annem miras ve imdaaat :((

Sizin bi yerde yanlışınız var bence..
Hiç bir miras (yazılı vasiyet olmadan) geline yada damada pay hakkı vermez.
Siz eşiniz yaptığı için mi bu kadar annenize boğuldunuz..

Damada geline miras hakkı mı var ilk duydum böyle birşey ben. Sanmıyorum ayrıca.

Acaba şöyle mi...miras sahibi öldü ondan oğluna geçti oğlu da öldü karisina yani geline geçti ölen oğlundan.

Sizin bi yerde yanlışınız var bence..
Hiç bir miras (yazılı vasiyet olmadan) geline yada damada pay hakkı vermez.
Siz eşiniz yaptığı için mi bu kadar annenize boğuldunuz..
tapu senetlerinin arkasında yaziyor.tapuya soruyorsunuz mal mal bakiyorlar yeni kanun var mi acaba dünyadan haberleri var mi.dededen kalma buyuklerimiz üstüne almadigi için durum bu kadar karıştı.amca hala ve babam üstüne alsaydı.onlarin ustunden intikal yapılacaktı.biz direk torunlar olarak kendimize intikal yaptırdık hicbiri hayatta olmadığı için.belediye rayiç bedellerine baktım orda var hisse filan inan 10 çeşit yerde herkese 100 çeşit hisseleme sekli var.mirasci çocukları olarak baya kalabaligiz.mahkeme ile bolsen mesela parayı memleket meselesi olur uzar da uzar.

Damada geline miras hakkı mı var ilk duydum böyle birşey ben. Sanmıyorum ayrıca.

Acaba şöyle mi...miras sahibi öldü ondan oğluna geçti oğlu da öldü karisina yani geline geçti ölen oğlundan.
ona benzer birsey ama hisse verasette de yazilsa da pek aciklayici degil.yani işin içine bir giriyorsun. Tapu belediye vergi dairesi üçgenine.memurların yapması gerekenden haberi yok her yere ode ode bitmez paralar.ölen mirasçı sayisina da bolsen kalan mirasci kişiye de bolsen öyle yüksek para geçmeyeceği için yillarca kimse elini sürmemiş bu paylaşma işinden ancak mahkeme çıkarda. mirascilardan uzakta olanlar işte calisanlarla ancak bu kadar toplanabiliyor.tüm işini gücünü birakip burda. Olup tüm vaktini buna harcayan bi babayigit yok.insallah sonradan sonraya kimse bilenmez biribirine zaman geçtikçe insanları toplaması da zorlaşır.bunun harici böyle işlerde gördüm ki uzaktan para sahipleri mafya yada kara para aklayicilari bize para getirecek adami gördüm pkkli gibi bir tip .adamin alnın da yazsa nolacak.neyle kanıtlayıp.nasıl idaa edecen ufak bir mahkeme senelerce sürer diye.ekilmesi ekmesi mümkün olmayan şehre inip orada yasayan kisilerin topraklarini maalesef bunlara satıyoruz.bizim en kirsal en imkansız yerleri bunlar alıyor.hadi bıraktık diyelim nesil geçtikce daha da karisiyor işler.bu haliyle zor topluyoruz

Annenize 'seni kim gazladi' demeniz hic hos olmamis koskocaman kadin kendi dusunebiliyordur ama dogru ama yanlis boyle fani seyler icin annenizi kirdiginiza degmez, kocaniz da kosturmasin sizin miras islerinize zor geliyorsa

eşime dedim adam gibi tapuya sor. bakalım napacak

bende kurtulmak istiyorum zamanında babam ödemiş vergilerini 2007 ye kadar annem isyanda iyi hoş da babam sağlığında paylaşmaya yanaşmamış.bizim suçumuz ne

aynen eşim de bana patlıyor.o benden daha çok koştu bu işlerde.

maşallah çok güzel okumuşsunuz yorumunuzdan belli. o kadar okuyup kırmızı renk ile yazdığım yazıyı görememeniz şaşrıtıcı.

altına notumu yazdım anlamayan yorum yazmasın diye boşa zahmet etmeyin.
Yazdığını gayet iyi anladığım için bu yorumu yaptım.nyse inşAllah çözersiniz nediim...

aynen onun gibi birşey
Siz mirasın son haline göre veraset ilamı çıkardınız mı? Mirasçılardan bir kişinin notere gitmesi yeterli ilam için, çıkacak verasette tüm mirasçılar ve payları belirtilir, sonrasında yapmanız gereken zaten veraset intikal vergisini ödemek ve belediyeden rayiç kağıdını alıp tapuda satmak istediğiniz kişiye satmak, tüm mirasçılar ya satış esnasında tapuda olmalı veya bir kişiye vekalet vermeli.
Olması gereken prosedür bu, satış tamamlanınca herkesin payı oranında parası bankaya yatırılır.

Annenize 'seni kim gazladi' demeniz hic hos olmamis koskocaman kadin kendi dusunebiliyordur ama dogru ama yanlis boyle fani seyler icin annenizi kirdiginiza degmez, kocaniz da kosturmasin sizin miras islerinize zor geliyorsa
anneme nedenleri anlatmama rağmen gidip dayima sormuştur.benim kafam çalışmıyor deyip durur.kocam konusunda haklisiniz

Back
X