae teyzeler bir türlü ayarlayamadılar toplanmayı. Görümcemin yeri vardı her işlemi o yaptı getir götür falan.. Bence çok uğraştınız ve sinirleriniz yıprandı.

babamın babasından kalan belli miktar tarlalar var içinde ekilebilen de var ekilemeyende kırsal bir yerde.otoban geçme ihtimali ancak bizim nesil toprakta fosil olursa ancak.yerlerin biri hanyada biri konyada.bu zamana kadar mirascılardan hala oğlu amca kızları hiç uğraşmadılar.vergi cezası vb para öderiz. masrafımıza değmez diye.
bende uğraşamadım açıkçası öyle devlete kalmayı beklerken yerler.eşim derledi toparladı.10 kişi mirascıyız.yeni çıkan kanuna göre miras sahibinin gelinleri damatı dahil.mirascı vefat etmiş çocuklara değil.kim ne varsa onlara bölünüyor.hisseli intikali ona göre yapılıyor.yaptığımız masrafları yazdık bir kenara.tapuda imzalar atılacak.
o günü annem:
1)şimdi ben kimseye güvenmiyorum. paramı versin öyle imza atıcam.
2)ben hakkımı satmasam internete ilan versem.
3)neden 10 kişiyiz.

la havle çektim yani satın alacak kişi iyi sabırla beklemiş. ki o da komisyon koyup satar.
tarlaların yüzde yüzü hayırlı değil toptan gidiyor.diye arada ne varsa çıkacak( bazıları ne ekime ne dikime geliyor)
10 kişiyi toplamak her yiğidin harcı değil .parası mükemmel olmasa da değerli bir yerde değil.tüm piyasa araştırmalarında çok düşük fiyat istediler.
annemi boğasım geldi.amca kızları hala çocuklarnı kendi mi toplayacak hayır.zaten bu konuda kardeşimden hayır yok.at imzanı al paranı. millete ortalama 9binlira düşüyor.
işlek bir yerde yan yana ve ekime müsait olsa heralde daha çok para eder.
anneme seni kim gazladı diyince kızıyor.
yok sanatçılarda alırmış buralardan yer.
Allahım sana geliyorum dedim.
yazdıklarımdan anlamayanlar yorum yazmasın lütfen
Bu nasıl bir anlatım tarzı ya.

Başka mirasçı yoksa 2 kişinin adı vardır.veraset ilamları kesin değildir aksi ispat edilene kadar hükmü vardır mahkeme veya noterin yanılma payı vardır yasal mirasçı varsa gitsin takip etsin dava etsin
eşime dedim adam gibi tapuya sor. bakalım napacak

Hangi kuzen bu dayinin cocuklarimi. Dayin vefat ettiyse cocuklarinin adi yazar. Ama anneninde yazar.

Annenin babasindan kalan parada sadece annenin hakki olur. Anne vefat ederse cocuklarinin hakki olur.

Konu sahibi alici varsa sat gec. Bizimdebaba tarafindan kalan tarlalrda 20 yildir bekliyor. Sizinkide oyle olmasin. Birde babam oduyor yillardir vergilerini. Sizinde vergiler odenmezse yillarca faiz biner. Elinize para dusmez o zaman dogru durust

Bizim miras islerindede oyle oldu.
bende kurtulmak istiyorum zamanında babam ödemiş vergilerini 2007 ye kadar annem isyanda iyi hoş da babam sağlığında paylaşmaya yanaşmamış.bizim suçumuz ne

Alıcı parayı nakit veriyorsa para alınmadan imza atılma ki zaten.. Ben olsam ben de atmam. Kişileri toplamaksa harbi zor. Eşimin de yeri var öyle dayılae teyzeler bir türlü ayarlayamadılar toplanmayı. Görümcemin yeri vardı her işlemi o yaptı getir götür falan.. Bence çok uğraştınız ve sinirleriniz yıprandı.
aynen eşim de bana patlıyor.o benden daha çok koştu bu işlerde.

İğrenç hesaplar kitaplar muhabbetler...insanlar para için anasına cırlıyor..vah vah
maşallah çok güzel okumuşsunuz yorumunuzdan belli. o kadar okuyup kırmızı renk ile yazdığım yazıyı görememeniz şaşrıtıcı.

Bu nasıl bir anlatım tarzı ya.
altına notumu yazdım anlamayan yorum yazmasın diye boşa zahmet etmeyin.

Sen de varis misin? Eger degilsen seni ilgilendiren bi durum yok ki
Bende varım ben dahil akraba mirasçılar soğukkanlı.benim anneme havada çakmak çaksan alev alacak.işimizin bir kısmı oldu.bir kısmı obur haftaya kaldı.sevgili noterletimizin erkenden kapatması belediyedeki adı memur ama evinin yolunu bilmeyen varlıkların bol bol yanlış evrak çıkarması(görevli kişi de ne yaptığını bilmiyorsa tüpçü yada sutcuye sorariz evrak doldururken)

annem bi arıza çıkarmaz ise satılacak inşallah.
canım 10 kişiyi toplamak kolay olsa yada her tarlanın bi sahibi olsa sorun yokta her şey hisseli her kafadan bir ses çıkıyor.herkes anlaşırken satılması en iyi.yoksa devlete kalır.düşün ne babam ne amcalarım halam dedem ölünce üstlerine almamışlar kimse de ilgilenmemiş toplayamam kimseyi ve tabi para vermek istememiş.herkes ben enayimiyim modunda gitmiş senelerce.

aynen güvenmiyorum benim güven vermeme rağmen bana güvenmeyenlere de ayrı güvenmiyorum.fazla alacaksa herkes alacak parayı herkesin payı eşittir.

valla desteksiz atışlarla gaza gelmiş gibi asıl olayın içinde ben eşim olunca

ben önce miracı ölmüş olan halam amcam ve babama bölünüyor.yani 3e bölünüyor.3 e bölünen para da mirascıların çocukları arasında bölünüyor diye biliyordum.

yani sorun orda 10 tane kafadan 10 ses çıkarsa.devlete kalır oraları herkese bir tarla düşse hisseli olmasa satmayana banane dicem yani.
Tapuluysa devlete kalmıyor, devlet üzerine yol vb inşa etse de sizin önce uzlaşıya olmazsa dava açmaya hakkınız var ama uzun bir prosedür, mal sizin ailenizden kaldıysa sadece alt soy, onlarda ölmüşse alt soy çocukları mirasçı olabilir, gelinler damatlar mirasçı olamaz.
Babanızın ailesinden sanırım bu miras, babanız vefat ettiyse babanızın payı size varsa kardeşlerinize ve sağ olan eşine kalıyor, siz o yüzden karıştırdınız sanırım, hisseli arsa bölünerek satılamadığından alacak bir müşteri bulduysanız satın, en makulü bu ama parayı almadan imza atmasın anneniz, bu konuda annenize hak veriyorum, parayı almadan imza atarsa sonrasında hiçbir hak iddia edemez çünkü tapuda imza öncesi memur paranızı alıp almadığınızı soruyor, almadıysanız siz o işi halledin sonra imzalara geçelim diyor.
Para konusu bu, az da olsa gelecek bir parada olsa imzayı attığınız andan itibaren dava bile açsanız almadığınızı ispatlayamazsınız, arsa gittiğiyle kalır.

• Beğen
Reactions: anu
Dedemin vardı arazileri..
bosverdi lafını etmedi..
Sürekli birileri konuyu açtı sanki onlarla bi ilgisi varmış gibi..
Sonra ya bi gidip bakalım dendi boş arazi sahiplenenler çıkmış aman dediler başınıza bela almayın..
Sonra duyduk ki 3 ev yapılmış üzerine..
Yiktiramam dedi dedem onların olsun..
Hala dedemin üzerine arsa..
Yani saçma sapan iştir bu arazi işi.. bir an önce satıp kurtulmak lazım..

Dedemin vardı arazileri..
bosverdi lafını etmedi..
Sürekli birileri konuyu açtı sanki onlarla bi ilgisi varmış gibi..
Sonra ya bi gidip bakalım dendi boş arazi sahiplenenler çıkmış aman dediler başınıza bela almayın..
Sonra duyduk ki 3 ev yapılmış üzerine..
Yiktiramam dedi dedem onların olsun..
Hala dedemin üzerine arsa..
Yani saçma sapan iştir bu arazi işi.. bir an önce satıp kurtulmak lazım..
ev işini hallettik annem dis biliyor.uzaktan atip tutuyor hala anlamıyor.hala oglu yan çizerse kalan mirasçılar bombayla havaya ucurur.

Edit. Yorıldum
Nedense boşanmadaki malpaylaşım rejimine gitti aklım.
Miras hakkı olaya göre farklılık gösterir, eş hayattayken zatwn miras hakkı kendisinde olur, kendisi öldükten sonra çocukları varsa farklı, yoksa farklı.

Son düzenleme:
Back
X